Moduri rapide și eficiente de a usca subsolul după un inundații

O inundație de subsol se poate întâmpla din cauza ploilor grele sau a altor vremii extreme sau din cauza unui astfel de accident instantaneu. Oricum, te uiți la el, un subsol inundat nu este distractiv să se ocupe. Uscarea subsolului după un inundații s-ar putea simți ca o sarcină descurajantă care va dura săptămâni, dar nu disperați. Atâta timp cât urmăriți pașii potriviți, este de fapt un proces pe care îl puteți (și ar trebui) să se facă în câteva zile.

Pași

Partea 1 din 4:
Îndepărtarea apei
  1. Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 1
1. Opriți alimentarea cu energie la subsol înainte de a începe. Întoarceți-vă puterea dacă puteți ajunge în siguranță cutia de întrerupere sau panoul electric pentru a face acest lucru. Apelați un electrician care va veni opriți alimentarea cu energie electrică dacă nu sunteți sigur cum să faceți singur.
  • Nu porniți niciodată aparatele electrice care ar fi putut fi deteriorate de inundații deoarece ați putea fi șocați sau provocați un incendiu electric.
  • Utilizați lanterne sau lumini de inundații cu baterie pentru a vă ajuta să vedeți ce faceți în timp ce vă uscați subsolul.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundații 2
    2. Așteptați până când nivelul exterior al apei este mai mic decât nivelul apei din subsol. Acest lucru se aplică numai dacă există ape de inundații în afara casei dvs. Încercați să eliminați apa din subsol la aceeași rată ca orice ape de inundații exterioare retrase.
  • Utilizați o măsură de bandă sau un alt instrument de măsurare pentru a măsura înălțimea apelor de inundații în interiorul și exteriorul dacă nu sunteți sigur ce nivel este mai mare.
  • Dacă pompează apa din subsol prea repede înainte de nivelul apei în afara casei dvs. scade, greutatea apei din afara de apăsare împotriva pereților subsolului vă poate deteriora.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 3
    3. Utilizați prosoape pentru a absorbi apa dacă este mai mică de 2 în (5.1 cm) adânc. Moptați apa cu prosoape și le strângeți în găleți, apoi goliți găleți în afara sau în jos o scurgere de lucru când sunt plini. Spălați și uscați prosoapele de îndată ce ați făcut pentru a împiedica mucegaiul să crească pe ele.
  • Mopurile și gălețile funcționează, de asemenea, pentru a elimina cantități mici de apă de inundații.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 4
    4. Pompa de apă cu un vactar umed sau o pompă de bord dacă este mai adânc decât 2 în (5.1 cm). Suge apa cu o vacanță umedă și goliți canistrul în timp ce se umple dacă există doar câteva centimetri de apă în subsol. Pompați apa în mod continuu folosind o pompă de bord dacă există inundații mai grave.
  • Dacă există doar câțiva centimetri de apă în subsol, un Vac Wet este probabil suficient pentru ao pompa.
  • Pompele pompelor sunt mult mai grele decât vacile umede și cele mai potrivite pentru pomparea mai mult de câțiva centimetri de apă în picioare. Utilizați un vactar umed după ce ați folosit o pompă de cerneală pentru a suge ultimele câțiva centimetri de apă.
  • Cumpărați sau închiriați o pompă umedă VAC sau Sump de la un centru de îmbunătățire la domiciliu sau o companie de aprovizionare cu motor.
  • Utilizați un generator pentru a alimenta pompa umedă VAC sau Sump sau a utiliza o varietate alimentată cu baterii sau cu gaz, deoarece alimentarea la subsol este oprită.
  • Partea 2 din 4:
    Ventilație și circulație a aerului
    1. Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 5
    1. Mutați obiectele deteriorate de apă într-o zonă bine ventilată pentru a le usca. Purtați lucruri cum ar fi mobilierul și alte posesiuni de apă, într-o altă zonă a casei sau a proprietății, unde vor primi o mulțime de flux de aer și să rămână uscate. Lăsați-i să se usuce timp de 48 de ore.
    • Dacă oricare dintre elementele dvs. sunt încă umede după 48 de ore, aruncați-le și înlocuiți-le pentru a evita acumularea mucegaiului și a mucegaiului.
    • Dacă aveți documente importante care au fost înmuiate, încercați să le puneți în congelator imediat pentru a opri mucegaiul și creșterea mucegaiului până când vă puteți ocupa de ele și să le uscați în mod corespunzător.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 6
    2. Deschideți ușile și ferestrele pentru a vă ventila subsolul. Deschideți ușile și ferestrele exterioare pentru a permite aerului exterior și aerului umed de la subsol afară. Păstrați ușile și ferestrele în subsol deschis cât mai mult posibil pentru cel puțin 48 de ore.
  • Dacă există dulapuri sau dulapuri în subsol, deschideți ușile la acestea, pentru a le ventila și pentru a le usca.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 7
    3. Configurați fanii pentru a circula aerul în subsol. Utilizați cât mai mulți fani, după cum puteți obține mâinile. Setați-le în diferite părți ale subsolului dvs. lângă diferite ferestre și uși pentru a sufla aerul spre exterior.
  • Închiriază sau cumpăra fani dintr-un centru de îmbunătățire la domiciliu sau magazin de aprovizionare de instrumente dacă nu aveți niciun disponibil.
  • Un motor de aer funcționează, de asemenea, pentru a vă ajuta să vă uscați subsolul după un inundații.
  • Imaginea intitulată se usucă un subsol după o etapă de inundație 8
    4. Utilizați un dezumidificator pentru a accelera îndepărtarea umidității rămase. Configurați un dezumidificator de cel puțin 6-8 în (15-20 cm) departe de pereții subsolului tău. Rulați-l în mod constant timp de 48 de ore pentru a suge umiditatea de pe pereți și podele.
  • Este esențial să încercați să vă uscați subsolul în 48 de ore, deoarece mucegaiul și mucegaiul încep să se formeze după 48 de ore dacă există încă umiditate excesivă în pereți și podele.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 9
    5. Rulați în mod constant sistemul central de aer condiționat în mod constant dacă nu a fost inundat. Aerul rece ajută la uscarea aerului în interiorul casei dvs. Păstrați aerul condiționat care rulează constant timp de 48 de ore pentru a ajuta la procesul de uscare.
  • Nu utilizați aerul condiționat dacă sistemul HVAC al casei dvs. a fost inundat cu apă. Există riscul de a răspândi sporii de mucegai în întreaga casă dacă conductele de aer sunt contaminate.
  • S-ar putea să fiți tentați să întoarceți căldura pentru a vă ajuta să vă uscați subsolul, dar aerul cald deține efectiv mai multă umiditate decât aerul rece. Stick la utilizarea aerului condiționat numai până când subsolul dvs. este terminat uscarea.
  • Partea 3 din 4:
    Podea și curățarea scurgerilor
    1. Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundații 10
    1. Puneți echipamentul individual de protecție. Purtați pantaloni, mâneci lungi, cizme, mănuși de cauciuc, ochelari de protecție și un aparat respirator. Acest PPE vă protejează împotriva germenilor, matriței și substanțelor chimice în timpul curățării.
    • Cumpărați ochelari de protecție și un respirator N95 la un magazin de hardware pentru cea mai bună protecție pentru ochi, nas și plămâni.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 11
    2. Lopată orice noroi din subsol. Utilizați o lopată sau o lopată pentru a scoate orice noroi și alte resturi de la podeaua subsolului. Puneți-l în găleți și îl duceți afară pentru a dispune de.
  • Este în regulă să aruncați noroiul doar dărâmat-l afară. Cu toate acestea, dacă există gunoi sau alte resturi non-naturale amestecate, aruncați-o în coșul de gunoi.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 12
    3
    Rupe covorul de la subsolul dvs. imediat dacă este mochetă. Ripați covorul de la benzile de legare și opriți orice umplutură sub ea. Îndepărtați toate covoarele de la subsol pentru a lăsa podeaua de dedesubt în mod corespunzător și pentru a preveni creșterea mucegaiului și a mucegaiului.
  • Dacă doriți să reinstalați covorul, uscați-l complet înainte de a face acest lucru, fixându-l într-o zonă bine ventilată și folosiți ventilatoare sau un dezumidificator pentru ao usca. Aruncați orice padding vechi și așezați o nouă umplutură înainte de a pune covorul înapoi.
  • Companiile de curățare a covoarelor și companiile de remediere a inundațiilor oferă deseori servicii de uscare a covoarelor și de restaurare a inundațiilor dacă doriți să vă uscați în mod profesionist covorul înainte de reinstalare.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 13
    4. Pardoseală tare cu o soluție de înălbire și apă de clor. Se amestecă aproximativ 3/4 cană (177 ml) de înălbitor cu 1 galon (3.78 l) de apă într-o găleată. Utilizați o perie rigidă, pentru a curăța orice beton, linoleum, țiglă de vinii sau podele din lemn de esență tare. Clătiți suprafețele după 5 minute și uscați-le bine folosind prosoape curate.
  • Acest lucru curăță murdăria, inhibă creșterea mucegaiului și a mucegaiului și dezodorizează pardoselile subsolului tău.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 14
    5. Scoop gunk din orice sisteme de drenaj de subsol înfundat manual. Inspectați toate jgheaburile, coborurile și scurgerile care fac parte din sistemul de drenaj al subsolului și al zonei înconjurătoare. Purtați mănuși și scoateți frunzele, crengi, noroi și orice altceva care le blochează.
  • Utilizați un șarpe de piston sau instalator pentru a șterge orice canalizare cu adevărat înfundată.
  • Partea 4 din 4:
    Curățarea și repararea pereților
    1. Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 15
    1. Spălați pereții de beton și pereții fundației de zidărie cu un furtun de înaltă presiune. Îndreptați furtunul direct la beton sau zidărie și clătiți bine suprafețele. Acest lucru elimină petele de siliciu și murdărie cauzate de inundații.
    • Cumpărați sau închiriați o mașină de spălat sub presiune de la un centru de îmbunătățire la domiciliu sau un magazin de hardware dacă nu aveți un furtun de înaltă presiune. Un furtun obișnuit cu atașarea duzei de înaltă presiune poate funcționa, de asemenea.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 16
    2. Pereți de beton și zidărie cu o soluție de înălbitor de clor și apă. Se amestecă 3/4 cană (177 ml) de înălbitor și 1 galon (3.78 l) de apă într-o găleată. Curățați soluția peste tot pe pereți folosind o perie rigidă, apoi clătiți suprafețele după 5 minute și uscați-le bine folosind prosoape curate.
  • Acest lucru finalizează curățarea oricăror pete încăpățânate, împiedică creșterea mucegaiului și a mucegaiului și dezodorizează suprafețele.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 17
    3. Întrerupeți și înlocuiți orice gips-carton deteriorat. Utilizați un ferăstrău cu gips-carton sau ferăstrău cu piston pentru a tăia și a elimina orice gips-carton de apă și aruncați-o în coșul de gunoi. Tăiați panourile noi și gips-carton pentru a se potrivi secțiunilor pe care le înlocuiți și instalați materialele noi folosind șuruburi de gipswall și o mașină de găurit.
  • Închiriați un gips-carton profesionist și un antreprenor pentru a vă ajuta cu acest lucru dacă nu aveți experiența sau instrumentele pentru a face acest lucru singur.
  • Imaginea intitulată uscată un subsol după o etapă de inundație 18
    4. Rupeți și înlocuiți orice izolație deteriorată. Inspectați izolația expusă pentru deteriorarea apei, scoateți o izolație deteriorată și aruncați-o în coșul de gunoi. Tăiați bucăți noi de izolație pentru a se potrivi pereților utilizând un cuțit de utilitate și îl împingeți în poziție.
  • Asigurați-vă că aveți încă mănuși pentru acest lucru, mai ales dacă izolația este fibră de sticlă.
  • Dacă angajați un contractor de gips carton pentru a repara gips-carton deteriorat, le reparați și izolația.
  • sfaturi

    Utilizați recipiente de plastic sigilable pentru a stoca lucrurile în subsol în loc de cutii de carton. În acest fel, în cazul în care subsolul dvs. inundiază posesiunile dvs. sunt mai puțin susceptibile de a fi deteriorate.
  • Lucruri precum fanii, mișcările aerului, dezumidificatoarele, vacile umede și pompele de la Sump sunt disponibile pentru închirierea de la magazinele hardware și centrele de îmbunătățire la domiciliu.
  • Dacă subsolul dvs. este extrem de inundat și nu vă simțiți la sarcina de a vă curăța, căutați o companie locală de remediere a inundațiilor și să le contractați pentru a obține locul de muncă pentru dvs. profesional.
  • Dacă există mirosuri persistente după curățare și uscare subsol, încercați să puneți o bucată de cărbune într-un staniu deschis sau alt recipient metalic în subsol pentru a absorbi mirosurile.
  • Avertizări

    Pentru a evita șocurile electrice, incendiile și alte accidente, opriți întotdeauna sursa de alimentare electrică la subsol înainte de ao curăța după un inundații. Nu porniți niciodată aparatele electrice care ar fi putut fi deteriorate de inundații.
  • Nu depozitați documente importante sau posesiuni apreciate în subsol dacă este predispus la inundații.
  • Purtați întotdeauna echipament de protecție personală, inclusiv pantaloni, mâneci lungi, cizme, ochelari, mănuși și un aparat respirator în timpul curățării inundațiilor.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Prosoape
    • Găleți
    • Pompa umedă VAC sau Sump
    • Fanii
    • Dehumidificator
    • Manusi de cauciuc
    • Ochelari de protectie
    • Respirator
    • Cizme
    • Cu mâneci lungi
    • Pantaloni
    • Albire
    • Apă
    • Perie rigidă
    • Garnitură de găurit sau ferăstrău cu piston
    • Șuruburi de găurit
    • Power Drill
    • Cuțit utilitar
    • Furtun de înaltă presiune
    • Lopată
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar