Cum să devii un designer de pantofi

Un designer de pantofi, numit și un designer de încălțăminte, este un tip de designer de modă care este specializat în crearea de pantofi și cizme. În plus față de a fi practic pentru acoperirea picioarelor, modelele de încălțăminte pot fi originale, opere de artă inovatoare. A deveni un designer de încălțăminte ia talentul și abilitatea, dar este ceva care poate fi realizat cu dedicarea.

Pași

Partea 1 din 5:
Planificarea calea ta
  1. Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 1
1. Creați un plan de 5 ani. Faceți un plan pentru dvs. care include o serie de pași care sunt realiste pentru a obține. Includeți o cronologie pentru realizarea fiecărui pas pentru a putea rămâne concentrat.
  • Fii flexibil cu planul tău. Acest lucru nu este scris în piatră, deci dacă o nouă oportunitate sau contact se prezintă, să fie flexibil, astfel încât să puteți încorpora o nouă direcție.
  • Reevaluați acest plan în fiecare an sau două. Determinați dacă sunteți pe cale sau dacă aveți nevoie să faceți ajustări.
  • Imaginea intitulată devine un designer de pantofi Pasul 2
    2. Decideți asupra atenției dvs. Există multe căi pe care le puteți urma în proiectarea încălțămintei. De exemplu, puteți proiecta pantofi pentru femei, bărbați, copii, sportivi și așa mai departe. Ceea ce vă atrage cel mai mult?
  • Luați în considerare ce aspect al procesului de proiectare a pantofilor vă apelează cel mai mult. Îți place să proiectezi pantofi, dar nu-ți pasă de fapt să le faci? Vrei să-ți faci propriile pantofi? Doriți să lucrați pentru o companie mare ca Adidas sau Nike, sau doriți să vă dețineți propriul dvs. boutique?
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 3
    3. Obțineți o diplomă în design. Deși nu este necesar să obțineți o diplomă, o diplomă vă poate ajuta să dezvoltați abilități și contacte care vor fi utile pentru a reuși în industrie. Înscrieți-vă într-un program de 2 sau 4 ani la o instituție acreditată.
  • Gradul dvs. nu trebuie să fie în designul pantofilor. Orice grad într-un domeniu legat de artă sau design va fi aplicabil. Acestea ar putea include proiectarea pantofilor, designul industrial, designul grafic, arta, designul produsului, designul de moda si designul accesoriu, printre altele.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 4
    4. Începeți să vă dezvoltați stilul. Un designer de pantofi excelent va avea un aspect interesant și original la desenele lor. Puteți începe să vă dezvoltați propriul stil și brand imediat.
  • Limitați elementele pe care le puteți utiliza, cum ar fi limitarea dvs. la trei culori sau două tipuri de țesături sau materiale. Acest lucru vă va forța să fiți imaginativi și inovativi.
  • Dă-ți misiuni. Pantofi de proiectare pentru diferite tipuri de persoane, de exemplu. Care sunt unele asemănări care răsună în fiecare design?
  • Provocați-vă să creați ceva nou în fiecare zi. Proiectați un nou pantof în fiecare zi timp de o lună. Puteți începe să vedeți teme în desenele dvs. de pantofi.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 5
    5. Găsiți inspirație în lume. Este posibil să aveți o tendință de a vă uita la alte modele de încălțăminte și designeri pentru inspirație, dar acest risc replicați desenele. Căutați inspirație în alte domenii ale artei sau ale lumii. Christian Louboutin, de exemplu, a atras de arheologie pentru a influența unele dintre desenele sale.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 6
    6. Aflați despre industrie. Există mai mult de designul pantofilor decât desenarea imaginilor. Industria este aproximativ împărțită în trei părți: design sau creativ, fabricare și retail.
  • Design / Creative: Aceasta este diviziunea în care creați designul dvs. Dar acest lucru implică mai mult decât schițarea unui pantof pe hârtie - implică, de asemenea, realizarea modelului, iar pentru unii designeri, folosindu-se sau făcând ultima dată pentru a determina potrivirea pantofului (durerile sunt de obicei făcute din plastic sau rășină de înaltă calitate).
  • de fabricație: Aceasta este diviziunea care transformă designul într-o pereche actuală de pantofi. Aflați despre lanțul de producție, de la selectarea materialelor la producție.
  • Cu amănuntul: Aceasta este diviziunea care vă vinde pantofii. Înțelegerea fabricii de retail implică înțelegerea a ceea ce caută consumatorii - aceștia sunt oamenii care vor purta pantofii tăi. Care sunt consumatorii speriți să vizați? De asemenea, ia în considerare ce magazine și cumpărători caută și cum pantofii dvs. ar putea potrivi nevoilor lor.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 7
    7. Urmăriți tendințele actuale. Urmând industria și tendințele din pantofi vă vor ajuta să vă dați seama unde puteți fi de vârf și ieșiți. Aceasta este o industrie competitivă și fiind pe partea de sus a tendințelor este o necesitate.
  • Citiți designul și revistele de modă pentru a ține pasul cu tendințele.
  • Partea 2 din 5:
    Construirea setului de calificări
    1. Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 8
    1. Schiță o mulțime. Una dintre cele mai importante abilități pe care un designer de încălțăminte are capacitatea de a imagina ceva și de a traduce că pe hârtie. Scopul aici nu este de a replica ceea ce puteți vedea deja. Mai degrabă, ar trebui să vă imaginați un pantof și o schiță.
    • Schițarea nu trebuie făcută pe hârtie fizică. S-ar putea să utilizați software-ul de proiectare pentru a crea desenele dvs. de pantofi.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 9
    2. Aflați cum să utilizați software-ul de proiectare. Designul de pantofi nu este făcut cu creion și schițe de hârtie. Va trebui să știți software-ul de design, cum ar fi Adobe Creative Suite. Aceasta include Photoshop, Illustrator, InDesign și alte programe. Fiți capabili să vă recreați schițele de creion pe computer.
  • De asemenea, aflați cum să utilizați programele de design asistate de calculator (CAD). Acestea vă vor permite să creați modele digitale 3D.
  • Imaginea intitulată devine un designer de pantofi Pasul 10
    3. Aflați cum să proiectați modele de pantofi. Când aflați diferitele părți care intră în crearea unui pantof dintr-o schiță de design, veți înțelege mai multe despre întregul proces de fabricare a pantofilor. Faceți modele pentru diferite tipuri de pantofi.
  • Imaginea intitulată devine un designer de pantofi Pasul 11
    4. Construiți un portofoliu. Asamblați cele mai bune modele de pantofi care demonstrează abilitățile și versatilitatea ca designer. Scopul pentru aproximativ 20 de modele pentru un portofoliu fizic și 30 pentru un portofoliu online. Păstrați conținutul proaspăt prin actualizarea portofoliului dvs. o dată într-un timp cu o nouă lucrare.
  • Includeți declarația unui designer, în care vorbiți despre influențele și inspirațiile dvs. De asemenea, includeți o reluare actualizată.
  • Partea 3 din 5:
    Construirea CV-ului
    1. Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 12
    1. Obțineți un stagiu. Un stagiu este o șansă să lucrați cu un designer și să îi ajutați în lucrarea de zi cu zi de a crea pantofi. Acest lucru vă poate expune, de asemenea, la alte roluri într-o companie de încălțăminte pe care nu ați avut-o anterior
    • Verificați cu companiile dvs. preferate pentru a vedea ce sunt cerințele lor de stagiu.
    • Unele stagii nu sunt plătite, dar pot oferi credit colegiu în schimbul muncii dvs. Cel mai bine este să primiți o remunerație pentru munca dvs., dacă este posibil.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 13
    2. Lucrează în comerțul cu amănuntul. Lucrul într-un magazin de pantofi sau departamentul de încălțăminte al unui magazin major al departamentului vă va expune la toate tipurile de clienți și vânzători. Acestea sunt, la urma urmei, oamenii de bază care vor intra în contact cu pantofii dvs. zilnic când sunteți un designer. Să cunoască afacerea de la motivul de a avea o experiență în partea de vânzare cu amănuntul.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 14
    3. Lucrați în fabricarea încălțămintei. La fel ca în comerțul cu amănuntul, lucrul în producție vă va oferi o mulțime de informații despre modul în care sunt produse pantofii. Ați putea asista la modul în care sunt luate deciziile și modul în care pantofii sunt de fapt puse împreună.
  • Acest lucru vă poate oferi și contacte bune pentru fabricarea propriilor modele de pantofi, când ajungeți la acel punct.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 15
    4. Începe ca asistent. Un asistent de design, producător de modele, asistent de asistență și asistent de producție sunt diferite tipuri de locuri de muncă la nivel de intrare care permit unui individ să lucreze direct cu designeri de încălțăminte. Prin aceste poziții, puteți contribui la transformarea ideilor designerilor de pantofi în desene și modele reale.
  • Partea 4 din 5:
    Networking în câmpul tău
    1. Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 16
    1. Creșteți-vă rețelele profesionale. Începeți să participați la deschideri, expoziții comerciale, spectacole trunchiuri, adunări profesionale și așa mai departe. Îmbrăcați inteligent și introduceți-vă oamenilor. Nu fiți pushy, dar nu vă concentrați asupra discuțiilor cu oamenii într-un mod prietenos.
    • Aduceți cărți de vizită cu informațiile dvs. de contact tipărite pe ele. Acest lucru va ajuta oamenii să-și amintească numele dvs. și vă va face ușor să vă contactați dacă apare o oportunitate.
    • Este posibil să nu doriți să vă restricționați complet evenimentele legate de încălțăminte. Evenimentele de artă mai general, de exemplu, vor fi colectarea locurilor pentru persoanele fizice care pot fi într-o poziție bună pentru a vă ajuta să vă deplasați în industrie.
  • Imaginea intitulată devine un designer de pantofi Pasul 17
    2. Du-te la un interviu informațional. Un interviu informațional este o șansă de a vorbi cu cineva care face felul de slujbă pe care doriți să o faceți. Contactați un designer de pantofi și ați stabilit un timp pentru a vorbi despre industrie și despre slujba acestora.
  • Asigurați-vă că ați planificat un timp și o locație convenabil pentru designer.
  • Acesta nu este un interviu pentru un loc de muncă. Vă prezentați ca pe cineva interesat să aflați mai multe despre industrie, mai degrabă decât ca cineva care să caute să fie angajat la fața locului.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 18
    3. Alăturați-vă unei organizații profesionale. O organizație profesională este o rețea de persoane care participă la o profesie similară. Aceste organizații adesea găzduiesc conferințe, promovarea politicii, promovarea educației și a dezvoltării profesionale și oferă premii. Cele mai multe sunt bazate pe membri și va trebui să plătiți o taxă anuală pentru a vă alătura.
  • Unele exemple referitoare la designul de pantofi includ: Societatea Industrială de Designeri din America, Institutul American de Arte Graphic, American Apparel și Asociația pentru încălțăminte și Asociația Profesioniștilor de Cusut și Design
  • Multe organizații profesionale au capitole regionale sau locale și capitole studențești.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 19
    4. Găsiți un mentor. Vorbind periodic cu cineva care are o carieră solidă în designul de încălțăminte vă poate oferi o bună înțelegere și sfaturi pe măsură ce progresați în traiectoria dvs. S-ar putea să găsiți un mentor printr-o organizație profesională, un stagiu sau printr-un program de design universitar.
  • Partea 5 din 5:
    Proiectarea pe cont propriu
    1. Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 20
    1. Conectează-te cu un producător. Faceți cercetarea dvs. în găsirea unui producător bun, de încredere care poate produce calitatea pantofului pe care îl căutați. În plus, producția lor trebuie să producă un pantof care este reprezentativ pentru ceea ce ați proiectat. Producătorii pot varia foarte mult, chiar și în ceea ce privește tipurile de pantofi pe care le produc în mod obișnuit.
    • De exemplu, pantofii subțiri cu piele subțire sunt mai des fabricate în Portugalia, în timp ce pantofii rotunzi, rotunjite, sunt făcuți mai des în Anglia sau Ungaria.
    • Magazin în jurul valorii de un producător. Luați designul la câțiva producători diferiți și cereți-i să facă un pantof de probă. Comparați-le pentru a găsi cea mai bună alegere pentru dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 21
    2. Țineți un spectacol de trunchi. Un spectacol de trunchi este un eveniment în care vă vindeți munca (pantofi, accesorii și rochii sunt vândute la cele mai multe spectacole de trunchi) la un boutique sau magazin. Participați la spectacolul trunchiului, vorbiți și vânduți clienților. Acest lucru durează de obicei de la câteva ore la câteva zile și oferă oferte speciale pe elementele dvs. care nu pot fi disponibile în mod normal în magazine. Ele sunt evenimente promoționale excelente, ajutându-vă să vă aduc numele acolo.
  • Imaginea intitulată deveni un designer de pantofi Pasul 22
    3. Partener cu un boutique sau un magazin. Găsiți un butic local care are o estetică care completează stilul de design de pantofi. Întrebați dacă vor purta pantofii în magazinul lor. Magazinul va solicita în mod normal un procent din vânzările în schimbul vânzării pantofilor.
  • Imaginea intitulată devine un designer de pantofi Pasul 23
    4. Vindem pantofii online. Creați un magazin online, fie prin intermediul site-ului dvs. propriu, fie prin intermediul unui site web al magazinului, cum ar fi Etsy. Acesta este, de obicei, un prim pas mai ușor de a vă vinde propriile pantofi, mai degrabă decât să vă deschideți propriul magazin.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Concursurile de design amator și studenți sunt modalități de a obține atenția potențialilor angajatori.

    Avertizări

    Ca designer, puteți primi critici negative despre desenele dvs. Trebuie să învățați să aveți o piele groasă, fără a lua aceste critici personal. Încercați să obțineți din ele dintre cele mai importante puncte pentru a vă face un designer mai bun.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar