Cum de a construi casete de cuibărit

Indiferent dacă aveți o turmă completă sau câteva pui de curte, făcând propriile casete de cuibărit poate fi o modalitate ușoară și accesibilă de a aduce ouă proaspete la masă. Cu puțină planificare, câteva instrumente și unele lemn de resturi, puteți face cutii pentru puii dvs. care vor încuraja să-i așeze și să le păstreze fericiți și sănătoși.

Pași

Partea 1 din 4:
Proiectarea cutiilor
  1. Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 1
1. Faceți cel puțin o cutie pentru fiecare 2-4 găini. Găinile vor tranzacționa folosind cutiile în funcție de cine se află, așa că acest lucru vă va asigura că găinile dvs. au suficient spațiu și nu trebuie să lupte peste cutiile. Cu toate acestea, dacă vă gândiți să obțineți mai multe găini în cele din urmă, este posibil să doriți să luați în considerare mai mult.
  • Imagine intitulată Construirea cutiilor de cuibărit Pasul 2
    2. Determinați cât de mari ar trebui să fie cutiile dvs. Pentru majoritatea găinărilor, 16 cu 16 cm (41 × 41 × 41 cm) este o dimensiune bună. Dacă aveți o rasă mai mare, cum ar fi orpții sau Rhode Island Reds, poate doriți să faceți cutii mai mari, cum ar fi 18 cu 18 cu 18 inci (46 × 46 × 46 cm). Puteți face casetele mai mici dacă spațiul dvs. este foarte limitat, dar ele ar trebui să fie de cel puțin 12 până la 12 cm (30 × 30 × 30 cm).
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 3
    3. Alegeți un loc pentru cutiile dvs. de cuibărit. Acestea ar trebui să fie în interiorul coopului și 3-4 picioare (0.91-1.22 m) de pe teren pentru a vă proteja păsările de la prădători. Cu toate acestea, acestea ar trebui să fie mai mici decât spotul de perforare a găinilor și 4-5 picioare (1.2-1.5 m) departe de el sau pot ajunge în schimb în cutiile lor, ceea ce va duce la cuiburi foarte murdare.
  • Partea 2 din 4:
    Măsurarea și tăierea pieselor
    1. Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 4
    1. Alegeți un lemn plat ca placajul care este de aproximativ 2 inci (5.1 cm) grosime. Puteți cumpăra acest lucru la un magazin de aprovizionare cu construcții, cum ar fi depozitul de la Lowe sau Home, dar puteți folosi și resturi dintr-un loc ca habitat pentru restabilirea omenirii pentru mult mai ieftin.
    • Dacă aveți lemn de resturi care se află în jurul unui proiect trecut, acesta poate fi o utilizare ideală pentru aceasta. Dacă efectuați cutii de 16 × 16 × 16 în (41 × 41 × 41 cm), resturile ar trebui să fie de cel puțin 16 inci (41 cm) pătrat. De asemenea, ar trebui să aveți 6 bucăți care sunt atâta timp cât toate cutiile sunt puse împreună și 3 dintre ele ar trebui să fie de cel puțin 16 inci (41 cm).
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 5
    2. Tăiați piesele laterale și divizoare folosind o ferăstrău circular sau o masă de masă. Ar trebui să aveți 1 dintre acestea pentru fiecare cutie pe care o faceți, plus încă 1. Acestea ar trebui să fie lățimea și lungimea pe care doriți ca fiecare cutie să fie.
  • Dacă faceți 16 × 16 × 16 în cutii (41 × 41 × 41 cm), partea laterală și divizoare ar trebui să fie de 16 inci (41 cm) pătrat.
  • Măsurați și marcați unde veți tăia înainte de a utiliza ferăstrăul. Trebuie să purtați întotdeauna mănuși de lucru, ochelari de protecție și o mască de praf în timp ce tăiați și lucrați pe o suprafață stabilă.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 6
    3. Faceți piese de sprijin pentru părțile laterale și divizoarele. Acestea ar trebui să aibă aceeași lungime ca părțile laterale și divizoare, dar numai 2 inci (5.1 cm) lățime. Veți termina folosind aceste piese pentru a ține părțile laterale și separatoarele în poziție și pentru a face casetele mai stabile. Tăiați 1 pentru fiecare parte și 2 pentru fiecare separator.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 7
    4. Creați înapoi și piese de sus suficient de lungă pentru a acoperi toate cutiile. Lățimea acestor piese va fi aceeași cu părțile laterale și divizoare și puteți calcula cât timp ar trebui să fie prin înmulțirea timpului de lățime numărul de cutii pe care le construiți.
  • De exemplu, dacă faceți 3 casete care sunt de 16 inci (41 cm), piesele de sus și de spate trebuie să fie de 16 cm (41 cm) și 48 cm (120 cm).
  • Imagine intitulată Construirea cutiilor de cuibărit Pasul 8
    5. Faceți o piesă de jos atâta timp cât piesa de sus, dar 10 cm (25 cm) mai largă. Piesa de jos va crea o margine pe front și vă va da un loc pentru a pune un bară de permanență pentru găinile dvs. să urce atunci când intră în casete.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 9
    6. Tăiați o bucată lungă pentru buza din față. Veți dori o placă scurtă care se întinde pe partea din față a tuturor cutiilor, pentru a menține așternutul și ouăle să cadă. Acest lucru ar trebui să fie atâta timp cât piesa dvs. de sus și cel puțin 3 inci (7.6 cm) lățime.
  • De asemenea, puteți utiliza un fir lung pentru buze în loc de o placă. Acest lucru va facilita curățarea cutiilor, deoarece poate fi îndepărtată cu ușurință, dar poate să nu fie la fel de eficientă de a menține ouăle și așternutul de a cădea. Firul poate fi cuplat pe un șurub sau un unghie pe fiecare parte a cutiilor și îndepărtați când doriți să curățați materialele murdare de paturi din cutii.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 10
    7. Tăiați două bucăți pentru barul de sus și bara de colț. Acestea ar trebui să fie atâta timp cât piesa dvs. de sus și 2-3 inci (5.1-7.6 cm) lățime. Unul va merge de-a lungul vârfului frontal al cutiilor și înșurubați în partea superioară și laturi pentru o stabilitate suplimentară și unul va fi înșurubat în partea din față a piesei de fund proeminente pentru a servi ca o bară de perching pentru găinile dvs. Acest lucru le va da ceva pentru a înțelege când vor urca pe platformă pentru a intra în cutiile lor.
  • Partea 3 din 4:
    Asamblarea cutiilor
    1. Imagine intitulată Construirea cutiilor de cuibărit Pasul 11
    1. Măsurați și marcați în cazul în care separatoarele dvs. vor merge pe piesa de jos. Dacă faceți cutiile de 16 inci (41 cm) lățime, măsurați 16 inci (41 cm) dintr-o parte, marchează și repetați acest lucru pentru fiecare separator. Acest lucru vă va asigura că plasați în mod egal separatorii, astfel încât toate casetele să ajungă la aceeași dimensiune.
    • Ar trebui să măsurați și să marcați de-a lungul marginilor lungi ale piesei de jos pentru a vă asigura că măsurătorile dvs. sunt drepte.
  • Imagine intitulată Construirea cutiilor de cuibărit Pasul 12
    2. Lipiți părțile laterale și divizoarele pe piesa de jos folosind adezivul din lemn. Urmați marcajele pe care le-ați făcut pe piesa de jos și lipiți separatorii în poziție, folosind un obiect greu pentru a le susține pe fiecare parte în timp ce se usucă. Lipiți piesele laterale în poziție pe fiecare margine scurtă a piesei inferioare și le susțineți și ele.
  • Când vă propuneți piesa de a usca, utilizați un nivel pentru a vă asigura că sunt poziționați drept în sus și în jos. În caz contrar, veți avea probleme cu atașarea piesei de sus.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 13
    3. Atașați suporturile la piesa de jos lângă fiecare parte și divizoare. Odată ce adezivul de pe laturi și divizoare este uscat, luați piesele de susținere pe care le tăiați și vă înșurubați sau cui-le în jos pe fiecare parte a fiecărui divizor. Faceți același lucru lângă fiecare piesă laterală.
  • Imagine intitulată Construirea cutiilor de cuibărit Pasul 14
    4. Adăugați piesa de sus în casetele dvs. Ar trebui să se potrivească cu casetele astfel încât să fie spălat cu marginile de sus ale fiecărei părți și divizoare. Atașați-l cu 2-3 șuruburi sau unghii în fiecare loc unde se întâlnește o parte sau un divizor.
  • Asigurați-vă că unghiile sau șuruburile sunt suficient de lungi pentru a trece prin piesa de sus și cel puțin 1 inch (2.5 cm) în laturile sau separatoarele sub ea.
  • Pentru o stabilitate suplimentară, răsturnați cutiile și puneți 2-3 șuruburi sau unghii în piesa de jos în fiecare loc unde se întâlnește o parte sau un divizor.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 15
    5. Rotiți casetele și atașați piesa din spate. Partea din spate a cutiilor, unde veți atașa piesa din spate, ar trebui să fie orientată în sus, astfel încât să puteți odihni piesa din spate în timp ce o atașați. Utilizați cel puțin 6-8 unghii sau șuruburi pentru fiecare cutie pentru a vă asigura că este bine fixat.
  • Deoarece piesa de jos se va lipi mai departe în față, este posibil să fie necesar să setați casetele deasupra blocurilor de ciment, astfel încât să poată fi plat. Puteți avea și 2 persoane Țineți piesa din spate în timp ce o atașați în loc să o transformați.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 16
    6. Atașați buza frontală și tăiați. Acestea sunt cele două plăci lungi, subțiri, pe care le veți atașa la partea frontală superioară și din partea inferioară a cutiilor pentru a le asigura și pentru a continua să cadă. Răsturnați cutiile, astfel încât frontul în sus și piesa din spate se odihnește pe pământ. Așezați buza din față de-a lungul marginii inferioare și fixați-o, folosind un șurub sau unghii pentru fiecare parte și divizor. Faceți același lucru cu tăierea de-a lungul marginii superioare.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 17
    7. Adăugați tabla de bord la piesa de jos. Setați-o astfel încât să funcționeze de-a lungul marginii din față a piesei de jos, unde se scurge mai departe decât cutiile. Atașați-l folosind 1 șurub sau unghii pentru fiecare cutie.
  • Partea 4 din 4:
    Încurajarea găinilor tale să cuibă
    1. Imagine intitulată Construirea cutiilor de cuibărit Pasul 18
    1. Faceți materialul de pat pentru cutiile dvs. Găinile vor avea mai multe șanse să folosească cutiile dacă conțin un material asemănător cuiburilor. Paie și iarba uscată pot face paturi bune, atâta timp cât sunteți sigur că nu au intrat în contact cu pesticidele sau substanțele chimice. Hârtia mărunțită poate fi, de asemenea, o opțiune accesibilă, dar conduceți cu hârtie cu cerneluri colorate, hârtie lucioasă și hârtie de primire, deoarece acestea pot fi toxice pentru găinile dvs. Roșurile de lemn sunt ideale, deoarece sunt ușor de curățat și, de obicei, au un miros plăcut.
    • Cutiile ar trebui să aibă cel puțin 3 inci (7.6 cm) de așternut, și este posibil să fie nevoie să adăugați mai mult în mod periodic dacă acesta devine aplatizat sau este dat afară din casete.
    • Dacă utilizați șlefuite de lemn, evitați cedrul, deoarece conține uleiuri aromatice care pot fi dăunătoare pentru găini. Pinul este cel mai bun.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 19
    2. Utilizați resturi de țesături sau saci de alimentare pentru a face perdele. Găinile vor avea mai multe șanse să cuibe dacă cutiile se simt private și sigure. Tăiați 2 bucăți pentru fiecare cutie, astfel încât o găină să intre cu ușurință cutia dintre ele, apoi să le atașați în partea de sus a fiecărei cutii cu degetele, capse sau lipici.
  • Perdelele ar trebui să fie suficient de mari încât acoperă întreaga deschidere a casetei. Dacă găinile dvs. nu par să intre în casete, încercați să fixați sau să legați fundul perdelelor în lateral pentru a face deschiderea între ele evidentă.
  • Orice fel de țesătură va face, dar dacă doriți să evitați dezinfectarea inestetică, utilizați țesături de tricot stratificat sau tiviți marginile.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 20
    3. Adăugați bile de golf sau ouă false pentru a încuraja stabilirea. Găinile pot fi mai susceptibile de a fi mai susceptibile de a se afla și de a deveni broduce dacă cred că există deja ouă în cuib. Ouăle false pot fi achiziționate de la companiile de alimentare cu fermă sau chiar de magazine de hobby.
  • Imagine intitulată Construirea cutiilor de cuibărit Pasul 21
    4. Păstrați cutiile curate. Verificați-le în fiecare săptămână sau pentru a vă asigura că așternutul nu este umed sau murdar, și că cutiile nu sunt pline de gunoi de grajd. Paie, iarba uscată și hârtia mărunțită sunt deosebit de probabil să devină mirositoare în câteva săptămâni, iar așternutul ar trebui să fie schimbat când se întâmplă acest lucru. Cuiburile curate vă vor ajuta să vă păstrați găinile în siguranță de la boală și de infecție.
  • Când curățați așternutul, verificați dacă caseta în sine pare să fie înclinată cu murdărie sau gunoi de grajd. Dacă este, curățați-l cu puțină apă, o perie de curățare și o soluție de curățare ecologică ecologică, cum ar fi DR. Bronner.
  • Imagine intitulată Construirea cutii de cuibărit Pasul 22
    5. Evitați problemele dăunătorilor prin utilizarea ierburilor. Amestecarea câtorva mâini de ierburi uscate, cum ar fi lavanda, rozmarinul și cimbrul cu așternutul dvs., pot ajuta la descurajarea dăunătorilor, cum ar fi acarienii, păstrând, de asemenea, casetele mirositoare mai proaspete. Evitați utilizarea ierburilor proaspete în cutii, deoarece acestea se pot descompune prea repede și pot crea mirosuri sau mucegai rău.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Materiale de construcții pentru 3 16 ani cu 16 inci (41 × 41 × 41 cm) cutii:
    • Cel puțin 50 de șuruburi sau unghii (având ceva suplimentar este o idee bună), 4 inci (10 cm) sau de două ori mai mult decât grosimea placajului
    • 4 16 cu 16 cm (41 cm × 41 cm) bucăți de placaj pentru laturi și divizoare
    • 2 16 cu 48 inci (41 cm × 122 cm) bucăți de placaj pentru sus și spate
    • 1 26 cu 48 inci (66 cm × 122 cm) bucata de placaj pentru fund
    • 6 16 cu 2 inci (40.6 cm × 5.1 cm) bucăți de placaj pentru suporturi
    • 3 3 cu 48 de centimetri (7.6 cm × 121.9 cm) bucăți de placaj pentru ornamente, buze și bare de perc
    • Instrumente:
    • Bandă de măsurare
    • Nivel
    • A văzut
    • Lipici de lemn
    • 8 Cinder-blocuri sau obiecte grele pentru propulsarea pieselor lipite
    • Mânuși de muncă
    • Masca de praf
    • Ochelari de protectie
    • Ciocan sau foraj
    • Creionul lui Carpenter
    • Materiale suplimentare:
    • Materialul de așternut (rasurile de lemn, hârtie mărunțită, paie sau iarba uscată)
    • Fabric pentru perdele
    • Ouă falsă
    • Plante uscate (lavandă, rozmarin, mentă, busuioc și / sau cimbru)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar