Cum se fixează o cameră web care afișează un ecran negru pe windows

Toți te-a făcut ce să faci dacă webcam-ul dvs. încorporat sau USB afișează un ecran negru în orice aplicație Windows. Există multe motive pentru care ați putea vedea un ecran negru în care vă așteptați să vedeți feedul dvs. video - ar putea fi o problemă de permisiuni, un conflict de software sau o problemă de setări simplă pe site sau aplicație. Atâta timp cât camera web nu este ruptă sau defectă fizic, problemele dvs. pot fi ușor rezolvate urmând câteva pași de depanare rapidă.

Pași

Partea 1 din 2:
Depanare
  1. Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 1
1. Asigurați-vă că nimic nu blochează obiectivul webcam. Acest lucru poate părea evident, dar asigurați-vă că nu există autocolante, praf sau alte periferice care blochează obiectivul dvs. webcam. Dacă Webcam-ul dvs. încorporat are un obturator de confidențialitate din plastic, asigurați-vă că este complet deschis, astfel încât obiectivul este vizibil. Dacă obiectivul este obstrucționat de fuzz sau resturi, dă-i o ștergere rapidă cu o cârpă moale.
  • Dacă utilizați o cameră web USB, verificați dublu pentru a vă asigura că este conectat.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 2
    2. Închideți toate aplicațiile deschise și filele browserului. Dacă vedeți o lumină pe sau în apropierea obiectivului webcamului (în mod obișnuit roșu sau verde), aparatul foto este probabil utilizat de o aplicație sau un site web. Dacă nu sunteți sigur ce aplicație o folosește, închideți tot ce este deschis. După închiderea aplicațiilor deschise, închideți și reporniți aplicația pe care încercați să o utilizați camera (e.G., Chrome, Whatsapp) și vezi dacă funcționează.
  • În plus față de aplicațiile din bara de activități, verificați aplicațiile de tavă de sistem (zona de bara de activități cu ceasul și pictogramele mai mici). Este posibil să trebuiască să faceți clic pe o săgeată mică pentru a vedea toate pictogramele. Plasați cursorul peste o pictogramă pentru a vedea ce este - dacă ar putea fi utilizată camera dvs., faceți clic dreapta pe pictograma și selectați Părăsi sau Închide.
  • De asemenea, puteți încerca să reporniți calculatorul dvs. pentru a vă asigura că un anumit serviciu de fundal nu are în mod greșit camera deschisă.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 3
    3. Verificați opțiunile webcam din aplicație sau pe site. În funcție de aplicația sau site-ul pe care îl utilizați (e.G., Zoom, Facebook), este posibil să trebuiască să selectați camera web sau să setați anumite preferințe înainte de streaming sau fotografii. Puteți, de obicei, să faceți clic pe un meniu sau o pictogramă care va afișa o listă de camere sau alte dispozitive - dacă aparatul foto nu este selectat, selectați-l și apoi acordați permisiuni adecvate dacă este solicitat.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 4
    4. Ajustați permisiunile. Ecranul Webcam poate apărea negru în aplicația pe care o utilizați dacă aplicația nu are permisiunea de a accesa CAM-ul. Pentru a vă ajusta permisiunile:
  • Deschideți meniul Start și faceți clic pe Setări Angrenaj.
  • Clic Confidențialitate.
  • Derulați în jos în coloana din stânga și selectați aparat foto sub "Permisiunile aplicatiei."
  • Uită-te la panoul din dreapta - dacă vezi "Accesul la cameră pentru acest dispozitiv este oprit" În partea de sus a ferestrei, faceți clic pe Schimbare butonul și glisați comutatorul în poziția ON. Dacă accesul este deja activat, săriți acest pas.
  • Glisorul de mai jos "Permiteți aplicațiilor să acceseze camera foto" ar trebui să fie setat la poziția ON. Dacă nu este, faceți clic pe el pentru ao activa.
  • Derulați până la "Permiteți aplicațiilor desktop să acceseze camera foto" antet. Dacă acest comutator nu este activat, faceți clic pe el pentru ao activa acum.
  • Lista aplicațiilor din această secțiune reprezintă aplicațiile pe care le-ați permis să o utilizați în trecut. De exemplu, dacă ați folosit webcam-ul dvs. într-un chat Facebook utilizând Google Chrome, Google Chrome va fi listat în această secțiune.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 5
    5. Încercați software-ul oficial al camerei webcam. În unele cazuri, setările aplicației Webcam pot fi resetate sau scufundate după actualizarea sistemului de operare. Deschideți programul Webcam (acest lucru va varia în funcție de camera web pe care o utilizați), găsiți Preferințe sau Setări secțiunea, apoi ajustați setările video și afișaj pentru a vedea dacă imaginea webcam-ului dvs. se schimbă.
  • Dacă camera dvs. web este încorporată, încercați aparat foto aplicație, care face parte din Windows 10.
  • Dacă utilizați o cameră web USB realizată de Logitech sau o altă companie, este posibil să fie nevoie să descărcați mai întâi software-ul oficial de pe site-ul producătorului.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 3
    6. Deconectați alte conexiuni USB de pe computer (numai Webcams USB). Este posibil ca un alt dispozitiv USB să interfereze cu camera dvs. web. Lăsați webcam-ul dvs. conectat, dar deconectați alte periferice USB. Dacă aparatul foto încă nu funcționează, încercați să îl conectați într-un port USB diferit și oferindu-i o altă lovitură.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 7
    7. Reporniți computerul în modul sigur. Dacă deschideți camera web în modul sigur și încă afișează un ecran negru, încercați să actualizați driverele sale. Dacă camera web funcționează în modul sigur, un program de pornire este un vinovat probabil.Încerca Dezactivarea programelor de pornire cum ar fi apartamentele antivirus și instrumentele sociale cum ar fi slăbiciune sau abur.
  • Dacă încă nu puteți utiliza webcam-ul dvs., consultați metoda de actualizare a driverelor dvs. pentru a continua depanarea.
  • Partea 2 din 2:
    Actualizarea driverelor
    1. Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 7
    1. Tip manager de dispozitiv în bara de căutare Windows. Dacă nu vedeți bara de căutare de lângă meniul Start Windows, faceți clic pe lupă, pictograma cercului sau butonul Start pentru ao deschide.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 8
    2. Clic Manager de dispozitiv. Este în partea de sus a rezultatelor căutării.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 9
    3. Derulați în jos și faceți dublu clic Camere foto. Ar trebui să vedeți acum camera dvs. web.
  • Dacă nu vedeți webcam-ul dvs. aici, ar putea fi în Dispozitive de imagistică sau Controlere de sunet, video și jocuri secțiune.
  • Dacă aparatul foto nu apare în niciuna dintre aceste secțiuni, asigurați-vă că este conectat (dacă există extern), faceți clic pe Acțiune Meniul din partea de sus, apoi selectați Scanați pentru schimbări hardware.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 10
    4. Faceți clic o dată după numele webcam-ului dvs. Aceasta selectează camera.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 12
    5. Apasă pe "Actualizați" buton. Este caseta neagră cu o săgeată verde în partea de sus a ferestrei managerului dispozitivului.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 12
    6. Clic Căutați automat software-ul de driver actualizat. E în mijlocul ferestrei. Aceasta solicită Windows să înceapă să caute o actualizare de software.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 13
    7. Așteptați în timp ce Windows caută online pentru driverele disponibile și actualizate.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 14
    8. Instalați driverele actualizate dacă sunt găsite. Dacă Windows descoperă driverele actualizate pentru webcam-ul dvs., urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a le instala.
  • Dacă nu se găsesc drivere, iar camera dvs. web nu funcționează, continuați cu următorul pas.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 16
    9. Instalați manual driverele. Dacă camera dvs. web nu funcționează, este posibil să fie nevoie să descărcați drivere specifice de la producătorul său. Dacă aveți un laptop cu o cameră web încorporată, șoferii vor fi de obicei pe site-ul producătorului laptopului (E.G., Acer, Lenovo). Dacă este un webcam USB, mergeți la site-ul producătorului camerei.
  • De exemplu, dacă utilizați un logitech C920, mergeți la Site-ul de suport al lui Logitech, Selectați modelul C920, apoi faceți clic pe Descărcări Link pentru a găsi software pentru camera foto. Apasă pe Descarcă acum Pentru a descărca software-ul și driverele lui Logitech. Veți executa apoi programul pe care l-ați descărcat pentru a instala driverele și software-ul asociat.
  • Imagine intitulată Fix o cameră web care afișează un ecran negru pe Windows Pasul 15
    10. Reporniți computerul. Odată ce computerul începe să se întoarcă, webcam-ul dvs. va ști să recunoască noii drivere.
  • sfaturi

    Verificați întotdeauna detalii despre compatibilitatea Webcam a unei terțe părți înainte de ao cumpăra.
  • Unele computere Windows 7 sau 8 care sunt actualizate la Windows 10 nu sunt suficient de puternice pentru a sprijini toate caracteristicile Windows 10. În unele cazuri, acest lucru va împiedica o cameră web încorporată să lucreze.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar