Cum de a crea haine

Designul de modă este un câmp interesant, în continuă evoluție. De asemenea, este nevoie de multă muncă și poate fi incredibil de competitivă. Dacă doriți să deveniți un succes designer de moda, Aveți un drum lung înaintea voastră, dar există niște pași simpli pe care îi puteți lua pentru a începe procesul de proiectare a hainelor, indiferent dacă doriți sau nu să faceți acest lucru pentru o viață.

Pași

Metoda 1 din 5:
Asamblarea unui set de instrumente mentale
  1. Imagine intitulată haine de design Pasul 1
1. Aflați despre desen. Nu trebuie să fii un Illustrator Master - o mulțime de designeri folosesc un stil personal funky atunci când proiectează. Acestea fiind spuse, trebuie să vă puteți comunica viziunea vizuală. Luați o clasă de desen, studiați câteva cărți sau doar practici, practică, practică.
  • Cea mai importantă parte a învățării oricărei noi abilități face doar o mulțime. Anulați 30 de minute în fiecare zi pentru a practica desenul.
  • O carte bună la referință este Mark Kistler`s Puteți desena în 30 de zile.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 2
    2. Aflați despre cusut. Chiar dacă nu vrei să fii cel care să-ți coaseți desenele, trebuie să știți despre coasere. Înțelegerea posibilităților prezentate de mediul dvs. reprezintă o parte importantă a capacității de a putea veni cu idei inovatoare și interesante.
  • Multe magazine de artizanat precum Jo-An Ann oferă cursuri relativ ieftine de cusut.
  • Studierea modelului de model este o necesitate dacă intenționați să vă coaseți propriile articole de îmbrăcăminte. Va trebui să știți cum o îmbrăcăminte este asamblată fizic. Știind cum să spargă un design în forme este o parte esențială a capacității de a coase o îmbrăcăminte.
  • Cumpărați câteva modele simple la un magazin de meserie pentru a practica cu.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 3
    3. Aflați despre design. Dacă doriți să produceți desene inovatoare, trebuie să știți despre teoria designului. Cartea lui Molly Bang Imaginați-vă: Cum funcționează imaginile este un loc minunat pentru a începe. Vă va ajuta să învățați să vă gândiți ca un designer.
  • Nu vă limitați să studiați exclusiv designul de modă. Principiile teoriei designului se aplică în tot felul de discipline. Vă poate surprinde cât de mult studiază ceva de genul tipografiei vă poate învăța despre designul de modă.
  • Imagine intitulată Haine de design Pasul 4
    4. Aflați despre modă. Dacă doriți să proiectați haine, poate doriți să aflați tot ce puteți despre lumea modei. S-ar putea să vă gândiți la voi ca o persoană foarte elegantă, dar știind cum să vă îmbrăcați bine este doar vârful aisbergului. Dacă proiectați pe baza a ceea ce este fierbinte chiar acum, până când designul dvs. este complet, ar putea fi deja în afara stilului. Designerii profesioniști de modă se gândesc în mod constant înainte, la ceea ce va fi următorul lucru mare.
  • Vizionați videoclipuri sau uitați-vă la fotografiile de la modele de modă de înaltă calitate, sau mergeți în persoană dacă cineva se întâmplă lângă locul în care locuiți. Designerii profesioniști își proiectează colecțiile sezoniere în avans, astfel încât aceste spectacole vă pot oferi o idee despre ce fel de tendințe vor cădea în mod comercial în viitor.
  • Istoria și filmul sunt inspirații mari. Istoria este un răspuns mare la cum și de ce am purtat lucruri.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 5
    5. Aflați despre tehnologie și resurse. Există mai multe instrumente disponibile pentru designeri acum decât au existat vreodată înainte. Pe partea de sus a cunoașterii drumului dvs. în jurul unei schițe și o mașină de cusut, va trebui să vă cunoașteți în jurul adobe Photoshop și Illustrator.
  • Site-uri precum Linda.Com sau Tuts + sunt resurse bune online.
  • Dacă doriți să faceți schițarea pe un computer în loc de un sketchbook, va trebui să cumpărați un comprimat stilou bun, cum ar fi un wacom.
  • Metoda 2 din 5:
    Visează design-uri
    1. Imagine intitulată haine de design Pasul 6
    1. Găsiți-vă inspirația. De ce ești pasionat? Ce te face să creezi? Ar putea fi o țesătură specială, o lucrare de artă vizuală pe care ați văzut-o, ceva ce doriți, dar nu puteți găsi în magazine, o îmbrăcăminte pe care ați văzut-o pe stradă, un anumit model de culoare, o tendință retro pe care doriți să o aduceți înapoi, sau orice număr de alte lucruri. Nu există nici o modalitate corectă de a fi inspirat. Lucrul important este să găsiți ceva care vă excită.
    • Luați în considerare clientul dvs. Ce fel de persoană îți imaginezi cum ți-ai cumpărat desenele? Ce are nevoie de acea persoană într-o îmbrăcăminte? Fi practic atunci când proiectați haine pentru dvs., design lucrurile pe care le veți iubi deținerea sau purtarea.
    • Combinarea stilurilor și tendințelor existente poate fi o modalitate interesantă de a genera un aspect nou. Cum ar fi să amestecați elemente militare cu cele mai moi, mai flori? Ce ar arăta anii 1990 de anii 1930? Cum puteți încorpora elemente de bărbați în WOMENSWEAR?
    • Ieșiți din zona dvs. de confort și aflați despre artă, fotografie, istorie și icoane de modă. Acestea vă pot inspira.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 7
    2. Luați în considerare tesatura. Vrei un material strachnic sau ceva cu mai puțin da? Este fluxul dvs. de design sau rigid și arhitectural? Ar trebui ca țesătura să fie netedă sau texturală? Dacă inspirația dvs. originală a fost o țesătură uimitoare pe care ați găsit-o, aveți deja acest lucru acoperit. În caz contrar, gândiți-vă la ce fel de material solicită designul dvs.
  • Luați în considerare trupurile, cum ar fi butoanele, dantelă, margele sau broderia. Acestea pot avea adesea impact asupra alegerii țesăturii.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 8
    3. Luați în considerare culoarea și modelul. O mulțime de impact a balamalelor dvs. de proiectare asupra utilizării culorii și a modelului. Gândiți-vă la scopul propus al îmbrăcămintei și cum vă imaginați pe cineva care îl poartă. Luați în considerare clientul dvs. și ce ar putea dori să poarte. Mai ales, du-te cu ceea ce crezi că arată bine. Nu există reguli dure și rapide aici. Tu ești designerul și ar trebui să fii adevărat pentru tine mai presus de toate lucrurile.
  • Uită-te la o roată de culoare. Amintiți-vă, culorile contrastante (cele peste roata de culoare unul de celălalt) se remarcă unul pe celălalt. Acest lucru poate adăuga un efect dramatic pentru designul dvs., dar dacă nu este tratat bine, poate fi, de asemenea, jarning și off-pusting.
  • Obțineți niște swatches de vopsea dintr-un magazin de vopsea și le folosiți pentru a experimenta diferite combinații de culori înainte de a achiziționa țesături.
  • Culorile și formele vă pot ajuta să obțineți idei pentru crearea de piese noi.
  • Metoda 3 din 5:
    Desenarea designului pe o Croquis
    1. Imagine intitulată haine de design Pasul 9
    1. Trageți conturul unei persoane. La proiectarea de haine, este important să vă gândiți la modul în care îmbrăcămintea dvs. va privi pe corp. Acesta este motivul pentru care majoritatea designerilor își desenează desenele pe o formă umană. Poate fi intimidantă și consumatoare de timp pentru a obține o figură de la zero de fiecare dată când faceți un nou design, atât de mulți designeri folosesc o croquis. Acest lucru înseamnă doar un șablon pe care îl puteți folosi de fiecare dată când schițezi o nouă îmbrăcăminte. Va trebui să începeți prin atragerea conturului unei persoane în creion. Aceasta este o perspectivă intimidantă, dar nu trebuie să fie dificilă.
    • Dacă nu sunteți prea dăruit, cu drag. Ideea aici nu trebuie să fie corectă anatomică, iar cele mai multe desene ale Croquis ale designerilor sunt redate într-un fel de stil personal. Designul dvs. va arăta și mai unic pe o figură pe care ați tras-o. Nu vă faceți griji cu privire la detalii mici - gândiți-vă la desenul dvs. ca un manechin 2-dimensional.
    • Dacă nu vă simțiți la sarcina de a desena o figură umană de la zero, utilizați munca altcuiva. Trasați o imagine dintr-o carte sau dintr-o revistă sau descărcați una dintre sutele de șabloane Croquis gratuite pe care le puteți găsi online.
    • Mulți designeri folosesc ceva numit metoda 9 capete pentru a se asigura că desenele lor sunt uniform proporționale. Ideea este de a folosi un cap ca unitate de măsură și de a desena un corp care măsoară nouă capete de la picioare la partea superioară a gâtului.
    • Trageți o linie verticală dreaptă și împărțiți-o în 10 părți egale. Acesta va fi ghidul dvs. pe măsură ce trageți.
    • Secțiunea 1 începe doar sub cap și măsoară corpul din partea superioară a gâtului până la mijlocul pieptului 2 măsoară din mijlocul pieptului până la talie - secțiunea 3 de la talie până la fundul șoldurilor- Secțiunea 4 din partea inferioară a taliei până la jumătatea coapsei, secțiunea 5 de la vârful coapsei la genunchi, secțiunea 6 de la genunchi la Calve superioară, secțiunea 7 de la Calve Superioară la Mid-Calve, secțiunea 8 de la mijlocul Calve la gleznă la gleznă Secțiunea 9 măsoară piciorul.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 10
    2. Retrageți figura în stiloul întunecat. Va trebui să puteți urmări acest desen pe o altă bucată de hârtie așezată pe partea de sus a acestuia. Pentru a face acest lucru posibil, va trebui să reluați liniile de desenare a figurii cu un stilou închis.
  • Imagine cu titlu de design de design Pasul 11
    3. Urmăriți figura pe o altă foaie de hârtie. Pentru acest pas, va trebui să lăsați stiloul și să ridicați din nou un creion. Așezați o altă bucată de hârtie albă simplă pe partea de sus a lui Croquis pe care tocmai ați tras-o. Ar trebui să puteți vedea relativ bine, atâta timp cât ați folosit un stilou închis și hârtia dvs. nu este prea groasă.
  • Dacă aveți o cutie ușoară, acest lucru ar fi un moment bun pentru ao folosi. Doar puneți Croquis pe caseta Lightbox, puneți foaia goală de hârtie pe partea superioară a acestuia, rotiți caseta de lumină, pornită și urmăriți.
  • Dacă nu aveți o casetă ușoară și întâmpinați probleme prin hârtie, încercați să atingeți cele două coli de hârtie într-o fereastră într-o zi luminoasă. Va trebui să urmăriți într-un unghi ciudat, dar efectul este în principiu același ca și dacă ați folosit o casetă ușoară.
  • Imagine cu titlu de design de design Pasul 12
    4. Începeți să vă schițezi designul. Încă folosiți creionul, astfel încât să puteți șterge greșelile inevitabile, trageți ușor îmbrăcămintea pe care ați imaginat-o. Începeți cu lucruri mai generale, cum ar fi forma de bază a îmbrăcămintei și, treptat, adăugați detalii așa cum este nevoie de formă. Când sunteți mulțumit, reluați întregul desen în stilou.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 13
    5. Colorați designul. Puteți folosi orice materiale de desen doriți pentru acest pas. Marcatorii și creioanele colorate funcționează foarte bine, deoarece se îndreaptă spre stratificare. Începeți cu cele mai ușoare culori pe care le intenționați să le utilizați și să umblați în zone mai mari cu lovituri lungi și consecvente care se mișcă în aceeași direcție ca și țesătura. Includeți treptat culori, modele și umbre mai întunecate pe măsură ce mergeți.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 14
    6. Repetați ca dorit. Acum că aveți o Croquis, începerea unui nou design ar trebui să fie mult mai rapid. Doar urmăriți figura și mergeți.
  • Metoda 4 din 5:
    Cusut
    1. Imagine intitulată haine de design Pasul 15
    1. Face un dummy. Veți avea nevoie de un dummy de îmbrăcăminte pentru a putea vedea îmbrăcămintea pe măsură ce lucrați la el și asigurați-vă că se potrivește unei forme umane. Dacă nu aveți unul, puteți crea un improvant unul singur, în dimensiunea dvs.
    • Puneți pe o cămașă pe care nu o doriți și acoperiți-o complet cu banda de duct în timp ce o purtați. Aceasta va crea o formă de bandă rigidă în formă de corp.
    • Scoateți-l prin tăierea pe partea laterală, de la șold la axilă, apoi în sus de-a lungul manșonului.
    • Bandă înapoi peste tăietură pentru a face din nou formularul întreg. Afaceți-l cu ziar și închideți fundul, gâtul și mânecile cu bandă mai mare. Puteți decide dacă să păstrați brațele sau să le tăiați.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 16
    2. Desenați modelul dvs. pe hârtie de măcelărie. Utilizați un creion în caz de greșeli și să etichetați fiecare secțiune pentru a evita confuzia mai târziu. Amintiți-vă de vechea adagă de dulgheri: măsurați de două ori, tăiați o dată. Puteți pierde mult timp cu o singură greșeală. Când ați terminat, tăiați formele.
  • În mod ideal, ar trebui să știți un lucru sau două despre modelul de a face înainte de a încerca acest lucru, dar nu trebuie să fii expert. Trebuie să vă puteți imagina cum va fi pusă împreună îmbrăcămintea dvs. și să aveți abilitățile de ao executa.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 17
    3. Recreați modelul pe Muslin. Puneți bucățile de hârtie de măcelărie din modelul dvs. pe Muslin și le urmăriți. Tăiați aceste lucruri și le fixați în forma de bază a îmbrăcămintei dvs.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 18
    4. Coaseți-vă mock-up-ul. Introduceți îmbrăcămintea dvs. de fixare a Muslinului la mașina de cusut. Scoateți știfturile și puneți îmbrăcămintea pe un manechin sau pe propriul corp dacă proiectați-vă singur.
  • Imagine cu titlu de design de design Pasul 19
    5. Evaluați îmbrăcămintea. Uită-te la modul în care se potrivește. Gândiți-vă la forma. Ce lucrează? Ce nu este? Luați note, faceți schițe, trageți sau tăiați muslinul sau orice vă ajută să înțelegeți schimbările pe care doriți să le faceți.
  • Imagine cu titlu de design de design Pasul 20
    6. Decideți ce pasul următor este. Cât de aproape este mock-până la ceea ce ați imaginat? Ești gata să avansezi cu acest design? Trebuie să faci altul înainte să-l încerci cu țesături mai frumoase? În funcție de modul în care arată mock-up-ul, poate doriți să vă întoarceți complet la bordul de desen sau puteți fi gata să treceți la coaserea îmbrăcămintei reale.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 21
    7. Treceți la adevăratul lucru. Este timpul să vă aduceți viața la viață. Procedați cum ați făcut cu Mock-up Muslin. Amintiți-vă, veți face greșeli, mai ales primele câteva ori în jur. Asigurați-vă că cumpărați mai multă țesătură decât credeți că aveți nevoie, dați-vă o mulțime de timp suplimentar și întotdeauna verificați-vă măsurătorile. Lucrurile nu vor merge întotdeauna conform planului. Fiți pregătiți să rezolvați problema sau să vă modificați designul în timp ce mergeți. Uneori, cele mai interesante inovații provin din greșeli.
  • Metoda 5 din 5:
    Vânzarea de lucru
    1. Imagine intitulată haine de design Pasul 22
    1. Construiți un portofoliu. Documentați-vă munca în fotografii pe măsură ce mergeți. Acesta este modul în care vă veți vinde ca designer ca progresul carierei dvs. Țineți minte că doriți să vă prezentați versatilitatea, demonstrând, de asemenea, că aveți o voce și un punct de vedere unic. Ar trebui să existe o varietate de piese în portofoliul dvs., dar toți ar trebui să țipați "tu."
    • Luați fotografii de calitate. Nu puneți doar rochia pe care ați făcut-o pe patul dvs. și faceți o imagine slabă luminată cu telefonul. Puneți articolele de îmbrăcăminte pe modele vii, asigurați-vă că sunt bine luminate (dacă nu aveți resursele pentru a face acest lucru înăuntru, ieșiți în afara Zilei puțin acoperite - acest lucru vă va oferi chiar și iluminare), utilizați o cameră decentă și să vă acordați atenție la detalii cum ar fi părul, machiajul și accesoriile. Modul în care vă prezentați lucrul joacă o rolă uriașă în impactul pe care îl creează.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 23
    2. Faceți o cercetare. Există buticuri de îmbrăcăminte independente în zona dvs. care vinde haine cu o estetică similară cu a ta? Există site-uri care vând haine care vă reamintesc propriile dvs? Încercați să găsiți designeri care fac muncă care vă amintește de dvs. sau despre ceea ce ați dori să vă dezvoltați. Observați tactica lor.
  • Imagine cu titlu de design de design Pasul 24
    3. Utilizați resursele online. Unele site-uri web vor fabrica desenele dvs. pentru dvs., dacă aceștia sau utilizatorii lor sunt suficient de impresionați. Uită-te la site-uri precum Gamz și Fabricly dacă credeți că aveți un design ucigaș că nu sunteți desăvârșit să vă coaseți pe cont propriu.
  • Dacă sunteți mai mult de un designer grafic, dar gândiți-vă că munca dvs. ar arăta grozav pe îmbrăcăminte, priviți în locuri ca RedBubble, care vă poate imprima operele de artă pe o varietate de produse diferite.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 25
    4. Construi un site web. Dacă doriți să vă vindeți hainele, lumea trebuie să știe despre geniul dvs. Aproape oricine poate crea un site frumos în aceste zile - utilizați o platformă, cum ar fi SquareSpace pentru a crea un site pentru a afișa portofoliul dvs. Păstrați-l simplu și elegant. Doriți să vă concentrați asupra designului de îmbrăcăminte, nu pe designul dvs. web.
  • Imagine intitulată haine de design Pasul 26
    5. Brand-te. Dezvoltați o prezență socială. Obțineți Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr, lucrările. Trebuie să te uiți la munca ta, deasupra și dincolo de orice altceva. Vă faceți griji cu privire la vânzarea de lucruri mai târziu. Chiar acum, trebuie să creați un buzz.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar