Cum să devii designer de modă

Nu există nici o educație sau o certificare formală care trebuie necesară pentru a deveni un designer de modă de succes, dar asta nu face mai ușor feat. Pentru a deveni un designer de modă, va trebui să aveți o combinație de abilități de desen, de cusut și design, o cunoaștere a industriei de modă și perseverență de neegalat. Va trebui, de asemenea, să creați un portofoliu de modă puternic și să vă consolideze cunoștințele despre afaceri și de finanțe în general.

Pași

Partea 1 din 5:
Hârnind abilitățile de design de modă
  1. Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 1
1. Dezvoltați-vă abilitățile. Designerii de modă de succes au o gamă largă de abilități, inclusiv desenul, un ochi pentru culoare și textură, o abilitate de a vizualiza concepte în trei dimensiuni și abilitățile mecanice implicate în cusut și tăierea tuturor tipurilor de țesături.
  • Obțineți cursuri excelente de cusut dacă nu ați învățat deja această abilitate bine. Fiind capabil să coaseți țesături dificile în situații dificile, vă va suporta în locul dvs. excelent de-a lungul carierei, dar trebuie să lucrați la ea - este o abilitate care nu vine cu ușurință la mulți oameni.
  • Înțelegeți cum deplasarea țesăturilor, draperii, respirații, reacționează atunci când sunt uzate etc. Cunoașterea aprofundată a țesăturii este absolut esențială pentru ao folosi corespunzător atunci când proiectați. Știți, de asemenea, unde să surprindeți materialele de la.
  • Aflați de la designerii existenți, nu doar cine sunt, dar fundalul lor, stilul lor de semnătură, învățarea pe care au întreprins-o, unde au studiat. Știind că acest lucru vă va ajuta să fiți un designer mai bun, deoarece puteți împrumuta și construi pe ideile lor.
  • Aflați cum să creați storyboard-uri și intervale de produse. Fii bun la cercetarea tendințelor și găsirea de inspirație din partea socială, cumpărături comparative și expoziții.
  • Începeți să dezvoltați aceste abilități la o vârstă fragedă. Fiți pregătiți să dedicați ore de timp pentru a vă perfecționa ambarcațiunile. Un pic de zi de zi vă va face să obțineți o înțelegere profundă a modă pe termen lung dacă planificați o carieră. Încercarea de a face totul la o dată s-ar putea să vă descurajați.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 2
    2. Află mai multe. Dacă puteți, este bine să obțineți o diplomă sau o diplomă în design de modă sau un program conex. Veți învăța o mare afacere, faceți contacte excelente timpuriu și aveți o oportunitate amplă de a vă arăta abilitățile într-un mediu mai puțin judecătoresc (deși este încă pregătit să fie criticat!) Faceți unul (sau ambele) din următoarele:
  • Obțineți o diplomă în designul de modă. Cele mai multe programe sunt de trei sau patru ani. Fidm și Parsons sunt două dintre cele mai populare școli de design din Statele Unite. Veți studia desenul, culoarea și compoziția, modelul și draparea. În plus față de învățarea abilităților practice ca acestea, veți lucra și cu profesioniștii din industrie care pot servi ca contacte importante în viitor și care vă pot oferi sfaturi de primă mână și feedback despre munca dvs.
  • Aplicați pentru un stagiu sau ucenicie. Dacă școala nu este pentru dvs. sau dacă simțiți pur și simplu că experiența din lumea reală va avea mai mult beneficii pentru dvs., apoi găsiți un stagiu de modă. Va trebui să aveți un portofoliu impresionant pentru a aplica și de a fi dispus să înceapă la stagiarii de jos sunt adesea acordate sarcini menistice ca obținerea de cafea. Din nou, conexiunile pe care le faceți prin stagiul dvs. sau ucenicie va fi vitală pe măsură ce vă urmăriți cariera în modă, iar colaborarea cu profesioniști din industrie vă va oferi o oportunitate de a ridica abilități importante în primul rând.
  • Partea 2 din 5:
    Lucrul la care moda este pasiunea ta
    1. Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 3
    1. Decideți ce domeniu de proiectare este interesul principal. Este posibil să trebuiască să începeți în partea de jos, dar trebuie să aveți în vedere unele obiective în ceea ce privește tipul de proiectare pe care doriți să-l întreprindeți pe tot parcursul vieții. Vă interesează cel mai mult în Haute Couture, gata de îmbrăcăminte, unelte de fitness / agrement, piața de masă sau nișele, cum ar fi uzura ecologică? Fiecare are avantaje și dezavantaje pe care va trebui să le explorați înainte de a ajunge la decizia finală pe care calea să urmeze. În aceste domenii majore, va trebui, de asemenea, să decideți cu privire la câteva zone sub-setate pentru designul dvs. de modă. S-ar putea să-ți dorești să-l îndepărtezi pe câțiva dar, să începi cu, să nu te superi așa cum este mai bine să îți perfecționezi proiectarea într-o zonă și apoi să experimentezi când ai primit deja o poziție bună în industrie. De exemplu:
    • Îmbrăcăminte pentru femei, uzură pentru femei
    • Bărbați de o zi, îmbrăcăminte de seară pentru bărbați
    • Uzura băieților și / sau uzura fetelor
    • Imbracaminte sport / fitness / petrecere a timpului liber
    • Tricotaje
    • În aer liber, aventură, îmbrăcăminte exterioară
    • Bridala de uzură
    • Accesorii
    • casual
    • Design de costume pentru teatre, filme, industria publicitară și comercianții cu amănuntul.
  • Imaginea intitulată Deveniți un designer de modă Pasul 4
    2. Reduceți-vă ego-ul. Gândiți-vă la nevoile reale înainte de a vă gândi la faima. Privind cool este bine, dar nu va vinde articole de îmbrăcăminte de la sine. Dacă intenționați să deveniți un designer de modă, nu veți face numai îmbrăcăminte pentru tine sau pentru oameni celebri. Nu puteți face o viață din asta: nu sunt chiar 1% din populație. Chiar dacă vedeți nume mari în reviste: este publicitate, nu realitatea. Nu funcționează în acest fel. Designerii sunt în mod special necesari pentru persoanele cu corpuri reale, imperfecte, care încă mai doresc să se uite la cele mai bune. Atitudinea snob vă va orbi să faceți bani. Realitatea este: nu vă proiectați pentru dvs., proiectați pentru alții.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 5
    3. Adresați-vă clienților ce au nevoie. Fii realist: Dacă se întâmplă să trăiești într-o țară foarte caldă, vei avea un timp greu de vânzare jachete de schi. Uita-te in jurul tau. Ce au nevoie și doresc oamenii reali. De exemplu, dacă intenționați să proiectați o colecție completă, veți avea nevoie de mai multe topuri care, deoarece majoritatea oamenilor au mai multe topuri decât fundul în garderoba lor în general. Topurile sunt minunate pentru a vă schimba aspectul, în timp ce un pantalon simplu de montare se va potrivi majoritatea topurilor dvs. Păstrați-l simplu și realist. Schițele extravagante sunt frumoase pe hârtie, dar blugi mari și blugi vor vinde în numere mai interesante decât rochii de seară.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 6
    4. Face concesii. Piața de masă poate să nu sune ca glamour ca o seară sau o uzură de lux, dar vă va aduce un drum lung și să vă plătiți alimentele. Dacă trebuie să creați un stil care va fi produs mai mult de o sută de ori, trebuie să faceți acest lucru chiar de la început. Acesta va îmbunătăți abilitățile de proiectare, deoarece va trebui să înțelegeți perfect îmbrăcăminte pe care urmează să o vindeți. Stilurile rele vă vor primi întoarceți și costați destul de mult bani la șeful dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 7
    5. Obțineți inspirație de la concurenții dvs. Observați și notați țesătura pe care o folosesc - dimensiunea fermoarului pe care o folosesc (pentru ca articolele lor de îmbrăcăminte să fie suficient de puternice pentru utilizarea sa) - Calitatea materialului pentru proprietățile sale, cum ar fi impermeabilitatea, confortul, respirația sau îngrijirea care vinde în țara dvs. Pornind de la calitățile dvs. de concurenți nu copiază: este observația. Cu luarea celor mai bune din fiecare piese și analizarea acestuia, veți înțelege ce face a "favorită" obiect de îmbrăcăminte. Ele sunt, de obicei, cele mai bune vânzători. Clienții dvs. (indiferent dacă sunt cumpărători pentru magazine sau oameni obișnuiți) doresc ceva care arată bine pe ele în primul rând. Piesele extravagante sunt purtate doar câteva zile pe an, sunt minunate, dar ele nu vă pot aduce un salariu pentru a trăi cu.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 8
    6. Planificați câteva piese cheie. Care este puterea dvs. absolută în proiectarea? Poate că sunteți un whiz la accesorii sau un geniu cu pantaloni de yoga. Pasiunea și priceperea dvs. sunt o primă parte importantă a ecuației. Bineînțeles, a doua parte se potrivește cu ceea ce dorește piața, care, în modă, este parte convingătoare pe piață și o parte observând ceea ce cere piața.
  • Partea 3 din 5:
    Decizia dacă industria de modă este pregătită pentru dvs
    1. Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 9
    1. Evaluați-vă cu sinceritate abilitățile și personalitatea înainte de a urmări o carieră în designul de modă. Vă puteți iubi hainele, dar îmbrăcămintea este doar o parte a povestirii atunci când se desfășoară designul de modă. Veți avea nevoie, de asemenea, de abilități excelente de comunicare, dorința de a lucra foarte tare (de multe ori 24/7), o ascundere dură atunci când este criticată, o abilitate de a face față stresului, deschiderea de a avea mulți clienți diferiți și / sau șefi, o acceptare că acolo va fi singurătate sau izolare ocazional (în funcție de modul în care ați creat afacerea sau cariera dvs. de design) și o abilitate de a fi un auto-starter auto-disciplinat.
    • Fiind un designer de modă este probabil pentru dvs. dacă: doriți să vă dedicați viața acestei cariere (este voastră "vocaţie"), nu vă deranjează incertitudinea sau nesiguranța, sunteți dispus să vă ridicați pentru ceea ce credeți, aveți idei distincte despre ceea ce este important în modă, vă ascultați bine clienții, știți că industria de modă din interior și tu trăiești , mâncați și respirați moda.
    • Fiind un designer de moda este probabil nu Pentru dvs. dacă: Nu puteți gestiona bine stresul, nu vă place incertitudinea sau instabilitatea, doriți o carieră fără prea multe înălțimi sau minime, aveți nevoie de alți oameni pentru a vă lăuda eforturile, aveți nevoie de o mulțime de îndrumare, urăsc Fiind instabili din punct de vedere financiar și aveți prea multe interese în viață.
    Partea 4 din 5:
    Stabiliți-vă pentru succes
    1. Imaginea intitulată Deveniți un designer de modă Pasul 10
    1. Fii educat despre partea de afaceri a modului. Fiind un designer de moda de succes nu numai că are nevoie de talent și creativitate, de asemenea, necesită o cunoaștere solidă a aspectelor de afaceri și de marketing ale lumii modei. Păstrați-vă actualizați cu privire la întâmplările din industria modei prin citirea regulată a jurnalelor comerciale precum uzura femeilor zilnice și zilnice de știri.
    • Multe programe de design de modă includ cursuri de marketing. Unele programe / majore evidențiază marketing mai mult decât altele, deci asigurați-vă că faceți o cercetare amplă privind cursurile implicate în programul pe care îl alegeți. Dacă ați întreprins deja un curs, dar a ratat marketingul / partea financiară a lucrurilor, luați în considerare efectuarea unor cursuri scurte în aceste aspecte ale afacerii.
    • Aflați dincolo de design. Există un întreg lanț de aprovizionare implicat în industria modei și trebuie să înțelegeți ce este locul de muncă al fiecărei persoane, astfel încât să puteți vedea și lucrurile din perspectiva lor, pentru a face compromisuri, să răspundă cerințelor și să înțeleagă unde se ridică lucrurile. Cercetare Ce fac ceilalți, cum ar fi cumpărătorii, comercianții, tăietorii de modele, tehnologi de îmbrăcăminte și țesături, controlorii de calitate, elevii, machiniștii de probă, oamenii de vânzări, PR și marketing, jurnaliștii de modă, comercianți cu amănuntul, organizatori de evenimente, stilistii de moda si asa mai departe.
    • Cunoașteți clientul. Această abilitate este esențială și esențială și este un designer de modă nu trebuie să piardă din vedere. Aflați cât de mult cheltuiți clienții dvs., ceea ce sunt stilul lor de viață, unde le place să facă cumpărături, cum le place să facă cumpărături și la ceea ce le place și nu le place. Știți care sunt nevoile absolute și care sunt lucrurile care se achiziționează numai atunci când veniturile de unică folosință sunt mai puțin strânse. Dacă ați făcut marketing, ar trebui să aveți o înțelegere solidă a modului de a lucra nevoile clienților.
    • Cunoașteți concurenții dvs. Păstrați întotdeauna un ochi pe ceea ce fac alți designeri de modă din zona dvs. de interes. La minimum, țineți pasul. Mai bine, îi depășiți în timp ce satisfaceți încă nevoile clienților dvs.
    • Târgurile comerciale sunt un loc excelent pentru a dezvolta o înțelegere mai profundă a modului în care funcționează industria modei și ce va funcționa pentru dvs. în ceea ce privește satisfacerea nevoilor clienților și pentru a rămâne competitiv.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 11
    2. Căutați locuri de muncă de design de modă. Există diferite modalități de a găsi munca în industria modei ca designer și depinde de tipul de proiectare care vă interesează. În unele cazuri, fiind versatil vă va ajuta foarte mult, doar ca să obțineți experiența și apoi să sari peste pasiunea dvs. reală mai târziu. Și în majoritatea cazurilor, va trebui să fiți persistenți și să aplicați în multe locuri diferite pentru a vă aduce piciorul în ușă. Pentru început, unele locuri pentru a include:
  • Casele de modă existente și designerii - căutați stagii, poziții la nivel de intrare, asistenți la designeri etc.
  • Costume cu studiouri de film, teatre, magazine de costume etc.
  • Anunțuri online prin diverse agenții de locuri de muncă online
  • Cuvântul gurii - Folosiți contactele colegiului sau al industriei de modă pentru a vă aduce prin ușă. Într-o industrie care valori ceea ce oamenii care sunt deja bine poziționați trebuie să spună, aceasta este o modalitate bună de a începe.
  • Imaginea intitulată Deveniți un designer de modă Pasul 12
    3. Dacă rulați propria afacere de design, fiți pregătiți să fiți financiar. S-ar putea să fiți excepțional de creativi, dar să fiți absolut sigur că, dacă vă conduceți propria etichetă de modă, trebuie să fiți savvy de afaceri. Trebuie să înțelegeți acele numere și facturile care continuă să se îmbrace pe masă. Dacă într-adevăr urăsc aceste lucruri, există opțiuni bune, cum ar fi solicitarea contabilului dvs. să aibă grijă de toate lucrurile financiare, dar încă mai plătește pentru a păstra pe partea de sus a întregului lucru singur. Și dacă într-adevăr, urăsc într-adevăr această parte a acesteia, căutați munca ca un designer de modă cu o casă de modă în loc să vă rulați propria etichetă.
  • Ce tip de comerciant veți fi? Există multe posibilități, inclusiv unic comerciant, parteneriat, companie încorporată etc. Fiecare are avantaje și dezavantaje distincte pe care ar trebui să le discutați cu consilierii dvs. juridici și financiari înainte de a continua. Asigurați-vă că sunteți acoperit de răspundere în toate circumstanțele, mai ales dacă sunteți într-o cultură deosebit de litigioasă.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 13
    4. Fi realist. Este posibil să trebuiască să fiți dispuși să vă mutați pentru a se potrivi cu piața dvs., dar care depinde de modul în care lucrați și vindeți. Fiind realist, recunoscând că este inutil încercarea de a vinde o mulțime de haute couture oamenilor care doresc doar îmbrăcăminte de carieră într-un oraș semi-rural, în timp ce nu este bine încercarea de a vinde bikini la inuit. Va trebui să vă concentrați pe locul în care piața dvs. este cel mai probabil să funcționeze dacă este mai bine să trăiți și să lucrați în aceeași zonă sau cum să obțineți distribuția din zona dvs. curentă la locul în care este cel mai probabil să fie vinde.
  • Ia în considerare influențele din jurul vostru. Ca o persoană creativă, o parte din procesul dvs. creativ este în jurul valorii de oameni și să-și iau și ideile și sugestiile. Este mult mai greu să faci acest lucru singur sau să lucrezi alături de oameni care nu sunt în abordările tale de modă.
  • Amintiți-vă, de asemenea, că sezonul are un impact de modă și poate avea un impact asupra tipului de îmbrăcăminte pe care le produceți și unde doriți să o vindeți.
  • Luați în considerare puterea vânzării online. Cu condiția să folosiți imagini de bună calitate tridimensionale care pot fi mărite și transformate, vânzarea de moda online la oriunde în lume este o altă posibilitate realistă în zilele noastre. Acest lucru vă permite o mai mare flexibilitate în locul în care veți trăi și de a design și poate reduce naveta zilnică la zero. Acest lucru poate fi ideal dacă intenționați să rămâneți la o mică etichetă de modă. Chiar și atunci, totuși, ar trebui să faceți încă indemnizații pentru călătoria la spectacole de modă majoră.
  • A trăi într-un oraș cu o industrie de modă înfloritoare are un sens bun pentru mulți designeri. Potrivit Monitorului Language Global (GLM), următoarele orașe au fost capitalele de mijloc ale lumii în 2012, în ordine descrescătoare:
  • Londra, Anglia
  • New York, SUA
  • Barcelona, ​​Spania
  • Paris, Franta
  • Mexico City
  • Madrid, Spania
  • Roma, Italia
  • Sao Palo, Brazilia
  • Milano, Italia
  • Los Angeles, SUA
  • Berlin, Germania.
  • Mumbai, India
  • Partea 5 din 5:
    Crearea portofoliului de modă
    1. Imaginea intitulată deveni un designer de modă Pasul 14
    1. Asamblați un portofoliu al muncii dvs. Portofoliul dvs. de proiectare va fi vital atunci când se aplică lucrările de proiectare și stagii, deoarece este șansa dvs. de a vă comercializa și munca dvs. Portofoliul dvs. ar trebui să vă afișeze cea mai bună lucrare și să evidențieze abilitățile și creativitatea. Utilizați un liant de înaltă calitate pentru a arăta că vă luați în serios ca designer. Includeți următoarele în portofoliul dvs.:
    • Schițe sau fotografii extrase ale acestor schițe
    • Proiecte desemnate de calculator
    • Relua
    • Pagini de spirit sau concept
    • Pagini de prezentare a culorilor sau textilelor
    • Orice alte piese care reflectă în mod corect ceea ce sunteți capabili să faceți și să vă înșelați.

    sfaturi

    Purtați-vă propriile moduri cât mai mult posibil. Ce modalitate mai bună de a vă promova îmbrăcămintea decât să o purtați? Când oamenii pun întrebări despre asta, fiți gata să explicați totul în moduri scurte, ciudate care excită ascultătorului.
  • Ajută la a fi creativ cu desenele dvs. prin adăugarea de culori.
  • Să poată lua insulte. Nimeni nu e perfect. Ia sfatul de la prieteni și familie. Nu renunta niciodata, nu poti renunta la pasiunea ta!
  • Dacă te gândești să arăți oamenilor desene de modă, gândiți-vă cum ați arăta în desenele dvs. de modă.
  • Dezvoltați un logo bun dacă rulați propria dvs. etichetă de modă. Acesta vă va defini stilul de la început și deci trebuie să fie bun de la început. Merită să obțineți un designer grafic profesionist la locul de muncă dacă nu sunteți bine în acest sens.
  • Aflați mai devreme despre cum să împachetați un prânz și gustări decente. Orele pot fi foarte lungi în designul de modă și, uneori, lăsând zona de creativitate poate fi imposibilă. Creierul tău are nevoie de o nutriție bună, totuși, prin amintirea de a împacheta prânzuri și gustări sănătoase, puteți lua ceva pentru a susține toate acel slog intelectual greu și fizic care rulează fără a te înflori.
  • Stagii și mâinile pe experiența practică de lucru în toate departamentele de afaceri sub designeri de modă mici sau stabili vor ajuta multe de învățat trucuri ale comerțului înainte de a începe propria etichetă de modă. De asemenea, aveți nevoie de sfaturi solide despre totul de la început. Înconjurați-vă de o echipă de încredere de consilieri financiari, legali și de marketing, ele pot fi prietenii / membrii familiei sau profesioniștii plătiți în funcție de ceea ce aveți nevoie mai degrabă decât să le aveți în personal.
  • Citiți foarte mult. Găsiți biografiile și povestirile adevărate ale icoanelor de modă în zona de modă pe care sunteți interesat. Aflați toate INS și OUTS din experiențele lor și vedeți cum puteți folosi experiența lor pentru a vă mai bine. De exemplu, dacă doriți să treceți în mod ecologic, există o mulțime de designeri de traseu bun, ale căror experiențe au fost documentate, cum ar fi Toms fondator Blake Mycoskie Începeți ceva care contează sau oricare dintre cărțile lui Anita Roddick despre industria de frumusețe legată, dar relevantă.
  • Proiectați tot timpul, ca o modalitate de a vă inspira și a arăta, de asemenea, progresul dvs. Acest lucru va ajuta potențialii angajatori să vadă cum ați învățat și ați dezvoltat.
  • Concentrează-te pe tine însuți. Nu fi gelos de ceilalți. Ar trebui să luați sfaturi de la ei.
  • Fă ce poți face. Nu faceți ceea ce fac ceilalți, ascultați-vă inima.
  • Scrieți criticile pe care le obțineți, astfel încât să puteți privi peste ele și să faceți desene și modele mai bune în viitor.
  • Dacă intenționați să vă lansați propria linie de modă în loc să proiectați pentru unul existent, începeți online cu propriul dvs. magazin online.Puteți apoi să vă răspândiți desenele pe site-uri, cum ar fi piața ASOS (în cazul în care designerii de prieteni își vând creațiile) și Etsy.COM (unde oamenii vinde mărfuri realizate manual, cum ar fi haine, bijuterii, lumânări și lucrări de artă).
  • Aveți grijă cu știfturile și acele.
  • Dacă doriți să fiți un designer de modă, ar trebui să mergeți la facultate pentru a studia, de asemenea, faceți propriile modele care sunt puțin diferite și care ar putea fi recunoscute ca exclusiv designul dvs.
  • Încercați să faceți un design de modă pentru o temă energetică, cum ar fi dacă doriți să proiectați ceva care este pentru sportivi care este o temă care să urmeze și să se gândească.
  • Avertizări

    Lucrul ca designer poate fi o carieră fizică intensă. Va trebui să fiți dispuși să lucrați neașteptați ore lungi pentru a respecta termenele limită.
  • Proiectarea pentru catwalks și moda de vârf vă va aduce în contact direct cu aspectele provocatoare ale industriei, inclusiv utilizarea modelelor subponderale pentru montarea (prin urmare, vă făceau complicați în încurajarea unor portere nesănătoase ale femeilor și bărbaților), a catticității colegilor designeri și a industriei de modă Elites și cerințe foarte dificile, inclusiv termenele limită strânse. Dacă nu sunteți deja o persoană asertivă, ar fi înțelept să vă petreceți timpul să vă îmbunătățiți abilitățile în comunicarea și în picioare pentru principiile dvs.
  • Industria modei este extrem de competitivă - urmărește doar o carieră în modă dacă sunteți 100% dedicați domeniului. De asemenea, ajută la creșterea unei ascunzătoare groase foarte devreme și pentru a învăța să fie discernământ despre critici - cele mai multe critici sunt struguri acri și dacă crezi în tine, vei ști când critici este la fața locului sau pur și simplu urât.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar