Cum să evitați să deveniți un criminal

Mulți oameni sunt tentați să comită crime. S-ar putea să nu aveți un loc de muncă sau ați putea fi în necazuri financiare și simțiți că furtul este soluția. În unele situații, alți criminali (cum ar fi membrii grupului) sunt singura dvs. familie, astfel încât să cădeți în stilul de viață. Cu toate acestea, există pași pe care îi puteți lua pentru a evita devenirea unui criminal. Ar trebui să vă completați educația și să găsiți locuri de muncă, abordând problemele financiare sau de abuz de substanțe de-a lungul drumului. Dacă sunteți un adolescent, puteți încerca să găsiți un mentor și să luați alte pași. În plus, ar trebui să evitați să deveniți un accesoriu la o infracțiune prin ajutorul sau apariția comportamentului criminal.

Pași

Metoda 1 din 3:
Întorcându-ți viața în jur
  1. Imaginea intitulată Fii un gentleman Pasul 12
1. Evitați infractorii. Din păcate, cu cât sunteți mai asociați cu criminali, cu atât mai probabil sunteți să comiți crimă. Încercați să nu cadeți cu o mulțime proastă, cum ar fi bandele. Va fi mai ușor să trăiți o viață curată atunci când vă înconjurați cu oameni care trăiesc la fel.
  • Întâlniți oameni la biserici, școli sau la centrele comunitare. Poate fi dificil să vă prezentați un nou set de oameni, dar cel mai greu pas este primul.
  • Puteți întâlni oameni online. Dar cel mai bine este să dezvolți relațiile "real". O rețea de prieteni buni poate oferi suport emoțional în timpul stresului în viața ta.
  • Imagine intitulată Învinge dușmanii dvs. Pasul 6
    2
    Face față presiunii de la egal la egal. Persoanele pe care le știi ar putea să vă împiedice să comită crimă cu ei. Este important să vă stați la sol și să refuzați să participați. Acest lucru poate fi dificil. Cu toate acestea, puteți planifica înainte de timp pentru modul în care puteți deflecta presiunea.
  • Spune ocazional: "Nah, nu vreau" sau "Știi, trebuie să plec."Păstrați nivelul vocii, dar vorbiți clar. Dacă nu vor înceta să te deranjeze, pleacă.
  • Dacă nu puteți pleca, schimbați rapid subiectul. Spuneți: "Hei, să jucăm un joc video în schimb" sau să menționăm o altă activitate pe care o credeți că colegii dvs. ar putea fi interesați.
  • Asigurați-vă că evitați acești oameni în viitor.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un doctorat în etapa 6
    3. Finalizați-vă educația. Cea mai bună modalitate de a evita criminalitatea este de a stabili obiective sănătoase pentru tine și de a lucra spre ei. Creșterea educației dvs. ar trebui să fie o prioritate ridicată. Dacă nu ați câștigat o diplomă, trebuie să vă întoarceți la școală.
  • În U.S., Puteți câștiga o diplomă GED (Generalitate Echivalențe de dezvoltare), luând o serie de teste. Testele acoperă citirea, matematica, scrierea, știința și studiile sociale.
  • De asemenea, luați în considerare obținerea mai multor educație de liceu. De exemplu, persoanele cu o diplomă asociată în u.S. Câștiga aproximativ 500.000 de dolari mai mult pe parcursul vieții lor decât oamenii cu o diplomă de liceu.
  • Imagine intitulată răspuns Întrebări de interviu Pasul 15
    4
    Ia-ti o slujba. O modalitate bună de a evita criminalitatea și bandele este de a găsi un loc de muncă. S-ar putea să fie greu să lucrați dacă nu aveți diploma de liceu, motiv pentru care ar trebui să vă completați educația o prioritate de vârf.
  • Există multe resurse pentru persoanele care caută un loc de muncă. În U.S., Statul dvs. ar trebui să aibă o bancă de locuri de muncă pe care o puteți căuta. Puteți găsi linkuri către băncile de muncă de stat aici: http: // Careeronestop.Org / JobSearch / Findjobs / State-Job-Banks.ASPX.
  • Dacă sunteți 16-24 și încercați să introduceți piața de muncă, puteți vizita site-ul GetMyFuture. Are informații despre Scrierea CV-urilor, Găsirea locurilor de muncă și finalizarea educației. Ei au, de asemenea, informații despre recuperarea dependenței și găsirea unui ajutor financiar.
  • Amintiți-vă că primul dvs. loc de muncă nu este ultimul dvs. loc de muncă. În schimb, este o oportunitate de a construi abilități și de a arăta angajatorilor viitori că sunteți responsabili și fiabili. Orice lucrare este suficient de importantă pentru a face bine, astfel încât să mențină o atitudine pozitivă.
  • Image denumită un buget lunar Pasul 14
    5. Fixați-vă finanțele. S-ar putea să fiți tentați să comită o crimă din cauza dificultăților financiare. Este foarte ușor să fure bani de la oameni atunci când simți stres financiar. S-ar putea să vă convingeți că veți întoarce banii odată ce vă întoarceți pe picioarele voastre. Dar furtul este întotdeauna greșit.
  • Evaluați-vă situația financiară. Dați seama de ce sunteți subliniat financiar. Ești suprasolicitat? Ați suferit o perioadă de șomaj? Nu puteți aborda dificultățile dvs. financiare până când identificați cauza rădăcină.
  • Face un buget. Dacă depășiți, identificați motivele pentru care. Unele cheltuieli sunt fixe, cum ar fi asigurarea și chirie. Dar puteți tăia alte insentiale, cum ar fi Netflix sau Mâncăruri.
  • Dosar pentru faliment. Puteți scăpa de datorii negarantate, cum ar fi cardurile de credit, împrumuturile de plată și datoria medicală prin faliment. Nu este o soluție ideală, dar este mai bună decât să vă întoarceți la o viață de crimă.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 15
    6
    Controlați-vă mânia. Mulți oameni comit crime violente pentru că nu-și pot controla furia. Furia este normală. Cu toate acestea, acționând violent pentru că sunteți supărat nu este. Căutați cursuri de gestionare a furiei sau învățați alte metode de a trăi productiv cu furie.
  • Vă puteți întâlni cu un profesionist de sănătate mintală licențiat pentru a afla cum să vă gestionați furia. Dacă banii sunt strânși, discutați cu un consilier de orientare școlară sau opriți-vă într-o clinică de sănătate publică și întrebați ce resurse sunt disponibile.
  • Dacă nu vă puteți permite consilierea, ar trebui să adoptați diferite strategii pentru manipularea furiei. Practicați relaxarea prin respirația profund și repetarea cuvintelor calme sau vizualizarea imaginilor relaxante.
  • Utilizați, de asemenea, un limbaj diferit când vorbiți cu dvs. Evitați "întotdeauna" și "niciodată."În schimb, concentrați-vă asupra modului în care problemele dvs. sunt provocări pentru a depăși. De exemplu, vă puteți gândi: "Acest lucru e de rahat. Dar furios nu mă va ajuta să rezolv această problemă. Și o pot rezolva dacă iau ceva timp să mă gândesc."
  • Imagine intitulată Evitați efectele secundare atunci când utilizați Flonase (Fluticasone) Pasul 3
    7
    Căutați tratament pentru abuzul de substanțe. Aproape 80% din toate infracțiunile implică droguri și alcool. Când sunteți beți sau ridicați, pierdeți abilitatea de a gândi rațional și vă puteți angaja în un comportament riscant care vă poate face rău și alții. În consecință, ar trebui să căutați tratament.
  • Puteți găsi ajutor pentru dependență vorbind cu un medic.
  • În U.S., De asemenea, puteți apela 1-800-662-4357. Sau puteți căuta centre de tratament online la: HTTPS: // FindTreatament.Samhsa.Gov /.
  • Metoda 2 din 3:
    Obținerea de ajutor ca tineret la risc
    1. Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare a suicidului Pasul 20
    1. Identificați tinerii la risc. Foarte puțini copii vor crește să se alăture bandelor sau vor deveni criminali. Cu toate acestea, există steaguri roșii comune pe care ar trebui să le cunoașteți. De exemplu, factorii de risc pentru violență la vârsta de 15 ani includ următoarele:
    • Utilizarea substanțelor înainte de vârsta de 12 ani
    • Infracțiuni penale generale, inclusiv infracțiuni non-violente, cum ar fi extorcarea sau efracția
    • agresivitate fizică
    • părinții care sunt criminali
    • Performanța școlară slabă
    • Izolarea de la alți copii, inclusiv victimizată de ei
  • Imaginea denumită recunoașterea semnelor de avertizare a Suicidului 27
    2. Interveniți în situații de familie rele. Nu este un secret că o viață instabilă la domiciliu poate contribui la comportamentul antisocial. Familiile pot fi distruse de violență sau prin abuz emoțional, care vă pot afecta chiar dacă nu sunteți abuzat direct. Petreceți ceva timp gândindu-vă la modul în care puteți schimba situația.
  • De exemplu, puteți interveni în violența fizică prin raportarea abuzului către poliție. De asemenea, puteți ajuta un părinte prin împărtășirea cu datele despre cum să lăsați un partener intern. Împărtășiți literatura de la un adăpost de violență în familie sau numărul de telefon la o linie de asistență. Nu uitați să nu confruntați direct o persoană abuzivă. În schimb, încurajați părintele abuzat să plece.
  • Adesea, oamenii din relații abuzive emoțional nu beneficiază de comenzi pentru a-și părăsi partenerii abuzivi. Evitați declarațiile care încep cu "trebuie" sau "ar trebui."Pentru că abuzul emoțional este adesea legat de abuzul de substanțe, puteți educa în schimb beneficiile tratamentului și să furnizați informații.
  • Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de Suicid Pasul 29
    3. Găsiți oportunități de mentorat pentru tineret. Mentoring sa demonstrat că îmbunătățește stima de sine și performanța academică, reducând în același timp abuzul de substanțe, agresiunea și delincvența. Ar trebui să căutați un mentor prin găsirea unui program din apropiere.
  • Căutați online pentru programe de mentorat. Unele state vor avea liste de mentori disponibili. De exemplu, mentoratul în masă oferă o listă de programe de mentorat în Massachusetts.
  • Orașul sau guvernul județului dvs. ar putea, de asemenea, să coordoneze îndrumarea tinerilor. Opriți și întrebați.
  • Discutați cu pastorul, medicul sau cu consilierul de îndrumare al școlii dvs. și întrebați dacă știu de programe de mentorat în apropiere.
  • Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de suicid Pasul 3
    4. Căutați programe de diversiune. Atunci când adolescenții comite crimă, devierea preventivă sau intervenția este adesea disponibilă. Aceste programe directe tineretului departe de sistemul de justiție penală formală spre tratament sau sprijin comunitar. Participarea la un program de diversiune vă poate împiedica din închisoare și vă poate permite să obțineți abilitățile necesare.
  • De exemplu, un program de diversiune ar putea oferi tratament de sănătate mintală, intervenție de criză și consiliere familială.
  • De asemenea, puteți obține servicii educaționale, îndrumare și abilități de formare profesională.
  • Discutați cu avocatul dvs. sau cu părinții dvs. despre dacă sunt disponibile programe de diversiune.
  • Metoda 3 din 3:
    Refuzând să devină un accesoriu penal
    1. Imaginea intitulată Obține o hotărâre judecătorească Pasul 13
    1. Identificați modul în care puteți deveni un accesoriu la o crimă. Când ajutați un criminal, puteți fi, în general, condamnat pentru aceeași infracțiune. În consecință, ar trebui să vă dați seama cum puteți deveni un accesoriu penal. Deși legile fiecărui stat și națiune sunt diferite, se aplică în mod obișnuit următoarele elemente:
    • O persoană a comis o crimă, cum ar fi crima, rapița, jaful, efracția etc. Această persoană este numită "principalul principal."
    • Ați ascuns sau ați ajutat în alt mod principal.
    • Știai că directorul a comis infracțiunea (sau a fost taxat) când le-ați ajutat.
    • Ați ajutat directorul cu intenția de a le ajuta să evite arestarea.
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 19
    2. Nu ascunde un criminal. În mod clar sunteți un accesoriu atunci când ascundeți un criminal după comisia infracțiunii. În consecință, nu lăsați pe cineva în casa dvs. dacă știți că au un mandat pentru arestarea lor.
  • "Ascunderea" cuprinde o gamă largă de comportamente. Nu se limitează la conducerea criminalului la un alt stat sau o țară diferită. În schimb, lăsând pe cineva să doarmă în casa dvs. pentru noapte, se poate califica ca "ascunderea."
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 5
    3. Evitați manipularea bunurilor furate suspectate. Dacă cineva a furat bunuri, puteți deveni un accesoriu prin manipularea sau ascunderea acestora. Amintiți-vă să întrebați pe cineva unde și-au luat bunurile, mai ales atunci când sunt bunuri scumpe cum ar fi televizoarele, computerele sau bijuteriile.
  • Utilizați scepticismul. Dacă cineva fără bani vă cere să stocați un televizor gigant HD, întrebați de unde a venit.
  • Cu excepția cazului în care sunteți 100% sigur, mărfurile sunt legitime, refuză să le stocheze. Spune: "Nu avem spațiul. Îmi pare rău."
  • Imaginea intitulată Obțineți un brevet Pasul 6
    4. Declin pentru a ascunde instrumentele utilizate într-o crimă. De asemenea, puteți deveni un accesoriu prin distrugerea sau ascunderea dovezilor unei infracțiuni. Aceste dovezi includ arme sau chiar comunicații.
  • De exemplu, cineva ar fi putut fura de la șeful dvs. prin faptarea anumitor cifre de vânzări. Dacă distrugeți cifrele sau schimbați-le, ați putea fi vinovați de "obstrucționarea justiției."
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 14
    5. Nu dați banii criminali. Oferirea de bani principali vă face, de asemenea, un accesoriu, deoarece principalul poate folosi banii pentru a cumpăra un bilet de avion sau o cameră de hotel pentru a se ascunde.
  • De asemenea, evitați să le lăsați să împrumute proprietatea, cum ar fi mașina dvs. Un director ar putea să-l folosească pentru a fugi.
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 7
    6. Evitați împărtășirea informațiilor utile cu criminali. Puteți fi taxat ca un accesoriu atunci când furnizați o informație penală care le permite să evite poliția. De exemplu, ați putea suna și spuneți unui criminal pe care poliția le-a căutat. Acest sfat ar putea să vă facă la răspundere penală ca un accesoriu.
  • Nu vorbiți cu cineva care știi că are un mandat de arestare pentru ei. De asemenea, evitați oricine suspectați sa angajat în comportamentul criminal.
  • Dacă discutați cu ei, ar trebui să îi încurajați să se predea poliției.
  • Imagine intitulată Deal cu STALKERS PASUL 11
    7. Răspundeți la întrebările de poliție sincer. Dacă minți poliției, de asemenea, comiteți o crimă. În consecință, spuneți întotdeauna adevărul atunci când răspundeți la întrebările polițienești despre activitatea criminală. Amintiți-vă că onestitatea este cea mai bună politică.
  • Dați poliției informații care îi vor ajuta să găsească și să aresteze un criminal, inclusiv informații despre locul în care se află criminalul.
  • Dacă ați ajutat de fapt o scăpare penală, apoi refuzați să discutați cu poliția și să apelați în schimb un avocat de apărare penală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar