Cum să răciți o cameră

Pentru a face un răcitor de cameră, scoateți aerul care circulă prin rotirea unui tavan sau a unui ventilator de cutie și apoi forțați aerul cald din cameră deschizând o fereastră sau o ușă. Prea multă căldură și umiditate pot face o cameră să se simtă înfundată și incomodă. Dacă aveți un sistem de climatizare, puteți doar să vă bucurați de asta și să așteptați să se răcească, dar nu toată lumea are una dintre acestea și să o conducă pe mare în mod constant în timpul verii poate deveni foarte scumpă. Din fericire, există câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a răci o cameră fără AC, care poate fi la fel de ușoară ca deschiderea unei ferestre sau transformarea unui ventilator.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reducerea surselor de căldură
  1. Imagine intitulată se răcește într-o cameră Pasul 1
1. Închideți blind-urile / perdelele. Aproximativ 30% din căldura nedorită provine din ferestre. Închideți acoperirile ferestrelor pentru a preveni încălzirea luminii directe a soarelui. Dacă nu aveți deja jaluzele sau perdele în cameră, investiți în unele, mai ales dacă aveți ferestre orientate spre sud sau vest. Prin utilizarea acoperirilor ferestrelor, puteți reduce temperaturile interioare cu până la 20 de grade.
  • Încercați să păstrați acoperirile ferestrelor închise de dimineață până la sfârșitul după-amiezii când soarele este la vârful său.
  • Dacă căldura este o problemă persistentă în cameră, luați în considerare achiziționarea perdelelor de blacinare termoizolantă.
  • De asemenea, dacă instalați perdele pe un set existent de acoperiri de ferestre care au fost deja acolo, nu uitați să închideți ambele.
  • Imagine intitulată se răcește într-o cameră Pasul 2
    2. Opriți toate dispozitivele, aparatele și luminile inutile inutile. Orice dispozitiv care este pornit este în prezent contribuind la căldură în cameră. Deconectați sau opriți tot ceea ce nu utilizați. Computerele și televizoarele, în special, generează o mulțime de căldură. Incandezul de lumină sunt și generatoare de căldură mari. Dacă este posibil, opriți luminile în cameră.
  • Nu este întotdeauna fezabil să se dovedească toate luminile. Cel puțin, diminuați-le cât de mult puteți.
  • Luați în considerare înlocuirea luminilor cu incandescență cu lămpi fluorescente compacte sau mai bine, cu diode emise de lumină care generează mult mai puțină căldură. CFL-urile și LED-urile sunt și mai ecologice, de asemenea.
  • Imaginea intitulată se răcește într-o cameră Pasul 3
    3. Ridicați dezordinea. Grămezi de îmbrăcăminte și alte tipuri de aglomerație absorb căldura și păstrați-l prins în cameră. Mai puțin dezordinea pe care o aveți în cameră, spațiul mai disponibil este ca căldura să se disperseze și cu atât mai repede se va răci. O mulțime de dezordine poate, de asemenea, să restricționeze fluxul de aer, făcându-l să se simtă chiar mai fierbinte în cameră. Aruncați orice grămezi de îmbrăcăminte pe care îl aveți pe podea în dulapul dvs. și închideți ușa din spatele lor.
  • Faceți un sondaj rapid al dezordinei rămase și eliminați rapid ceea ce puteți.
  • Imaginea intitulată se răcește într-o cameră Pasul 4
    4. Deschideți o fereastră și închideți alte camere din casă. Dacă este mai fierbinte în interiorul camerei decât este în afara, pereții au absorbit probabil o mulțime de căldură de la lumina soarelui pe tot parcursul zilei. Scoateți această căldură prinsă și împingeți-o în aer liber prin deschiderea ferestrelor în cameră. Închideți toate spațiile din casă pe care în prezent nu le utilizați. Acest lucru vă va ajuta să răciți camera pe care sunteți mai repede.
  • Odată ce se răcește puțin, asigurați-vă că închideți ferestrele.
  • Metoda 2 din 3:
    Care circulă aerul
    1. Imagine intitulată se răcește într-o cameră Pasul 5
    1. Porniți ventilatorul (fanii) tavanului și ajustați setările. Ventilatoarele de tavan sunt foarte eficiente deoarece musca aerul in jurul camerei si creeaza un proiect. Ei trag, de asemenea, aerul atunci când o circulă și, de când se ridică aerul cald, acest lucru va ajuta la răcirea camerei mai repede. Dacă ventilatorul de plafon nu este deja în cameră, întoarceți-l imediat. Dacă ventilatorul dvs. de plafon are setări de scăzut, mediu și ridicat, puneți ventilatorul pe cea mai mare setare.
    • Verificați lamele ventilatorului de tavan pentru a vedea dacă se rotesc în sens invers acelor de ceasornic (dacă le vizualizați de jos) - Dacă nu se ajustează setările.
    • Setarea lamelor de rotire în sens invers acelor de ceasornic și rotirea ventilatorului la o viteză mai mare va crește substanțial fluxul de aer.
  • Imaginea intitulată se răcește într-o cameră Pasul 6
    2. Porniți orice alt ventilator pe care îl aveți la dispoziție. Ventilatoarele de masă, fanii cutiei, ventilatoarele oscilante și fanii montați vor contribui la contribuția la circulația aerului în cameră și să creeze un efect de răcire a vântului. Un ventilator oscilant de dimensiuni medii plasate pe un desktop este foarte eficient de a se deplasa rapid în jurul aerului stagnant fierbinte. Păstrați mai mulți fani înființați în cameră în timpul verii, astfel încât să le puteți transforma de îndată ce vă plimbați.
  • Porniți și ventilatorul de ventilație a băii. Ventilatorul de ventilație poate ajuta la aspirarea aerului fierbinte din cameră, la fel ca atunci când luați un duș cu aburi.
  • Imagine intitulată se răcește într-o cameră Pasul 7
    3. Plasați o tavă de gheață în fața unuia dintre fani. Creați un aparat de aer condiționat improvizat, completând o tigaie de mică adâncime, o tavă sau un bol de amestecare cu gheață și poziționând-o în fața unuia dintre fani. Acest lucru va fi rece, ușor cu aer mic care circulă foarte repede camera. De asemenea, puteți utiliza gheață sau, dacă sunteți toți în afara gheții, puteți improvizați în mod eficient cu ceva rece, ca o pungă de legume congelate.
  • Poziționați castronul la un unghi ușor, înclinat în sus, dacă ventilatorul nu pare să sufle în mod eficient gheața.
  • Imagine intitulată se răcește într-o cameră Pasul 8
    4. Poziționați un ventilator cutie într-o fereastră deschisă, orientată spre afară. Ventilatorul va trage aerul fierbinte din cameră și va transfera afară. De asemenea, va aduce aer mai rece. Puneți ventilatorul în fereastra care primește cea mai mare umbră - acest lucru va oferi cel mai tare aer de admisie. Închideți orice alte ferestre din apropiere strâns. Deschideți câteva ferestre din cealaltă parte a casei dvs. Acest lucru va crea o schiță la nivel de casă și lucruri răcoritoare repede.
  • Metoda 3 din 3:
    Controlul căldurii
    1. Imaginea intitulată se răcește într-o cameră Pasul 9
    1. Instalați o unitate de climatizare a ferestrei sau obțineți una portabilă. Una dintre cele mai bune modalități de a răci rapid o cameră este de a instala o unitate de fereastră A / C. Acest lucru se va răci în mod eficient în cameră, lucrând pentru a condiționa aerul în acel spațiu numai. Un sistem central de aer condiționat trebuie să lucreze pentru a răci întreaga casă, ceea ce durează mult mai mult. Instalarea unei ferestre A / C Unitate este ușor de făcut, mai ales dacă aveți o fereastră de Sash.
    • Dacă nu doriți să vă deranjați cu instalarea sau aveți ferestre care nu sunt ideale pentru aceasta, luați în considerare cumpărarea unui aparat de aer condiționat portabil. Tot ce trebuie să faceți este să conectați-l - Nu este necesară instalarea.
  • Imagine intitulată se răcește într-o cameră Pasul 10
    2. Deschideți ferestrele pe timp de noapte. Temperaturile scade de obicei noaptea, chiar și în timpul verii. Profitați de aerul răcitor prin crăparea câtorva ferestre pe timp de noapte înainte de a merge la culcare. Puteți capitaliza acest aer răcoros de noapte, configurând un ventilator sau două de la o fereastră pentru a crea o briză încrucișată. Asigurați-vă că închideți ferestrele strâns dimineața pentru a evita închirierea aerului fierbinte. Închideți și blind-urile sau perdelele.
  • Deconectați toate electronicii din cameră în timpul nopții, de asemenea, pentru a răci în zona chiar mai mult.
  • Imagine intitulată se răcește într-o cameră Pasul 11
    3. Luați în considerare obținerea unui dezumidificator dacă locuiți într-un climat umed. Umiditatea poate face căldura să se simtă și mai opresivă. Dacă locuiți într-o zonă umedă, ați putea dori să obțineți un dezumidificator. Aceste dispozitive trag în aerul umed al unei încăperi și îl circulă în jurul bobinelor speciale înainte de a le elibera înapoi în cameră. Puteți lua un dezumidificator la orice magazin de îmbunătățire a casei.
  • Dehumidificatoarele nu sunt ieftine, dar sunt de obicei portabile, astfel încât să le puteți aduce din cameră la cameră pentru a maximiza utilizarea acestuia.
  • Pentru cele mai bune rezultate, plasați dezumidificatorul în centrul camerei pe care încercați să-l răciți.
  • Imagine intitulată Se răcește o cameră Pasul 12
    4. Gestionați acoperirile ferestrelor. Dacă utilizați perdele de fereastră sau draperii, obțineți cele de culoare medie cu suport din plastic alb la blocarea eficientă a căldurii. Asigurați-vă că ați atârnat cât mai aproape de fereastră posibil. Nuanțele sunt, de asemenea, foarte eficiente la menținerea căldurii - asigurați-vă că montați-le cât mai aproape de geamul ferestrei, deoarece puteți crea un spațiu sigilat pentru a prinde căldura. Luați în considerare obținerea unor nuanțe reversibili care sunt albe pe o parte și întunecate pe cealaltă parte.
  • În timpul verii puteți poziționa partea albă orientată spre a reflecta soarele și în timpul iernii, partea întunecată poate fi poziționată în față, ceea ce va absorbi căldura.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar