Cum se creează o animație de oprire a mișcării

Dacă te întrebi cum creează filme, cum ar fi Wallace și Gromit sau acele scurte funky lego online, căutarea ta sa terminat. Deși crearea unei animații de mișcare a mișcării nu este dificilă, este consumatoare de timp și repetitivă. Atâta timp cât sunteți răbdători, acest lucru face un hobby fantastic care poate chiar să crească într-o carieră. Este un mod distractiv de a învăța pentru toată lumea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind software-ul Stop Motion
  1. Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 1
1. Alegeți camera foto. Puteți utiliza o cameră de calitate dacă dețineți una, dar un webcam ieftin funcționează surprinzător de bine. Cumpărați unul cu un inel de focalizare manuală, astfel încât să puteți regla focalizarea pentru a obține imagini ascuțite, închideți imaginile. Puteți găsi aceste online la fel de scăzut ca $ 5 USD.
  • Asigurați-vă că puteți atașa camera web pe dispozitiv. Pe un dispozitiv mobil, probabil că va trebui să achiziționați un cablu și să instalați o aplicație care vă permite să utilizați webcam-uri.
  • Unele dintre software-ul recomandat mai jos vor funcționa numai cu camere web sau anumite camere. Verificați compatibilitatea înainte de a vă cheltui banii.
  • Imagine intitulată Creați o animație a mișcării de oprire Pasul 2
    2. Instalați software-ul Stop Motion. Puteți instala acest lucru pe orice dispozitiv, deși laptopurile și dispozitivele mobile sunt cele mai ușor de transportat în jurul setului de film. Multe programe de oprire de oprire au o perioadă de probă gratuită, astfel încât să le puteți încerca înainte de a cumpăra. Citiți mai întâi Termenii, deoarece procesul poate să vă limiteze opțiunile sau să vă acoperiți imaginile cu un filigran. Iată câteva sugestii.
  • Pentru Mac: Istopmotion, Boinx, Dragon Rama
  • Pentru Windows: Pot anima 2 (Recomandat pentru copii), ikitmovie sau opriți mișcarea pro. Windows Movie Maker este o opțiune cu mai puține caracteristici, dar poate fi deja pe computerul dvs.
  • Pentru iPhone sau iPad: Fremeograf, Stopmotion Cafe
  • Pentru dispozitivele Android: Clayframes, Stopmotion Studio
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 3
    3. Găsiți obiecte și cifre pentru a utiliza în filmul dvs. Unele alegeri bune includ lut, Sârmă, lego sau figuri similare de blocare a clădirilor. Fiți imaginativi - puteți folosi aproape orice obiect pentru a vă face filmul.
  • Începeți cu un mic proiect, cum ar fi o peeling portocaliu în sine. O secundă de film poate dura 18-24 fotografii, deci veți obține o mulțime de practici de la acest lucru.
  • Puteți trage pe o tablă de hârtie sau o stivă de hârtie, schimbând ușor desenul cu fiecare cadru. Dacă faceți acest lucru, configurați un stand stabil pentru a ține desenele, deci nu există nicio mișcare accidentală.
  • Imagine intitulată Creați o animație a mișcării de oprire Pasul 4
    4. Găsiți iluminat consecvent. Puteți utiliza orice lumini, atâta timp cât nu pâlpâie sau se schimbă în luminozitate. Este posibil să trebuiască să blocați lumina exterioară cu jaluzele sau perdele, dacă norii sau alte umbre în mișcare cauzează schimbări în luminozitate.
  • Unele becuri au nevoie de o vreme pentru a ajunge la luminozitate completă. Lăsați-i să se încălzească în timp ce vă pregătiți.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 5
    5. Aranjați scena. Configurați-vă prima fotografie într-o zonă fără mișcare a vântului sau a fundalului. Asigurați-vă că toate piesele dvs. se ridică pe cont propriu. Dacă unul dintre ei se încadrează în timpul filmărilor, poate dura destul de mult timp să o se retragă în poziția exactă.
  • Dacă o figură se înclină sau amenință să scadă, să-l lipiți pe suprafața cu posterul Tack.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 6
    6. Configurați camera foto. Luați camera și dispozitivul la locația pe care o veți fotografia. Conectați camera web sau camera foto la dispozitivul dvs. Deschideți software-ul dvs. și confirmați-l "vede" Imaginea webcamului web. Odată ce ați lucrat orice înclinare, setați camera pe un trepied sau pe bandă ferm pentru a preveni mișcarea. Dacă aparatul foto se scutură pe măsură ce faceți fotografii, filmul va apărea haotic și nu va lipsi continuitatea.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 7
    7. Începeți să fotografiați. Luați o singură fotografie a obiectelor sau figurilor din poziția de pornire. Deplasați obiectele puțin câte puțin, cu o cantitate foarte mică de fiecare dată și luați o altă fotografie după fiecare mișcare. Puteți muta o bucată la un moment dat (cum ar fi un braț fluturând înainte și înapoi) sau faceți mai multe mișcări simultan (o plimbare mai fluidă care implică picioare și brațe sau mai multe obiecte care se deplasează într-o scenă aglomerată). Încercați să mutați un obiect cu aproximativ aceeași distanță de fiecare dată.
  • Înainte de a lua fiecare fotografie, asigurați-vă că obiectul este în focalizare ascuțită. Este posibil să fie necesar să dezactivați autofocusul aparatului foto. Dacă utilizați o cameră web, rotiți inelul de focalizare cu mâna.
  • Imaginea intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 8
    8. Verificați-vă software-ul. De fiecare dată când luați o fotografie, ar trebui să apară un cadru în software-ul Stop Motion. Aceste cadre sunt plasate la rând pentru a forma o bandă de film, de obicei în apropierea fundului ecranului. Ar trebui să puteți mișca între cadre sau să jucați un videoclip pentru a obține o idee brută despre ceea ce va arăta filmul dvs. Nu vă faceți griji, rezultatul final va fi mult mai neted.
  • Dacă faceți o greșeală, ștergeți doar cadrul pe care tocmai l-ați luat și luați o altă fotografie.
  • Imaginea intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 9
    9. Căutați o caracteristică de piele de ceapă. Această caracteristică extrem de utilă este un motiv major de utilizare a software-ului dedicat Stop Motion în locul unui editor de film gratuit. Cu ajutorul supeluirii de ceapă, cadrul anterior apare ca o imagine slabă pe ecran, suprapunerea imaginii pe care o vede camera dvs. Acest lucru vă permite să aranjați cu precizie obiecte, văzând exact cât de mult se vor mișca pe ecran. Dacă bateți într-o figură sau faceți o greșeală și trebuie să reintroduceți câteva cadre, jupuirea de ceapă ușurează revenirea la vechea scenă prin garniturile cu imaginea slabă.
  • Dacă nu găsiți această caracteristică, căutați o secțiune de ajutor sau tutorial sau vizitați site-ul web al dezvoltatorilor de software.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 10
    10. Finisați fotografiere. Continuați să vă deplasați și să fotografiați până când scena este terminată. Salvați frecvent munca. Lăsați configurația dvs. în loc după ce ați terminat, în cazul în care aveți nevoie pentru a relua unele fotografii.
  • Nu este nevoie să terminați scena într-o singură ședință. Luarea pauzelor regulate vor ajuta procesul o plăcere în loc de o corvoadă.
  • Imagine intitulată Creați o animație a mișcării de oprire Pasul 11
    11. Cadrele duplicate, astfel încât mișcările să se întâmple într-un ritm mai lent. Dacă duplicați un cadru, acel cadru va rămâne încă pentru un pic mai mic înainte de a vă deplasa. Ca regulă generală, rămâneți la una sau două copii ale fiecărui cadru. Ocazional, încetiniți acest lucru până la 6-8 cadre între mișcări, astfel încât un obiect pauze înainte de a schimba instrucțiunile sau începe o nouă mișcare. Acest lucru pare mai natural și face animația dvs. mai puțin frenetică și mai ușoară asupra ochilor.
  • Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, căutați instrucțiuni pentru software-ul dvs. specific.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 12
    12. Finalizați filmul. Acum puteți face proiectul ca fișier video și să-l arătați prietenilor dvs. Dacă doriți, puteți deschide videoclipul în software-ul de editare video și puteți adăuga muzică, efecte sonore și efecte speciale.
  • Metoda 2 din 2:
    Utilizarea editorilor video gratuit
    1. Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 13
    1. Aflați avantajele pro și contra. S-ar putea să aveți deja un software de editare video care a venit cu computerul dvs. și o cameră sau un telefon care poate lua fotografii digitale. Dacă da, puteți sări în această metodă imediat. Cu toate acestea, procesul real de fotografiere și editare poate fi lung și dificil. Dacă doriți să faceți ceva mai mult decât un minut sau două, încercați metoda software-ului de oprire de mai sus.
    • Tot ce aveți nevoie pentru o metodă mai ușoară de mai sus este o încercare gratuită a software-ului și o cameră USD de 5 USD.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 14
    2. Alegeți software-ul dvs. Majoritatea software-ului de editare video gratuit va funcționa. Iată câteva opțiuni acoperite în acest ghid, pe care le puteți găsi online:
  • Pentru Mac: Imovie (vine preinstalat pe unele Macs)
  • Pentru Windows: Virtual Dub, Windows Movie Maker (nu susține oficial acest lucru, dar uneori funcționează - pre-instalat pe majoritatea ferestrelor)
  • Imagine intitulată Creați o animație a mișcării de oprire Pasul 15
    3. Configurați locația dvs. de filmare. Găsiți o zonă fără umbre în mișcare, lumină de lumină sau mișcare de fundal. Plasați obiectele pe care le doriți, ținând obiecte rătăcite în poziție cu bandă cu două fețe sau postere poster.
  • Opriți animația mișcării durează mult timp pentru a face. Începeți cu o idee scurtă, simplă, ca o bucată de hârtie care se învârte și sărind într-un coș de gunoi.
  • Imaginea intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 16
    4. Păstrați camera fixă. Puteți utiliza orice cameră, telefon sau tabletă care ia fotografii digitale. Plasați-l pe un trepied sau un stand, sau pe bandă. Trebuie să fie complet totuși, sau filmul va arăta jumble și ciudat.
  • Imagine intitulată Creați o animație a mișcării de oprire Pasul 17
    5. Luați fotografiile. Ideea de bază este simplă: Faceți o fotografie, mutați obiectul un pic mic, apoi luați altul. Verificați modul în care imaginea sa dovedit și luați altul dacă există greșeli. Poate doriți să luați două sau trei fotografii ale fiecărei poziții, doar în cazul în care.
  • Asigurați-vă că obiectele sunt în focalizare ascuțită. Dacă aparatul foto continuă să ajusteze distanța de focalizare, este posibil să fie necesar să dezactivați focalizarea automată și să o setați manual.
  • Mutați-l cu aceeași sumă de fiecare dată.
  • Imagine intitulată Creați o animație de mișcare a mișcării Pasul 18
    6. Transferați fotografiile pe computer. Salvați imaginile de pe computer într-un loc ușor de reținut. Lăsați numele de fișiere singure - acestea ar trebui să fie numerotate, așa că rămân în ordine.
  • Dacă utilizați o aplicație foto ca iPhoto, faceți mai întâi un album nou pentru a le păstra separat de celelalte fotografii.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 19
    7. Importați imaginile către editorul dvs. video. Deschideți software-ul de editare video și importați folderul care conține imaginile pe care le-ați luat. Această opțiune este de obicei sub fișier în meniul de sus sau dacă este descris mai jos:
  • IMOVIE: Asigurați-vă că sunteți în viziunea de cronologie. Pentru a importa imaginile, faceți clic pe butonul Photos și alegeți albumul foto.
  • Virtual Dub: Fișier → Deschidere → Secvență imagine. Selectați prima imagine din albumul dvs., iar Virtual Dub va importa automat toate celelalte imagini care urmează în ordine numerică (e.g DCM1000, DCM1001, DCM1002).
  • Windows Movie Maker: Nu importați până după ce ați setat durata imaginii, așa cum este descris mai jos.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 20
    8. Modificați durata imaginii. Aceasta determină cât timp va apărea fiecare imagine pe ecran. Acest lucru funcționează puțin diferit în fiecare program:
  • IMOVIE: Când selectați fotografiile dvs., vi se va solicita să introduceți o valoare de timp. Încercați 0:03 (3/100 de o secundă) pentru un videoclip bun, rapid, sau 0:10 pentru un ritm ciudat, dar mai relaxat.
  • Virtual Dub: Video → Rata cadrelor. 25 FPS (cadre pe secundă) sunt foarte netede și rapide, în timp ce 5-10 cadre pe secundă se mișcă într-un ritm mai lent, jerky.
  • Windows Movie Maker: Instrumente → Opțiuni → Avansat → Opțiuni imagine. Introduceți o durată a imaginii (încercați 0.03 sau 0.10). Acum vă puteți încărca imaginile pe storyboard.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 21
    9. Joacă cu alte caracteristici. Majoritatea software-ului de editare video vă permite să adăugați o coloană sonoră, titlu, credite și efecte speciale. Puteți juca cu acestea dacă doriți, sau săriți acest lucru pentru a face un film silențios. Salvați frecvent pe măsură ce lucrați.
  • IMOVIE: Adăugați dialogul prin mutarea capului de joc (arrow în jos) într-un cadru și faceți clic pe Audio → Înregistrare. Pentru muzică, trageți un cântec sau un efect de sunet de la iTunes pe piesa audio a IMOVIE.
  • Virtual Dub nu are aceste caracteristici. După export, puteți deschide fișierul video într-un alt program și puteți face aceste modificări.
  • Imagine intitulată Creați o animație de oprire a mișcării Pasul 22
    10. Salvați filmul dvs. Pentru a vă viziona filmul, deschideți fișierul video.Bucurați-vă de primul dvs. proiect de mișcare!
  • Virtual Dub: Fișier → Salvare ca avi. Imaginile dvs. sunt acum o secvență de film gata pentru editare într-un alt program, cum ar fi Windows Movie Maker, Sony Vegas sau Adobe Premiere.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cu cât aveți mai multe fotografii pe care le aveți, cu atât vor fi mai multe rezultate video.
  • Când începeți, faceți doar fotografii singulare de fețe de caractere pentru a arăta în timp ce vorbesc. Acest lucru accelerează procesul și încă arată bine.
  • Pentru a face o zbura de obiect (cum ar fi o jucărie pterodactil sau o pasăre), atașați șir clar la el. Țineți-l în aer pentru fiecare șansă pe care doriți să o zboare. Asigurați-vă că aveți doi oameni care lucrează în această parte.
  • Asigurați-vă că importați toate fotografiile din computerul dvs. înainte de o animație.
  • Dacă obiectele vor fi în mișcare membre, asigurați-vă că le puteți păstra în acea poziție fără a le ține pe ei. Posterul Tack sau Looped pe banda adezivă funcționează bine pentru acest lucru.
  • Dacă computerul dvs. este ușor lent și încercați să vă previzualizați videoclipul în stadiul de editare, filmul poate sări peste cadre sau se blochează pe un cadru. Odată ce salvați videoclipul, ar trebui să curgă bine.
  • Pentru un proiect mai mare cu mai multe scene, salvați fiecare scenă ca film separat. Odată ce fiecare scenă este finalizată, puteți importa toate scenele în filmul final.
  • Pentru a reduce pâlpâirea și a crea o animație mai lină, setați balansul de alb al camerei și setările de expunere în modul manual, astfel încât acestea să nu se schimbe cu fiecare fotografie.
  • Dacă utilizați sculpturi de lut, încercați să puneți sârmă în interiorul luturii. Acest lucru vă va ajuta să mutați mai ușor cifrele.
  • Asigurați-vă că aparatul foto este compatibil cu orice producător de filme pe care îl utilizați. Dacă producătorul de filme nu vă poate găsi fișierele, este posibil să trebuiască să descărcați un alt software pentru fabricarea filmului.
  • Dacă sunteți dezamăgit de viteza la care programul dvs. poate anima, încercați să exportați proiectul ca fișier video, apoi să îl importați din nou și utilizând un efect de viteză, cum ar fi viteza dublă. Faceți acest lucru înainte de a adăuga audio.
  • Viteza planului înainte de a adăuga audio.
  • Nu fi dezamăgit dacă prima dvs. animație este neclară, căutați doar greșelile dvs. și îmbunătățiți-le!
  • Avertizări

    Acesta este un proiect lung. Ia pauze pentru a evita să se plictisească sau frustrat. Scrieți-vă unde ați rămas, astfel încât să puteți sări înapoi în următoarea dată când vă întoarceți.
  • Rămâneți din calea sursei dvs. de lumină sau poziționați-o astfel încât să nu creați umbre distragătoare asupra animației dvs. care se schimbă cu fiecare cadru.
  • Rezoluția ridicată a camerei va crea fișiere uriașe, care pot copleși computerul dvs. Dacă ați fotografiat deja la o rezoluție înaltă, puteți reduce dimensiunile fișierelor în loturi în software-ul Photoshop sau de compresie a imaginilor. Cel mai bine este să păstrați fiecare cadru la aproximativ 500 kb, cu excepția cazului în care utilizați software profesional.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Camera digitala
    • Monopod, trepied sau altă modalitate de a face camera stabilă
    • Opriți software-ul de mișcare sau de editare video
    • Cifre și materiale setate
    • O lampă sau două pentru a asigura o iluminare bună
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar