Cum de a alege safir de calitate

Nu există nici un sistem standard de clasificare sau de măsurare a calității pentru safire, ceea ce face ca alegerea să aleagă safir de calitate un proces relativ subiectiv.Cu toate acestea, safirurile care au anumite caracteristici sunt considerate mai valoroase și de o calitate superioară.Participarea la puritatea Gem de culoare, tonul său și claritatea acesteia, de exemplu, pot fi utile atunci când caută un safir de înaltă calitate.O altă modalitate de a alege un safir de înaltă calitate este de a alege o piatră sintetică, care va avea mai puține imperfecțiuni decât una naturală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Studierea culorii
  1. Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 1
1. Căutați puritatea culorii.Un safir care are o culină și o culoare neuniformă nu este considerat unul de înaltă calitate.Căutați safiri care sunt saturați cu o singură culoare viu tot drumul.Evitați safirele care au spoturi maro sau gri în interiorul.
  • Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 2
    2. Selectați safiruri medii sau întunecate.Tonul descrie cât de ușoară sau întuneric este un safir particular.Nu există nici o modalitate cuantificabilă de a măsura tonul, dar pe o scară de la lumina la samele întunecate, medii și întunecate sunt, în general, considerate mai mari decât cele care sunt luminoase.
  • Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 3
    3. Alegeți un safir clar.În general, cu atât mai multe riduri și imperfecțiuni (incluziuni) un safir conține, cu atât va fi mai puțin apreciată.Pentru a alege un safir de calitate, găsiți unul cu puține sau fără incluziuni care vă permite să vedeți direct prin el.
  • Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 4
    4. Alegeți un safir albastru, roz sau roz roz.Cele mai apreciate safire sunt albastre și provin de la Sri Lanka.Cel de-al doilea cel mai apreciat safir este un sapphire padparadscha, care are o culoare roz-portocalie și vine, de asemenea, de la Sri Lanka.Sapphire-ul de culoare roz este cel de-al treilea cel mai căutat safir.Are o culoare roz roz și se găsește în general în Sri Lanka sau Birmania.
  • Alte culori, cum ar fi verde, violet și roșu, sunt, de asemenea, disponibile, dar sunt mai puțin căutate decât varietățile enumerate mai sus.
  • Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 5
    5. Obțineți o privire bună la safir.Întoarce-i safirul în jurul tău, pe măsură ce țineți-o la lumină.Acest lucru vă va ajuta să vedeți toate elementele interne și externe ale GEM.Nu grăbiți procesul.Luați tot timpul necesar pentru a vedea toate colțurile și crannitățile bijuteriei.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutați o tăietură și o formă de calitate
    1. Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 6
    1. Alegeți un safir cu o tăietură simetrică.Dacă cumpărați un safir tratat termic într-un inel, colier sau alte bijuterii, acesta trebuie tăiat într-un mod simetric.Aceasta înseamnă că bijuteria va fi echilibrată vizual, cu o parte asemănătoare cu cealaltă.
  • Imagine intitulată Alegeți calitate Saphires Pasul 7
    2. Selectați un smarald sau marquis tăiat pentru a adăuga cel mai mult la valoarea lui Sapphire.Cele două tăieturi care adaugă cel mai mult la valoarea lui Sapphire sunt tăieturile de smarald și marquis.Dacă aveți de-a face cu o piatră neclară, AK bijutierul să-l taie într-una din aceste două tăieturi.
  • Tăierea de smarald este una care seamănă cu un dreptunghi cu colțurile tăiate.
  • Tăierea marqisilor este una în care safirul seamănă cu un fotbal american, cu un aspect alungit care se potrivește spre ambele capete.
  • Imagine intitulată Alegeți calitate Saphires Pasul 8
    3. Selectați o tăietură strălucită pentru a maximiza revenirea la lumină.O tăiere strălucitoare este una în care bijuteria apare ca pentagon când este privită din lateral.Partea inferioară a bijuteriei într-un punct.Dacă aveți de-a face cu o piatră netedă, cereți bijutierului sau gemologului să o taie într-o tăietură strălucită.În caz contrar, alegeți un safir care a fost deja tăiat într-o tăietură strălucitoare.
  • Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 9
    4. Alegeți o tăietură pas pentru a îmbunătăți culoarea lui Sapphire.O tăiere pas este una în care fațetele dreptunghiulare sunt aranjate unul de altul.Dacă aveți un safir neclocat, cereți-i să fie tăiat într-o tăietură pas.În caz contrar, alegeți un safir de calitate care a fost deja tăiat într-o tăietură pas.
  • Metoda 3 din 3:
    Evaluarea safirelor în alte moduri
    1. Imagine intitulată Alegeți sapuflele de calitate Pasul 10
    1. Găsiți un safir cu un asterism.În cele mai multe cazuri, incluziunile nu sunt de dorit, iar safirele care conțin multe incluziuni ar putea fi considerate de calitate scăzută.Cu toate acestea, safirele care conțin un asterism - un aranjament natural de incluziuni într-o formă de stele cu șase puncte - sunt rare și considerate valoroase.
  • Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 11
    2. Obțineți un safir dintr-un magazin care oferă certificare.Societățile gemologice (de exemplu, Institutul Gemologic al Americii sau Asociația Gemologică din Marea Britanie) oferă certificarea către dealerii Gem de încredere.Certificarea ar trebui să verifice afirmațiile pe care dealerul sau bijutierul le face despre safir, inclusiv de unde provine și cât de mult cântărește.Obținerea unui safir certificat este deosebit de importantă dacă achiziționați unul scump.
  • Imagine intitulată Alegeți saphire de calitate Pasul 12
    3. Cumpărați un safir sintetic.Unele safire nu se găsesc în mine, dar sunt făcute în laboratoare.Aceste safire sintetice sunt de o calitate mult mai mare (și mult mai accesibilă) decât cele naturale, astfel încât să alegeți safire sintetică ori de câte ori este posibil.
  • În general, safirele sintetice au mai puține incluziuni, o mai mare claritate și mai strălucitoare decât pietrele prețioase naturale.
  • sfaturi

    Deoarece calitatea nu este cuantificabilă, tot ceea ce contează cu adevărat atunci când alegeți un safir este dacă vă place.
  • Formele comune de safir includ ovalele, perele, sferele, trilioanele și pătratele.Tăieturile curbe tind să fie mai scumpe.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar