Cum de a construi o cascadă din curte

O cascadă din spate poate fi o adăugare uimitoare sau chiar terapeutică la casa ta. Clădirea unu este un proces relativ simplu făcut cu câteva instrumente și know-how-ul DIY. Pentru a începe construcția, planificați designul dorit, apoi săpați orice iazuri, bazine sau fluxuri de care aveți nevoie pentru proiectare. Aranjați tot felul de pietre în jurul cascadei dvs. pentru ao forma și a face să pară mai natural. Cascada dvs. are nevoie, de asemenea, de un sistem de pompare și de căptușeală pentru ao completa și a face funcțional. Configurați o cascadă pentru a servi ca o centrală în timp ce vă distrați oaspeții sau un fundal reconfortant pentru a vă bucura în orice moment.

Pași

Partea 1 din 3:
Proiectarea cascadei
  1. Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 1
1. Creați o cascadă cu a iaz Dacă intenționați să păstrați plante sau pești. Există multe modalități diferite de a crea un iaz cu un sistem de cascadă. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este de a stiva roci pentru a crea un deversor pe marginea iazului tău. De asemenea, puteți să scoateți solul pentru a crea un iaz inferior și un iaz superior. Conectați-le prin scurgerea de apă din iazul superior la cea inferioară sau constrând un flux înclinat între ele.
  • Dacă aveți deja un iaz în curte, strângeți solul și rocile pentru a crea un raft pentru a se vărsa apă. Acesta este cel mai simplu mod de a obține o cascadă de când ajungeți să evitați o mulțime de săpături extra. Apa cade de la deversarea la iaz, apoi intră într-un sistem de pompare pe care îl instalați pentru al aduce înapoi în partea de sus.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 2
    2. Construiți un flux dacă preferați o cascadă lungă și blândă. Pentru a crea un flux, trebuie să săpați mai întâi o pereche de iazuri sau bazine. Apoi, scoateți fluxul pentru a merge de la bazinul superior la cel inferior. Streamul trebuie să fie înclinat pentru a muta în josul de apă, astfel încât lucrul la o înclinație naturală în curtea dvs. reduce cantitatea de săpare pe care trebuie să o faceți.
  • Cu un flux, aveți opțiunea de a construi multe cascade mici. Aranjați pietrele din pârâu pentru a crea rafturi pentru apa să se deterioreze de la.
  • Streamurile cascade sunt lungi în comparație cu cascadele de iaz și necesită o pompă mai puternică și un furtun mai lung. De exemplu, fluxurile sunt în general de cel puțin 3 ft (0.91 m) lung, deci trebuie să comite mai mult spațiu în curtea ta pentru ao stabili.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 3
    3. Faceți o cascadă deasupra solului dacă nu vă puteți săturați curtea. Dacă aveți spațiu limitat sau o curte care nu este ușor de construit, aveți încă o cale de a obține un iaz bun. Stack de materiale de construcție puternice ca bolovani de calcar pentru a construi un bazin care prinde apa. Apoi, stivuiți mai mult din materialul de pe un capăt al bazinului pentru a crea o zonă pentru ca apa să cadă.
  • Ați putea construi un bazin din materiale rezistente, cum ar fi blocurile de ciment sau cărămizi. Cascadele deasupra solului vin în mai multe stiluri, astfel încât creativitatea voastră să fie liberă atunci când vă proiectați a ta.
  • Pentru a ține iazul împreună, împrăștiați o spumă de expansiune impermeabilă în jurul fiecărei roci. Materialul de construcție trebuie să fie puternic și bine sigilat pentru a ține apa în poziție.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 4
    4. Proiectați o cascadă sub pământ dacă vă puteți săturați curtea. Majoritatea cascadelor de iaz și de flux implică un pic de săpare. Pentru acest tip de cascadă, vă puteți săturați o gaură în pământ, apoi faceți o stivă verticală de roci pe un capăt. Plasați un furtun de apă în roci pentru a vărsa apă în jos și în bazin. Acesta este numit un bazin fără articol, iar apa devine circulată continuu printr-o pompă puternică.
  • Acest tip de cascadă este similar cu orice cascadă de bază de iaz. Dacă nu aveți deja un iaz sau un bazin de apă, ați putea să vă sapa unul nou înainte de a vă construi cascada.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 5
    5. Alegeți dimensiunea cascadei și a bazinului înainte de a începe construcția. Dimensiunea medie a unui iaz cu o cascadă încorporată este de 10 ft × 15 ft (3.0 m × 4.6 m). Dacă intenționați să faceți un flux sau un bazin fără articol, faceți o matematică pentru a estima dimensiunea minimă de care aveți nevoie. În general, bazinul trebuie să dețină aproximativ 2.De 5 ori cantitatea de apă care circulă prin cascadă.
  • Pentru a afla cât de multă apă este în mișcare prin cascadă, măsurați lungimea, lățimea și adâncimea cascadei în picioare. Formula este lungimea x lățimea x (adâncimea x 0.25) x 7.48. 0.25 este grosimea apei și 7.48 este numărul de galoane într-un picior cubic.
  • Apoi, înmulțiți cantitatea de apă în mișcare de 2.5 pentru a afla câte galoane totale de apă aveți nevoie.
  • De exemplu, dacă cascada dvs. este de 10 x 3 x 0.5 Ft în dimensiune: 10 ft x 3 ft x (0.25 x 0.5 ft) x 7.48 GAL / CUBIC FT = 28.05 galoane de apă în mișcare.
  • Apoi, 28.76 galoane x 2.5 = 70 de galoane de apă necesare în iaz.
  • Amintiți-vă să faceți același lucru pentru iazul superior sau bazinul dacă intenționați să construiți unul. Păstrați-o de aproximativ aceeași dimensiune pentru a asigura că apa se deplasează prin cascadă la o rată constantă.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 6
    6. Selectați o locație vizibilă de aproximativ 20 ft (6.1 m) de la casa ta. Puneți cascada într-un loc unde se poate bucura de unghiuri diferite, atât în ​​interiorul cât și în afara casei dvs. Cel mai bun loc pentru un iaz este, de obicei, lângă un pachet, patio sau fereastră de pe casa dvs. Aceste zone au tendința de a fi accesibile la vârfurile de apă și la prizele electrice pe care le-ați putea avea nevoie să vă alimentați cascada. De asemenea, deoarece cascadele sunt despre apă care se încadrează dintr-o zonă mai mare la o cea inferioară, se bazează pe o înclinație naturală pentru a reduce cantitatea de săpare pe care trebuie să o faceți.
  • Orice iazuri conectate la cascadă necesită aproximativ 6 ore de lumină directă a soarelui dacă păstrezi orice plante sau pești.
  • De exemplu, puneți iazul aproape de un spigot de apă, astfel încât să îl puteți umple cu ușurință cu un furtun. De asemenea, bazinul inferior al iazului trebuie să fie în raza de evacuare electrică pentru operarea pompei. Cu toate acestea, conectați pompa cu un cablu de prelungire pentru a preveni stropirea apei pe priză.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 7
    7. Comandați pietrișul și pietrele de utilizat pentru a vă construi fluxul. Pietrișul este foarte important pentru acoperirea și fixarea garniturii iazului, astfel încât să cumpărați o mulțime de pietre rotunjite sau roci râuri. De asemenea, aveți nevoie de o mulțime de bolovani și roci plate pentru a linia fluxului. Aceste pietre mai mari sunt excelente pentru decorarea iazului și pentru acoperirea o parte din componentele sale de construcție. Rock-urile de calcaroase plate sunt excelente pentru crearea deșeurilor de cascadă, în timp ce bolovanii mai mari sunt utili pentru încadrarea iazului.
  • Cele mai multe centre de la domiciliu și de grădină au livrări limitate de materiale de construcție a iazului. Pentru o selecție mai mare, căutați cariere și furnizori de piatră din zona dvs.
  • Pentru a afla câte bolovani aveți nevoie, înmulțiți lungimea și lățimea căii navigabile, apoi împărțiți-o cu 65 de tone pe picior. Acest lucru vă oferă o estimare în tone, dar țineți cont de faptul că rocile vin în diferite dimensiuni.
  • De exemplu, dacă cascada dvs. este de 10 ft x 3 ft în dimensiune, aveți nevoie de 0.46 de tone de roci pentru acea zonă.
  • Estimați cantitatea de pietriș de care aveți nevoie luând cantitatea de bolovani în tone de care aveți nevoie, apoi împărțiți-o cu 0.45. Stratul de pietriș trebuie, în general, de aproximativ 3 din (7.6 cm) adânc.
  • De exemplu, dacă cascada dvs. este de 10 ft x 3 ft, aveți nevoie de aproximativ 1 ton de pietriș pentru ao umple.
  • Partea 2 din 3:
    Construcționarea bazinelor și a fluxurilor
    1. Imagine intitulată Construiți o cascadă din curte Pasul 8
    1. Stivă roci și blocuri pentru a crea un bazin pentru o cascadă deasupra solului. După ce știți unde doriți să construiți bazinul, începeți să îl construiți cu bolovani, blocuri de ciment sau material alternativ. Faceți bazinul suficient de înalt pentru a ține cantitatea de apă care circulă prin fluxul dvs. Apoi, răspândiți o spumă rezistentă la apă în jurul fiecărei roci pentru a lipi bazinul împreună.
    • Amintiți-vă să construiți o parte a bazinului mai mare decât cealaltă. Utilizați niște roci plate sau bolovani mai mici pentru a crea o cascadă naturală. Lăsați spațiul pentru furtunul pe care trebuie să-l instalați pentru a începe cascada.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 9
    2
    Săpa în afara iazului sau bazinului inferior pentru un iaz în sol. Apa are nevoie de un loc pentru a colecta în timp ce pompa dvs. submersibilă îl circulă înapoi în partea de sus a cascadei. Bazinul trebuie să fie de cel puțin 1 ft (0.30 m) mai mare decât fluxul sau cascada pentru a preveni stropirea apei. De asemenea, trebuie să fie mai mare decât pompa dvs. submersibilă. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în iazul sau bazinul dvs. pentru a se potrivi pompei și pentru ao ascunde cu roci.
  • Dacă construiți o cascadă deasupra solului, săriți această parte. Nu veți putea să scoateți bazinul, astfel încât să îl compensați prin construirea unui bazin deasupra solului din roci sau blocuri de ciment.
  • Sunați companiile de utilități locale să iasă și să marcheze liniile de utilitate înainte de a începe săparea. Izbitoare o linie accidentală este o modalitate sigură de a vă strica proiectul.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 10
    3. Creați o a doua gaură pentru pompă dacă faceți un bazin fără articol. Pentru bazinele fără articol, de obicei, cu cascade cu stream, faceți o gaură mai profundă pentru a planta pompa în. Măsurați mai întâi carcasa pompei pentru a afla cât de mare trebuie să fie gaura. Apoi, săpați o gaură pătrată de cel puțin 2 ft (0.61 m) mai larg și 6 în (15 cm) mai adânc decât pompa.
  • Păstrați gaura lângă capătul îndepărtat al bazinului, opus de cascadă. Făcând acest lucru face mult mai ușor să se ascundă sub murdărie și roci.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 11
    4. Creați grupul de cascadă superioară și fluxul prin săparea și netezirea solului. Excitarea este cea mai intensă parte a clădirii unei cascade, dar ați terminat aproape. Pentru a crea partea superioară a cascadei, săturați bazinul superior dacă designul dvs. are unul. Apoi, conectați bazinul superior și bazinul inferior cu o serie de murdărie "pași."Apa cade de la pas la pas în timp ce se îndreaptă spre bazinul inferior.
  • În medie, faceți patul de flux de aproximativ 3 ft (0.91 m) și cel puțin 6 în (15 cm) inci adâncime. Strângeți solul în crestături pentru a crea un efect de scară care face ca apa să călătorească în aval mai eficient.
  • Primul "pas" din flux trebuie să fie cel mai abrupt. După aceea, adăugați cât mai mulți pași doriți sau aveți loc pentru. Încercați să lăsați un spațiu între fiecare pas, astfel încât să obțineți efect complet al fiecărei cascade mini.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 12
    5. Răspândiți o căptușeală de iaz EPDM și o substrat peste fiecare parte a cascadei dvs. Dacă iazul dvs. este suficient de mic, obțineți o singură căptușeală care se întinde din bazinul inferior în partea de sus a cascadei. În caz contrar, utilizați o căptușeală separată pentru bazinul inferior sau iazul, fluxul și bazinul superior sau iazul. După răspândirea garniturii de iaz, puneți o substrat de propilenă pe partea de sus pentru ao proteja de daune.
  • Utilizați 45 de mile, care sunt /1000 în (0.11 cm) -Hick.
  • Pentru a estima dimensiunea liniei de care aveți nevoie, calculați mai întâi iazul sau adâncimea cascadei de sus în jos, dublați-o și adăugați 1. Apoi, adăugați acel număr atât la lungime, cât și la lățime pentru a obține dimensiunea aproximativă a căptușelii.
  • De exemplu, dacă aveți un bazin de 10 ft x 5 ft x 3 ft, calculați mai întâi adâncimea de 6 x 2 + 1. Apoi, adăugați adâncimea de 7 la lungime și lățime. Aveți nevoie de o linie de cel puțin 17 ft × 12 ft (5.2 m × 3.7 m) în dimensiune.
  • Partea 3 din 3:
    Echiparea și umplerea cascadei
    1. Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 13
    1. Calculați rezistența pompei de care aveți nevoie pentru a circula apă. Pentru a determina ce fel de pompă aveți nevoie, prima măsură pe lățimea capului cascadei. Apoi, măsurați vertical din partea superioară a cascadei la suprafața apei. Terminați prin a decide cât de repede doriți să curgeți apă prin sistem. Utilizați aceste numere pentru a calcula ratingul corect al pompei de care aveți nevoie pentru cascada dvs.
    • Căutați un calculator pompei de cascadă online, apoi conectați-vă estimările pentru a afla ratingul minim de pompă de care aveți nevoie pentru a funcționa cascada dvs.
    • Un flux mediu necesită o viteză de descărcare a pompei de 1.500 US Gal (5.700 L) pe oră sau GPH. Utilizați o estimare de 1.000 US Gal (3.800 L) pentru un flux mai lent și o estimare de 2.000 US Gal (7 600 L) pentru un flux mai mare.
    • În medie, pompa trebuie să se ocupe de 1.500 US GAL (5.700 L) pe 1 ft (0.30 m) de lățime la capul cascadei tale.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 14
    2. Instalați și conectați pompa înainte de ao plasați în bazin. Verificați manualul proprietarului cu pompa pentru instrucțiuni specifice de configurare. De obicei aveți nevoie de un furtun de cauciuc, care este suficient de lung pentru a rula de la pompă în partea de sus a cascadei. Măsurați această distanță, precum și deschiderea pe pompă. După obținerea unui furtun cu deschiderea de aceeași dimensiune, fixați-o direct peste deschiderea pompei.
  • Dacă pompa dvs. se află în interiorul unei incinte, utilizați A 2 din (5.1 cm) Hole văzut pentru a tăia câteva găuri în incintă. Păstrați găurile de aproximativ 4 în (10 cm) în afară de a lăsa apă în pompă.
  • Plantați pompa adânc în iazul inferior sau bazinul inferior și asigurați-vă că furtunul este suficient de lung pentru a ajunge la partea de sus a cascadei.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din curtea din spate Pasul 15
    3. Conectați supapa de curgere superioară a camerei dacă intenționați să utilizați una. O modalitate ușoară de a construi unul este prin utilizarea unui bin de stocare din plastic cu 3 fețe. Se confruntă cu capătul deschis al binului spre cascadă și bazinul inferior. Apoi, găuriți o gaură aceeași dimensiune ca și adaptorul de pe furtun. Finalizați supapa prin conectarea furtunului utilizând o mașină de spălat din cauciuc și o margele de adeziv siliconic.
  • Pentru a fixa furtunul suplimentar, adăugați o piuliță de blocare a oțelului și o clemă de furtun.
  • Supapele sunt o modalitate excelentă de a obține apa care curge pe cascadă, mai ales într-un curent lung. În majoritatea cazurilor, supapele sunt mai degrabă pentru scopuri estetice, mai degrabă decât o necesitate pentru controlul fluxului de apă.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 16
    4. Line marginile exterioare ale oricăror bazine cu bolovani mari. Odihniți rocile pe marginile iazurilor sau bazinelor, folosindu-le pentru a fixa căptușeala în poziție. Împingeți-le cât mai aproape posibil pentru a ascunde căptușeala în timp ce împiedică apa de stropire. De asemenea, aranjați pietrele pentru a acoperi pompa, furtunul și alte componente pe care doriți să le ascundeți.
  • Așezați cu atenție rocile pentru a evita blocarea sau zdrobirea furtunului și a altor componente. Ele sunt grele și trebuie să fie plasate cu grijă. Ascundeți componentele dintre roci în loc de pietre de plâns pe partea de sus a acestora.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din curte Pasul 17
    5. Construiți cascadele prin formarea rafturilor din roci. Plasați niște roci de dimensiuni medii în partea de sus a cascadei sau peste treptele dintr-un curent. Aranjați-le într-un model semicircular, dacă este posibil, de-a lungul marginii fiecărei căderi. Rock-urile plate sunt o alegere excelentă în majoritatea cascadelor, deoarece arată bine și sunt ușor de montat împreună. Strângeți toate pietrele cât mai strâns, cât mai mult posibil, astfel încât apa curge în jurul lor în drum spre bazinul inferior.
  • Răspândiți o spumă extinsă sub roci, după cum este necesar pentru a le ține în poziție peste căptușeală. De asemenea, utilizați spuma pentru a completa orice lacune, forțând apa să se deplaseze peste roci în loc de ele.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din spate Pasul 18
    6. Răspândiți pietrișul și tamponați-l pentru a acoperi restul căptușelii. Deschideți pungile de pietriș și începeți să le turnați direct pe subracțiune. Aveți nevoie de o mulțime de pungi pentru a acoperi atât bazinele, cât și cascada, așa că nu țineți înapoi. Face stratul de pietriș cel puțin 3 în (7.6 cm) adânc pentru a ascunde linia. Când ați terminat, neteziți stratul de pietriș cât mai mult posibil cu mâinile, așa că arată chiar și.
  • Împachetați o mulțime de pietriș și murdărie în jurul pietrelor mai mari pentru a le ajuta să le țineți în poziție.
  • Amintiți-vă că pietrișul este mult mai ușor decât pietrele mai mari, deci este mai bine pentru a ține și ascunde furtunuri și alte componente.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă din curte Pasul 19
    7. Spălați pietrele cu un spray blând pentru a umple cascada. Pulverizați întreaga cascadă până când apa se ridică deasupra pietrișului și a pompei sub ea. Cu apă în bazin, puteți activa în siguranță pompa. Rulați pompa în timp ce continuați să pulverizați pietrele până când apa pare curată. Curățați cascada dacă este necesar înainte de a vă așeza să vă bucurați de sunetele sale liniștitoare.
  • Pulverizarea pietrelor dislocă murdăria și alte resturi în cascadă. Rockurile și pietricele ajută la apere și purificați apa în timp ce se deplasează prin sistem.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Poziționați întotdeauna pietre în patul de curgere pentru a agita apa. Forțarea de apă să curgă prin roci și canale mici este, de asemenea, o modalitate utilă de a oxigena apa pentru orice locuit în ecosistemul dvs. de acasă.
  • Dacă doriți să vă filtrați cascada pentru a vă asigura că rămâne curată, instalați a filtru în afara acestuia. Conectați furtunul de iaz la acesta, apoi instalați un al doilea furtun care duce la piscina superioară.
  • Uneori infloresile algelor se întâmplă în iazuri și cascade care primesc o mulțime de lumină directă a soarelui. Ați putea instala un filtru sau adăugați unele plante de filtrare cum ar fi crini de apă în iazul dvs. pentru a preveni problemele.
  • Cele mai multe cascade pierd apă în timp datorită evaporării. Când se întâmplă acest lucru, obțineți un furtun sau o găleată pentru a vă umple sistemul până când este complet complet.
  • Dacă doriți să adăugați pește în sistemul dvs. de apă, asigurați-vă că zonele de iaz sunt de cel puțin 2 ft (0.61 m). Luați în considerare instalarea unui filtru sau a plantelor pentru a menține apa curată.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pompă submersibilă
    • Bazinul pompei
    • Foraj sau ferăstrău cu gaură
    • 3 șaibe de cauciuc
    • 2 cleme de furtun
    • Adaptor de pompă
    • Adaptor de furtun
    • Material de etanșare cu spumă
    • Adeziv siliconic impermeabil
    • Boulders
    • Roci și pietre plane
    • Pietriş
    • 3 substraturi de țesături
    • 3 căptușeli din cauciuc
    • Roabă
    • Lopată
    • Piuliță de blocare din oțel
    • Vopsea de pulverizare cu cretă
    • Tool de tamper
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar