Cum de a construi o cascadă

O cascadă este accentul perfect pentru o curte. Zgomotul luxuriantului, calmant al apei care lovește roci începe să înece sunetul de mașini zgomotoase, transporându-vă departe într-un cadru mai senin. Pentru constructorul serios sau pentru proprietarul curios, făcând cascada este o mulțime de distracție. Tot ce este nevoie este o mică înțelegere despre crearea cascadei curgătoare și veți fi gata să vă faceți propria dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Planificarea cascadei
  1. Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 1
1. Alegeți o locație. Puteți instala o cascadă pe o pantă naturală sau pe deal, sau puteți să vă scapi de pantă. Alternativ, dacă solul sau fundația pe care o săpați este dificil de excavat, luați în considerare construirea fluxului de mai sus folosind o combinație de roci și pietriș ca baza ta.
  • Cât de mult de o pantă aveți nevoie? Panta minimă absolută de care aveți nevoie este o cădere de 2 inch (5cm) pentru fiecare 10 picioare (3m) de flux. Bineînțeles, cu atât mai tare panta, cu atât mai repede se execută apa și cu cel mai tare sunetul cascadei.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 2
    2. Gândiți-vă la plasarea cascadei în apropierea unei surse electrice. Doriți bazinul dvs. mai mic, care trimite apă înapoi în partea de sus a cascadei, pentru a fi localizată în apropierea unei surse electrice, astfel încât să nu trebuie să fiți să strângeți un cablu de prelungire inestetică în altfel cu grădina curată.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 3
    3. Planificați dimensiunea fluxului dvs. Știind cât de multă apă trece prin fluxul și cascadele vă vor ajuta să determinați cât de mare trebuie să fie bazinul superior superior și bazinul inferior. (Nu doriți ca grădina dvs. să revină când porniți pompa.) Iată cum faceți asta:
  • În primul rând, estimați cantitatea de apă care trece printr-un picior liniar al fluxului dvs.Dacă fluxul dvs. este relativ mic - spuneți că este de aproximativ 2 până la 3 picioare (0.6 până la 0.9 m) lățime și 2 până la 3 inci adâncime - estimați aproximativ 5 galoane (18.9 l) de apă pe picior liniar. Adăugați la sau scăderea din această estimare în funcție de dimensiunea și adâncimea fluxului propus.
  • Apoi, măsurați capacitatea totală a fluxului. Măsurați câte picioare liniare se ocupă întregul dvs. flux. Acum, asigurați-vă că fie piscina superioară sau bazinul inferior deține mai mult decât capacitatea totală a fluxului.Deci, dacă capacitatea dvs. de flux este de 100 de galoane (378.5 l), un galon de 50 (189.3 l) Bazin și un Gallon (757.1 l) Piscina va găzdui cu ușurință fluxul.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 4
    4. Obțineți bolovani, roci și pietriș. În general, cascadele conțin trei dimensiuni diferite de piatră: bolovani sau pietre mai mari, care cad în cascadă - roci sau piatră mijlocie, care servesc ca pietre de legătură și pietriș, care se umple în partea de jos a fluxului și între fisuri și crevaturi.
  • Vizitați A "rock," "carieră," sau "pietriș și piatră" Dealer în persoană pentru a obține o simțire pentru ce feluri de pietre se poate bucura cascada dvs. Aceasta este o modalitate mult mai fiabilă de a obține exact ceea ce doriți, spre deosebire de a comanda doar un kit și sperând că pietrele sunt cele care vor arata bine în curtea ta.
  • Iată ce vă puteți aștepta să comandați când este momentul să cumpărați pietre pentru cascada dvs.:
  • 1.5 - 2 tone de bolovani mari (12-24 inci) pentru bazin superior și bazin inferior, plus 2 - 6 tone în plus timp de 10 picioare (3.0 m) porțiuni de flux care sunt deasupra solului
  • .75 tone de mediu (6 - 24 inci) roci la 10 picioare (3.0 m) de flux
  • .5 tone de mici (.5 - 2 inci) pietriș pe 10 picioare (3.0 m) de flux, plus 1 - 2 tone pentru piscina superioară și bazinul inferior fiecare
  • Partea 2 din 4:
    Configurarea elementelor de bază
    1. Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 5
    1. Pregătiți-vă pentru orice săpături Este posibil să trebuiască să faceți plasarea cascadei cu vopsea prin pulverizare și apelând autoritatea de utilitate relevantă. Pictura prin pulverizare Schița fluxului dvs. - și a oricăror cascade - va ajuta foarte mult când vine vorba de a săpa. Apelați 811 și asigurându-vă că excavarea dvs. nu va deteriora orice rețea de apă sau gaze este o necesitate.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 6
    2. Începeți să vă excavați fundația dacă aveți nevoie. Săpat orice parte a fluxului dvs., care va fi sub pământ. Apoi, săturați o suprafață suficient de mare pentru bazinul dvs. de urs inferior, asigurându-vă că părăsiți spațiul pentru pietriș și piatră înconjurătoare. În cele din urmă, plasați roci de dimensiuni medii și bolovani mai mari în jurul perimetrului fluxului pentru a începe să tiviți în flux.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 7
    3. Măsurați și tăiați atât linia de suspensie, cât și cauciucul. Începând cu substrat și apoi terminând cu căptușeala, întindeți-le pe întreaga distanță a cascadei, în bazinul inferior și în iaz (dacă există unul). Plasați unele dintre pietrele de pe plasticul membranei pentru al ține în poziție sau folosiți panouri Poly Rock în foi pentru a economisi timp.
  • Când plasați subracțiunea și garnitura, asigurați-vă că lăsați slăbiciunea în partea de jos a fiecărei cascade. Plasarea de roci și bolovani pe aceste zone poate întinde garniturile, provocând ripuri și piercing dacă nu există suficientă slăbiciune.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 8
    4. Configurați bazinul inferior. Găuriți găuri în bazinul dvs. de bord dacă nu vine deja cu ei. (Vedeți mai jos pentru mai multe instrucțiuni.) Puneți bazinul de bord în gaura excavată din partea de jos a cascadei, deasupra suprapunerii și a căptușelii. Introduceți pompa în bazinul Sump, conectați linia de apă și asigurați-vă că furtunul se extinde până la piscina superioară. Odată ce bazinul este configurat, sigur în loc prin adăugarea straturilor de piatră de dimensiuni mici (nu pietriș) în jurul bazinului. Atașați capacul bazinului de bord.
  • Unele bazine de bord vor veni deja perforate, dar mulți nu vor. Bazinele au nevoie de găuri pentru a permite apa să intre. Dacă trebuie să perforați singur bazinul, locul de muncă nu este dificil. Pornind de la partea de jos, găuriți o gaură în partea laterală a bazinului folosind un pic de 2 inch. Mișcându-se în jurul lateralului, găuriți o gaură la fiecare 4 inci. După ce v-ați forat o dată, mutați-vă un centimetru sau două și continuați să forați o altă revoluție.
  • Când partea de jos a bazinului este perforată, absolvent a unui pic de 1 inch pentru secțiunea Tastă de mijloc și, în final, un pic de 3/8 inch pentru cea de-a treia treime.
  • Partea 3 din 4:
    Crafting Cascade individuale
    1. Imaginea intitulată Construiți o cascadă Pasul 9
    1. Începeți de la partea de jos în sus, plasând mai întâi bolovani mai mari. Începeți întotdeauna de la o înălțime mai mică și lucrați până la o înălțime mai mare atunci când plasați primele roci. Un bun pariu este să începeți cu cele mai mari bolovani în loc, astfel încât să ofere context și contrast. Încărcați orice sol de sub bolovani mari, după cum este necesar, acordând o atenție deosebită bolovanilor așezați pe înălțime.
    • Plasarea unui bolovan de caractere mai mare în spatele unui început al cascadei în sine este o modalitate excelentă de a construi dimensiunea în cascada dvs. Bolovani de caractere la părțile laterale ale cascadei muncesc și de asemenea.
  • Imaginea intitulată Construiți o cascadă Pasul 10
    2. Utilizați pietre mai mari în apropierea fiecărei cascade, dacă este posibil. În fluxurile naturii, în special în apropierea cascadelor, pietrele și pietricelele mai mici tind să se îndepărteze curentul curent. De aceea pietrele mai mari arată mai naturale aproape de cascade. Stick cu o combinație bună de pietre medii și mai mari pentru un aspect mai natural dacă vă simțiți ca cascada dvs. pare artificială.
  • Imaginea intitulată Construiți o cascadă Pasul 11
    3. Periodic pas înapoi de la cascada dvs. și priviți piesa dintr-un unghi diferit. În prezent, plasarea pietrelor vă oferă o idee minunată despre modul în care lucrurile vor privi aproape. Ceea ce nu face este să vă oferim o perspectivă a modului în care lucrurile arată de departe. Să ia periodic un pas înapoi de la plasarea de piatră și să decidă dacă vă place aranjamentul pietrelor unde sunt. Puteți plasa o singură piatră sau un bolovan de patru sau cinci ori înainte de a vă bucura de locul în care este plasat.
  • Imaginea intitulată Construiți o cascadă Pasul 12
    4. Plasați cu atenție rocile de deversare. Ardezie face pentru o piatră excelentă de scurgere. Nu vă fie frică să utilizați pietre mai mici sau chiar pietricele mici pentru a crea baza pentru deversarea dvs. Iată câteva alte lucruri pe care trebuie să le țineți minte atunci când construirea deșeurilor:
  • Dacă aveți probleme cu păstrarea pietrei de deversare, uneori o piatră mai mare pe partea de sus va ancora în loc în timp ce vă construiți baza.
  • Măsurați întotdeauna panta deversărilor cu un nivel. Acest lucru este important din două motive importante. În primul rând, mergeți din față în spate, veți dori ca piatra de deversare să fie fie la nivel, fie înclinată ușor în jos - dacă este înclinată în sus, apa nu va călători frumos. În al doilea rând, mergeți alături, asigurați-vă că piatra dvs. de deversare este la nivel de nivel - acest lucru vă va asigura că apa călătorește în mod egal pe întreaga suprafață și nu se bazează pe o parte.
  • Mici pietre stopi sau roci care ies din dedesubt pot da accent la o cascadă altfel uniformă.
  • Partea 4 din 4:
    Punându-l împreună
    1. Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 13
    1. Utilizare mortar Pentru a stabiliza pietre mai mari. Dacă aveți de-a face cu un anumit grup mare de pietre pe o cascadă mai mare, nu vă fie frică să le mortară împreună în loc. Îmbunătățirea pietrelor mai mari le va ajuta să le stabilizeze și să se asigure că niciunul dintre aceștia nu va fi declanșat în cazul în care peisajul se va schimba ușor.
  • Imaginea intitulată Construiți o cascadă Pasul 14
    2. Forțați pietrele mai mici și pietrișul sub toate părțile și deversările pentru a menține apa de la epuizare. Acest lucru oferă, de asemenea, cascadei un aspect mai natural, ochelari de protecție de la materialul de linie inestetică.
  • Imaginea intitulată Construiți o cascadă Pasul 15
    3. Spumă între orice fisuri mici și crevase folosind un material de etanșare cu spumă întunecată. Înălțurile de etanșare cu spumă funcționează cel mai bine pe suprafețe de piatră rece și umedă, deci ceață de flux și cascadă, dacă este necesar, în prealabil. Începeți să pulverizați doar un pic la un moment dat când începeți - spuma se poate extinde mai mult decât anticipați și odată ce a fost aplicată, este mai greu să eliminați en masse.
  • Deși alte substanțe de etanșare a spumei pot fi utilizate în locul de etanșare de cascadă special făcute, ele conțin substanțe chimice toxice care sunt dăunătoare pentru pescuitul. Deci, dacă intenționați să introduceți pește în iazul dvs., asigurați-vă că utilizați unul special conceput pentru a fi utilizat alături de pește.
  • Dați spuma cel puțin 30 de minute și până la o oră, pentru a usca complet. Dacă sunteți gata, puteți termina spumarea și începerea cascadei ușor în aceeași zi.
  • Luați în considerare stropirea pietrișului sau sedimentului de culoare neutru pe partea superioară a spumei de uscare. Acest lucru va ascunde spuma neagră și o va face mai mult să se amestece în împrejurimi mai mult.
  • Atunci când spumați, purtați mănuși și asigurați-vă că purtați ceva care nu ar deranja să renunțe la. Dacă aveți în mod accidental spumă pe un bolovan, puteți aștepta cu ușurință să se usuce și apoi să-l scape.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 16
    4. Instalați un rezervor de bacterii pentru orice pește Poate doriți să păstrați în iazul dvs. (opțional). Dacă vă decideți să aveți koi în iazul dvs., acesta este un moment bun pentru a instala un rezervor de bacterii pentru a vă ajuta să păstrați koi în viață.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 17
    5. Strat de pietriș cu atenție peste fundul oricărei suprafețe expuse ale căptușelii.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 18
    6. Porniți furtunul de grădină și pulverizați întreaga zonă a fluxului până când nivelul apei din bazinul inferior este plin.
  • Imaginea intitulată Construiți o cascadă Pasul 19
    7. Porniți alimentarea pompei și verificați dacă apa curge corect. Când apa începe să funcționeze clar, mutați pompa la începutul cascadei și opriți apa din furtunul de grădină. Face pompa mai puțin vizibilă, acoperind-o cu pietriș sau îngropându-l în frunziș.
  • Imagine intitulată Construiți o cascadă Pasul 20
    8. Verificați fluxul incorect de apă. Cascada dvs. ar trebui să înceapă acum să curgă fără ajutorul unui furtun de grădină. Verificați pentru a vă asigura că nivelurile de căptușeală sunt corecte și că orice stropire este conținută de roci.
  • Imaginea intitulată Construiți o cascadă Pasul 21
    9. Terminați prin tăierea oricărui exces de căptușeală. Adăugați plante acvatice sau semi-acvatice la orice bogs în fluxul dvs. și luați în considerare stocarea iazului dvs. cu pește. Dacă doriți, adăugați dramă cu iluminare submersibilă sau iluminare în aer liber.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar