Cum de a alege copacii japonezi de arțar

Maple japoneze sunt apreciate pentru frumusețea lor și diversitatea dimensiunii, culorii și structurii frunzelor lor. Copacii cu creștere lentă sunt în mod special iubiți de grădinari, care le folosesc pentru amenajarea teritoriului, decorarea și chiar arta botanică, cum ar fi modelul. Dacă intenționați să aduceți într-un artar japonez pentru a înfrumuseța curtea sau grădina dvs., selecția dvs. va depinde în primul rând de condițiile de creștere din zona dvs. și de utilizarea dorită pentru copac.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea condițiilor dvs. de creștere
  1. Imagine intitulată Alegeți copacii de arțar japonez Pasul 1
1. Determinați dacă un artar japonez este potrivit pentru climatul dvs. Maple japoneze sunt copaci delicate și preferă climatele temperate. Cele mai multe specii fac cel mai bine în locuri cu temperaturi calde și ușoare pe tot parcursul anului. Dacă locuiți într-o regiune care se confruntă cu o veri sau ierni deosebit de dure, fluctuațiile drastice ale temperaturii pot deveni mai greu să vă mențină copacul în viață.
  • Căutați specii cu un rating de duritate reci care corespunde cu clima din zona dvs.
  • De regulă, hărțile japoneze susțin mai bine să se încălzească decât să se răcească.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii de arțar japonez Pasul 2
    2. Asigurați-vă că aveți spațiu adecvat. Înainte de a vă grăbi să cumpărați prima dvs. saplă, faceți o notă de cât de mult spațiu ar trebui să crească în curte sau în grădină. Specii verzi Osakazuki pot ajunge la înălțimi de până la 20-30 de picioare (6.1-9.1 m) În doar câțiva ani, în timp ce alții ca cascada verde seamănă mai mult cu arbuști mici care se întind pentru a acoperi zonele de 12-15 picioare (3.7-4.6 m) larg.
  • Dimensiunea ar trebui să fie un factor major în decizia dvs., deoarece nu doriți ca copacul să vă depășească complotul sau să nu se răspândească peste o zonă în care era menită să ofere acoperire.
  • Din cauza cantității de hărți japoneze afectate de condițiile de soare, sol și de temperatură diferite, poate fi dificil de prezis exact cât de mari vor crește.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii de arțar japonez Pasul 3
    3. Plantați arțarul dvs. japonez într-un container pentru a conserva spațiul. Vă puteți bucura în continuare de frumusețea liniștită a unui artar japonez, chiar dacă nu există o cameră prea mare în curtea sau grădina dvs. Specii mai mici, cum ar fi o miniatură Beni-Maiko sau Katsura, pot fi întăriți în plante modeste și mutate în jurul valorii de.
  • Maple japoneze ca o potrivire confortabilă. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți un container care nu este mai mare decât de două ori diametrul bilei rădăcinii.
  • Cele mai multe specii sunt capabile să supraviețuiască în interior sau în aer liber la fel de bine, oferindu-vă și mai multă libertate despre modul în care alegeți să afișați selecția dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii japoneze de arțar Pasul 4
    4. Evaluați-vă solul în creștere. Maple japoneze prosperă în sol umed, bogat în nutrienți, lemnos, lemnos. Cu toate acestea, ei vor ajunge de obicei cu bine cu micul ajutor al unui supliment suplimentar, chiar dacă patch-ul de teren pe care îl plantați este mai mic decât ideal. Puteți modifica solul uscat sau nisip prin amestecarea într-o cantitate generoasă de materie organică în timpul procesului de plantare.
  • Frunze mulci, gunoi de grajd, mușchi de turbă și compost grădină sunt câteva din materiale organice pe care le puteți folosi pentru a încuraja creșterea arțarului dvs. japonez.
  • Copacii plantați în recipiente pot fi cultivate într-un amestec de soluri de calitate și amendamente organice.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii japoneze de arțar Pasul 5
    5. Luați în considerare expunerea la soare a site-ului dvs. de plantare. În timp ce arțarurile japoneze sunt în general tolerante la condițiile mai calde, ele nu fac bine cu expunerea prelungită la lumina directă a soarelui. Dacă este posibil, plantați arțarul japonez în partea de est a casei dvs. sau a liniei de gard. Acolo, poate primi o mulțime de lumină dimineața și poate obține o umbră mult mai necesară în cea mai tare parte a după-amiezii.
  • Mapolul dvs. japonez ar trebui să obțină mai mult de aproximativ 6 ore de lumină directă a soarelui pe zi, în special în primii ani de creștere.
  • Lumina puternică a soarelui poate distruge frunze delicate atunci când temperatura exterioară urcă la 90 ° F (32 ° C) sau mai mare.
  • Partea 2 din 3:
    Selectarea unei specii
    1. Imagine intitulată Alegeți copacii japoneze de arțar Pasul 6
    1. Specificați scopul dorit al copacului. Gândiți-vă la motivele dvs. că doriți să încorporați un arțar japonez în amenajarea peisagistică. Căutați un import unic care va oferi umbra sau vă interesați mai mult de adăugarea unui recurs estetic? Mapul dvs. japonez va completa nuanțele plantelor din apropiere sau vor contrasta acestora? Răspunsurile dvs. vor ajuta la restrângerea varietății specifice pe care le-ați stabilit în cele din urmă.
    • Un împărat maiestuos va atrage o privire atunci când este situată pe cont propriu, în timp ce un nivel scăzut, măturat disectum atropurpureum poate fi perfect pentru a păstra ceas peste un pat de flori sălbatice.
    • Deoarece există atât de multe varietăți diferite de arțar japonez, probabil că veți putea găsi una care satisface mai mult de unul dintre criteriile dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii de arțar japonez Pasul 7
    2. Plantați o specie verticală pentru a-și prezenta înălțimea impresionantă. Specii verzi, cum ar fi capul leului, coaja de corală și fantoma violet, sunt, în general, cel mai bine pentru parcelele înalte, înguste sau plantarea în clustere. Când sunt porniți singuri, ele pot servi drept punct focal inspirat pentru spațiul tău de grădinărit.
  • Consultați descrierile de mărime enumerate pentru o anumită specie la centrul local de grădinărit sau pepinieră pentru a obține un sentiment mai precis al cerințelor sale spațiale.
  • Există, de asemenea, o mulțime de informații despre diferite hărți japoneze disponibile pe internet. Rulați o căutare rapidă după nume dacă aveți în vedere specificațiile specifice sau răsfoiți articole despre unele dintre cele mai frecvente specii găsite în setările interne.
  • Imagine intitulată Alegeți copaci japoneze de arțar Pasul 8
    3. Utilizați speciile cascadă pentru a spori aspectul amenajării teritoriului. Copaci mai mici, cum ar fi granul și cascada care au forme pline de plâns, plângând sunt utile pentru umplerea paturilor de flori și oferind umbra modestă. Plantați-le în apropierea alte corpuri de grădinărit, cum ar fi roci, iazuri și garduri pentru un efect pitoresc. Kiyohime, Viridis, și arțarurile asemănătoare arbusi similare pot fi chiar folosite pentru a stabili o frontieră naturală în jurul paturilor de plante.
  • Deoarece specia de tracțiune devine rar peste 8 picioare (2.4 m) Înalt, ei nu vor umbri sau nu vor atenua departe de celelalte plante înfloritoare.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii japoneze de arțar Pasul 9
    4. Alegeți un palmatum pentru structura sa de frunze puternice. Maptele japoneze sunt împărțite în două tipuri principale bazate pe forma frunzelor lor. Specii clasificate ca "palmaturi" au frunze largi, ferme, ceară și sunt printre cele mai comune soiuri găsite în grădinile rezidențiale. Majoritatea speciilor colorate sunt palmaturi, inclusiv bodua populară.
  • Palmaturi ca Shaina și Beni-Maiko au frunze pline cu un profil destul de clar pentru a le face o atracție principală în curte sau grădină.
  • Există zeci de palmaturi diferite, fiecare cu propriile modele unice de creștere și scheme de culori. Speciile exacte pe care le faceți cu va fi în mare măsură o chestiune a preferințelor dvs. estetice.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii japoneze de arțar Pasul 10
    5. Evidențiați blândețele naturale a unui disecție. Al doilea tip de arțar japonez este zgomotul elegant "disectum." Când majoritatea oamenilor au adus imagini ale unui artar japonez puternic, frunzele subțiri ale discecturilor sunt ceea ce fac fotografia. O singură selecție grațioasă Inaba Shidare sau Seiyu poate transforma un colț liniștit al proprietății într-un sanctuar de pădure.
  • Unul dintre lucrurile pe care grădinții cu experiență iubesc cele mai multe despre disecturile sunt multe dimensiuni diferite de frunze, culori și texturi. Acest soi le permite să fie grupate împreună fără a privi ocupat sau îngrozitor.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii de arțar japonez Pasul 11
    6. Utilizați culoarea îndrăzneață pentru a accentua împrejurimile dvs. Atât palmaturile și disecturile, variază în larg în colorarea lor, de la roșii de foc și de aur strălucitoare până la catifea adâncă. O flacără Crimson Sherwood poate fi doar lucrul pe care trebuie să-l distrugeți pe verdele de luptă dintr-o curte mare.
  • Unele palmaturi chiar au frunze variate, cu mai multe culori care se estompează unul în celălalt. Acestea pot fi o opțiune excelentă pentru cei care caută ceva mai orbitor sau au probleme cu decizia unei singure umbre.
  • Puteți utiliza culoarea la complement, precum și contrastul. De exemplu, plantarea unui a Sumi Nagashi Pe lângă un zid de cărămidă, va sublinia tonul său cald.
  • Imagine intitulată Alegeți copaci japonezi de arțar Pasul 12
    7. Adăugați adâncime la verdeața dvs. existentă. Specimene subtile ca Benikawa și Higasayama amestecați bine cu ceilalți copaci, arbuști și ierburi. Selecții cu o colorare mai neutră, cum ar fi fluturele argintii, sunt suficient de versatile pentru a arăta natural oriunde s-au plantat.
  • Selectarea unui artar japonez cu frunziș verde este o modalitate bună de a introduce un element de fler vizual fără a vă forța florile sezoniere să concureze.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea arțarului japonez
    1. Imagine intitulată Alegeți copacii de arțar japonez Pasul 13
    1. Mulci în jurul bazei copacilor în aer liber. Răspândiți mulciul 4-6 centimetri (10-15 cm) gros și pat în jos ușor pentru ao compacta. Un strat gros de mulci va izola arborele de la temperaturile înghețate în timpul iernii și îl împiedică să piardă umiditatea în timpul verii. Ca atare, ar trebui să rămână în vigoare pe tot parcursul anului.
    • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un mulci de lemn tare. Acestea sunt mai rezistente la schimbarea condițiilor meteorologice și, prin urmare, nu se deteriorează cât mai repede ca soiurile de rasinoase.
    • Obțineți obiceiul de a reaplata mulci ori de câte ori stratul anterior a erodat cu mai mult de o jumătate de centimetru.
  • Imagine intitulată Alegeți copaci japonezi de arțar Pasul 14
    2. Fertilizați solul slab cu compuși organici. În general, nu este recomandabil să se hrănească hrănirea tinerilor japonezi folosind îngrășăminte chimice standard. Dacă solul dvs. lipsită grav în substanțe nutritive, se amestecă într-o cantitate mică de îngrășământ emulsie echilibrat, milorganit sau compost de bucătărie înainte de plantare. În caz contrar, puteți avea încredere în ea pentru a vă adapta la noua sa casă destul de ușor.
  • Nu ar trebui să fie necesar să vă fertilizați din nou arțarul japonez după ce a primit-o în pământ.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii japonezi de arțar Pasul 15
    3. Apa Mapul japonez provizoriu. Majoritatea copacilor în aer liber vor primi toată umiditatea de care au nevoie de precipitații ocazionale. Dacă locuiți într-un climat deosebit de uscat sau vă ridicați copacul în interior, umeziți-vă bine solul din jurul pământului de jos la fiecare 2-3 zile când începe să se usuce.
  • Când vă tindeți copacii interiori sete, apă continuă până când lichidul începe să se scurgă în partea de jos a recipientului.
  • Aveți grijă să evitați supraîncărcarea arțarului japonez. Prea multă umiditate ar putea îneca sistemul de rădăcini, determinând copacul să moară.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii japoneze de arțar Pasul 16
    4. Acoperiți copacii în timpul înghețurilor de primăvară târzie. Frunza timpurie poate lăsa haple japoneze vulnerabile dacă există mai multe temperaturi înghețate în magazin. Păstrați copacii protejați prin înfășurarea trunchiurilor cu pături izolate pe timp de noapte. Odată ce primăvara este în vigoare, acestea vor fi suficiente pentru a rezista fluctuațiilor la temperatură pe cont propriu.
  • Ar trebui să se încălzească suficient în timpul zilei pentru a elimina păturile.
  • Imagine intitulată Alegeți copacii japoneze de arțar Pasul 17
    5. Prune copacul rar este necesar. În cea mai mare parte, arțarurile japoneze nu necesită prea mult tăiat - pur și simplu să le plantați și să le lase să crească în silueta lor de marcă. Dacă credeți că este necesar să acordați o anumită atenție unui copac mai vechi, clipați la câțiva centimetri de la ramurile și frunziile exterioare care s-au răspândit prea departe. Touchul ocazional va contribui la menținerea unui profil mai atractiv și promovarea unei noi creșteri sănătoase.
  • Este o idee bună să tăiați orice offshoots care arată diferit de restul copacului. Acestea ar putea fi dovada bolii sau a infecției.
  • Cel mai bun moment pentru a vă prune arțarul japonez este în mijlocul (de obicei, cândva între iulie-august), când eliminarea ramurilor nu le va face să-și piardă SAP.
  • sfaturi

    Maple japoneze sunt plante remarcabil de mici întreținere. Odată ce le-ați obținut în pământ, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru ei este lăsându-i în pace.
  • Soiuri precum Orido Nishiki și Kihachijo pot împrumuta curtea dvs. o stropire de culori de toamnă rustică pe an.
  • Utilizați arțarurile japoneze plantate în containere pentru a molid o pasarelă de grădină, un pridor sau patio, sau foaierul casei dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar