Cum se creează un film documentar bun

Un documentar este orice video non-fiction sau film care informează spectatorii despre un subiect de viață reală, persoană, eveniment sau problemă. Unele filme documentare ne oferă informații educaționale despre lucruri care nu sunt bine cunoscute. Alții spun povesti detaliate despre oamenii și / sau evenimente importante. Încă alții încearcă să convingă publicul să fie de acord cu un anumit punct de vedere. Orice subiect pe care îl alegeți, filmarea unui documentar poate fi o întreprindere serioasă. Urmați acest tutorial pentru câteva sfaturi despre crearea unui film documentar, puteți fi mândru de.

Pași

Ajutor de film documentar

Exemplu de contur de film documentar

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu de interviu de film documentar

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 5:
Scrierea și dezvoltarea unei idei
  1. Imagine intitulată 80713 1
1. Alegeți un subiect vrednic. Ce va fi filmul tău despre? Documentarul dvs. ar trebui să fie vrednic de timpul publicului dvs. (să nu mai vorbim de propriul dvs.). Asigurați-vă că subiectul dvs. nu este ceva mundan sau universal convenit. Încercați să vă concentrați asupra subiecților care sunt controversați sau cunoscuți sau încercați să vărsați o nouă lumină pe o persoană, o problemă sau un eveniment pe care publicul și-a făcut în mare parte mintea. În condiții mai simple, încercați să filiați lucruri interesante și să evitați lucrurile care sunt plictisitoare sau obișnuite. Acest lucru nu înseamnă că documentarul dvs. trebuie să fie imens sau grandios - documentare mai mici, mai intime au la fel de multă posibilitate de a rezona cu o audiență dacă povestea pe care o spun este captivantă.
  • Imagine intitulată 80713 2 1
    2. Găsiți un subiect care vă interesează, care va fi, de asemenea, angajați și luminați pentru publicul dvs.
  • Încercați mai întâi ideile dvs. în formă verbală. Începeți să vă spuneți ideea dvs. documentară în formularul de poveste familiei și prietenilor dvs. Pe baza reacției lor, puteți face una din cele două lucruri - restura complet ideea sau revizuiți-o și mergeți mai departe.
  • Deși documentarele sunt educaționale, ei trebuie să dețină atenția publicului. Aici, un subiect bun poate face minuni. Multe documentare sunt legate de aspecte sociale controversate. Alții sunt despre evenimentele trecute care se amestecă emoții puternice. Unele provocați lucrurile pe care societatea le privește ca fiind normale.Unii spun povestea oamenilor sau evenimentelor individuale pentru a face concluzii cu privire la tendințele sau problemele mai mari. Indiferent dacă alegeți una dintre aceste abordări sau nu, asigurați-vă că alegeți un subiect cu potențialul de a organiza o atenție a publicului.
  • De exemplu, ar fi o idee proastă de a crea un documentar despre viața de zi cu zi într-un oraș mic, dacă nu ești într-adevăr încrezător că puteți face viața oamenilor obișnuiți interesanți și semnificativi într-un fel. O idee mai bună ar fi face un documentar care aruncă viața de zi cu zi a acestui mic oraș împotriva povestirii unei crime groase care a avut loc acolo, arătând cum locuitorii orașului au fost afectați de crimă.
  • Imagine intitulată 80713 2
    3. Dați filmul un scop. Documentare bune aproape mereu au un punct - un bun documentar poate pune o întrebare despre modul în care operează societatea noastră, încearcă să dovedească sau să respingă validitatea unui anumit punct de vedere sau să arunce o lumină asupra unui eveniment sau fenomen necunoscut publicului larg în speranța de a stimula acțiunea.Chiar și documentare despre evenimentele care s-au întâmplat departe în trecut pot atrage legăturile cu lumea de astăzi. În ciuda numelui său, scopul unui documentar nu este doar la document ceva care a avut loc. Obiectivul unui documentar nu ar trebui să demonstreze că a avut loc ceva interesant - un documentar foarte bun ar trebui convinge, surpriza, întrebarea și / sau provocarea audienta. Încercați să arătați De ce O audiență ar trebui să se simtă într-un anumit mod despre oamenii și lucrurile pe care le filmezi.
  • Regizorul aclamat, Col Spector, spune că, împreună cu nu alegeți un subiect vrednic, fără a pune întrebări serioase și nu alegeți o temă imperativă sunt două dintre cele mai grave greșeli pe care un regizor de documentare îl poate face. Spune Spector: "Înainte de filmare, întrebați-vă, ce întrebare vă întreb și cum exprima acest film?"
  • Imagine intitulată 80713 3
    4. Cercetați-vă subiectul.Chiar dacă sunteți familiarizat cu subiectul dvs., este încă o idee foarte inteligentă de ao cerceta extensiv înainte de a începe filmarea. Citiți despre subiectul dvs. cât de mult puteți. Vizionați filmele despre subiectul dvs. care există deja. Utilizați Internetul și orice bibliotecă la care aveți acces la informații. Cel mai important, discutați cu oamenii care știu sau sunt interesați de subiectul dvs. - poveștile și detaliile pe care le oferă aceste persoane vor ghida planul pentru filmul dvs.
  • Odată ce ați decis la un subiect general, sunteți interesat, utilizați cercetarea dvs. pentru a vă ajuta să restrângeți subiectul în jos. Dacă, de exemplu, sunteți interesat de mașini, să identificați oameni, evenimente, procese și fapte referitoare la mașinile pe care le întâlniți în cercetarea dvs specific Interesul pe tine. De exemplu, dvs. poate restrânge un documentar despre mașini la unul despre un anumit grup de oameni care lucrează pe mașini clasice și se adună pentru a le arăta și a vorbi despre ei. Documentele strânse concentrate sunt adesea mai ușor de filmat și uneori mai ușor de făcut să fie convingătoare pentru o audiență.
  • Aflați cât de mult puteți afla despre subiect și Domeniul de aplicare al peisajului pentru a vedea dacă există deja un proiect documentar sau media acolo. Ori de câte ori este posibil, doriți ca documentul și abordarea dvs. la subiect să fie diferită de orice ar putea fi, de asemenea, acolo.
  • Faceți câteva pre-interviuri bazate pe cercetarea dvs. Acest lucru vă permite posibilitatea de a începe dezvoltarea unei idei de poveste cu perspectivele principale ale subiectului.
  • Imagine intitulată 80713 5 1
    5. Scrieți un contur. Acest lucru este foarte util pentru direcția proiectului și pentru posibilele finanțatori. De asemenea, conturul vă oferă o idee despre poveste, deoarece proiectul dvs. trebuie să fie condus de poveste cu toate elementele unei povesti bune. În procesul de contur, ar trebui să explorați, de asemenea, conflictul și drama pe care va trebui să păstrați povestea în viață așa cum se întâmplă.
  • Partea 2 din 5:
    Personal, tehnici și programare
    1. Imagine intitulată 80713 4
    1. Recrutați un personal, dacă este necesar. Este în întregime posibil ca o persoană să studieze, să pună, să tragă și să editeze un documentar de către el, mai ales dacă domeniul documentarului este relativ mic sau intim. Cu toate acestea, mulți ar putea găsi acest lucru "o singură persoană, o cameră" abordarea pentru a fi extrem de dificilă sau pentru a duce la imagini amatorizate, nepolitice. Luați în considerare angajarea sau recrutarea de ajutor experimentat pentru documentarul dvs., mai ales dacă abordează un subiect ambițios sau doriți ca filmul dvs. să aibă o calitate profesională lustruită.
    • Pentru a obține ajutor, puteți încerca recrutarea de prieteni și cunoștințe calificate, publicitatea proiectului dvs. prin fluturași sau postări online sau contactați o agenție de talente. Iată doar câteva tipuri de profesioniști pe care îi puteți lua în considerare angajarea:
    • Cameramani
    • Riggers de iluminat
    • Scriitori
    • Cercetători
    • Editori
    • Actori (pentru secvențe / recreații scripted)
    • Recordere audio / editori
    • Consultanți tehnici.
  • Imagine intitulată 80713 7 1
    2. Atunci când angajați sau recrutați echipa dvs., căutați persoanele care împărtășesc valori similare atunci când vine vorba de obiectul documentarului. De asemenea, luați în considerare angajarea echipajului de tineri și cei care sunt inspirați și în legătură cu piețele și publicul pe care l-ați purtat cu vederea.
  • Întotdeauna conferă camerei foto și alți oameni creativi implicați în documentar. Acest lucru vă ajută să faceți documentele dvs. un efort de colaborare, cu o viziune comună. Lucrul într-un mediu de colaborare înseamnă că veți găsi adesea echipajul dvs. pentru a vedea ceva și contribuind la proiect în moduri în care ați trecut cu vederea.
  • Imagine intitulată 80713 5
    3. Învăța Tehnici de fabricare a filmului de bază. Producătorii de film documentați serios ar trebui, cel puțin, să înțeleagă cum sunt produse, shot, împușcate și editate, chiar dacă nu pot face toate aceste lucruri de la sine. Dacă nu cunoașteți procesul tehnic din spatele filmelor, puteți găsi că merită să studiați filmul înainte de a vă fotografia documentarul. Multe colegii și universități oferă cursuri de film, dar puteți obține, de asemenea, experiență practică prin lucrul în jurul seturilor de film fie în fața sau în spatele camerei.
  • Deși mulți directori au un fond de film, cunoștințele practice pot atrage un film formal de educație. De exemplu, comedian Louis C.K., Cine a lucrat ca regizor în film și televiziune, a primit experiență de film timpuriu prin lucrul la o stație de acces public locală.
  • Imagine intitulată 80713 9 1
    4. Obțineți echipament. Încercați să utilizați cele mai bune medii de calitate disponibile (camere de înaltă calitate etc.). Introduceți sau împrumutați echipamentul pe care altfel nu vă puteți permite și utilizați contactele pentru a obține acces la subiecți și echipamente.
  • Imagine intitulată 80713 6
    5. Organizați, schițați și programați fotografiere. Nu trebuie neapărat să știți exact Modul în care documentarul dvs. va veni împreună înainte de a începe fotografiere - puteți descoperi lucrurile în timpul procesului de filmare care vă schimbă planurile sau oferiți noi căi de investigație. Cu toate acestea, ar trebui să aveți cu siguranță un plan înainte de a începe filmarea, inclusiv o schiță de imagini specifice pe care doriți să le trageți.Având un plan înainte de timp vă va oferi timp suplimentar pentru a programa interviuri, lucrați în jurul planificării conflictelor etc. Planul dvs. de fotografiere trebuie să includă:
  • Persoanele specifice pe care doriți să le intervievați - să contactați aceste persoane cât mai curând posibil pentru a programa interviuri.
  • Evenimente specifice pe care doriți să le înregistrați așa cum apar - aranjați călătoriile către și din aceste evenimente, cumpărați bilete dacă este necesar, și obțineți permisiunea de la planificatorii evenimentului pentru a putea trage la eveniment.
  • Scrieri specifice, imagini, desene, muzică și / sau alte documente pe care doriți să le utilizați. Obțineți permisiunea de a le folosi de la creator (e) înainte de a le adăuga la documentarul dvs.
  • Orice recreații dramatice pe care doriți să le trageți. Căutați actori, recuzită și locații de fotografiere cu mult înainte de timp.
  • Partea 3 din 5:
    Fotografiere un documentar
    1. Imagine intitulată 80713 7
    1. Interviu oamenii relevanți. Multe documentare își dedică o mare parte din timpul lor de funcționare la interviuri unu la unu cu persoane care cunosc despre subiectul documentarului. Alegeți o selecție de persoane relevante pentru a intervieva și a colecta cât mai multe imagini din aceste interviuri. Veți putea fi în stare să vă îmbinare în tot documentarul pentru a vă ajuta să vă exprimați punctul sau să vă transmiteți mesajul. Interviurile pot fi "Stilul de știri" - Cu alte cuvinte, pur și simplu lipiți un microfon în fața cuiva - dar probabil că doriți să vă bazați mai mult pe interviurile unu-la-unu, deoarece acestea vă dau o șansă de a controla calitatea iluminării, staționării și a sunetului Imaginile dvs., permițându-vă, de asemenea, să vă relaxați, să-i luați timpul, spuneți poveștile etc.
    • Acești oameni pot fi renumiți sau importanți - autori bine-cunoscuți care au scris despre subiectul dvs., de exemplu, sau profesori care l-au studiat extensiv. Cu toate acestea, mulți dintre acești oameni pot nu Fii faimos sau important. Ei pot fi oameni obișnuiți a căror lucrare le-a dat o familiaritate a subiectului sau a persoanelor care au fost pur și simplu au fost primite la un eveniment important. Ei pot, în anumite situații, să fie complet ignoranți față de subiectul dvs. - poate fi chiar iluminat (și distractiv) pentru publicul de a auzi diferența dintre opinia unei persoane cunoștințe și opinia unei persoane ignorante.
    • Să spunem că documentul nostru auto este pe Aficionado-urile clasice din Austin, Texas. Iată câteva idei pentru persoanele de interviu: membri ai cluburilor de mașini clasice în și în jurul Austin, colectori de mașini bogați, oameni bătrâni Cranky care s-au plâns de oraș despre zgomotul de la aceste mașini, vizitatori de primă dată la un spectacol clasic de mașini , și mecanica care lucrează la mașini.
    • Dacă sunteți Stumpped pentru întrebări de interviu, Brainstorm întrebări bazate pe interogările de bază "care?" "ce?" "De ce?" "cand?" "Unde?" și "Cum?" Adesea, cerând cuiva aceste întrebări de bază despre subiectul dvs. va fi suficient pentru ca el să-l facă să relaționeze o poveste interesantă sau câteva detalii luminante.
    • Amintiți-vă - un interviu bun ar trebui să fie mai mult ca o conversație. În calitate de intervievator, trebuie să fii pregătit, după ce ți-ai făcut cercetarea și ți-a informat să câștigi cele mai multe informații de la subiectul interviului.
    • Apuca B-rola ori de câte ori este posibil. Obțineți fotografii ale interviului dvs. după interviul formal. Acest lucru vă permite să reduceți de la împușcarea capului de vorbire.
  • Imagine intitulată 80713 8
    2. Obțineți înregistrări live ale evenimentelor relevante. Unul dintre principalele avantaje ale filmelor documentare (spre deosebire de filmele dramatice) este că aceștia permit directorului să arate publicului imagini reale de evenimente reale reale. Cu condiția să nu rupeți legi de confidențialitate, să obțineți cât mai multe imagini din lumea reală după cum puteți. Evenimente de film care susțin punctul de vedere al documentarului dvs. sau, dacă subiectul documentarului sa produs în trecut, contactați agențiile sau persoanele care au imagini istorice pentru a obține permisiunea de ao folosi. De exemplu, dacă faceți un documentar despre brutalitatea poliției în timpul protestelor de la Wall Street Occupy, este posibil să doriți să contactați persoanele care au participat la proteste și să colecteze imagini de mână.
  • În documentul nostru auto, am dori în mod evident o mulțime de imagini de expoziție clasică de mașini care au loc în și în jurul Austin. Dacă suntem creativi, există o mulțime de alte lucruri pe care am putea dori să le filmim: o discuție de primărie pe o interdicție de spectacol propus, de exemplu, ar putea oferi o tensiune dramatică palpitantă.
  • Imagine intitulată 80713 9
    3. Film de înființare a fotografiilor. Dacă ați urmărit un documentar înainte, ați observat cu siguranță că întregul film nu este doar Imagini de interviuri și evenimente live cu nimic între ele. De exemplu, există adesea fotografii care conduc în interviuri care stabilesc o dispoziție sau spectacol Unde Interviul are loc prin arătarea exterioară a clădirii, orizontul orașului, etc. Acestea sunt numite "Stabilirea de fotografii," și sunt o parte mică, dar importantă din documentarul dvs.
  • În documentarul nostru de mașini, dorim să fim filmări la locațiile în care au avut loc interviurile noastre: în acest caz, muzeele clasice de mașini, taie magazine etc. S-ar putea, de asemenea, dorim să obținem niște imagini de centrul orașului Austin sau de repere distincte Austin pentru a oferi publicului un sentiment de localizare.
  • Colectați întotdeauna audio de la film, inclusiv ton de cameră și efecte sonore unice pentru acea locație.
  • Imagine intitulată 80713 10
    4. Film B-Roll. În plus față de înființarea de fotografii, veți dori, de asemenea, să obțineți imagini secundare numite "B-Roll" - Acest lucru poate fi imagini de obiecte importante, procese interesante sau imagini stoc de evenimente istorice. B-rola este importantă pentru menținerea fluidității vizuale a documentarului dvs. și asigurarea unui ritm brisk, deoarece vă permite să păstrați filmul activ activ chiar și în cazul discursului audio pe discursul unei persoane.
  • În documentarul nostru, dorim să colectăm cât mai mult posibil B-Roll Posit - apropiere plină de farmec de corpuri de mașini strălucitoare, faruri etc., precum și imaginile mașinilor în mișcare.
  • B-rola este deosebit de importantă dacă documentarul dvs. va utiliza o narațiune de voce extinsă. Din moment ce nu puteți juca narațiunea peste imaginile de interviu fără a păstra publicul să audă ceea ce spune subiectul dvs., veți pune de obicei vocea peste întinderi scurte de b-roll. De asemenea, puteți utiliza B-Roll pentru a masca defectele în interviuri care nu au mers perfect. De exemplu, dacă subiectul dvs. a avut o tuse potrivit în mijlocul unui interviu deosebit, în timpul procesului de editare, puteți tăia tusea se potrivește, apoi setați audio-ul interviului la imaginile B-Roll, mascarea tăierii.
  • Imagine intitulată 80713 11
    5. Trage recreații dramatice. Dacă nu există nici o imagine de viață reală a unui eveniment discută documentar, este acceptabil să utilizați actorii pentru a re-crea evenimentul pentru camera foto, cu condiția ca recrearea să fie informată de realitatea reală și este perfect clar pentru publicul că imaginile sunt o recreere. Fi rezonabil Cu ceea ce filmeți ca o recreere dramatică - asigurați-vă că ceea ce vă angajați în film este fundamentat în realitate.
  • Uneori, recreațiile dramatice vor ascunde fețele actorilor. Acest lucru se datorează faptului că poate fi jarring pentru o audiență pentru a vedea un actor reprezentând o persoană din lumea reală într-un film care conține și imagini reale ale lui sau ale ei.
  • Poate doriți să filmați sau să editați acest material într-un mod care îi conferă un stil vizual diferit de restul filmului (de exemplu, prin mutarea paletei de culori). În acest fel, este ușor pentru publicul dvs. să spună ce imagini sunt "real" și care este o recreere.
  • Imagine intitulată 80713 12
    6. Ține un jurnal. Pe măsură ce filmeți documentarul dvs., păstrați un jurnal al modului în care filmul a mers în fiecare zi. Includeți orice greșeli pe care le-ați făcut, precum și orice surprize neașteptate pe care le-ați întâlnit. De asemenea, luați în considerare scrierea unui scurt contur pentru a doua zi de fotografiere. Dacă un subiect de interviu a spus ceva care vă face să doriți să urmați un nou unghi pentru filmul dvs., notați acest lucru. Prin urmărirea evenimentelor zilnice, aveți o șansă mai mare de a vă păstra pe cale și pe program.
  • Odată terminat, faceți o lucrare de editare a imaginilor de vizionare și de a face note de fotografii pentru a păstra și alții să renunțe.
  • Partea 4 din 5:
    Asamblarea și partajarea filmului
    1. Imagine intitulată 80713 13
    1. Faceți o nouă schiță pentru filmul final. Acum că ați adunat toate înregistrările pentru documentarul dvs., trebuie să o organizați într-o ordine care este interesantă, coerentă și va păstra atenția spectatorilor. Faceți o schiță detaliată a fotografiei pentru a ghida procesul de editare. Oferiți o narațiune coerentă pentru ca publicul să urmeze acest punct de vedere. Decideți ce imagini vor merge la început, ceea ce va merge în mijloc, care va merge la sfârșit și care nu va merge la film deloc. Prezentați imaginile cele mai interesante, în timp ce tăiați ceva care pare a fi meandering, plictisitor sau inutil.
    • În documentarul nostru clasic de mașini, am putea începe cu imagini interesante sau amuzante, pentru a ușura telespectatorii în lumea clasică a autovehiculului. Apoi ne-am scufundat în creditele de deschidere, urmate de imagini de interviu, clipuri de la spectacole de mașini etc.
    • Sfârșitul documentarului dvs. ar trebui să fie ceva care leagă informațiile filmului împreună într-un mod interesant și întărește tema cheie - aceasta poate fi o imagine finală izbitoare sau un comentariu mare, memorabil de la un interviu. În documentul nostru de mașini, am putea alege să terminăm imaginile unei frumoase mașini clasice fiind dezmembrate pentru părți - un comentariu asupra faptului că aprecierea pentru mașinile clasice este moartea.
  • Imagine intitulată 80713 14
    2. Înregistrați o voce. Multe documentare folosesc nararea audio ca fire de alergare în întregul film, care leagă interviul filmei și a imaginilor în viața reală într-o narațiune coerentă. Vă puteți înregistra singur o voce, înscrieți-vă ajutorul unui prieten sau chiar angajați un actor de voce profesionist. Asigurați-vă că narațiunea dvs. este clară, concisă și ușor de înțeles.
  • În general, o voce audio ar trebui să joace peste imagini în care sunetul nu este important - nu doriți ca publicul să rateze nimic. Așezați-vă vocea peste stabilirea de fotografii, rulouri B sau imagini în viața reală în care sunetul nu este necesar să înțeleagă importanța a ceea ce se întâmplă.
  • Imagine intitulată 80713 15
    3. Creați inserții grafice / animate. Unele documentare folosesc grafică statică sau animată pentru a transmite fapte, cifre și statistici direct către spectator sub formă de text. Dacă documentarul dvs. încearcă să dovedească un anumit argument, poate doriți să utilizați aceste lucruri pentru a transmite fapte care vă dovedesc argumentul.
  • În documentarul nostru auto, am putea dori să folosim textul pe ecran pentru a transmite anumite statistici despre, de exemplu, scăderea apartenenței la cluburile de mașini clasice din Austin și la nivel național.
  • Utilizați acestea cu reținere - nu vă bombardați în mod constant publicul cu date textuale și numerice. Poate fi obositoare pentru ca publicul să citească munții de text, astfel încât să utilizați această metodă directă numai pentru cele mai importante informații. O regulă bună este de a, ori de câte ori este posibil, "arată, nu spuneți."
  • Imagine intitulată 80713 20 1
    4. Gândiți-vă muzică (original) așa cum vă aflați în producție. Încercați să angajați muzicieni locali și talentul muzical în proiectele dvs. Evitați muzica prin drepturi de autor prin crearea propriei dvs. Sau puteți găsi muzică pe un site de domeniu public sau de la un muzician care dispus să-și împărtășească talentele.
  • Imagine intitulată 80713 16
    5. Editați-vă filmul. Aveți toate piesele - acum este timpul să le puneți împreună! Utilizați un program de editare comercială pentru a vă asambla imaginile într-un film coerent pe computerul dvs. (multe computere sunt acum vândute cu software de editare video de bază.). Elimina Tot Acest lucru nu se potrivește logic în tema filmului dvs. - de exemplu, ați putea elimina părțile interviurilor dvs. care nu se ocupă direct de subiectul filmului dvs. Luați-vă timpul în timpul procesului de editare - permiteți-vă mult timp să o obțineți doar dreapta. Când credeți că ați terminat, dormiți pe ea, apoi urmăriți din nou întregul film și faceți alte editări pe care le considerați necesare. Amintiți-vă Ernest Hemingway Gânduri despre primele proiecte.
  • Faceți-vă filmul cât mai slab posibil, dar fiți un editor rezonabil și etic. De exemplu, dacă, în timpul filmărilor, ați întâmpinat dovezi puternice care se întâmplă împotriva punctul de vedere al filmului, este puțin disingenu pentru a pretinde că nu există. În schimb, modificați mesajul filmului dvs. sau, mai bine, găsiți un nou contra-argument!
  • Partea 5 din 5:
    Testarea, marketingul și screening-ul
    1. Imagine intitulată 80713 17
    1. Faceți o screening. După ce ați editat filmul dvs., probabil că veți dori să-l împărtășiți. La urma urmei, filmele au fost intenționate să fie urmărite! Afișați-vă filmul către cineva pe care îl cunoașteți - acest lucru poate fi părinte, un prieten sau altcineva a cărui opinie aveți încredere. Apoi pe piață proiectul dvs. cât mai larg posibil. Au o chirie de screening public, certați sau împrumutați un loc pentru a permite publicului să se bucure de munca dvs.
    • Obțineți cât mai mulți oameni implicați posibil. Pentru fiecare persoană implicată în proiectul dvs., se traduce la două persoane din audiență pentru screening sau pentru a cumpăra documentarul dvs.
    • Trimiteți documentarul dvs. la festivaluri, dar alegeți cu atenție festivi. Alegeți cele pe care screen-le proiecte similare cu ale dvs.
    • Fiți pregătiți să obțineți feedback cinstit. Adresați-vă vizualizatorului dvs. pentru a vă examina filmul. Spune-le să nu fie în zahăr - vrei să știi exact ce-au plăcut și ce nu i-au plăcut. În funcție de ceea ce vă spun, puteți alege să reveniți la editare și să remediați ceea ce trebuie fixat. Acest lucru poate potențial (dar nu neapărat) înseamnă imagini de re-filmare sau adăugarea de noi scene.
    • Obișnuiți să respingeți și să vă luați. După ce ați investit nenumărate ore în documentarul dvs., vă așteptați să reacționeze și să răspundă. Nu fi dezamăgit dacă nu sunt "peste luna" Despre proiectul dvs. - avem tendința de a trăi într-o lume consumă mediană astăzi, iar audiențele au așteptări mari și toleranță scăzută.
  • Imagine intitulată 80713 18
    2. Imprastie vestea! Când filmul dvs. este în cele din urmă exact Cum doriți și la fel de bun ca tineretul pe care-l poate fi, este timpul să-l arătați. Invitați prietenii și familia dvs. să vizioneze tăierea finală și "întâlniți directorul." Dacă sunteți îndrăzneț, puteți chiar să încărcați filmul dvs. într-un site gratuit de streaming (cum ar fi YouTube) și partajați-l prin intermediul mediilor sociale sau al altor mijloace online de distribuție.
  • Imagine intitulată 80713 19
    3. Luați documentarul pe drum. Dacă credeți că aveți un documentar de vârf în mâinile dvs., ar trebui să încercați să-i dați o eliberare teatrală. Adesea, primul loc pe care un film independent va fi testat este la un festival de film. Căutați festivaluri lângă locul în care locuiți. Adesea, acestea vor fi în orașele mari, dar unele sunt ocazional organizate în orașele mai mici. Introduceți filmul într-un festival pentru o șansă de a fi afișat. De obicei, va trebui să oferiți o copie a filmului dvs. și să plătiți o mică taxă. Dacă filmul dvs. este selectat din grupul de solicitanți, acesta va fi afișat la festival. Filme cu un bun "Festivalul Buzz" - adică, filme de festival care sunt deosebit de bine primite - sunt uneori cumpărate de companiile de distribuție de film pentru o eliberare mai largă!
  • Festivalurile de film oferă, de asemenea, o șansă pentru a obține vizibilitate ca regizor. La festivalurile de film, directorii sunt adesea rugați să vorbească despre ei înșiși și despre filmul în discuțiile de panou și la sesiunile Q & A.
  • Imagine intitulată 80713 20
    4. A fi inspirat! Efectuarea unui documentar poate fi un proces lung, dificil, dar poate fi și una imensă plină de satisfacții. Fotografind un film documentar vă oferă șansa de a distra și de a captiva o audiență în timp ce educați simultan acest lucru. În plus, documentare oferă regizorii unei șanse rare de a schimba lumea într-un mod foarte real. Un mare documentar poate ilumina o problemă socială ignorată, schimbarea modului în care anumiți oameni și evenimente sunt percepute și chiar duc la schimbări în modul în care funcționează societatea. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea motivației sau inspirației pentru a vă face propriul documentar, luați în considerare vizionarea și / sau cercetarea oricăror documentare influente enumerate mai jos. Unele dintre acestea au fost (și încă sunt) văzute ca divizive și / sau extrem de controversate - un bun producător de film documentar salută controverse!
  • Zana Briski & Ross Kauffman Născut în bordeluri
  • Steve James ` Hoop visează
  • Lauren Lazin`s Tupac: Învierea
  • Morgan Spurlock`s Înlocuiți-mă
  • Errol Morris ` Linia subțire albastră
  • Errol Morris " Vernon, Florida
  • Barbara Kopple`s Visul american
  • Michael Moore`s "Roger & Me"
  • Jeffrey Blitz Vrăjit
  • Barbara Kopple`s Harlan County U.S.A
  • Les goale Povara viselor
  • Peter Joseph`s Zeitgeist: avansează.
  • Imagine intitulată 80713 26
    5. Ca ultimul cuvânt - bucurați-vă de procesul. Este o experiență creativă și veți învăța din greșelile voastre.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă prezentați mai multe perspective, atunci veți crea un film mai echitabil, mai obiectiv.
  • Fii încrezător! Poți sa faci asta!
  • După ce ați ars un DVD al filmului dvs., încercați să obțineți o licență pentru a vă vinde filmul.
  • Pentru producții mai complexe pe un Mac, încercați Final Cut Pro, sau Adobe Premiere.
  • Încercați imovie dacă sunteți pe un Mac. Este similar cu Movia Maker din faptul că este simplu și face filme excelente și vine cu un număr de șabloane pentru a adăuga poloneză la proiectul dvs.
  • Învață să editați. Acest lucru vă va salva orele de timp pierdut pe ceva care este dificil de editat împreună.
  • Windows Movie Maker este minunat de utilizat! Simplul său și face filme grozave.
  • De asemenea, puteți utiliza Sony Vegas. Este un pic mai complicat, totuși face filme mai bune și chiar vine cu un DVD de instruire. Este minunat pentru orice fel de film.
  • Cereți străinilor să vă urmărească videoclipul și să-și ia opinia imparțială. Craiglist și alte site-uri de schițe sunt un loc bun pentru a începe.
  • Obțineți-vă un cont YouTube și postați filmul online pentru întreaga lume pentru a vedea. Nu folosiți muzica prin drepturi de autor.
  • Avertizări

    Dacă includeți muzică în filmul dvs., asigurați-vă că obțineți permisiunea de a utiliza muzica.
  • Asigurați-vă că includeți interviuri informative, re-creații de evenimente (sau imagini reale, dacă este posibil) și documentația factuală care susțin toate părțile povestirii. Un documentar este menit să prezinte pur și simplu faptele și să permită spectatorului să decidă singuri. Mai presus de toate, asigurați-vă că nu redactați sau impresionați propria dvs. opinie personală, în documentar. Odată ce acest lucru are locul dvs. încetează să mai fie un documentar și devine propagandă.
  • Un documentar, ca toate filmele, este povestirea. Majoritatea producătorilor de film documentați se îndoaie regulile, reordonează materialele pentru a schimba contextul interviurilor etc.Nu vă fie frică să vă faceți povestea mai interesantă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar