Cum se schimbă siguranța într-un microunde ge

Repararea cu microunde necesită o atenție deosebită, chiar dacă înlocuiți doar o siguranță. Microundele folosesc o tensiune mult mai mare decât alte aparate comune și pot provoca vătămări grave sau moartea dacă sunt tratate incorect. Doar persoanele cu experiență în reparații electrice ar trebui să încerce acest lucru.

Pași

Partea 1 din 3:
Dezasamblare
  1. Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un pas cu microunde GE 1
1. Evaluați-vă experiența electrică. Chiar și atunci când este deconectat, un cuptor cu microunde conține condensatori de înaltă tensiune care pot provoca vătămări grave sau moarte. Deși înlocuirea siguranței este ușoară (dar nu neapărat sigură), o siguranță suflată este adesea un semn al altor probleme electrice care ar putea fi dificil pentru un laic să se ocupe. Dacă nu sunteți experimentat cu reparații electrice, închiriați un profesionist.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 2
    2. Luați măsuri de siguranță. Microundele sunt printre cele mai periculoase articole de uz casnic pentru a repara. Protejați-vă înainte de a începe:
  • Îndepărtați toate bijuteriile și ceasurile, ceea ce ar putea să se rătăcească pe componente și să conducă electricitatea. Componentele magnetice cu microunde pot deteriora unele ceasuri.
  • Purtați pantofi din cauciuc și luați în considerare purtarea mănușilor izolate.
  • Au cineva în apropiere Sunați serviciile de urgență daca este necesar.
  • Aveți grijă să nu atingeți nicio piesă metalică în cuptorul cu microunde, în special a plăcilor și condensatoarelor.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un pas cu microunde GE 3
    3. Deconectați cuptorul cu microunde. Dacă cuptorul cu microunde este montat sub un dulap, cablul de alimentare este de obicei filetat prin cabinetul deasupra capului.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 4
    4. Scoateți grila de aerisire. Grila de aerisire este de obicei localizată în partea superioară a cuptorului cu microunde, atașată cu un șurub de cuplu pe suprafața superioară. După îndepărtarea șuruburilor, scoateți urechile din plastic prin glisarea grilajului (de obicei, lăsați sau în sus). Pune-l deoparte. Etichetați toate șuruburile cu locația lor originală.
  • Pe unele modele, va trebui să deschideți ușa cu microunde pentru a accesa grila.
  • Unele modele au grila pe spatele mașinii. Este posibil să nu aveți nevoie să eliminați această grila din spate pentru a elimina celelalte panouri, dar ar putea fi încă o siguranță în spatele ei.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 5
    5. Detașați panoul de control. Căutați șuruburi pe partea laterală a panoului de control dezvăluit de îndepărtarea grilajului. De asemenea, îndepărtați orice șuruburi de pe suprafața superioară a panoului. Ridicați panoul de control și trageți înainte pentru ao detașa. O susține într-o poziție stabilă fără deconectarea oricăror fire.
  • Imaginea intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 6
    6. Îndepărtați panourile exterioare, dacă este necesar. Acum aveți acces la unele, dar nu toate în interiorul microunde. Puteți căuta acum o problemă electrică sau deșurubați și eliminați panourile rămase pentru accesul complet.
  • Partea 2 din 3:
    Descărcarea condensatorului
    1. Imaginea intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 7
    1. Așteptați câteva minute (recomandat). Condensatorul poate deține o încărcătură potențial letală chiar și atunci când cuptorul cu microunde este deconectat. Deși sarcina ar trebui să se scurgă atunci când cuptorul cu microunde este oprit, acest lucru poate dura câteva minute. Chiar și după așteptare, nu presupuneți că condensatorul este în siguranță. Această caracteristică de siguranță poate fi eșuată sau poate să nu fie prezentă în modelul dvs.
    • Confirmați întotdeauna că cuptorul cu microunde este deconectat înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 8
    2. Localizați condensatorul. În majoritatea modelelor, condensatorul este un cilindru metalic cu două sau trei terminale electrice. Dacă nu puteți identifica condensatorul, închiriați un reparator profesionist. Nu dezasamblați niciodată componentele interioare pentru ao căuta.
  • Nu atingeți nici o parte a plăcii de invertor care conține condensatoarele. Radiatorul de aluminiu, înfășurările și bobina de suflare sunt toate tensiunea înalte.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 9
    3. Alegeți o șurubelniță cu un mâner izolat electric. Ați putea dori, de asemenea, să purtați mănuși izolate, mai ales dacă nu sunteți sigur ce tensiune este evaluată mânerul. Pot fi prezente tensiuni de până la 5000 de volți.
  • Imaginea intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 10
    4. Clip un rezistor la vârful șurubelniței. Clip un rezistor de 100K Ω evaluat pentru 25 de wați sau mai mare la lama șurubelniței dvs. Aceasta va încetini rata de descărcare, prevenind deteriorarea șurubelniței sau a componentelor cu microunde.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 11
    5. Clipul celălalt capăt la șasiul metalic. Atașați celălalt capăt al rezisorului la șasiul metalic al condensatorului, folosind un clip aligator. Mănuși izolate sunt recomandate pentru acest pas pentru a evita perierea împotriva terminalelor condensatorului.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 12
    6. Atingeți vârful șurubelniței la un terminal al condensatorului. Țineți-l acolo câteva secunde în timp ce se scurge.
  • Conform manualului de servicii GE pentru o serie de microunde din seria Jes, vă puteți descărca la terminalul de filament magnetron în schimb.
  • Imaginea intitulată Schimbați siguranța într-un pas cu microunde GE 13
    7. Repetați cu celălalt terminal. Confirmați că clipul este încă întemânțat, apoi atingeți vârful șurubelniței la celălalt terminal.
  • Repetați cu al treilea terminal dacă este prezent.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 14
    8. Verificați taxa. Scoateți șurubelnița și scoateți rezistorul. Atingeți vârful șurubelniței la un terminal, apoi glisați-l la celălalt. Dacă există un zgomot sau scânteie, condensatorul nu a fost descărcat corect. Tensiunea ar trebui să fie plecată acum, dar scurgerea fiecărui terminal la sol din nou doar în caz.
  • Nu testați niciodată tensiunea utilizând un multimetru standard. Ele nu sunt făcute pentru a gestiona tensiunea extremă găsită în microunde.
  • Partea 3 din 3:
    Înlocuirea siguranțelor
    1. Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 15
    1. Verificați pentru probleme evidente. O siguranță suflată este de obicei un semn al unei defecțiuni electrice. Efectuați o inspecție vizuală pentru mărcile de scorch, insectele moarte sau alte resturi care cauzează scurtcircuit și componente rupte sau scurgeri. Dacă există vreunul dintre acestea, probabil că va trebui să înlocuiți sau să reparați piese suplimentare în afară de siguranța.
    • Există multe cauze posibile pentru o siguranță suflată, iar acestea nu sunt acoperite în acest ghid. O cauză comună este un comutator de interblocare a ușii sparte, care poate necesita înlocuirea mai multor componente ale ușii sau realinierea ușii.
    • AVERTIZARE: Nu atingeți sau dezasamblați o componentă neidentificată. Dacă nu puteți identifica partea ruptă sau nu știți cum să gestionați în siguranță echipamentul de înaltă tensiune, angajați un reparator profesionist.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 16
    2. Localizați siguranțele. Cuptorul cu microunde poate avea două tipuri de siguranțe. Siguranțele de linie sunt de obicei cunoscute tuburi ceramice, aproximativ 1¼ cm (3 cm). Siguranțele de cutoff termic sunt de obicei cilindri negri ghemuit cu două vârfuri pe aceeași parte. Locația lor exactă depinde de modelul dvs., dar verificați în spatele panoului de control.
  • Dacă aveți probleme, consultați diagrama de conectare tipărită pe capacul interior al cuptorului cu microunde (sau ocazional pe partea inferioară sau din spate a panourilor exterioare).
  • Unele siguranțe pot fi ascunse de alte componente. Eliminați numai aceste componente dacă sunteți familiarizați cu funcția lor și știți cum să le gestionați în siguranță.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 17
    3. Scoateți siguranțele în condiții de siguranță. Ieșiți siguranțele cu un dispozitiv de siguranță sau vârful unei șurubelnițe cu un mâner bine izolat. Pentru a elimina siguranțele termice, trageți firele de pe vârfuri. Face o notă de unde a venit fiecare fuziune.
  • Imaginea intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 18
    4
    Testați siguranțele cu un multimetru. Cele mai multe siguranțe cu microunde nu arată diferit după ce sunt suflate. Pentru a le testa, setați cadranul multimetru la testul de continuitate dacă este prezent, cu simbolul ))). În caz contrar, setați-l la setarea cea mai mică Ohm. Testați rezistența la siguranțe:
  • Atingeți cele două sonde împreună. Ar trebui să auziți un ton dacă multimetrul este setat la continuitate. Dacă este setat să măsurați rezistența, multimetrul ar trebui să citească 0 ohmi. (Multimetre analogice pot avea nevoie de calibrare.)
  • Atingeți cele două sonde la capetele opuse ale siguranței.
  • Dacă multimetrul citește 0 ohms sau auziți un ton de continuitate, siguranța funcționează. Dacă multimetrul măsoară rezistența sau afișările "Ol" Pentru suprasarcină sau dacă nu există un ton de continuitate, siguranța este suflată.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 19
    5. Înlocuiți siguranța cu o componentă identică. Siguranța trebuie să fie exact aceeași dimensiune și are același rating de amperaj ca originalul. Aceste informații trebuie afișate pe siguranță, deși este posibil să aveți nevoie de o lupă pentru ao citi.
  • Pop noua siguranțe înapoi cu dispozitivul de siguranță sau mănuși izolate.
  • Cumpărați un cuplu de siguranțe de rezervă. Dacă există o problemă electrică subiacentă, noua siguranță ar putea sufla, de asemenea.
  • Imagine intitulată Schimbați siguranța într-un microunde GE Pasul 20
    6. Reasamblați cuptorul cu microunde. Înlocuiți toate panourile și șuruburile din ordinea inversă pe care ați eliminat-o. Verificați toate filele din jurul marginii panourilor pentru a vă asigura că se potrivesc bine în sloturile lor, fără a stârni niciun fir. Reasamblarea necorespunzătoare ar putea determina scurgerea radiațiilor din cuptorul cu microunde în timpul funcționării. Asigurați-vă că toate șuruburile sunt în poziția lor originală, deoarece unii pot fi responsabili pentru împământarea capacului.
  • Nu conectați niciodată sau executați cuptorul cu microunde până când acesta este asamblat complet. Plasați ceva în interiorul cuptorului cu microunde înainte de testare pentru a evita supraîncălzirea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pantofi din cauciuc
    • Șurubelniță cu mâner izolat
    • Rezistor cu clip (100k ohms, 25W +)
    • Siguranțele de înlocuire
    • Mănuși izolate (recomandate)
    • Multimetru (recomandat)

    sfaturi

    Dacă aveți probleme cu reparația, luați în considerare achiziționarea unui mic cuptor cu microunde. Acest lucru este adesea mai ieftin decât angajarea unui profesionist, cel puțin pentru modelele de blat.
  • Dacă cuptorul cu microunde a fost achiziționat de la GE în anul pas, garanția va acoperi probabil această reparație. Sunați la 1-800-432-2737 și să vă pregătiți modelul și numerele de serie.
  • Avertizări

    Nu testați componentele de înaltă tensiune cu un multimetru obișnuit.
  • Microundele funcționează la tensiuni foarte mari și rămân foarte periculoase chiar și atunci când sunt deconectate. Citiți cu atenție aceste instrucțiuni pentru a minimiza pericolul.
  • Nu lucrați niciodată la un cuptor cu microunde în timp ce acesta este conectat. Nu atingeți niciodată componenta cu microunde în timp ce rulează, chiar și cu un instrument izolat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar