Cum de a construi un purificator de aer ușor și eficient la domiciliu

Aerul curat poate fi greu de a veni, mai ales dacă locuiți într-o zonă care este în prezent devastată de focurile de incendii și de o calitate slabă a aerului. Purificatoarele de aer high-end pot fi cu adevărat costisitoare și pot să nu fie o opțiune viabilă pentru bugetul actual al gospodăriilor dvs. Nu vă faceți griji - puteți face un purificator de aer eficient pentru mai puțin de 50 $, folosind un fan simplu și câteva alte instrumente.

Pași

Metoda 1 din 2:
Configurarea filtrului
  1. Imaginea intitulată Construiți un purificator de aer de bază Pasul 1
1. Plasați un ventilator cu cutie mare în mijlocul camerei. Apuca un ventilator cu cutie mare, de 20 de metri (51 cu 51 cm), care poate filtra o cantitate decentă de aer. Aranjați acest ventilator într-o cameră pe care o frecventați foarte mult, cum ar fi camera de zi sau dormitorul, astfel încât poate fi mai eficient.
  • Dați zonei un praf bun înainte de a pune în jos purificatorul de aer - nu doriți să suflați în jurul oricărui praf din greșeală!
  • Nu vă păstrați purificatorul de aer în apropierea apei, ca o cadă sau o chiuvetă.
  • Imagine intitulată Construiți un purificator de aer de bază Pasul 2
    2. Apuca un filtru MERV 13 HEPA pentru a plasa in fata ventilatorului cutie. Vizitați un magazin hardware sau la domiciliu și ridicați un filtru de cuptor mare pentru a se potrivi peste fanul cutiei. Ca și fanul cutiei, încercați să obțineți un filtru care este în jur de 20 de 20 în (51 cu 51 cm) sau aceleași dimensiuni ca și ventilatorul cutiei.
  • Căutați un filtru cu un rating MERV 13 - aceasta este una dintre cele mai mari ratinguri de filtrare acolo și va alege o mulțime de particule proaste din aer.
  • Alegeți un filtru care arată că este făcut din simțit alb, în ​​loc de un filtru realizat cu șir de nylon albastru. Aceste filtre albe vor prinde mult mai multe particule.
  • Imagine intitulată Construiți un purificator de aer de bază Pasul 3
    3. Bandă filtrul spre partea din față a ventilatorului cutiei. Căutați săgețile tipărite pe partea laterală a filtrului - aceste săgeți vă informează cum trebuie filtrul să se confrunte cu ventilatorul. Începeți cu o bandă lungă de bandă de ambalare clară, lipiți 1 parte a ventilatorului la filtru. Continuați să lucrați în jurul restului cu restul benzii Clear, astfel încât filtrul este atașat la ventilatorul cutiei.
  • Pentru a fi în siguranță, verificați dacă nu există lacune în bandă. Patch-uri aceste secțiuni cu o bandă suplimentară, astfel încât nici un aer nu scapă de purificatorul de casă.
  • Imagine intitulată Construirea unui purificator de aer de bază Pasul 4
    4. Verificați dacă toate ferestrele și ușile din cameră sunt închise. Priviți în jurul camerei în care intenționați să vă păstrați purificatorul de aer. Nu doriți să aduceți noi particule în cameră - cu acest lucru în minte, păstrați toate ferestrele și ușile închise astfel încât purificatorul să poată funcționa cât mai eficient posibil.
  • Imaginea intitulată Construiți un purificator de aer de bază Pasul 5
    5. Porniți ventilatorul timp de 35 de minute. Setați ventilatorul la o setare ridicată, lăsați-vă noul dvs. purificator de aer de casă să curețe aerul în spațiul dvs. de locuit. Așteptați puțin peste o jumătate de oră înainte de a opri din nou ventilatorul cutiei. Deși acest lucru nu poate părea un timp foarte lung, purificatorul dvs. de aer poate reduce particulele de aer rău în casa dvs. cu peste 85%.
  • Unele studii arată că un purificator de aer de casă poate fi mai eficient decât un aparat de purificare a aerului scump.
  • Metoda 2 din 2:
    Operarea purificatorului de aer în siguranță
    1. Imagine intitulată Construiți un purificator de aer de bază Pasul 6
    1. Utilizați ventilatorul în incremente de 35 de minute, astfel încât nu se supraîncălzește. Purificatorul de aer de casă este o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului dvs., dar nu trebuie să fie în mod constant pentru a obține treaba. La sfârșitul zilei, purificatorul dvs. este încă doar un ventilator cu cutie și un filtru, care nu sunt proiectate pentru utilizarea pe termen lung, purificarea aerului. În schimb, utilizați purificatorul pe o bază ca necesară.
    • Acest purificator de aer este o opțiune bună pentru situații de urgență, cum ar fi o calitate slabă a aerului adusă de incendiile din apropiere. Dacă căutați o soluție pe termen lung, este posibil să doriți să investiți într-un purificator de aer mai rezistent.
  • Imagine intitulată Construiți un purificator de aer de bază Pasul 7
    2. Înlocuiți filtrul de ventilator o dată la 3 luni. Păstrați un ochi pe filtrul de aer pentru a vedea dacă se murdărește. Dacă filtrul încă arată curat după 3 luni, schimbați-l oricum - în timp, filtrul dvs. va rămâne în continuare murdar și va deveni mai puțin eficient.
  • Puteți găsi filtre de înlocuire la magazinul hardware sau la domiciliu.
  • Imagine intitulată Construiți un purificator de aer de bază Pasul 8
    3. Nu utilizați filtrul peste noapte sau când sunteți departe. Acest purificator de aer este conceput pentru utilizare pe termen scurt. Utilizați propria dvs. discreție atunci când alimentați purificatorul de aer - cu toate acestea, pentru propria dvs. siguranță, cel mai bine nu îl lăsați peste noapte sau când sunteți departe de casă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Fanul casetei
    • Filtrul MERV 13 HEPA
    • Ștergeți banda de ambalare

    sfaturi

    Unele ghiduri recomandă atingerea filtrului de aer în partea din spate a ventilatorului dvs. cutie. Acest lucru va ajuta în continuare curățarea aerului în casa dvs. Ambele metode vă pot ajuta să vă curățați aerul, atâta timp cât utilizați un filtru de înaltă calitate.
  • Pentru o protecție suplimentară, este posibil să doriți să configurați mai multe purificatoare de aer de casă în jurul casei dvs., mai ales dacă sunteți într-o zonă cu o calitate rea a aerului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar