Cum să umpleți un plantator înalt

Plantatorii înalți umpluți cu flori sau plante pot arăta superbe pe verandă, patio, în curtea dvs. sau în interior. Folosind tot solul pentru a umple plantatorul este extrem de greu, costisitor și poate duce la probleme de drenaj pentru plantele dvs. - plus, cele mai multe plante nu au nevoie de atât de mult sol. Puteți umple plantați-vă la jumătatea drumului cu un alt material de umplere, apoi puneți-vă solul și planta pe partea de sus, pentru a economisi bani și pentru a vă face ușor să vă deplasați planterul înalt în jurul dori.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea unui material de umplere
  1. Imaginea intitulată umple un plantator înalt Pasul 1
1. Utilizați sticle de sodă colectate sau cutii pentru o opțiune low-cost, de lungă durată. Dacă beți o mulțime de sodă sau apă îmbuteliată, această opțiune poate fi perfectă pentru dvs. Strângeți sticlele sau cutiile până când aveți suficiente pentru a umple aproximativ 1/3 la jumătate din planta dvs. înaltă. Lăsați capacele pe sticlele de plastic și evitați zdrobirea cutiilor de aluminiu prea mult dacă utilizați.
  • Dacă utilizați această opțiune, veți dori, de asemenea, să aveți un strat de ziar, țesături de amenajare a teritoriului sau o cilindru de brânză disponibilă pentru a vă așeza în partea de sus a sticlelor sau cutiilor înainte de a vă adăuga solul.
  • Imaginea intitulată umple un plantator înalt Pasul 2
    2. Încercați un vas mai mic inversat dacă aveți unul suplimentar. Alegeți o oală care se potrivește cu ușurință în centrul plantei tale înalte. Asigurați-vă că această oală are propriile găuri de drenaj sau adăugați unii la el prin forarea lor în.
  • Dacă planta dvs. mare are găuri de drenaj de-a lungul marginilor de jos, evitați blocarea acestora cu marginile superioare ale vasului dvs. mai mic. Va trebui să vă asigurați că apa poate continua să se scurgă prin partea de jos a plantei dvs.
  • Dacă potul dvs. mai mic este semnificativ mai mic decât plantațiorul dvs. mai mare, veți dori să îl țineți în poziție cu un alt material cum ar fi pietricele de lut sau chips-urile de lemn. Acest lucru va contribui, de asemenea, la diminuarea cantității de sol pe care o veți avea nevoie la completarea plantei.
  • Imagine intitulată umple un plantator înalt Pasul 3
    3. Stați un fascicul de lemn înalt și dreptunghiular în planta dvs. pentru o alegere simplă. Resturi 4x4 sau 6x6 bucăți de lemn funcționează, de asemenea, bine pentru umplerea fundului dvs. de plantator înalt. Alegeți o piesă care se ridică cu ușurință în centrul de jos al plantei dvs. Folosind un ferăstrău, tăiați lemnul astfel încât să fie cam jumătate din înălțimea plantei tale.
  • Evitați această opțiune dacă găurile de drenaj ale plantei tale înalte sunt în mijlocul fundului plantatorului. Lemnul va acoperi găurile și nu va permite ca solul să se scurgă corect.
  • Puteți folosi chips-uri de lemn, pietricele de argilă sau sol pentru a ține grinzul de lemn în centrul plantei tale.
  • Imagine intitulată umple un plantator înalt Pasul 4
    4. Utilizați roci sau batjocuri rupte pentru o opțiune robustă. Această opțiune este un pic mai greu, dar încă funcționează bine pentru a acoperi costurile atunci când vă cumpărați solul. Colectați suficiente roci sau vase rupte pentru a umple aproximativ 1/3 la jumătate din planta dvs. înaltă.
  • Această opțiune funcționează bine dacă planta dvs. înalt devine mai îngustă în partea de jos și sunteți preocupat de faptul că este înclinat din greutatea solului și a plantei în partea de sus.
  • Asigurați-vă că rocile dvs. nu acoperă găuri de drenaj în partea de jos a plantatorului.
  • Imagine intitulată umple un plantator înalt Pasul 5
    5. Alegeți mulciul de chip din lemn sau pinecone ca o alegere ușoară. Colectați suficiente pinecone pentru a umple 1/3 la jumătate din plantațiul dvs. înalt sau cumpărați mulciul de chip din lemn la magazinul dvs. de hardware local. Dacă utilizați această opțiune, veți dori să fiți sigur că ați verificat umplutura în fiecare an când schimbați solul pentru a vă asigura că lemnul nu a început să putrezească.
  • Imaginea intitulată umple un pas de plantru înalt 6
    6. Utilizați arahide de ambalare Styrofoam dacă le aveți. Dacă aveți niște arahide de ambalare care se află în jur, încercați-le pentru a vă asigura că nu se dizolvă în apă. Puneți unele într-un castron de apă și verificați dacă se micșorează sau se dizolvă. Dacă nu, puteți folosi aceste lucruri pentru a umple 1/3 la jumătate din planta dvs. înalt pentru un plantator care este frumos și ușor.
  • Utilizați pungi de ceapă de plasă pentru a ține arahidele de ambalare în poziție și pentru a evita o mizerie atunci când înlocuiți solul instalației dvs. în fiecare an.
  • De asemenea, puteți încerca să tăiați bucăți mai mari de ambalaje de styrofoam și să vă umpleți plantați-vă cu aceste piese.
  • Imagine intitulată umple un pas de plantare înaltă 7
    7. Încercați ouă de Paște din plastic, cani de lapte sau containere ca o alegere de lungă durată. Plasticul este ușor și durează o lungă perioadă de timp, astfel încât orice elemente din plastic care se potrivesc în partea de jos a plantei dvs. sunt o alegere plăcută. Utilizați ouăle de Paști intacte, păstrați capacele pe jugurile de lapte și păstrați capacele pe recipiente dacă utilizați aceste. Acest lucru va păstra cea mai mare parte a fundului plantatorului umplut cu aer și permiteți drenaj bun din solul de mai sus.
  • Dacă utilizați jugs sau recipiente, asigurați-vă că nu blocați niciunul dintre găurile de drenaj din partea de jos a plantatorului. Spațiu cani sau containere, astfel încât nu blochează găurile.
  • Partea 2 din 3:
    Adăugarea de umplutură la plantator
    1. Imagine intitulată umple un plantator înalt Pasul 8
    1. Găuri de drenaj dacă plantația nu are deja unele. Plantatul dvs. ar trebui să vină cu găuri de drenaj în partea de jos, dar dacă nu, asigurați-vă că ați creat unii folosind un burghiu. Porniți plantatul, astfel încât partea inferioară este orientată în sus și utilizați un burghiu de alimentare pentru a face găuri de-a lungul marginilor exterioare ale fundului vasului.
    • 6-8 găuri ar trebui să fie suficiente pentru majoritatea plantelor înalte, dar puteți face mai mult dacă planta dvs. este largă sau pare că ar putea folosi mai mult.
    • Utilizați întotdeauna protecția ochilor și mănuși atunci când utilizați unelte electrice.
  • Imaginea intitulată umple un pas de plantru înalt 9
    2. Umpleți-vă plantația 1/3 la jumătate plină cu materialul dvs. de umplere. Utilizați orice material de umplutură pe care l-ați ales să vă umpleți plantațiul 1/3 la jumătate complet. Unii oameni aleg să măsoare adâncimea plantelor lor și să scadă acel număr de la înălțimea plantei pentru a determina cât de mult umplutură au nevoie. Acest lucru este bine, mai ales dacă utilizați plantatul pentru o plantă care necesită foarte puțin sol.
  • De exemplu, dacă planta dvs. este de 21 de centimetri înălțime, iar solul plantei dvs. este de aproximativ 7 cm (18 cm) adânc, puteți fie să umpleți fundul rămas de 14 inci (36 cm) cu umplutură sau să umpleți partea de jos 10.5 inci (27 cm), care este jumătate din plantator, în funcție de preferința dvs.
  • Imaginea intitulată umple un pas de plantator înalt 10
    3. Înconjurați materialul de umplere cu pietricele de lut dacă este necesar. Anumite materiale de umplutură, cum ar fi vasele inversate sau grinzile de lemn în picioare, pot avea nevoie de un suport suplimentar pentru a le menține în poziție. Clay pietricele pentru plante sunt o opțiune bună pentru acest lucru, deoarece acestea oferă un drenaj bun și sunt un pic mai ușor decât solul umed. Puteți găsi pietricele de lut la cele mai multe magazine hardware sau la domiciliu în secțiunea Grădină / Patio.
  • Aveți, de asemenea, opțiunea de a folosi chips-uri din lemn în loc de pietricele de lut. Acestea vor trebui înlocuite în fiecare an, deoarece apa poate să le facă să putrezească.
  • Imaginea intitulată umple un plantator înalt Pasul 11
    4. Adăugați un strat de soldsoil la plantați. Odată ce aveți umplutura dvs. în poziție, puneți o inci (5.1 cm) la stratul de pe partea de sus a acestuia sau mai mult dacă planta dvs. este oarecum superficială. Dacă ați folosit cutii, sticle sau alte obiecte din plastic ca umplutura dvs., ar trebui să adăugați un strat de ziar, țesătură de amenajare a teritoriului sau a cilindrului de brânză între umplutură și sol pentru a preveni scăderea prea multor soluri în fundul plantei tale.
  • Partea 3 din 3:
    Plantarea florilor sau a plantelor
    1. Imagine intitulată umple un pas de plantator înalt
    1. Scoateți planta sau floarea dvs. din vasul original. Îndepărtați cu atenție vasul plantei pe care îl utilizați în plantator pentru a slăbi solul din interiorul vasului original. Făcând acest lucru când solul plantei dvs. este umed, funcționează cel mai bine, deoarece solul va rămâne împreună mai bine. Îndepărtați întreaga plantă cu rădăcinile și solul împreună.
  • Imagine intitulată umple un plantator înalt Pasul 13
    2. Setați întreaga plantă cu solul original în centrul planterului. Vrei să încerci să păstrezi rădăcinile plantei tale așa cum sunt cât mai mult posibil pentru a evita deteriorarea lor. Odată ce s-au stabilit în plantați, vor începe să ia mai mult spațiu, dar pentru moment, nu le răspândesc. Pur și simplu setați întreaga plantă cu rădăcini și sol în noul dvs. plantator.
  • Pe de altă parte, dacă planta pare să fie legată de rădăcină în recipientul său curent, slăbiți rădăcinile ușor spre exterior cu degetele. O plantă legată de rădăcini va avea rădăcini vizibile care bobină în jurul interiorului vasului.
  • Imagine intitulată umple un plantator înalt Pasul 14
    3. Umpleți spațiul înconjurător cu solul solului. Cu excepția fabricii dvs. cu solul original este suficient de largă pentru a vă umple plantațiul înalt la marginile sale, va trebui să completați spațiul rămas cu solul solului. Faceți un topier frumos neted de sol la baza plantei, și dați plantei dvs. un sol suplimentar în jurul bazei sale dacă a pierdut oricare în transplant.
  • Imagine intitulată umple un plantator înalt Pasul 15
    4. Modificați solul și verificați materialul de umplere în fiecare an. Multe plante în ghivece funcționează bine când solul lor se schimbă în fiecare an, astfel încât să obțină noi nutrienți. Puteți renunța la vechiul pământ din plantul dvs. în alte părți ale grădinii dvs. și utilizați o pungă nouă de sol de sol pentru ao înlocui. Când înlocuiți solul, uitați-vă în umplutura de fund pentru a vedea dacă trebuie înlocuită.
  • Schimbați umplutura de fund dacă ați folosit lemnul și începeți să putrezi sau să deveniți Squishy și Smelly și Schimbați cutii de aluminiu dacă încep să rupă.
  • Articolele din plastic și elementele de styrofoam, în general, durează o lungă perioadă de timp, dar nu doare să le verifice și să vadă dacă se descompun și ar putea fi înlocuiți. Rock-uri, ceramică spartă și pietricele de argilă vor fi materialele care durează cele mai lungi din umpluturile de fund.
  • Imagine intitulată umple un pas de plantator înalt
    5. Se amestecă în compost sau amendamente la sol în loc să înlocuiți solul. Ca o alternativă la înlocuirea completă a solului superior, puteți, de asemenea, să amestecați doar compost, mucegai de frunze, gunoi de grajd, mușchi de turbă, gips sau alte amendamente la sol în sol. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă ați început inițial cu sol sănătos sau viu, în loc de pământ preamestecat.
  • Dacă ați folosit un amestec ca Miracle-GRO, este nevoie de faptul că va trebui să înlocuiți solul în fiecare an. Ia în considerare înlocuirea acestuia cu un sol de viață sau organic.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Umplutura la alegere
    • Power Drill Dacă planta dvs. înalt nu vine cu găuri de drenaj
    • Protecția ochilor și mănușile Dacă utilizați un burghiu de putere
    • Pungi de soldsoil
    • Plantele (ele) la alegere
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar