Cum să ai grijă de un pom de crăciun

Când alegeți să vă decorați casa cu un copac real de Crăciun, există pași pe care îi puteți lua pentru a păstra arborele verde, sănătos și sigur în timpul sezonului de vacanță. Dacă vă place aroma caracteristică a unui copac veșnic veșnic, atunci trebuie să aveți grijă de ea la sursă. Este important să știți să alegeți și să vă îngrijiți în mod corespunzător copacul, astfel încât să poată dura mai mult și puteți fi mai conștient din punct de vedere al mediului.

Pași

Partea 1 din 6:
Alege un copac bun
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 1
1
Alegeți un copac sănătos. Dacă este posibil, cumpărați un pom de Crăciun dintr-o fermă de copaci, unde vă puteți cumpăra copacul în timp ce este încă în pământ. Un pom de Crăciun proaspăt tăiat va dura mai mult decât unul care a fost tăiat săptămâni în urmă și a fost expediat la punctele de vânzare cu amănuntul îndepărtate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 2
    2. Strageți de copaci cu un număr mare de ace moarte sau de îmbrăcăminte - acești copaci sunt deja înainte de primele lor. Îndepărtați ușor o ramură pe copac pentru a vă asigura că acele sunt flexibile și rămân pe copac.
  • Partea 2 din 6:
    Făcând spațiu în casa ta
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 3
    1. Alegeți și ștergeți o locație pentru copac. Ar trebui să fie ținut departe de flăcări deschise sau surse de căldură, care le pot usca prematur. Copacii fac uneori să fie atenți (vezi avertismentele de mai jos). Colțurile sunt locuri bune pentru a pune copacii deoarece această plasare păstrează copacul în siguranță de la lovituri și lovituri.
    • Dacă veți folosi lumini pentru a vă decora copacul, puneți copacul aproape de o priză. Dacă acest lucru nu este posibil, va trebui să utilizați un cablu prelungitor. Asigurați-vă că dacă utilizați un cablu prelungitor, acesta rulează de-a lungul peretelui și nu creează un pericol de călătorie.Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas de pom de Crăciun 3bullet1
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 4
    2. Acoperiți podeaua în care va fi plasat copacul. Puteți utiliza un cusut corespunzător Fusta de copaci sau să fie buget savvy și să folosească hârtie cu tematică de Crăciun sau o bucată de țesătură de satin așa cum se arată. Acest lucru nu numai că va servi scopuri decorative, dar va contribui, de asemenea, la protejarea podelei în cazul în care orice apa se aprinde.
  • Dacă aveți o fustă care merge peste leagănul, puteți pune în continuare o barieră sub leagăn și puteți aplica fusta decorativă după ce arborele a fost montat. Nu numai că acest lucru face ca copacul să fie mai prezentabil, dar împiedică animalele de la animale să încerce sau să dorească să bea apa în bază.
  • Partea 3 din 6:
    Montarea copacului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 5
    1. Pregătiți baza copacului. Folosind o mică amenajare, tăiați aproximativ o jumătate de centimetru la un inch (1.3cm-2.5cm) de pe partea de jos pentru a ajuta la absorbția apei.
    • Notă: Este recomandat să nu tăiați baza la un unghi, într-o formă V sau să gătiți o gaură în bază. Niciuna dintre aceste metode nu ajută la absorbția apei și pot face mai dificilă menținerea copacului în siguranță în stand.
    • Nu tăiați arborele cu un ferăstrău cu piston sau orice lamă care se mișcă atât de repede încât va crea frecare. Dacă tăierea devine destul de caldă, sapa din copac va sigila capătul și va face imposibilă absorbția apei. Un ferăstrău cu lanț sau manual va funcționa.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 6
    2. Montați copacul în decurs de opt ore de la tăierea bazei. Acesta este cât timp un copac proaspăt poate merge fără apă înainte de a fi periclizat. Un pom de Crăciun nu ar trebui să fie niciodată montat uscat. Este mult mai bine să îl plasați într-un recipient de apă care este completat în mod regulat. Puteți cumpăra cradle speciale sau standuri care se înșurubează în baza copacului și oferă spațiu de udare. Sau puteți merge la metoda mai dură, dar încercată și adevărată de a folosi o găleată umplută cu roci mici (puneți copacul, umpleți găleata cu roci în jurul trunchiului). Arborele ar trebui să fie prevăzut cu 1 litru (950 ml) de apă pentru fiecare inch (2.5cm) în diametrul trunchiului.
  • Notă: Asigurați-vă că ceea ce utilizați, arborele este stabil. Nu mâncați scoarța copacului doar ca să se potrivească în stand - că stratul exterior este partea care absoarbe cea mai mare apă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 7
    3. Asigurați-vă că copacul este drept. Este o idee bună ca cel puțin doi oameni să pună copacul, unul care o ține stabil în timp ce celălalt rezolvă baza. Stați întotdeauna înapoi pentru a verifica dacă arborele este direct înainte de a vă ocupa de decorarea. Evident, este mai ușor să remediați în această etapă.
  • Înainte de decorare, arborele să stea o vreme "Stabiliți-vă" în forma sa. Unii sugerează doar o oră, alții peste noapte.
  • Partea 4 din 6:
    Decorarea copacului în siguranță
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 8
    1
    Decorați copacul. Pentru mulți, aceasta este cea mai plăcută parte. Este, de asemenea, un moment bun să vă gândiți la siguranța copacilor de Crăciun. Un pom de Crăciun bine întreținut nu ar trebui să fie un pericol de incendiu, atâta timp cât folosiți bunul simț în decorarea acesteia. De exemplu:
    • Verificați fiecare șir de lumini pentru a vă asigura că becurile funcționează corect.Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de pom de Crăciun 8bullet1
  • Inspectați cablurile pentru a vă asigura că acestea nu sunt rupte sau mușcate de animalele de companie și că conexiunile sunt sigure.Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de pom de Crăciun 8bullet2
  • Aruncați orice decorațiuni care arată discutabile și le înlocuiesc. Ornamentele de copaci nu sunt elemente scumpe care să le înlocuiască, dar casa dvs. este.Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas de pom de Crăciun 8bullet3
  • Plasați ornamente mici și fragile la îndemâna copiilor mici și animalelor de companie pentru a preveni ruperea accidentală sau ingestia.Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas de pom de Crăciun 8bullet4
  • Partea 5 din 6:
    Având grijă de copac
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 9
    1
    Apă copacul. Pentru a începe, va trebui să vă asigurați că copacul dvs. obține o mulțime de apă, deoarece în primele câteva ore pe care le rezolvă, va avea nevoie de o mulțime și va bea ca nebunul (posibil un galon complet / 3.7 litri în prima zi). (De asemenea, vezi sfaturi de mai jos.) După aceea, va trebui să adăugați apă aproape în fiecare zi. Un sistem de udare a copacilor de Crăciun crește capacitatea de apă a standului dvs., oferă o indicație vizuală a nivelului de apă al standului dvs. și facilitează adăugarea apei. Fără crawling sub copac. Nici o apă de vărsare pe podea. Nu numai că este o bună apă obișnuită pentru vitalitatea copacului, dar un copac bine udat este mai puțin uscat și, prin urmare, mai puțin combustibil. Asigurați-vă că nu lăsați niciodată nivelul apei sub baza copacului.
    • Unii oameni au pus o aspirină în apă pentru a-l menține proaspătă. Unii adaugă, de asemenea Ghimbir, Sprite ™ sau o altă băutură de sodiu similară (limonadă fizzy) pentru a-și hrăni copacul. Fii atent, deși ... Dacă bateți accidental, puteți udați copacul, s-ar putea să terminați cu cadouri foarte lipicioase!
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 10
    2. Verificați scurgerile SAP. Este o idee bună să verificați ocazional SAP care sa scurs din copac pe mobilierul din apropiere sau acoperirea podelei. Cu cât veți prinde mai devreme orice scurgeri de SAP, cu atât mai ușor trebuie să eliminați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 11
    3. Colectați acele de pin căzut. Utilizați un praf de praf și o perie sau un vid portabil (multe ace care intră într-un vid mai mare pot să-l înfundă cu ușurință - acest lucru poate chiar să spargă mașina, în timp ce o versiune portabilă funcționează bine pentru că sunteți obligat să-l blocați pe măsură ce lucrați).
  • Acesta este un ritual zilnic, cu excepția cazului în care doriți să aveți o grămadă enormă de ace de curățare atunci când în cele din urmă mișcați copacul. Acele sunt inestetice și potențial periculoase pentru animalele curioase și sugari.Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 11Bullet1
  • Un copac bine udat va pierde mai puține ace, dar toți copacii proaspeți vor pierde niște ace.Imagine intitulată de îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 11Bullet2
  • Partea 6 din 6:
    Eliminarea copacului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de Crăciun Pasul 12
    1
    Aruncați copacul ca deșeuri de grădină. Copacul tău ți-a dat viața și a făcut un serviciu minunat în a fi o parte a spiritului tău de Crăciun. Dacă municipalitatea dvs. are un program de colectare a copacilor, puteți să-l utilizați. Dacă aveți loc în grădină, puteți să vă lăsați copacul până la primăvară, când îl puteți chip în mulci de grădină (sau, dacă locuiți unde apare Crăciunul în timpul verii, puteți chip copacul de îndată ce îl eliminați).
    • Unii oameni aleg să dispună de copacii de Crăciun vechi și decăziți în lacuri. Dacă locuiți într-o zonă suficient de caldă pentru a face acest lucru, considerați că un copac de Crăciun ar oferi un loc de ascundere sănătos pentru pește și alte critters subacvatice. Verificați cu oficialii locali sau Rangerii Park înainte de a depune copaci vechi în lacuri.

    sfaturi

    Utilizați lumini de Crăciun LED pentru a ajuta la menținerea căldurii pe copac (și, de asemenea, să conserve energia). Opriți luminile atunci când nu utilizați pentru a economisi energie și pentru a diminua orice potențial de pericol de incendiu.
  • Încercați să nu utilizați apă care a fost tratată printr-un sistem de înmuiere a apei de apă. Apa de înmuiere a apei are un nivel ridicat de sodiu în el, care va scurta de fapt viața copacului tăiat. Dacă este posibil, găsiți un robinet în casă care nu este "în aval" de ladurizator de apă. În caz contrar, puteți folosi apă distilată sau apă îmbuteliată, dar apa îmbuteliată poate conține, de asemenea, urme de sodiu (dar, de obicei, mai mică decât apa de înmuiere a apei).
  • Nu lăsați niciodată casa dvs. nesupravegheată cu luminile de pom de Crăciun încă pe măsură ce ar putea prinde focul. Dacă călătoriți, dar o familie merge acolo și părăsiți luminile, luați în considerare un vecin care verifică că nu este prea fierbinte.
  • Dacă vă lăsați în mod accidental copacul să nu mai existe din apă, se poate usca și își va vărsa acele. Singura modalitate de a rezolva această problemă este să tăiați un alt centimetru de pe bază și de apă generos.
  • Asigurați-vă că arborele este departe de sursele de căldură, încălzitoarele, șemineele, cuptoarele etc., Așa cum ar putea prinde focul. Asigurați-vă că copacul dvs. este bine udat.Glisați-vă mâna peste o ramură, astfel încât să vedeți dacă acele cad din cauza lipsei de apă și va prinde rapid focul.Deci, asigurați-vă că este udat și nu un pericol de incendiu.
  • Copacii de Crăciun sunt destul de nevoiași, așa că apa în fiecare zi.
  • Avertizări

    Nu supraîncărcați circuitele electrice.
  • Amintiți-vă să nu lăsați niciodată luminile când nimeni nu este acasă sau toată lumea dormește.
  • Aveți grijă la apă, deoarece apa și energia electrică nu se amestecă bine.
  • Nu rulați un brad verde printr-un chipper. Combinația de rășină și ace se poate bloca, lăsându-vă cu o muncă dificilă de curățare.
  • Nu puneți obiecte inflamabile sau producătoare de căldură aproape de copac, vreodată. Asta înseamnă articole de păstrare ca lumânări, televizoare, stereo, încălzitoare electrice etc. departe de copac.
  • Pisicile și câinii sunt notorii pentru a bate copaci de Crăciun și a face o mare mizerie. Dacă aveți o pisică, un câine sau un alt animal de companie în casă, păstrați-le din camera în care arborele este localizat sau ia pași pentru dovada de câine sau pisica-dovada pomul de Craciun.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar