Cum să găsiți data publicării unui site web

Citând un site web în hârtie de cercetare sau eseu poate fi dificil și frustrant, dar există câteva tehnici pe care le puteți utiliza pentru a găsi data publicării. Pentru a găsi când a fost publicat un articol sau o pagină, verificați site-ul și adresa URL pentru o dată. Alternativ, faceți o simplă căutare Google pentru site-ul utilizând un operator de url special care poate dezvălui data. Dacă trebuie să știți când site-ul în sine a fost publicat, puteți căuta codul sursă al site-ului. Deși puteți găsi data publicării majorității site-urilor, este posibil să nu găsiți întotdeauna. Dacă se întâmplă acest lucru, citează site-ul web ca o pagină "fără data".

Pași

Metoda 1 din 4:
Verificarea paginii și a adresei URL
  1. Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site web 1
1. Uită-te sub titlul unui articol sau postul de blog. Cele mai multe site-uri de știri și bloguri vor lista data sub titlul articolului, împreună cu numele autorului. Verificați data de data sub titlul sau la începutul textului articolului.
  • Este posibil să existe un titlu secundar de 1 propoziție sau o imagine între titlul postului și data. Păstrați defilarea pentru a vedea dacă data este afișată sub titlul sau imaginea secundară.
  • Unele articole ar fi putut fi actualizate după data publicării lor. Atunci când este cazul, ar trebui să vedeți o declarație de renunțare la începutul sau la sfârșitul articolului care spune când a fost editat și de ce.

Variație: Dacă nu vedeți data de pe articol, consultați Dacă puteți reveni la pagina de pornire a site-ului sau la motorul de căutare pentru ao căuta în acest fel. Puteți vedea data publicației enumerate lângă link-ul articolului sau miniatura.

  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site Web Pasul 2
    2. Verificați partea de jos a paginii web pentru o dată de drepturi de autor. Defilați în partea de jos a paginii și uitați-vă la informațiile listate acolo. Puteți vedea informații privind drepturile de autor sau o notă de publicare. Citiți aceste informații pentru a vedea dacă oferă o dată originală de publicare. Cu toate acestea, rețineți că această dată poate fi ultima dată când site-ul a fost actualizat mai degrabă decât data publicării.
  • Data unui site a fost actualizat este ultima oară când a fost adăugat ceva sau schimbat pe site. Aceasta înseamnă că informațiile pe care le citiți pot fi publicate la o dată anterioară. Cu toate acestea, un drept de autor recent sau o actualizare înseamnă că site-ul este activ și actualizat, astfel încât informațiile pot fi demn de încredere.
  • Uită-te la secțiunea articolului care conține un scurt bio al autorului. Uneori, data poate fi chiar mai sus sau sub ea.
  • Bacsis: O dată de drepturi de autor este de obicei listată numai de anul și nu conține o anumită lună sau zi.

  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site Web Pasul 3
    3. A se vedea dacă data face parte din adresa URL. Uită-te în bara de adrese și parcurgeți adresa URL. Unele bloguri și site-uri web reușește adresa web cu data la care a fost scris un post. Este posibil să găsiți data completă sau ați putea găsi doar luna și anul.
  • Asigurați-vă că vă aflați pe pagina web dedicată postului individual și nu unei pagini de arhivă sau index. Faceți clic pe titlul postului pentru a confirma că sunteți pe pagina post-specifică.
  • Multe bloguri editează adresa URL, astfel încât este mai scurt și mai ușor de căutat, astfel încât să nu găsiți data acolo.
  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site web 3
    4. Uită-te la marcajele din orice comentarii pentru a obține o estimare. În timp ce aceasta nu este metoda cea mai precisă, vă poate oferi un sentiment atunci când articolul a fost publicat pentru prima dată. Uitați-vă lângă numele de utilizator din comentariile pentru a găsi momentul în care comentariul a fost scris. Defilați până când găsiți cea mai veche dată. Dacă utilizatorul a interacționat atunci când articolul a fost publicat, aceasta va fi cea mai apropiată dată de publicare.
  • Nu puteți utiliza această dată pentru a cita un site web. Cu toate acestea, vă poate ajuta să evaluați când site-ul web a fost publicat, deci veți avea o idee despre cât de vechi sunt informațiile. Dacă se pare recent, ați putea decide să continuați și să utilizați site-ul, dar citează-l ca "nici o dată."
  • Metoda 2 din 4:
    Utilizarea unui operator Google
    1. Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site Web Pasul 5
    1. Copiați adresa URL a site-ului și introduceți-o în caseta de căutare Google. Utilizați cursorul dvs. pentru a evidenția adresa URL, apoi faceți clic dreapta și alegeți Copiere. Apoi, accesați pagina de pornire a Google și lipiți adresa URL în caseta de căutare. Nu apăsați încărcarea încă pentru că veți adăuga la adresa URL.
    • Asigurați-vă că copiați și lipiți adresa completă.
  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site Web Pasul 6
    2. Tipul "Inurl:"În fața adresei adresei paginii și căutați. Acesta este un operator care vă va ajuta să găsiți mai multe informații despre linkul URL al site-ului web. În primul rând, puneți cursorul în fața adresei adresei site-ului. Apoi, tastați "Inurl:" în fața site-ului. Nu lăsați spații. După adăugarea operatorului, apăsați Căutare.
  • Nu includeți ghilimele.
  • Acest lucru ar putea părea complicat, dar nu trebuie să faceți nimic special pentru a utiliza acest operator. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți și Google se va ocupa de restul.
  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site Web Pasul 7
    3. Adăugați "& AS_QDR = Y15" după adresa URL, apoi căutați din nou. Introduceți cursorul în bara de adrese a browserului după adresă URL pe care tocmai ați căutat-o. Apoi, tastați "& AS_QDR = Y15", lăsând mărcile de citare. Apăsați din nou căutarea pentru a vă aduce lista finală de rezultate.
  • Aceasta este a doua parte la operatorul "Inurl:".
  • Este bine să copiați și să lipiți codul dacă este mai ușor pentru dvs.
  • Variație: Puteți utiliza funcțiile Ctrl + L în Firefox și Chrome sau Alt + D în Internet Explorer pentru a pune cursorul în locul potrivit în caseta de căutare.

  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site Web Pasul 8
    4. Verificați rezultatele pentru a găsi data listată în descrierea site-ului web. Derulați prin rezultatele căutării. Ar trebui să vedeți link-ul la pagina pe care încercați să o citezi în partea de sus. Uită-te la partea stângă a paginii pentru a găsi data. În majoritatea cazurilor, o veți vedea acolo.
  • Dacă nu vedeți data acolo, atunci este posibil să nu fie disponibilă. În acest moment, ați putea încerca să găsiți data la care site-ul a fost publicat prin căutarea în codul sursă al site-ului pentru a vă ajuta să decideți dacă informațiile merită citând ca un site web "fără dată".
  • Metoda 3 din 4:
    Căutarea codului sursă
    1. Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site web Pasul 9
    1. Faceți clic dreapta pe pagină și selectați "Vizualizați informațiile despre pagină." Odată ce faceți clic pe opțiunea de meniu, acesta va deschide o nouă fereastră sau filă completă cu codul de pe site. Poate să pară copleșitoare, dar nu trebuie să înțelegeți să găsiți data.
    • În funcție de browserul dvs., opțiunea de meniu poate citi "Vizualizați sursa paginii."

    Variație: Comanda rapidă de la tastatură pentru a deschide direct codul sursă este controlul + u pe Windows și Command + U pe Mac.

  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site web Pasul 10
    2. Deschideți funcția "Găsire" din browserul dvs. utilizând Control + F sau Command + F. Funcția "Găsire" vă va permite să căutați cu ușurință codul sursă pentru dată. Dacă utilizați Windows, apăsați Control + F pentru a deschide această funcție. Pentru un Mac, utilizați comanda + F pentru a căuta codul.

    Variație: De asemenea, puteți accesa funcția "Găsire" făcând clic pe Editare în bara de meniu de sus și făcând clic pe "Găsiți ..." în meniul derulant.

  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui pas web 11
    3. Căutați termenul "Datepublic", "Publishdate" sau "Publicat_Time". Introduceți oricare dintre termenii de căutare și apăsați Enter. Funcția "Găsire" va căuta prin toate codurile de pe pagină pentru a găsi termenul de căutare. Apoi, va defila direct la locul unde se află informațiile.
  • Dacă niciunul dintre termenii de căutare nu funcționează, tastați "Publicați" în funcția "Găsiți". Acest lucru ar putea aduce informația de publicare.
  • Dacă doriți să știți când o pagină Web a fost modificată sau actualizată ultima dată, căutați codul sursă pentru "Modificat."
  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site Web Pasul 12
    4. Căutați data enumerată în an ordin de zi. Citiți partea din codul "Find" Funcția găsită. Data va fi direct după termenul pe care l-ați căutat. Anul va fi listat mai întâi, urmat de luna și ziua.
  • Puteți utiliza această dată pentru a cita site-ul web sau pentru a determina cât de vechi pot fi informațiile de pe site.
  • Metoda 4 din 4:
    Citând site-ul web
    1. Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site web 13
    1. Oferiți autor, titlu, site-ul, data și adresa URL pentru format MLA. Scrieți numele autorului, listați numele de familie, apoi numele de familie, separarea acestora cu o virgulă. Puneți o perioadă, apoi furnizați titlul capitalizat cu ghilimele în jurul acestuia, cu o perioadă după aceasta. Adăugați numele site-ului în caractere italice, urmat de o virgulă și data în format de zi pe lună. Introduceți o virgulă, apoi listați adresa URL și puneți o perioadă.
    • Iată un exemplu: Aranda, Arianna. "Înțelegerea poemelor expresive." Poezie Scholar, 7 noiembrie. 2016, Poetrayscholar.COM / Înțelegerea-expresivă-poeme.

    Variație: Dacă nu există o dată, nu vă faceți griji. În schimb, puteți utiliza data la care ați accesat site-ul web, pe care îl veți pune după adresa URL. Iată un exemplu: Aranda, Arianna. "Înțelegerea poemelor expresive."Poezie savant, Poetrayscholar.COM / Înțelegerea-expresivă-poeme. Accesat 9 aprilie 2019.

  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site web 14
    2. Listează numele autorului, an, titlu și adresa URL pentru a cita în Apa. Scrieți numele de familie al autorului, o virgulă, apoi numele lor, urmată de o perioadă. Apoi, puneți anul de publicare al site-ului în paranteze, cu o perioadă după ea. Adăugați titlul scris în caz de propoziții, urmat de o perioadă. În cele din urmă, scrieți "recuperat de la" și puneți adresa URL în care ați accesat site-ul. Nu puneți o perioadă finală.
  • Acesta este un exemplu: Clubul american Robotics. (2018). Construirea de roboți complexi. Adus de la Americanroboticsclub.COM / Building-complex-roboți
  • Variație: Dacă nu există o dată, puteți utiliza "n.D."În locul anului. De exemplu, ați scrie acest lucru: Clubul Robotics American. (N.D.). Construirea de roboți complexi. Adus de la Americanroboticsclub.COM / Building-complex-roboți

  • Imagine intitulată Găsiți data publicării unui site Web Pasul 15
    3. Utilizați numele autorului, titlul paginii, numele site-ului, data și adresa URL pentru stilul Chicago. Listează numele autorului cu numele de familie, o virgulă și numele. Puneți o perioadă, apoi capitalizați titlul paginii și puneți ghilimele în jurul acestuia, urmate de o altă perioadă. Adăugați numele site-ului în caractere cursive. Puneți o perioadă, apoi scrieți "ultima modificare" și furnizați data la care site-ul a fost publicat ca lună, zi, apoi anul, urmată de o perioadă. În cele din urmă, scrieți adresa URL și puneți o perioadă.
  • Iată un exemplu: Li, Quan. "Examinarea art." Perspective în cultură. Ultima modificare 12 februarie 2015. InsightSintocultură.COM / Examinarea - Art.
  • Variație: Dacă nu aveți o dată, atunci puteți utiliza data la care ați accesat site-ul. Utilizați același format, dar scrieți "accesat" în loc de "ultima modificare" înainte de data. De exemplu: Li, Quan. "Examinarea art."Perspective în cultură. Accesat 9 aprilie 2019. InsightSintocultură.COM / Examinarea - Art.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Verificarea datei pe un site vă ajută să vă dați seama dacă informațiile sunt actuale sau pot fi depășite.
  • Unele site-uri web au date diferite asociate cu acestea. De exemplu, data la care a fost creată site-ul inițial și data unei anumite pagini a fost publicată. Utilizați data care este cea mai semnificativă a informațiilor pe care le citezi, care este de obicei data individuală a paginii.
  • Unele site-uri web își ascund data publicării, astfel încât pagina lor să fie actuală, chiar dacă nu este.
  • Avertizări

    Nu încercați să ghiciți data la care citiți un site web. Dacă credeți că informațiile sunt valide, dar nu pot găsi o dată, utilizați doar metoda "fără data" pentru ghidul dvs. de stil.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar