Cum să ai grijă de planta ta aloe vera

Plantele Aloe Vera sunt originale din regiuni tropicale, dar sunt plante obișnuite de uz casnic într-o varietate de climă. Îngrijirea unei plante Aloe Vera este simplă odată ce știți elementele de bază. Cu un mic efort, vă puteți ajuta planta de aloe vera să supraviețuiască de ani de zile.

Pași

Partea 1 din 2:
Furnizarea de îngrijire de bază
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru planta dvs. de aloe vera Pasul 1
1. Așezați aloe într-un loc însorit. O fereastră de bucătărie însorită sau un alt loc însorit din casa dvs. este perfect pentru o plantă de aloe. Aloe are, de asemenea, bine în zonele cu lumina indirectă a soarelui. Aloe în umbra plină nu va prospera, așa că asigurați-vă că există un mic soare în camera în care plasați aloe.
  • Puteți muta planta în aer liber în lunile de vară, atâta timp cât nu există nici o șansă de îngheț. Plantele de aloe sunt compuse din 95% apă, și chiar și un îngheț ușor îi va îngheța și îi vor întoarce să mănânce.
  • Dacă locuiți într-o zonă de creștere caldă și vă plantați aloe în aer liber, alegeți un loc care devine soare indirect (șase până la opt ore pe zi).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru planta dvs. de aloe vera Pasul 2
    2. Apă profund, dar cu ușurință. Plantele de aloe sunt destul de mici, deoarece nu necesită multă apă. Așteptați până când solul este uscat cu cel puțin doi centimetri sub suprafață, apoi apă încet și adânc până când vedeți apa care vine prin găurile de drenaj. Nu apăsați din nou aloe până când solul este uscat cu cel puțin două centimetri sub suprafață încă o dată. În majoritatea mediilor din aprilie până în octombrie, va trebui să apăsați în mod regulat. Acest lucru echivalează cu udarea o dată pe săptămână și de două ori pe lună în timpul iernii.
  • Dacă tocmai v-ați replici aloe, așteptați două sau trei zile înainte de udare. Acest lucru oferă timpului rădăcinilor pentru a se adapta la noul sol înainte de a lua în apă.
  • Când aveți îndoieli, apă mai puțin, nu mai mult. Când aloe este suprapus, rădăcinile încep să putrezească, iar planta moare în cele din urmă. Este mai bine să așteptați câteva zile suplimentare dacă nu sunteți sigur dacă este timpul să apăsați.
  • Dacă vă iubiți cu adevărat planta de aloe, luați în considerare utilizarea apei de ploaie. Când plouă, aloe-ul devine udat, iar când nu merge Aloe fără. Acest lucru replică mediul natural al Aloe. Cu toate acestea, acest lucru nu va funcționa în timpul secetei.
  • Amintiți-vă că supraîncălzirea poate duce la putregaiul de rădăcină și ciuperci, deci este foarte important să evitați acest lucru.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru planta dvs. de aloe vera Pasul 3
    3. Fertilizați aloe în timpul sezonului de creștere. Din aprilie până în septembrie, aloe va crește viguros. Puteți să o ajutați dacă doriți, oferind un anumit îngrășământ de două ori pe lună în aceste luni. Se diluează un îngrășământ de 15-30-15 amestecându-l cu apă, un îngrășământ de o parte la cinci părți apă. Livrați îngrășământul în zilele când apa.
  • Opriți fertilizarea în timpul iernii, deoarece planta nu poate folosi îngrășăminte atunci când nu crește în mod activ.
  • Imagine intitulată planta o Gardenia Pasul 13
    4. Urmăriți insectele. Există câțiva dăunători care sunt ventilatoare comune ale plantei de aloe, cum ar fi bug-uri mealice. Aceste bug-uri sunt plane și maro sau bronz și le place să suge pe sap de la plantele aloe. Pentru a le preveni, utilizați un pesticid natural, non-toxic pe planta dvs. de aloe.
  • Partea 2 din 2:
    Repotting aloe
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru planta dvs. de aloe vera Pasul 4
    1. Aruncă o privire la oală pe care a venit Aloe. Plantele aloe vin adesea în floze și mici oale de plastic atunci când le cumpărați mai întâi. Pentru a vă ajuta Aloe dureze de ani de zile, este o idee bună să o repoți într-un vas mai mare, unde va avea mai mult spațiu. Dacă aloe este deja într-o oală de argilă mare, robustă, cu găuri în fund, nu trebuie neapărat să o repoți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru planta dvs. de aloe vera Pasul 5
    2. Obțineți un amestec de potul pentru cactuși. Aloe, ca și alte cactuși, preferă solul uscat, nisipos, și nu fac bine în umiditatea bogată a solului regulat. Verificați magazinul de grădină pentru un amestec realizat special pentru cactuși sau suculenți, plante care își păstrează apa și preferă rădăcinile lor să fie uscate în loc de umed.
  • Dacă locuiți în zone în creștere de la 10 la 11, în cazul în care nu există nici o șansă de înghețare, puteți să vă dezvoltați aloe în aer liber ca o plantă de grădină în loc de o plantă de casă interioară. Utilizați 1/3 nisip, 1/3 pietriș și 1/3 sol ca mediu de creștere.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru planta dvs. de aloe vera Pasul 6
    3. A ales o oală de trei ori mai mare decât mingea de rădăcină a Aloe. Bila rădăcină este amestecul de rădăcini și murdărie la baza plantei de aloe. Aloe iubește să se răspândească și să crească, așa că doriți să alegeți un vas mare care vă oferă o mulțime de cameră. Ia un vas de lut cu găuri de drenaj și o tavă pentru a plasa dedesubt pentru a prinde solul și apa. De asemenea, asigurați-vă că nu lăsați potul să stea în apă. Trebuie să se poată scurge.
  • După câteva luni sau un an de îngrijire, ați putea observa că planta dvs. de aloe începe să depășească vasul. Dacă frunzele de aloe sunt la fel de înalte ca oală, este timpul să vă absolviți planta într-un recipient mai mare. Cumpărați o oală nouă care este de trei ori mai mare decât dimensiunea curentă a mingelor de rădăcină și îl repo.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru planta dvs. Aloe Vera Pasul 7
    4. Pot aloe, astfel încât frunzele să stea deasupra solului. Umpleți potul parțial cu sol, apoi setați mingea rădăcină a Aloe chiar în mijloc. Plasați mai mult sol în jurul mingelor rădăcinii, până la baza frunzelor. Pat ușor cu mâinile pentru a păstra planta de aloe în poziție.
  • Rețineți că solul ar trebui să acopere doar mingea rădăcină. Puneți pietricele deasupra solului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru planta dvs. de aloe vera Pasul 8
    5. Răspândiți pietricele sau cochilii peste murdăria expusă. Acest lucru va ajuta la menținerea în umiditate și replicați mediul natural al Aloe. Alegeți orice tip de pietricele mici, roci sau cochilii care vă plac. Apăsați ușor în sol la baza plantei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru planta Aloe Vera Pasul 9
    6. Propaga "bebeluși". Acestea sunt plantele mici de aloe care germenesc din planta principală. Când vedeți un copil care sa format pe deplin, detașați-l de la planta mamei severându-l cu un cuțit. Aveți grijă să nu rupeți rădăcinile așa cum faceți acest lucru. Setați-l pe un raft curat și uscat pentru a lăsa să se nimică pentru câteva zile. Apoi repo-o într-o oală mică folosind sol de ghiveci pentru suculente sau cactuși.
  • Dacă bebelușul nu are rădăcini, îl puteți propaga în continuare. Umpleți un vas mic cu solul corect de ghivece și plasați copilul tăiat în jos deasupra solului. În loc să-l udați, spritz cu apă la fiecare câteva zile. În cele din urmă ar trebui să vedeți că unele rădăcini încep să crească. Când o faci, poți să-l pui în sol.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Plantele de aloe pot fi foarte uptate să aibă în jur, deoarece acestea oferă o ușurare imediată pentru arsuri și alte tipuri de arsuri. Dacă ați petrecut o zi la soare și pielea dvs. este roșie, întrerupeți o frunză de aloe matură și frecați gelul din interior peste arsuri sau tăiați deschideți frunza și puneți-l pe partea de gel în jos pe arsura voastră. Zona în care ați rupt frunza va chema și planta va fi bine bună.
  • Planta Aloe Vera poate rezista la climă caldă, deoarece planta stochează apă în tulpinile sale. Ar putea trăi până la 2-3 luni fără udare.
  • Puteți plasa o frunză spartă în frigider pentru ao răciți, apoi frecați-o peste o arsură solară.
  • Dacă veți elimina frunzele de la planta de aloe, luați frunzele mai mici și mai vechi din partea de jos a plantei.
  • Avertizări

    Dacă aveți pisici, asigurați-vă că nu le lăsați să-și niba planta de aloe vera!
  • Nu utilizați aloe pe pielea deschisă sau rănile care sunt sub suprafața pielii. Utilizați-l numai pe arsurile de suprafață. Dacă aveți o arsură majoră, vedeți în schimb un medic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar