Cum să curățați un corp de piercing

Piercing-urile corpului sunt o formă minunată de auto-exprimare, dar corpul tău îi va trata ca niște răni care trebuie să se vindece. De aceea este important să curat Site-ul de piercing cu salină de câteva ori pe zi. Du-te ușor pe tine însuți, astfel încât corpul tău să poată vindeca și să împiedice creșterea unei infecții. În curând veți intra în obișnuința de a se îngriji de piercing și ar trebui să se vindece repede.

Pași

Metoda 1 din 3:
Păstrarea piercingului curat
  1. Imagine intitulată Curățați un corp de piercing de corp 1
1. Achiziționați soluție salină de la Piercer sau o farmacie. Piercul dvs. poate vinde sticle de soluție salină sau le puteți cumpăra de la majoritatea farmaciilor, magazine alimentare sau online. Puteți vedea soluția salină numită "Spălați salina de spălare a rănilor."
  • Soluție salină de casă:
    Se agită 1/8 lingurita (0.7 g) de sare neodizată în 1 cană (240 ml) de apă distilată caldă până când sarea se dizolvă.
  • Nu cumpărați o soluție care este proiectată pentru lentile de contact, deoarece poate fi prea aspru pentru piercing-ul dvs.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing de corp Pasul 2
    2
    Spălați-vă pe mâini Înainte de curățarea piercingului. Piercing-ul dvs. poate deveni infectat dacă bacteriile intră în ea, deci este important să spălați bine mâinile cu apă cu săpun înainte de a atinge sau curăța piercing-ul. Uscați-vă bine mâinile pe o cârpă curată sau un prosop de hârtie.
  • Păstrați-vă noul piercing din apă care ar putea fi murdar, cum ar fi lacurile, bazinele sau cadă cu hidromasaj. Acest lucru vă poate minimiza riscul de infectare.
  • Imagine intitulată Curățați un corp Piercing Pasul 3
    3. Țineți tifonul înmuiat cu salină împotriva piercing-ului timp de 5 minute. Îndepărtați prosoapele de tifon sau de hârtie în soluție salină cumpărată sau ușor cumpărate și apăsați ușor pe piercing timp de 5 minute. Acest lucru ar trebui să slăbescă orice biți crud de piele în apropierea piercingului și vor ieși când bateți piercingul uscat. Nu alegeți biții crud când pielea este uscată sau puteți irita pielea.
  • Unii profesioniști din domeniul medical recomandă rotirea ușoară a bijuteriilor în timp ce pielea este umedă pentru a ajuta salina să lucreze în piercing. Nu răsuciți niciodată bijuteriile în timp ce pielea este uscată sau puteți încetini procesul de vindecare.
  • Dacă piercing-ul corpului poate fi scufundat, coborâți-l în soluție salină de casă și înmuiați timp de aproximativ 5 minute. Pentru a vă scufunda piercingul, umpleți cada cu câțiva centimetri de apă și amestecați în sare până când este diluat. De asemenea, puteți folosi a baie Sitz Pentru a înmuia piercing-urile genitale.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing de corp Pasul 4
    4. Pat Piercing uscat cu un prosop de hârtie curat. Odată ce salina sa îmbibat în piercing, luați un prosop nou de hârtie și apăsați ușor peste piercing. Continuați să patinați pielea până când piercingul este uscat și apoi aruncați prosopul de hârtie.
  • Nu folosiți un prosop de pânză chiar dacă este curat. Prosoapele de pânză se pot prinde pe bijuterii și pot avea bacterii pe ele care ar putea intra în site-ul de piercing.
  • Imagine intitulată Curățați un corp Piercing Pasul 5
    5. Curățați piercingul dvs. de 2 ori pe zi până când piercingul sa vindecat. Deși puteți crede că curățarea piercing-ului dvs. chiar mai mult poate ajuta să se vindece mai repede, curățarea prea des vă poate usca pielea. Planificați curățarea piercingului doar de două ori pe zi până când piercingul este complet vindecat. Timpul de vindecare va depinde de tipul de piercing de corp pe care l-ai primit.
  • De exemplu, străpuns urechi Luați până la 4 luni pentru a se vindeca în timp ce un piercing naval, genital sau mamelon durează până la 6 luni. Cele mai orale orale sau facial Piercing-urile se vor vindeca în decurs de 8 săptămâni.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing de corp Pasul 6
    6. Evitați utilizarea de alcool sau peroxid de hidrogen pentru a curăța piercing-ul. Ar trebui să curățați piercing cât mai ușor posibil, astfel încât să nu folosiți produse care să se usuce sau să vă irită pielea. Evitați curățarea cu alcool de frecare, peroxid de hidrogen, dezinfectanți de mână anti-bacterienă și săpunuri dure.
  • Unele dintre aceste produse conțin alcool care vă va usca pielea. Acest lucru poate face celulele moarte ale pielii să se acumuleze pentru a forma materialul crud în apropierea site-ului de piercing.
  • Metoda 2 din 3:
    Ajutând la vindecarea piercingului
    1. Imagine intitulată Curățați un Piercing de corp Pasul 10
    1. Purtați îmbrăcăminte liberă care nu presează împotriva piercingului. Dacă piercing-ul dvs. este acoperit de îmbrăcăminte, nu purtați haine strânse care se vor freca împotriva piercingului. Fricțiunea va irita site-ul și va extinde timpul de recuperare. În schimb, purtați haine moi, slăbite, care nu vor fi lovite pe bijuterii.
    • Îmbrăcămintea liberă va permite, de asemenea, aerul să circule, ceea ce poate preveni infecția și poate ajuta site-ul să se vindece.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing de corp Pasul 11
    2. Obțineți o mulțime de odihnă pentru a vă ajuta corpul să se vindece. Ca și cu orice rană, procesul de vindecare se va întâmpla mai repede dacă corpul dvs. nu funcționează pentru a lupta împotriva altor probleme sau infecții. Dacă sunteți adolescent, încercați să obțineți cel puțin 8 până la 10 ore de somn. Dacă ești adult, ar trebui să dormi cel puțin 7 ore pe noapte.
  • Găsiți modalități de a gestiona stresul, astfel încât corpul dvs. se poate concentra pe vindecare. S-ar putea să încerci Yoga, meditaţie, Ascultați muzică sau mergeți la o plimbare.
  • Dacă piercing-ul tău este undeva pe cap, puneți perne curate, moale pe perne, astfel încât bijuteriile nu vor deveni iritate pe măsură ce dormiți.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing de corp 12
    3. Ia dușuri în loc de băi până când piercingul a vindecat. Ar trebui să evitați să obțineți șampon, săpun sau germeni în piercing. Din moment ce este mai greu să împiedicați acest lucru să se întâmple în baie, să luați dușuri și să vă asigurați că acest săpun sau șampon nu intră în piercing.
  • Dacă totuși doriți să faceți o baie, curățați bine cadă înainte de a intra. Împiedicați săpunul sau șamponul de la intrarea în piercing și clătiți pielea după ce ieșiți.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de piercing al corpului 13
    4. Mențineți o bună nutriție și hidratare pentru a vă menține sistemul imunitar sănătos. Au o dietă bună care are surse sănătoase de vitamina C și zinc pentru a vă ajuta să se vindece mai repede și să prevină infecția. Includeți alimente precum cerealele integrale, căpșunile, spanacul și produsele lactate pentru a menține o dietă echilibrată. Pe partea de sus a alimentației sănătoase, beți 10-15 cani (2.4-3.5 l) de fluide în fiecare zi, astfel încât corpul dvs. rămâne hidratat.
  • Evitați băuturile îndulcite, deoarece acestea nu vor contribui la promovarea unui sistem imunitar sănătos.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing de corp Pasul 14
    5
    Evitați fumatul și beți să vă accelerați timpul de vindecare. Cercetările arată că consumul de alcool și fumatul pot încetini abilitățile de vindecare ale corpului. Pentru a vă ajuta să vă vindecați repede, încercați să renunțați la fumat și să renunțați la băut.
  • Amintiți-vă că corpul vostru va trata piercingul ca o rană și va începe să se vindece. Du-te ușor pe tine pentru câteva zile pentru a da corpului tău o șansă bună de a vă recupera.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea și gestionarea unei infecții
    1. Imagine intitulată Curățați un corp Piercing Pasul 7
    1. Evitați să atingeți sau să jucați cu piercingul. Încercați să lăsați piercing-ul singur, astfel încât pielea dvs. să se poată vindeca. Dacă atingeți în mod inutil, răsuciți sau jucați cu piercingul, puteți introduce bacterii sau deteriorați pielea.
    • De asemenea, trebuie să evitați aplicarea machiajului sau a produselor de frumusețe, cum ar fi loțiuni sau spray-uri. Acestea pot irita site-ul de piercing, deoarece încearcă să se vindece.
    • Dacă vă jucați cu bijuteriile, poate dura mai mult pentru piercingul dvs. pentru a se vindeca.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing de corp Pasul 8
    2. Urmăriți umflarea și iritarea care ar putea semnala o infecție. Este normal ca un nou piercing să fie delicat sau sângerat pentru câteva zile, dar dacă site-ul de piercing nu pare să se îmbunătățească sau se înrăutățește, este posibil să aveți o infecție. Căutați aceste semne de infecție dacă ați avut piercing-ul timp de cel puțin 3 zile:
  • Sângerări continue sau sensibilitate
  • Umflătură
  • Durere
  • Galben sau deversare verde
  • Febră
  • Imagine intitulată Curățați un corp Piercing Pasul 9
    3. Obțineți atenția medicală imediată dacă credeți că piercing-ul dvs. este infectat. Nu așteptați să obțineți ajutor dacă suspectați că site-ul de piercing este infectat. Lăsați bijuteriile și contactați-vă medicul. Poate că trebuie să prescrie antibiotice pentru a trata infecția. Lăsând bijuteriile, infecția poate începe să se scurgă în câteva zile.
  • Dacă scoateți bijuteriile, site-ul de piercing se poate închide, ceea ce poate face mai greu să se trateze infecția.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Verificați înapoi cu Piercer dacă sunteți preocupat de ceva. Ar trebui să fie fericiți să audă de la dvs!
  • Adresați-vă Piercer despre momente de vindecare și instrucțiuni speciale de îngrijire care sunt specifice piercing-ului dvs.
  • Avertizări

    Lăsați-vă bijuteriile în cazul în care credeți că aveți o infecție și obțineți atenția medicală imediată. Dacă eliminați bijuteriile, va fi dificil pentru ca infecția să se vindece și să se scurgă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar