Cum să împărțiți o hază

Cultivarea lui Hostas poate fi foarte împlinită la un grădinar, deoarece sunt hardy, prosperă în umbră și au nevoie de puțin agitație. Când aceste perene sunt destul de mari, ei pot depăși spațiul lor de grădină.Din fericire, Hostas sunt, de asemenea, foarte ușor de împărțit, perfect pentru a partaja cu prietenii, familia sau chiar vinde în vânzări de plante!

Pași

  1. Imagine intitulată Împărțiți un pas husta 1
1. Alegeți timpul potrivit al anului. În timp ce mulți grădinari aleg primăvară pentru timp pentru a muta și împărți plantele, poate avea un efect negativ asupra plantelor, în special în climatele mai calde. Este preferabil să împărțiți Hostas la sfârșitul verii și la căderea timpurie, aproximativ 4 săptămâni înainte de primul îngheț.Hostas sunt plante destul de dure și pot fi împărțite în orice moment în timpul sezonului de creștere, dacă vă replantați cu atenție, apă și mulci aglomerările divizate. Imitarea solului în jurul mingelor rădăcinii, astfel încât planta să nu poată fi ușor dislocată, va asigura un succes mai mare.
  • Imagine intitulată Împărțiți un pas 2 HOSTA 2
    2. Obțineți instrumentele potrivite pentru solul dvs. Adesea, dacă aglomerările sunt mari (spuneți aproximativ 25 cm / 10 inci de la bază), veți găsi mai ușor să utilizați o furculiță cu lame plate și o lopată sau o lopată. Dacă solul este foarte ușor și humus-y, iar plantele sunt mai mici, un cuțit lung, de preferință cu o lamă serită, va funcționa bine. Un hacksaw este foarte util dacă aglomerația este foarte mare. Unii oameni doresc să aibă un furtun la grădină la îndemână, sau o găleată mare de apă curată.
  • Imagine intitulată Împărțiți un pas husta 3
    3. Tăiați sau săturați-vă în jurul plantei Hosda, începând cu 10 cm / 4 inci de la baza unei plante mici, la 35 cm / 18 inci pentru o aglomerație foarte mare. Odată ce ați tăiat un cerc în jurul aglomerării, glisați vârful sub strângere și ridicați-l din pământ sau opriți aglomerarea de la sol cu ​​furculița.
  • Imaginea intitulată Împărțiți un pas husta 4
    4. Dacă sunteți nou la împărțirea hostasului sau a altor perene perene, spălați murdăria de pe aglomerație poate fi foarte utilă pentru a vedea plantele individuale și rizomii lor (de unde cresc rădăcinile).De asemenea, spălați planta dacă nu sunteți sigur de modul în care plantele individuale sunt în creștere și nu doriți să tăiați una în jumătate (în special dacă HOSTA este o creștere lentă scumpă). Nu vă faceți griji cu privire la deteriorarea rădăcinilor cu apa, deoarece rădăcinile lui Hostas sunt dure.
  • Imagine intitulată Împărțiți un pas 5 HOSTA 5
    5. Dacă este posibil, în special dacă Hosda nu este o grămadă mare, separați plantele individuale cu mâna, forțând cu ușurință degetele între tulpinile plantelor și ușurând tulpinile în afară. Pentru a îndepărta o tulpină din coroană, utilizați o mișcare de tragere spate și înapoi și nu o mișcare laterală (țineți planta de bază într-o mână și luați tulpina în cealaltă, rotiți tulpina de susținere înainte și înapoi), de lucru tulpina înainte și înapoi până când rhizomul se pierde sau se rupe de la coroană. Ridomul se va rupe la punctul corespunzător. Chiar dacă pierdeți unele dintre tulpinile de plante, veți avea încă suficiente rizomi pentru a produce o nouă aglomerație sănătoasă.
  • Imagine intitulată Împărțiți un pas HOSTA 6
    6. Dacă aglomerația este foarte mare, poate fi mai ușor să utilizați un cuțit de bucătărie zimțată, să tăiați prin agitație.Puteți tăia aglomerația în diferite dimensiuni, cum ar fi pur și simplu în jumătate, în treimi sau în sferturi.
  • Imagine intitulată Împărțiți un pas HOSTA 7
    7. Începeți prin răspândirea rădăcinilor, astfel încât să determinați unde doriți să tăiați. Încercați să păstrați cât mai multe rădăcini și frunze posibil, făcând tăieturi prin coroană, dar nu în rădăcini. Începeți prin tăierea coroanei în jumătate, dacă sunteți cu adevărat atenți, puteți naviga în jurul tulpinilor - dacă aglomerația este într-adevăr mare, uneori este mai ușor să tăiați jumătate fără prea multă îngrijorare că ați tăiat câteva tulpini în jumătate, pentru că aglomerația este oricum un astfel de monstru.
  • Imagine intitulată Împărțiți un pas 8 HOSTA 8
    8. Dacă este posibil, faceți tăierea la jumătatea coroanei și apoi vedeți dacă îl puteți scoate în afară de mână - utilizați aceeași mișcare din spate și înapoi. În acest caz, țineți fiecare jumătate într-o singură mână și rotiți ușor jumătățile în direcții opuse, apoi rotiți înainte și înapoi de fiecare dată aplicând o presiune mai mare și exercitarea simultană pentru a deplasa jumătățile distanță unul de celălalt. Dacă nu îl puteți scoate, atunci faceți tăierea mai profundă.
  • Imagine intitulată Împărțiți un pas 9 HOSTA 9
    9. Spălarea între tăieturi pentru a îndepărta nisipul și rocile mici vă poate îmbunătăți, de asemenea, perspectiva asupra modului în care tulpinile plantei sunt în creștere și pentru a vedea unde să taie sau să se desprindă.
  • Imaginea intitulată Împărțiți o etapă HOSTA 10
    10. Puteți folosi, de asemenea, hacksaw-ul pentru a tăia prin aglomerație, prin rotirea aglomerării pe partea sa, dar aveți grijă ca ferăstrăul să nu fie blocat, deci împiedicați acest lucru prin forțarea plantei, fie cu cealaltă mână, fie cu mâna voastră sau poate mânerul a unui alt instrument de grădină, dacă aglomerația este uriașă și ferăstrăul este destul de adânc în aglomeră.
  • Imaginea intitulată Împărțiți un pas HOSTA 11
    11. Îndepărtați niște frunze mai vechi, mai mari sau tăierea frunzelului înapoi în momentul împărțirii va reduce pierderea apei și va ajuta la minimizarea șocului.
  • Imaginea intitulată Împărțiți un pas HOSTA 12
    12. Plantați plantele divizate.Nu credeți că o piesă mică ar putea să nu crească. Este uimitor cât de rezilient sunt aceste plante și ați putea să plantați bucățile mici alături de o plantă mai mare.
  • Imaginea intitulată Împărțiți un pas HOSTA 13
    13. Nu lăsați rădăcinile să se usuce prea mult. Dacă nu le puteți planta imediat, puneți niște murdărie umedă sau mușchi de turbă pe rădăcini și puneți-le departe de lumina directă a soarelui, umbra profundă este bună în climele mai calde.
  • Imaginea intitulată Împărțiți un pas HOSTA 14
    14. Dacă rădăcinile plantelor uscate unele înainte de a obține o șansă de a replanta, înmuiați planta într-o găleată de apă timp de două până la douăsprezece ore. Nu lăsați plantele în apă mai mult de o zi, rădăcinile vor începe să putrezească.
  • Imagine intitulată Împărțiți un pas HOSTA 15
    15. Pentru diviziile stem care rezultă din retragerea plantelor și care au o distribuție de rădăcini echilibrată, plantați aceste diviziuni la nivelul lor original, astfel încât porțiunile bazale albe ale tulpinilor sunt doar sub pământ și nu le puteți vedea. Dacă ați spălat rădăcinile sau rădăcinile nu țin mult sol, faceți o gaură de dimensiuni bune și răspândiți rădăcinile într-un ventilator. Înlocuiți solul, apăsând ferm cu călcâiul mâinii în jurul plantei, și apă plantele bine, astfel încât să nu existe buzunare mari de aer în sol.
  • Imaginea intitulată Împărțiți o etapă HOSTA 16
    16. Dacă ați fi trebuit să utilizați cuțitul sau hacksaw-ul pentru a tăia aglomerația, plantați aceste aglomerări mai mici, împărțite acum la aceeași înălțime, cât și ele au crescut sau doar puțin mai profund (1 / 3cm / 1-1-1 / 2 în. mai adânc) și apă în puț.
  • Imagine intitulată Împărțiți o pasaj HOSTA 17
    17. Păstrați gazdele umede nou împărțite - păstrați plantele de la uscare în primele două săptămâni.
  • sfaturi

    Nu vă așteptați să divizați aceste hostas din nou pentru următorii câțiva ani.
  • Noua plantate Hostas au nevoie de un centimetru de apă pe săptămână.
  • Apa minimizează șocul transplantului și încurajează noua dezvoltare a rădăcinilor.
  • Asigurați-vă că transplanturile de apă bine dacă divizia a avut loc în timpul verii.
  • Împărțind în toamnă, planta se îndreaptă spre sau a plecat predominant latente, dar este încă în faza de dezvoltare a rădăcinii și împărțirea în acest moment face cel mai puțin rău.
  • Adăugați un strat de 6 cm / 2 inch de mulci în jurul fiecărei plante.
  • Pe Gotda cu creștere rapidă, plantele de trei sau patru ani produc cele mai mari și cele mai bune diviziuni.
  • Spațiu fiecare diviziune de aproximativ 60cm / un picior separat - hostas cu frunze mici aproximativ 40-60cm / 8 în. la două metri distanță și fără frunze mai mari de 60-80 cm / la două până la trei picioare.
  • HOSTA Rhizomes sunt minunate pentru a vinde la vânzări de plante, vânzări de garaj, chiar și la marginea drumului. Pentru că nu există bani din buzunar, puteți să strângeți bani pentru dvs. sau pentru alții.
  • De regulă, cea mai mare și mai densă a aglomerației, mai puține diviziuni posibile.
  • Avertizări

    Plante mai lente de creștere sau aglomerări mature vechi, care sunt de opt sau mai mulți ani, produc cele mai dense aglomerări și sunt cele mai greu de împărțit. Aceste aglomerări mari necesită o lovitură și, prin urmare, mai multă distrugere a coroanelor și a rădăcinilor plantelor individuale, precum și o perioadă mai lungă de recuperare a șocului de transplant.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar