Cum să vă acoperiți fața cu o bandă

Știm că pandemia Covid-19 este un timp înfricoșător și stresant, așa că probabil faceți tot ce puteți pentru a rămâne în siguranță. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă purtarea unei mască atunci când sunteți în public, astfel încât să puteți evita răspândirea sau prinderea virusului. Chiar dacă măștile medicale N95 oferă cea mai bună protecție, o bandana face o alternativă elegantă dacă nu aveți unul. Vom merge cele mai ușoare și mai eficiente modalități de a purta bandana dvs., astfel încât să vă păstrați și pe alții în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 2:
Mască simplă legată
1. Îndoiți bandana în diagonală în jumătate. Alegeți o bandană care este de cel puțin 20 de cilindri (51 cm × 51 cm), deci este suficient de mare pentru a vă înfășura în jurul capului. Așezați-vă bandana în fața dvs., astfel încât una dintre colțurile îndreptate spre corpul vostru. Îndoiți colțul de sus și aduceți-l spre partea de jos. Bandana ta va arăta ca un triunghi cu cea mai lungă parte care se confruntă departe de tine.
  • Țineți bandana până la o sursă de lumină și verificați dacă puteți vedea orice lumină care vine prin ea. Dacă observați o lumină strălucitoare, atunci materialul nu va fi eficient.
  • 2. Aduceți colțul inferior în sus, astfel încât să atingă marginea superioară. Ridicați colțul care indică spre tine și se îndoaie. Aliniați colțul cu marginea lungă pliată în partea de sus a bandanei. Bandana dvs. ar trebui să arate ca un trapezoid de sus în jos.
  • Acest lucru vă asigură că bandana dvs. are 2-3 straturi de protecție, astfel încât particulele sunt mai puțin susceptibile de a trece prin țesătură.
  • 3. Pliați partea de sus a celei de-a treia din bandana până la centru. Luați marginea de sus a bandanei și îndoiți-o spre mijloc, menținându-l paralel cu partea inferioară. Asigurați-vă că colțul pe care l-ați pliat în ultimul pas rămâne ascuns astfel încât masca dvs. să nu cadă sau să se simtă liberă. Crează pliul, astfel încât acesta rămâne mai ușor.
  • Încercați să vă păstrați bandana la fel de plat ca și cum puteți, astfel încât pliurile să nu vină anulate.
  • 4. Trageți bandana strânsă în jurul nasului și a gurii. Ridicați cu atenție capetele benzii de bandă în fiecare mână, astfel încât să rămână pliate. Puneți toate pliurile pe față, astfel încât partea plană să se confrunte. Păstrați masca cât mai strânsă, deoarece puteți să vă restricționați respirația sau să provocați orice durere.
  • Dacă bandana nu acoperă complet nasul, gura și bărbia, mutați marginea pe care tocmai ați pliat puțin mai mult pentru a face masca mai înaltă.
  • 5. Legați capetele benzii din spatele capului. Trageți capetele strâns în spatele capului, astfel încât masca dvs. se așează cu nasul și gura. Utilizați an nod peste pentru a asigura bandana la cap. Verificați bandana într-o oglindă pentru a vă asigura că nu se află în jos sau vă va expune nasul.
  • Dacă aveți o coadă de cal, puteți alege să legați bandana deasupra sau dedesubt.
  • Metoda 2 din 2:
    Masca de fata cu bucle de urechi
    1. Îndoiți bandana în jumătate longitudinal. Alegeți o bandana de 20 de inci (51 cm × 51 cm) sau mai mare, astfel încât acesta acoperă complet nasul, gura și bărbia. Pune bandana plat pe o masă, astfel încât una dintre marginile te confruntă cu tine. Apucați primele 2 colțuri ale bandalei și le îndoiți în jos, astfel încât acestea să se alinieze cu colțurile de jos. Bandana ta va arăta ca un dreptunghi cu cea mai lungă margine cu care vă îndreptați.
    • O mulțime de bandane au o parte cu culori vibrante și o altă parte cu culori duller. Păstrați partea vibrantă cu fața în jos când începeți, așa că este pe exteriorul măștii dvs.
  • 2. Aduceți treimile de sus și de jos din Bandana la mijloc. Luați marginea de sus a bandanei și ridicați-o în jos o treime din cale. Apoi, netezi țesătura, așa că se află plat. Aduceți al treilea rând în sus, astfel încât acesta se suprapune în partea de sus pe care tocmai ați făcut-o. Bandana dvs. ar trebui să arate ca un dreptunghi lung și îngust.
  • Acest lucru se asigură că există mai multe straturi de țesătură care acoperă fața dvs., astfel încât să aveți mai puțin riscuri pentru a prinde sau transmite viruși.
  • 3. Glisați părul de păr pe bandana, astfel încât acestea sunt în afară de 6 în (15 cm). Puteți folosi orice cravată de păr elastică pentru masca de bandana, deci alegeți oricare dintre cei pe care l-ați culcat. Hrăniți capetele benzii de bandă prin legăturile de păr și glisați-le spre centru. Lăsați cel puțin 6 inci (15 cm) între legăturile de păr, astfel încât să vă puteți acoperi fața cu mijlocul benzii de bandă.
  • Dacă nu aveți legături de păr, utilizați în schimb benzi de cauciuc.
  • 4. Pliați laturile spre centru. Țineți legăturile de păr în loc, astfel încât acestea să nu se alunece sau să se miște în jur. Îndoiți partea stângă a benzii de bandnana spre mijloc, astfel încât acesta captează cravata de păr în poziție. Faceți același lucru pentru partea dreaptă. În acest fel, adăugați mai multe straturi în masca dvs. și păstrați legăturile de păr pe marginile exterioare.
  • 5. Bucurați-vă de părul în jurul urechilor dvs. pentru a vă purta masca. Apăsați partea pliată a măștii pe față, astfel încât să acopere complet nasul, gura și bărbia. Împingeți părul de păr peste urechi, astfel încât ei țin masca strâns pe față. Ajustați marginile benzii dvs. până când se simte confortabil de purtat.
  • Evitați să vă lăsați nasul descoperit, deoarece va face ca masa dvs. să fie ineficientă.
  • Dacă bandana dvs. se potrivește atât de strâns încât provoacă durere sau face greu să respire, să o scoateți și să desfaceți părțile laterale. Glisați părul se apropie de margini înainte de a le îndoi înapoi și puneți-vă masca înapoi. Cu toate acestea, măștile dvs. vor fi mai eficiente dacă se potrivește în mod perfect decât dacă ar fi pierdut.
  • sfaturi

    Optați pentru țesături care sunt strâns țesute și nu lăsați lumina să treacă prin ele.
  • Încercați să vă faceți bandana la fel de strânsă pe fața dvs. posibil, deci este cea mai eficientă pentru a vă proteja.
  • Spălați-vă bandana după fiecare dată când îl purtați pentru a ucide orice viruși reziduali sau bacterii.
  • Avertizări

    Întotdeauna spălați-vă mâinile timp de cel puțin 20 de secunde înainte și după ce ați purtat o mască pentru a scăpa de orice contaminare.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Masca de fata cu bucle de urechi

    • Bandană
    • Părul de păr
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar