Cum să săpat o gaură

Există multe motive pe care le puteți săturați o gaură. Indiferent dacă vă săpați în pustie sau faceți o gaură de postare în curtea dvs., procesul este, în general, același. Săpat o gaură poate prezenta mai multe provocări decât i-ar putea da credit la început. Cantitatea de muncă va varia în funcție de tipul și amploarea găurii pe care o faci

Pași

Partea 1 din 3:
Planificarea de a săpa
  1. Imaginea intitulată Pregătiți-vă și ieșiți la un Cessna 172 în cazul unei aterizare a unui accident 16
1. Sunați la guvernul municipal pentru a verifica săparea zonei este în siguranță. Ori de câte ori vă sapați, trebuie mereu Consultați mai întâi autoritatea dvs. de utilități locale cu privire la aspectul utilităților subterane, mai ales dacă locuiți într-o zonă suburbană sau chiar semi-rurală. Săparea în aspect nu este doar disruptivă, dar potențial letală dacă loviți firele electrice, liniile de gaz sau conductele de apă. Chiar și în cele mai ușoare cazuri, o mulțime de hassle poate fi ocolită dacă contactați mai întâi autoritățile corespunzătoare. Amintiți-vă cuvintele: "Apelați înainte de a vă săturați."
  • Rețineți că acesta este un serviciu gratuit.
  • Dacă sunteți în SUA, sunați la 811. Acest lucru vă va conecta cu linia Nationwide Dig, care vă poate conecta cu o echipă locală. Ei vă vor oferi un număr de referință al biletului de lucru și vă vor anunța când vă puteți aștepta ca inspecția să aibă loc. Va trebui să marcați zona în care intenționați să săpați cu vopsea albă.
  • Dacă sunteți în căutarea unui număr de drept pentru a apela, puteți căuta online: "Dig Hole" și orașul sau municipiul tău. Autoritatea adecvată ar trebui să vină în prima sau a doua listă.
  • Imagine intitulată Instalați peisajul Edging Pasul 1
    2. Pulverizați o schiță de găuri. Dacă gaura dvs. va fi mai mare decât o postare, este bine să aveți mai întâi o schiță a cât de mare doriți să fie. Fără o linie, argugerii au tendința de a calcula greșit cât de mare ar trebui să fie gaura terminată. Cu o cutie de vopsea de pulverizare alb, pulverizați zona pe care doriți să o săpați. Fiți generos cu dimensiunea - de obicei, este mai bine să aveți o gaură care este puțin prea mare decât una prea mică pentru nevoile dvs.
  • Dacă vă sapați găuri poștale, ar trebui să rulați un șir drept de-a lungul zonei pe care doriți să îl vedeți pe markeri împrejmuiți și să pulverizați mizerile la sol la intervale consecvente pe linie.
  • Imagine intitulată Explorează arheologia curții dvs. Pasul 5
    3. Strângeți consumabilele potrivite pentru slujbă. Datorită numărului de diferite tipuri și dimensiuni de găuri pot fi săpate, nu există nicio listă cu totul care să se întoarcă dacă doriți să știți ce echipament veți avea nevoie. Cu toate acestea, pentru aproape toate tipurile de găuri, este necesară o lopată. În timp ce majoritatea lucrărilor pot fi una cu o lopată, alte instrumente pot accelera procesul. Deși este posibil să doriți să obțineți cele mai mari instrumente disponibile pentru eficiență, trebuie să alegeți instrumente care au sens pentru dimensiunea corpului. Un instrument adecvat vă va împiedica să vă obosiți rapid, îmbunătățind astfel eficiența pe termen lung.
  • O lopată și mattock sunt bune pentru găurile regulate. Ia-ți mâinile pe un Digger Posthole dacă trebuie să faci găuri pentru un gard nou.
  • De asemenea, ar trebui să vă gândiți cum vă veți ocupa de solul deplasat. Dacă puneți solul înapoi în gaură odată ce ați săpat-o, îl puteți împinge înapoi. Punerea unui prelată lângă gaură vă va oferi un loc curat pentru a plasa solul. Utilizați o roabă pentru a elimina cantități mai mari de sol.
  • Dacă intenționați să setați un post în beton, aveți amestecul, apa și mixerul în apropiere. Veți dori, de asemenea, două mize de lemn și două lungimi de lemn (1"X4"x5 `sau așa) pentru încrucișare și șuruburi sau unghii duplex pentru fixare.
  • Imagine intitulată Instalați gardurile de sârmă pentru câini Pasul 1
    4. Utilizați echipament alimentat, dacă este posibil. Doar săpeți cu mâna dacă aveți nevoie. Săparea poate fi o activitate foarte intensă fizică și veți fi mai bine dacă ați putea să o faceți cu ajutorul unei mașini. Din motive de a face postholes, de exemplu, puteți închiria și utiliza un avertisment de putere.
  • Suporturile de putere sunt folosite la fel ca o mașină de tuns iarba. Este o idee mai bună de a închiria unu decât să cumperi singur. În funcție de inventarul magazinului dvs. de hardware local, probabil că ar trebui să aveți o alegere între un șnec de putere unu sau doi. Baza-ți deciziile în jurul dimensiunii și cantității de găuri pe care trebuie să le faceți. Discutați cu cineva la magazinul hardware dacă nu sunteți sigur de detalii.
  • Dacă trebuie să săpați multe găuri (cum ar fi pentru un gard), un avertisment cu două persoane este cel mai bun animal de companie. Augers poate fi extrem de dificil pentru o persoană care să se ocupe și poate fi chiar periculoasă dacă nu sunteți familiarizați cu echipamentul.
  • Terenul stâncos și greu de lut poate fi dificil de a săpat, chiar și cu un șurub alimentat cu gaz. Obțineți o bară de rocă de săpare bună și săpători post-gaură pentru a ajuta la acest tip de sol.
  • Urmați toate liniile directoare privind siguranța atunci când utilizați orice mașină. Evitați îmbrăcămintea liberă și purtați cizme din piele și protecție a ochilor și a urechii atunci când operează.
  • Partea 2 din 3:
    Săpând o gaură
    1. Imagine intitulată Explorează arheologia curții dvs. Pasul 2
    1. Așteptați o zi uscată, dacă este posibil. Săpat poate fi foarte dificil dacă trebuie să săpăți în vremea ploioasă. Dacă gaura dvs. este suficient de mare, ploaia se va înscrie în cele din urmă în partea de jos a găurii dvs., care poate pune propriile provocări în funcție de tipul și profunzimea gaurei pe care o faceți. Mai mult, este de la sine înțeles că munca în curte este mai plăcută atunci când se face în vreme bună în mod rezonabil. Așteptarea pentru o zi bună este în cele din urmă opțională, dar va avea un efect major asupra modului în care experimentați munca.
    • Pământul înghețat este foarte greu de lucrat, deci este mai bine să sapă în luni fără vreme extremă.
  • Imagine intitulată Instalați marginea peisajului Pasul 2
    2. Slăbiți murdăria cu un mattock. În loc să meargă direct cu o lopată, veți economisi timp și efort dacă pregătiți mai întâi zona cu un mattock. Un mattock este conceput special pentru a străpunge solul solului și a rupe rădăcinile. În cea mai mare parte, veți găsi cea mai mare rezistență la săparea dvs. în partea de sus. Odată ce ați rupt nivelul suprafeței, puteți trece la o lopată și lăsați munca groaznică să înceapă.
  • Un bara de oțel bun cu un punct într-un punct și punct plat sau pry pe alte capăt funcționează bine și. Mai ales dacă trebuie să săpați mai adânc decât 6" la 8", care nu poate face o mattock.
  • Dacă nu aveți un mattock, folosind o lopată pentru a rupe sodul, este suficient de bine.
  • Imagine intitulată Explorează arheologia curții dvs. Pasul 7
    3. Lovește solul din exterior, în mișcare spre interior. Odată ce ați rupt solul de solar, vine vorba de faza groazată de a scoate solul din gaură. Acest lucru poate fi un pas scurt, sau destul de intens, toate în funcție de cât de mare doriți să fie gaura să fie. În timp ce vă loviți, este o idee bună să strângeți mai întâi perimetrul și lopată spre interior de acolo. În acest fel, veți avea un perimetru setat și nu veți face gaura mai mare decât trebuie să aveți nevoie.
  • Purtați cizme grele atunci când împrăștie murdăria. Pas cu fermitate și direct în jos pe lopată. Rock și bateți lopata pe o parte și înainte înapoi pentru a slăbi murdăria și ajutați lopata să intre.
  • Ca și în adâncime, este mai bine să greșești pe o parte a unei găuri fiind prea mare decât prea mică.
  • Imagine intitulată plante o grădină perfectă în mai puțin de 30 de zile Pasul 2
    4. Păstrați solul dispus într-un singur loc. Este important să păstrați un spațiu de lucru ordonat în majoritatea situațiilor, și săparea unei găuri nu este diferită. Având o grămadă de dispoziție lângă gaură este preferabilă, deoarece minimizează timpul de cifră de afaceri între încărcăturile de pământ. Doar asigurați-vă că nu este atât de aproape încât va cădea înapoi în gaură. Dacă proiectul este suficient de mare, este o idee bună să descărcați încărcăturile de lopată direct într-o roabă. Odată ce roaba este plină, îl puteți descărca undeva mai departe și îl puteți aduce înapoi pentru mai multe.
  • Imagine intitulată Margă de plante Pasul 17
    5. Măsurați adâncimea gaurii. Păstrați o măsurător de bandă de 25 de picioare la îndemână în timp ce sapați sau marcați adâncimea dorită pe o miză pe care o puteți utiliza pentru a măsura adâncimea găurii. Măsurați doar gaura odată ce ați curățat toată murdăria.
  • Partea 3 din 3:
    Eliminarea solului
    1. Imagine intitulată Instalați peisajul de margine Pasul 6
    1. Așezați un tarp lângă gaura ta. O prelată nu este necesară, dar ajută foarte mult cu curățarea. Plasarea murdăriei de săpare pe o prelată va reduce mizeria cauzată de o mulțime de sol errant. În funcție de cantitatea de sol pe care trebuie să-l săpați, puteți încheia prelata într-un sac și o duceți la gunoi organică ca atare sau lovel-l înapoi.
  • Imagine intitulată Utilizați o flip peste tabăra 15
    2. Plasați anunțurile pentru solul dvs. liber. Dacă aveți o mulțime de sol și nu aveți nicăieri pentru a merge (de exemplu, ați folosit deja unele pentru a vă modifica paturile de plante, dar aveți destul de puțin solul), există probabil alții în cartierul dvs. care o putea folosi propriile proiecte de amenajare a teritoriului. Punerea unui anunț undeva ca Craigslist este cel mai bun pariu. În mod evident, nu există nici o garanție dacă cineva va răspunde anunțului dvs., dar este o modalitate de a scăpa de solul dvs. gratuit, tot timpul ajutându-vă un străin în timp ce sunteți la el.
  • Imagine intitulată Pack și mutați rapid pasul 4
    3. Trimiteți-vă solul într-un depozit de deșeuri. Dacă aveți suficientă sol de sol din operațiunea de săpare și nu aveți unde să o puneți, îl puteți trimite la un depozit de deșeuri ca "Fill Clean". Puteți trimite acest exces la un depozit de deșeuri, cu condiția ca solul să nu fi fost contaminat și să respecte cerințele sanitare minime ale municipiului. Pospinii vor depinde de locul în care locuiți, dar de obicei puteți găsi detalii specifice despre pagina web a orașului dvs.
  • Rețineți că vă puteți plăti o taxă pentru Îndepărtarea solului într-un depozit de deșeuri.
  • sfaturi

    Săparea oricărui lucru merge mult mai repede dacă doi sau mai mulți oameni ajută. Pentru a preveni oboseala rapidă pe proiecte mai mari, ar trebui să încercați să înscrieți ajutorul familiei sau al prietenilor.

    Avertizări

    Săpat poate fi o operație relativ simplă, dar poate fi incredibil de fizică obositoare, mai ales dacă este fierbinte afară. Nu uitați să rămâneți bine hidratați și să vă oferiți o pauză dacă simțiți că corpul vostru începe să vă poarte.
  • Ar trebui subliniat că trebuie să vă apelați autoritatea dvs. de utilități locale înainte de a săpături oriunde. O chreze de grădină simplă are potențialul de a transforma letal dacă nu o faceți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar