Cum se construiește formulare pentru un trotuar curbat din beton

Formele curbate pentru un trotuar sau alt proiect de beton nu este mult mai greu decât construirea de forme drepte, iar rezultatele sunt cu siguranță mai interesante.

Pași

  1. Imagine intitulată Construirea formularelor pentru un trotuar curbator Pasul 1
1. Utilizați 12-inch (30.5 cm) Siding Hardboard (uneori numit Masonite) Ripped până la benzi de 6 inch (15 cm) în 16-FT (4.8 metri) Lungimi (Lumberii cu servicii complete și centrele de domiciliu poartă toate acest material de formare).Flexați-l la forma dorită a trotuarului dvs. și faceți-o jos. Utilizați vopsea de marcare pentru a marca terenul de lângă formular.
  • Imagine intitulată Construirea formelor pentru un trotuar de beton curbate Pasul 2
    2. Slice off sod cu un tăietor de sârmă, apoi săpat de restul calea trotuarului la o adâncime de 6 inch (15 cm). Săpat de aproximativ 3 inch (7.6 cm) mai larg pe ambele părți ale mărcilor de vopsea pentru a lăsa loc pentru forme. Lăsați-vă deoparte un solar pentru a umple formularele și trotuarul mai târziu.
  • Imagine intitulată Construirea formularelor pentru un trotuar curbă din beton Pasul 3
    3. Începeți să vă gândiți la problemele de drenaj în acest moment. Dacă apa tinde să se colecteze în curte în pete, este posibil să doriți să ridicați plimbarea în acele zone, deci nu sapa ca adânc acolo. Zonele lungi, plate ar trebui să aibă o parte a trotuarului inferior, astfel încât apa poate scurge de pe partea laterală. În cele mai multe cazuri, faceți partea superioară a plimbărilor finite chiar și cu partea superioară (proaspăt tăiată) a ierbii pentru cosit ușor și un aspect curat și curat. Partea de jos a șanțului va fi de aproximativ 6 cm (15 cm) sub grad pentru a permite 4 in. de pietriș sub 4-in. Placă groasă de beton.
  • Imagine intitulată Build Forme pentru un trotuar curbat din beton Pasul 4
    4. Kilogram în două mize aproximativ 1 ft (30.5 cm) de la capetele pozițiilor formularului. Înșurubați formularele în interiorul mizelor cu un cuplu de 1-1 / 4 inch (2.5 cm - 3.5 cm) șuruburi de gipswall. Îndoiți formularele pentru a face curbe netede, ancorarea acestora cu mai multe mize la fiecare 3 ft. Păstrați vârfurile formularelor de aproximativ 1 inch (2.5cm) deasupra înălțimii de iarbă tăiate pentru o cositoare ușoară și un aspect frumos.
  • Imagine intitulată Build Forme pentru o trotuare curbă de beton Pasul 5
    5. Spațiu și nivel în partea opusă a formei, folosind o placă de ecartament de casă - doar 1x4 care este la câțiva centimetri mai mult decât lățimea trotuarului. Înșurubați blocuri scurte pe partea inferioară distanțată la aceeași lățime ca și trotuarul. Utilizați această placă de ecartament pentru a poziționa formularele și mizele pentru a păstra o lățime consistentă întreaga lungime a trotuarului. Odihniți un 4-ft. (1.22 de metri) deasupra plăcii de ecartament pentru a păstra nivelul formularelor de la o parte la alta. Pentru o drenare mai bună în zone lungi, de nivel, aruncați această parte aproximativ 1 în.
  • Imagine intitulată Build Forme pentru un trotuar curbat din beton Pasul 6
    6. Împachetați solul subiacent cu un compactor de placă (Rent One). Este important să împachetați uniform întregul bază (inclusiv laturile din apropierea formularelor).
  • Imagine intitulată Construirea formularelor pentru un trotuar curbă din beton Pasul 7
    7. Pentru un trotuar de lungă durată, planificați o bază de pietriș sub 4 inch de beton. Dacă locuiți într-un climat fără îngheț, cu o bază naturală de nisip cu drenaj bun, puteți să turnați chiar pe partea de sus a nisipului. Dar alte tipuri de sol vor fi extinse și vor contracta cu condițiile meteorologice și pot sparge betonul suprapus. Pietriș protejează betonul din aceste condiții de schimbare. Răspândirea pietrișului 4 în. profund între formulare. Împachetați murdăria spre exterior și pietrișul în interiorul formularelor pentru a adăuga suport atunci când se toarnă și pentru a obține curbe netede. Nu este necesar să compoți pietrișul.
  • Imagine intitulată Construirea formularelor pentru un trotuar de beton curbar Pasul 8
    8. Plasa de oțel cu benzi de expansiune previne ridicarea, crăparea și flambajul în climatul rece. Tăiați mizele de spălare cu vârfurile formularelor. Parc un ajutor la capătul ochiului de întărire pentru balast și dezmembrați plasa, ținându-l cu picioarele. Tăiați-l la lungime cu o pereche de tăietori de șuruburi. Răsturnați plasa peste și trageți un capăt spre celălalt pentru a vă îndoi ușor pentru a elimina curl natural. Tăiați marginile ochiului de plasă la cel puțin 3 inci (7.6 cm) înapoi de la formulare.Suprapunerea straturilor de plasă de cel puțin 6 inch (15 cm) și le leagă împreună.
  • Imagine intitulată Build Forme pentru un trotuar curbat din beton Pasul 9
    9. Țineți ochiul de 2 inci deasupra pietrișului cu globuri mici de beton sau bucăți de cărămidă de patio în timp ce turnați trotuarul. Se toarnă câțiva metri de beton, umbriz ușor mai mare decât formele. Nu lopați betonul - trageți-l înapoi sau împingeți-l înainte cu o rake de oțel.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aș sugera să sunați la toate utilitățile corecte înainte de a începe săparea și pregătirea formularelor.
  • Consultați legăturile externe de mai jos pentru instrucțiuni mai detaliate.
  • Înainte de a sapa, asigurați-vă că ați sunat la 811 la nivel național pentru serviciile OneCall a statului dvs., care vor notifica toate companiile de utilități pentru a marca orice linii subterane.Nerespectarea acestora poate duce la sancțiuni financiare pentru serviciile perturbate sau chiar moartea.Joacă-l în siguranță, sunați la 811.
  • Pentru un trotuar mai lung, plasați articulațiile de expansiune peste formularul de lucru la fiecare 6 până la 8 picioare pentru a da trotuarului un natural "Punct de pauză", În caz contrar, crăpăturile neregulate neregulate vor apărea în trotuar mai târziu. Articulațiile de expansiune pot fi pur și simplu o indentare tăiată în betonul umed, deoarece se vindecă, de a controla unde poate apărea o fisură mai târziu.Sau poate fi o pauză reală în trotuar cu o pâslă de beton greu, fie o bandă subțire de cherestea tratată cu presiune decorativă care poate fi sigilată sau pictată.Asigurați-vă că ochiurile de metal armate nu se întinde pe o articulație de expansiune sau nu veți obține o linie frumoasă curată în care poate apărea o pauză.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar