Cum de a alege acul mașinii de cusut dreapta

Există atât de multe tipuri diferite de ace de mașini de cusut disponibile în magazinele de artizanat care decid care dintre ele poate fi copleșitor. Cu toate acestea, alegerea unui ac de mașini de cusut poate fi ușor. Luați câteva minute pentru a vă gândi proiectul și apoi selectați un tip de ac care vă va oferi rezultatele dorite.

Pași

Partea 1 din 2:
Având în vedere proiectul dvs
  1. Imagine intitulată Alegeți acul mașinii de cusut dreapta Pasul 1
1. Luați în considerare tipul de țesătură. Nu toate acele vor lucra cu toate tipurile de țesături. Înainte de a alege un ac, gândiți-vă la țesăturile cu care veți lucra și veți examina dacă țesătura este delicată, întinsă sau grea. Aceste tipuri de țesături necesită de obicei un tip special de ac.
  • De exemplu, denimul și pielea sunt considerate țesături grele, mătase este o țesătură delicată, iar Jersey este o țesătură puternică.
  • Imagine intitulată Alegeți acul mașinii de cusut dreapta Pasul 2
    2. Determinați dimensiunea ideală a acului pentru proiectul dvs. Dimensiunile mai mici ale acului funcționează cel mai bine pentru a lucra cu țesături delicate, în timp ce dimensiunile mai mari ale acului funcționează mai bine pentru țesături grele, cum ar fi denim și piele. Acest lucru se datorează faptului că acul vine în diferite dimensiuni variind de la mici la mari. Dimensiunea este indicată de numerele de pe ambalajul acului.
  • Există o scară americană și europeană pentru dimensiunile acului, iar ambele numere ar trebui să fie listate pe ambalajul acului. Dimensiunile americane merg de la 8 la 19 și dimensiunile europene merg de la 60 la 120.
  • Un număr mai mare indică un ac mai mare sau mai greu, în timp ce un număr mai mic indică un ac mai mic sau delicat.
  • Imagine intitulată Alegeți acul mașinii de cusut dreapta Pasul 3
    3. Alegeți un ac care se potrivește firului. Firul dvs. nu trebuie să ocupe mai mult de 40% din diametrul ochiului acului, deci este important să vă gândiți la tipul de fir pe care doriți să îl utilizați pentru proiectul dvs. înainte de a alege un ac. Asigurați-vă că acul pe care îl alegeți este potrivit pentru Tipul de fir Veți fi folosit.
  • De exemplu, dacă utilizați un ac de lucru greu, atunci puteți utiliza un fir greu. Cu toate acestea, dacă utilizați un ac de dimensiuni mici, atunci un fir greu nu ar fi optim.
  • Partea 2 din 2:
    Selectarea celui mai bun tip de ac pentru proiectul dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți acul mașinii de cusut dreapta Pasul 4
    1. Optați pentru un ac universal dacă nu sunteți sigur. Mașinile de cusut vin, de obicei, cu ace universale, deoarece acestea sunt cele mai bune pentru coaserea de zi cu zi. Alegeți un ac universal pentru a lucra cu țesături tricotate sau țesute sau dacă faceți doar un proiect simplu de cusut care nu utilizează o țesătură delicată, delicată sau grea.
    • Cele mai populare dimensiuni ale acului universal sunt 14 americane (90 europene) și 11 americane (75 europene), astfel încât să puteți merge cu unul dintre acestea dacă nu sunteți sigur ce tip de ac pentru a obține.
  • Imagine intitulată Alegeți acul dispozitivului de cusut dreapta Pasul 5
    2. Du-te cu un ac ascuțit pentru bumbac și lenjerie de pat. Dacă veți lucra cu o țesătură țesătoare, cum ar fi bumbacul sau lenjeria, atunci un ac ascuțit este cel mai bun. Acest tip de ac va ajuta la crearea cusăturilor cu minimum Puckering.
  • De asemenea, puteți utiliza un ac ascuțit atunci când faceți cusături delicate sau când lucrați cu Suede Faux.
  • Aceste ace vin în dimensiuni 9 până la 18 americane, sau 65 până la 110 europene.
  • Imagine intitulată Alegeți acul mașinii de cusut dreapta Pasul 6
    3. Alegeți un ac de puncte pentru țesături și tricoturi. Ace acei puncte nu străpunge tesatura. În schimb, sfaturile lor rotunjite împing fibrele în afară și intră între ele. Du-te cu un ac de punct de bile, dacă lucrați cu un tricot interlocking sau cu o țesătură tricotată grosieră, care ar putea să se strecoare cu ușurință și să creeze runde în țesătură.
  • Puteți obține ace de puncte de bază în dimensiuni 9 până la 16 americane sau 65 până la 100 europene.
  • Imagine intitulată Alegeți acul mașinii de cusut dreapta Pasul 7
    4. Alegeți un ac de punctaj pentru țesături grele. Punctele punctului de pană funcționează cel mai bine cu țesături din piele, piele de piele și vinil, deoarece creează o gaură care se închide automat. Forma dacă acest ac este, de asemenea, ideal pentru țesături grele, deoarece ea se strecoară mai ușor decât alte tipuri de ace.
  • Acestea vin în dimensiuni 11 până la 18 americane, sau 75 până la 110 europene. Utilizați o dimensiune mai mică pentru o țesătură mai ușoară, mai pliabilă și utilizați o dimensiune mai mare pentru țesături mai groase, mai rigide.
  • Imagine intitulată Alegeți acul mașinii de cusut dreapta Pasul 8
    5. Quilt cu un ac de quilting. Proiectele de quilting apel pentru propriul tip de ac special. Căutați un ac de quilting pentru a facilita coaserea prin mai multe straturi de țesături dintr-o dată. Sfaturile acestor ace sunt conice pentru ușurința de cusut și pentru a reduce șansele de a afecta țesăturile delicate și de heirloom.
  • Acele de quilting vin în dimensiuni 9 până la 12 americane, sau 65 până la 80 europene.
  • Imagine intitulată Alegeți acul mașinii de cusut dreapta Pasul 9
    6. Încercați un ac de top pentru cusatura grea sau vizibilă. Dacă doriți să adăugați un topstit la un proiect sau dacă trebuie doar să creați o cusătură mai mare, atunci un ac de top este cel mai bun. Ochiul este suficient de mare pe aceste acele pe care le puteți utiliza chiar și două fire de fir pentru o cusătură foarte mare.
  • Imagine intitulată Alegeți acul dispozitivului de cusut dreapta Pasul 10
    7. Utilizați ace de broderie pentru broderie. Există, de asemenea, ace speciale însemnând doar pentru broderie. Dacă intenționați să vă îmbogăți ceva, atunci ar trebui să mergeți cu un ac de broderie.
  • sfaturi

    Puteți folosi același ac de până la șase până la opt ore de coasere. Dacă ați folosit acul curentă de mai bine de opt ore, atunci ar fi o idee bună să o schimbați. Dacă doriți să vă asigurați că acul dvs. este în stare bună, atunci este posibil să doriți să îl schimbați la începutul fiecărui nou proiect de cusut.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar