Cum se aplică plăci ceramice la beton

Instalarea plăcilor ceramice pe beton poate ajuta la crearea unui spațiu de locuit mai invitat sau în aer liber.

Pași

  1. Imagine intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 1
1. Pregătiți betonul. Folosind un dispozitiv de curățare pe bază de acid sau mai mare de la alegere, curățați betonul și lăsați-l să se usuce bine. Examinați podeaua și vedeți dacă există fisuri sau gropi care trebuie să fie fixate și să utilizeze kitul corespunzător de reparare a betonului pentru a le repara.
  • Un detergent muriatic sau alt acid este, de obicei, cel mai bun mod de a curăța complet betonul înainte de a instala țiglă.
  • Imagine intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 2
    2. Sigiliul și nivelul betonului. Odată ce reparațiile dvs. s-au uscat, luați timp pentru a sigila betonul. Odată ce dispozitivul de etanșare a fost uscat, aplicați plasturele de beton sau levelerul și asigurați-vă că aveți o suprafață plană fără defecte. Podeaua trebuie să fie de nivel sau plăcile și goalele vor forma fisuri.
  • Curățarea betonului trebuie efectuată înainte de adăugarea unui compus de nivelare a podelei. Un silicat de sodiu sau un sealator pe bază de silicat de litiu va ajuta la impermeabilizarea și întărirea betonului. Deoarece silicații lucrează sub suprafață, ei nu vor interfera cu adeziunea.
  • Imaginea intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 3
    3. Planificați aspectul plăcilor. Înainte de a instala țigla, este o idee bună să vă prezentați designul. PRE-plan care și câte bucăți de țiglă trebuie tăiate și unde va fi plasată țigla tăiată. Liniile de cretă vor deveni foarte utile, așa că asigurați-vă că marcați podeaua.
  • Imagine intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 4
    4. Se amestecă mortarul. După ce ați decis unde doriți să începeți, urmați instrucțiunile furnizate de producător și începeți să amestecați mortarul. Nu amestecați prea mult în avans, deoarece va începe să vă configurați înainte de ao putea folosi. Folosind mistria cu canelură, începeți să răspândiți mortarul pe o mică zonă. Nu răspândiți mai mult decât ceea ce puteți acoperi cu trei sau patru plăci la un moment dat.
  • Diferite tipuri de plăci necesită diferite tipuri de mortar. Cereți reprezentantului de vânzări care vă vinde placa pentru a vă ajuta să alegeți cea potrivită.
  • O mistrie a canelurilor va fi necesară pentru a răspândi mortarul. Acestea sunt disponibile cu caneluri de dimensiuni diferite, deci asigurați-vă că ați citit instrucțiunile de pachet pe mortar pentru a vă asigura că cumpărați dimensiunea potrivită.
  • Imagine intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 5
    5. Instalați plăcile. Așezați țiglele în mortar și folosind distanțierele, asigurați-vă că rulați chiar și cu linia de cretă. Pe măsură ce treceți la rândurile ulterioare, utilizați distanțierele pentru a vă menține piața de model. Odată ce o țiglă este setată, încercați să evitați să o atingeți din nou.
  • Imagine intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 6
    6. Curățați zona. Spălați gresiele cu o cârpă umedă pe măsură ce mergeți pentru a împiedica uscarea aglomerărilor de mortar pe suprafață. Pe măsură ce ajungeți la capătul camerei, asigurați-vă că bucățile tăiate se potrivesc corect, apoi lăsați mortarul să se usuce pentru durata specificată a producătorului.
  • Imagine intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 7
    7. Aplicați groapa. Amestecați mortarul așa cum este specificat pe ambalaj și începeți să-l răspândiți în mod liber peste țiglă utilizând float grout. Folosiți plutitorul pentru a vă asigura că nu există pete mici, apoi utilizați o cârpă umedă pentru a șterge orice furtună excesivă de pe fața țiglă. Nu vă faceți griji în acest moment dacă placa apare un pic noros. Odată ce mortarul a avut timp să se confrunte, repetați procesul, folosind din nou plutitorul pentru a racleta și a scăzut în plus față de fața plăcii.
  • În afară de a fi disponibil în multe culori diferite, grout vine în două varietăți: șlefuite și ne-șlefuite. Varietatea șlefuită este utilizată atunci când golurile dintre plăcile dvs. sunt mai mari decât 1/8 ". Nisipul dă puterea suplimentară a groutei. Orice 1/8 "sau mai mic va fi bine folosind gout ne-șlefuit. Veți găsi cel mai probabil că doriți să utilizați mortarul ne-șlefuit în golurile mai mici, deoarece se termină mult mai fină. Munca de șlefuit într-un mic decalaj poate fi frustrant.
  • Un cuvânt de avertizare: dacă utilizați plăci de marmură pe podea, nu folosiți niciodată grout șlefuit! Asigurați-vă că îl instalați cu un decalaj de 1/8 "sau mai mic, deoarece trebuie să utilizați un grout fără șlefuit cu marmură. Groutul șlefuit va zgâria suprafața plăcii de marmură și nu este reparabilă.
  • Imagine intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 8
    8. A curăța. Odată ce mortarul este complet uscat, luați o cârpă umedă și spălați suprafața întregului etaj. Pe măsură ce podeaua se usucă, probabil că veți observa o ceață care se formează peste țiglă. Permiteți-i să se usuce complet din nou, apoi se întoarce peste el cu o cârpă ușor umedă - acest lucru ar trebui să liciteze opacitatea imediat.
  • Un flotor de garnitură poate fi folosit pentru a lucra mitingul în golurile dintre plăci.
  • Imagine intitulată Aplicați plăci ceramice la pasul de beton 9
    9. Sigilați garnitura. Odată ce ați lustruit mortarul rămas și reziduul de mortar de pe podea și sunteți încrezători că mortarul a fost complet vindecat, utilizați etanșatorul de grout pentru a preveni pete și mucegai să se țină în viitor.
  • sfaturi

    Alegeți tipul și stilul pe care doriți să-l faceți. Asigurați-vă că adăugați 15% la măsurătorile dvs. de imagini pătrate atunci când comandați pentru a compensa greșelile și pentru piesele tăiate.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Curățător
    • Patch beton / podea
    • Sigilarea betonului
    • Ţiglă
    • Mortar
    • Mistrie
    • Grout
    • Grout Float
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar