Cum să faci bine pe un examen de pian

Profesorul dvs. de pian vă intră într-un examen de pian pentru prima dată și sunteți extrem de nervos? Iată un articol care vă va ajuta să vă pregătiți să faceți testul.

Pași

Partea 1 din 6:
Înțelegerea examenului
  1. Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 1
1. Știți ce să vă așteptați. Adresați-vă profesorului dvs. Ce conține examenul. Cele mai multe examene constau în jocul cu sau fără muzică, jucând scale și arpeggios, teste aurace, cunoștințe generale și lectură de vedere.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 2
    2. Adresați-vă profesorului dvs. modul în care se va administra testul și ia timp pentru a verifica programa.
  • Partea 2 din 6:
    Pregătirea pentru examen
    1. Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 3
    1. Petreceți o mulțime de timp în lecția dvs. și în timpul dvs. de pregătire pentru examen.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 4
    2. Înțelegeți ce jucați și ascultați.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 5
    3. Practicați scale. Scalele sunt multe de memorat. Nu le învățați în ordine - în schimb, amestecați-le puțin.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 6
    4. Faceți un examen de practică în prealabil cu profesorul dvs.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 7
    5. Nu lăsați practica de citire aurală și vederea în ultimele două săptămâni. Adresați-vă profesorului dvs. să petreacă zece minute la sfârșitul fiecărei legi care practică acest lucru. S-ar putea să fiți mai îngrijorați de piesele dvs., dar este o idee bună să începeți acest lucru cât mai curând posibil!
  • Citirea vedete este ușoară odată ce obțineți atârnarea. Amintiți-vă de semnăturile cheie și bătăile din cele 30 de secunde, examinatorul dă, încercați piesa, atât cu mâna.
  • AURAL este ușor dacă știți notele dvs. Ei vă vor cere să spuneți notele, bateți ritmul, cântați piesa și vă vor întreba și două trăsături ale unei bucăți. Pentru a reuși în AURAL, trebuie să învățați cuvintele muzicale.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 8
    6. Practicați totul corect, pentru că modul în care practicați este modul în care îl veți juca.
  • Partea 3 din 6:
    Tehnicile de citire a vizitelor
    1. Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 9
    1. Memorați liniile de registru și spațiile fiecărui clef și notele pe care le reprezintă. Încercați să învățați să jucați fără a privi cheile.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 10
    2. Dacă aveți timp pentru o execuție de scurtă practică, uitați-vă rapid la semnătura cheie și Clefs, apoi jucați piesa fără oprire dacă faceți o greșeală.
  • Mulți examinatori vă dau suficient timp pentru a juca piesa, chiar dacă timpul pe care l-au stabilit este, de exemplu, 30 de secunde. Pentru a înșela un pic, joacă piesa prin de două ori fără oprire. Este probabil ca ei să nu-și dea seama până când nu o jucați în timp real și, prin urmare, veți avea două repetiții.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 11
    3. Nu încercați să vă arătați jucând rapid dacă nu o puteți face. Examinatorul caută calitatea jocului.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 12
    4. Veți primi cel mai probabil două linii pentru a citi. În primul rând, uitați-vă la semnarea timpului și semnătura cheie. Apoi, scoateți bataia în cap (numără 1-și-2-și-3-și...). De asemenea, puteți să apăsați cu piciorul dvs. dacă doriți. Priviți liniile și obțineți o senzație pentru ceea ce s-ar părea. Apoi, jucați încet notele, probabil că spuneți notele din cap, pe măsură ce le jucați. Dacă faceți o greșeală, continuați să mergeți.
  • Partea 4 din 6:
    Tehnici de piese de examen
    1. Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 13
    1. Practică!Continuați să jucați piesele în fiecare zi. Când practici, încercați să jucați piesele de două ori, fără a opri de fiecare dată când le jucați.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 14
    2. Petreceți timp doar priviți la muzică și auzind sunetul în cap.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 15
    3. Dacă memorați o bucată, practicați mâinile separat până când sunt confortabile, înainte de a juca cu mâinile împreună. Profesorul dvs. ar trebui să vă dea piesele înainte de timp și vă vor oferi mult timp să vă pregătiți. Păstrați practicarea pieselor până când sunt în capul tău. În timp ce la școală sau de lucru, atingeți cântecul cu degetele pe un birou sau pe masă. Dacă puteți să apăsați direct prin oprirea sau ezitarea, probabil că sunteți stabiliți. Dacă opriți sau uitați ce urmează, înseamnă, de obicei, că trebuie să o practicați. Odată ce aveți notele în jos, adăugați dinamică. Dinamica este de obicei mai ușoară, deoarece odată ce aveți sentimentul cântecului, puteți deduce dinamica.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 16
    4. Dacă aveți opțiunea în examen, majoritatea oamenilor le place să joace cântarele și arpeggios înainte de piese, să-și țâțească degetele.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 17
    5. Dacă vă este dată opțiunea în examen, petreceți timp decideți ce comandă să redea piesele din.Majoritatea oamenilor preferă să înceapă cu o piesă și să se încheie din punct de vedere tehnic cu preferatul lor.
  • Partea 5 din 6:
    Scale și tehnici arpeggios
    1. Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 18
    1. Testați-vă pe semnăturile cheie ale fiecărei scale. Șansele sunt vor primi o listă de scale pentru examenul dvs. în prealabil, iar examinatorul va alege un cuplu la întâmplare pentru a juca.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 19
    2. Practicați-vă mâinile în afară, împreună, cu ochii închiși, o mână staccato și o mână Legato: amestecați-l astfel încât să cunoașteți scalele din afară.
  • Una dintre cele mai importante părți de a juca o scară este să știi care cheie este următorul deget al tău. Dacă cel de-al patrulea deget este pe cheia corectă, totul va cădea în loc.
  • Uneori poate ajuta să spună degetul în capul tău, pe măsură ce jucați, de exemplu gândirea "1-2-3-1-2-3-3-4-3".Concentrați-vă pe mâna care necesită cea mai mare parte, iar cealaltă mână se încadrează în mod natural în poziție.
  • Fingering este, de asemenea, cheia pentru scale și arpeggios.
  • Partea 6 din 6:
    Instruirea urechii
    1. Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 20
    1. În examenele de calitate inferioară, probabil că vi se va cere să bateți la bate, să numiți semnătura de timp și să distingeți diferențele dintre aceeași piesă când ați jucat de două ori.
    • Când bateți bătăile, bateți greu pe o bătaie puternică (începutul unui bar) și mai încet pe o bătaie slabă.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 21
    2. Dacă vi se cere contorul piesei, gândiți-vă unde ați bătut pentru bătăile puternice.
  • Dacă ați bătut "puternic-slab-slab", Este în timpul triplă. "Puternic firav" implică timpul dual și "puternic-slab-slab-slab" Quadruple.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 22
    3. Pentru a rezolva dacă contorul este simplu sau compus, gândiți-vă la fiecare bătaie.Dacă au existat, de obicei, trei note mai scurte în fiecare bătaie (sau un multiplu de trei), este timpul compusului.Dacă au existat de obicei două sau mai multe de două, este timpul simplu.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 23
    4. Înțelegeți semnăturile simple de timp. Acestea includ2 / 4, 3/4, 4/4, 5/4 și 3/8.Numărul inferior înseamnă ceea ce fiecare bate este (2 înseamnă un minim - 4 o crotchet- 8 un cvaver și așa mai departe).Numărul mai mare este cât de multe sunt într-un bar (de exemplu: 3/8 este trei quavers).
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 24
    5. Înțelegeți semnăturile compusului. Acestea includ 6/8, 9/8, 12/8 și 12/16. Semnăturile de timp complexe sunt amestecuri de timp simplu și compus, cum ar fi 5/8 și 7/8.Există, de obicei, modalități diferite de a împărți bătăile.Timpul complex poate fi, de asemenea, montat în mai multe semnături de timp obișnuite, cum ar fi 4/4, de exemplu de către bătăile principale fiind două croșete punctate, apoi o crotchetă.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 25
    6. Rețineți că anumite semnături de timp pot fi utilizate fie pentru timpul simplu, fie compus.De exemplu, în simple 3/8 există trei bătăi de trei quavers într-un bar.În compusul 3/8 există o bătaie într-un bar, care poate fi subdivizată în trei plăci.
  • Imaginea intitulată face bine pe un examen de pian Pasul 26
    7. Aflați mai precis terminologia. S-ar putea să vi se adreseze o serie de întrebări după ce administratorul joacă o bucată. Studiați programa pentru examinarea dvs. pentru detalii.Pot fi câteva întrebări, "a fost piesa jucată la pian Fortissimo la început?", "a fost secția de mijloc statacato sau legato?", "A fost acolo un ritdando la sfârșit?", "a existat un decrescendo la sfârșit?".Asigurați-vă că învățați toată terminologia pentru acest lucru.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Tăiați-vă profesorul dvs. cu privire la toate aceste lucruri.
  • Mai ales, păstrați calm. Luați o mulțime de respirații profunde lungi - amintiți-vă că examinatorul vrea să faceți bine. Ești doar acolo pentru a le arăta cât de bine ești.
  • Dacă înghețați și mintea dvs. se află necompletată (de ex. "Joacă Arpeggios? Ce au fost din nou??") Când a fost rugat să joace ceva pentru examinator, așteptați câteva momente înainte de a încerca nimic. Poate că vor avea șanse mai mari de succes.
  • Puteți să întrebați întotdeauna examinatorul dacă este bine să vă uitați la muzica dvs. dacă nu sunteți sigur de capacitatea dvs. de a memora o bucată cu precizie (mai ales atunci când este nervoasă) fără ea.
  • Avertizări

    Pentru notele inițiale la 8, este modul în care jucați piesele care contează, nu câte notează greșit. Într-adevăr nu contează dacă aveți o alunecare ocazională sau două, cu condiția ca, în general, ați jucat în stilul potrivit și ați întreținut o bună interpretare.
  • Scalele și arpeggios pot fi foarte intimidante și plictisitoare, dar știind scalele tale și pot să le joace bine va face o diferență uriașă în jocul tău când ajungi la bucăți mai grele.
  • Cei mai mulți examinatori sunt în regulă, dar dacă obțineți ciudat, pretențios, unul, atunci nu panică. Doar încercați cel mai bine și fiți liniștiți că ați învățat bine materialul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar