Cum să usuce murdăria

Pământul umed nu este doar un inconvenient murdar - prea multă umiditate la sol poate duce de fapt la plante moarte, culturi eșuate sau probleme de stabilitate în structurile înconjurătoare. Cea mai bună modalitate de a usca o cantitate mare de murdărie este să-l aerate bine și să se amestece în materiale naturale de modificare care nu vor perturba nivelurile și compoziția sa naturală a pH-ului. Dacă vă grăbiți, totuși, o aplicație grea a unui supliment organic de uscare chimică, cum ar fi var, va primi și lucrarea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Aerând solul în gazonul sau grădina
  1. Imagine intitulată Dipă Up Tree Rădăcini Pasul 1
1. Îndepărtați bucățile mari de resturi de pe suprafața solului. Du-te în jurul zonei pe care doriți să le uscați și să luați sau să mutați orice roci, perie sau altă acoperire a solului pe care îl găsiți în partea de sus a murdăriei. Îndepărtarea acestor materiale va îmbunătăți expunerea site-ului la aer și la lumina soarelui, ambele având un efect natural de uscare asupra solului umed.
  • Este deosebit de important să faceți departe materia absorbantă a plantelor. Lucruri ca frunze moarte, mulci vechi și tulpini de plante de decădere au tendința de a ține apă, ceea ce va păstra doar solul tău Soggy.
  • Dacă nu vă ștergeți mai întâi site-ul de lucru, există, de asemenea, un risc pe care l-ați putea lucra din greșeală în sol, pe măsură ce îl întoarceți, făcând problema mai rău.
  • Puteți îmbunătăți circulația aerului și accesul la lumina soarelui, chiar mai departe prin tăierea surselor de spate de umbra adâncă, cum ar fi arbuști înverznici și ramuri înalte cu frunze groase.
  • Imagine intitulată Becuri de crin Pasul 14
    2. Permiteți apa în picioare să se usuce în mod natural. Aerarea vă va ajuta să vă usucă doar murdăria dacă nu este total saturată. Dacă există o bătaie vizibilă sau punerea la plajă pe suprafață, veți avea nevoie să dați timpului excesiv de umiditate să dispară pe cont propriu sau să recurgă la o metodă diferită, mai imediată, cum ar fi adăugarea amendamentelor organice de uscare sau var.
  • Veți ști că solul dvs. este gata să se arate odată ce este ferm la atingere. Poate fi încă umed, dar nu ar trebui să fie atât de moale încât își pierde forma cu ușurință.
  • După cum sa menționat, expunerea adecvată la lumina soarelui și aerul este cheia de uscare a solului soggy rapid. Din acest motiv, este mai bine să vă planificați proiectul pentru o întindere clară și uscată, unde nu se așteaptă nicio precipitație suplimentară.
  • Imagine intitulată Overwinter Dahlias Pasul 3Bullet1
    3. Alegeți un instrument de aerare care este potrivit pentru dimensiunea site-ului dvs. de lucru. Un aerator de etapă de bază va funcționa cel mai bine pentru șantiere mici și patch-uri izolate de murdărie. Furci de grădinărit cu lungime, greble spike și pantofii de aerare curelei sunt o altă opțiune utilă. Fiecare dintre aceste instrumente este ieftin, intuitiv și ușor de curățat și menținut.
  • Dacă aveți nevoie să acoperiți mai mult teren, este posibil să meritați să investiți într-o mașină de aerare rotativă manuală sau motorizată.
  • Bacsis: Există chiar și aeratoare în stilul de remorcare pe care le puteți conecta la spatele unui tractor cu gazon sau vehiculului similar pentru a transforma patch-uri mari de sol cu ​​un timp minim și efort.

  • Imaginea intitulată Scapă de floarea-soarelui Pasul 11
    4. Rupe suprafața solului cu instrumentul de aerare. Începeți la un capăt al site-ului și lucrați la capătul opus. Apoi, întoarceți-vă și întoarceți-vă în direcția opusă, folosind vârfurile sculei dvs. pentru a scoate un patch proaspăt de sol neatins. Continuați în acest fel până când ați transformat întreaga zonă pe care doriți să o uscați. Pe măsură ce lucrați, vârfurile aeratorului vor deschide o mulțime de găuri mici în murdărie, permițând mai mult aer și lumină solară să intre.
  • Pentru a utiliza un aerator de pas, plasați vârfurile împotriva solului la un unghi de 90 de grade și plasați greutatea completă pe capul sculei cu un picior pentru ao plânge în murdărie.
  • Când utilizați o rake sau o furculiță, împingeți vârfurile în pământ ca o suliță, apoi rotiți mânerul lung înainte și înapoi pentru a slăbi solul.
  • Dacă ați optat pentru o pereche de pantofi de aerare, pur și simplu îi strângeți în picioare și mergeți înapoi și înapoi pe site-ul dvs. de lucru. Cu această metodă, veți obține un mic exercițiu ca un bonus suplimentar!
  • Operarea unei mașini aerator este, de obicei, la fel de ușoară ca împingându-l pe suprafața de lucru ca o mașină de tuns iarba, dar asigurați-vă că consultați instrucțiunile producătorului pentru a vă asigura că utilizați instrumentul în siguranță și eficient.
  • Imagine intitulată Becuri de crin Pasul 13
    5. Păstrați solul aerat clar pentru următoarele câteva zile. De îndată ce ați terminat, colectați orice resturi persistente pe care a fost descoperită aeratorul dvs. După aceea, faceți un efort de a păstra roci, ramuri căzute, deteriorarea materiei vegetale și alte materiale luate în timp ce elementele își fac lucrurile. Atâta timp cât vremea rămâne uscată, solul dvs. ar trebui să fie de lucru în aproximativ o săptămână.
  • Eliminarea aglomerărilor mari de murdărie slăbită poate da solului mai mult spațiu pentru a se extinde, ceea ce, la rândul său, își va îmbunătăți capacitatea de a se scurge mai complet.
  • Metoda 2 din 3:
    Adăugarea amendamentelor de uscare a solului în creștere
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o bucată de cartofi de flori violet Pasul 4
    1. Clarificați orice obstacole posibile care ar putea face mai greu să funcționeze. Începeți prin rafinarea periei împrăștiate, frunze, mulci vechi și orice alte resturi dense sau absorbante. Aceste materiale pot bloca aerul și lumina soarelui de la introducerea murdăriei de mai jos. Ca urmare, solul dvs. va rămâne neatins de procesele naturale de uscare și va rămâne mai mult.
    • Îndepărtarea resturilor nedorite ar putea permite să-și găsească calea în sol odată ce adăugați amendamentele dorite, lăsând solul mai înfășurat mai mult decât înainte.
  • Imaginea intitulată cresc castraveții la murat Pasul 2
    2. Lăsați murdăria să se usuce cât mai mult posibil peste noapte. După ce ați curățat locul de muncă, lăsați-l să stea neperturbată pentru aproximativ 8-12 ore. Acest lucru va oferi aerului înconjurător și lumina soarelui puțin timp pentru a-și rezolva magia pe sol înainte de a începe să o îmbunătățești. Nu este nevoie să așteptați până când este complet uscat, deoarece acest lucru ar învinge în principiu scopul - doar asigurați-vă că orice apă permanentă a început să se retragă.
  • Umiditatea adaugă o greutate considerabilă în sol, deci veți avea un timp mult mai ușor de lucru amendamentele în murdărie atunci când este parțial uscat.
  • Dacă timpul este esențial, este bine să începeți să vă modificați solul în timp ce este încă oarecum soggy. Doar fiți conștienți de faptul că va trebui să utilizați mult mai mult grăsime cotă.
  • Imagine cu denumirea legumelor de grădină în Pasul de primăvară 3
    3. Răspândiți 2-3 inci (5.1-7.6 cm) de pietriș peste suprafața solului. Se toarnă una sau mai multe pungi de pietriș de mazăre fină peste locul de muncă și folosiți o lopată sau o rake pentru ao dispersa la o grosime uniformă. Care lucrează o cantitate mică de pietriș în sol va crea un spațiu neabsorbant între particulele individuale, lăsând mai mult aer în și minimizând cantitatea de apă pe care solul îl păstrează.
  • Veți găsi pietriș de mazăre în diferite dimensiuni la orice magazin de grădinărit, sau în peluza și grădina de grădină a Centrului dvs. de îmbunătățire a casei locale.
  • De asemenea, aveți opțiunea de a folosi nisipul, mai degrabă decât pietriș, cu condiția să lucrați cu un tip de sol non-lut. Introducerea nisipului la argilă umedă poate determina să se întărească ca betonul.
  • Imagine cu denumirea legumelor de grădină în primăvară Pasul 5
    4. Aplicați 2-3 în (5.1-7.6 cm) strat de modificare organică a alegerii. Lopată unele soldoil bine echilibrate, compost, humus sau un alt tip de material densnic de nutrienți direct pe partea superioară a pietrișului. Distribuiți materialul uniform asupra site-ului dvs. de lucru. Acum sunteți gata să începeți amestecarea celor două straturi de amendamente în sol.
  • Când adăugați pietriș sau nisip la murdărie, creșteți cantitatea de spațiu ocupat de componente non-nutritive. Amendamentele dvs. organice vor compensa acest efect prin stimularea conținutului general de nutrienți al solului.
  • Este bine să săriți acest pas dacă nu intenționați să crească nimic în murdăria pe care o uscați.
  • Bacsis: O regulă bună a degetului mare când Lucrul cu soluri de lut este de a folosi aproximativ 1 curte cubică (0.8 metri cubi) de material de amendament pentru fiecare 100 de metri patrati (9.3 m) de sol. Puteți scăpa cu utilizarea unui raport ușor mai scăzut pe tipurile de sol de uscare natural.

  • Imagine intitulată crescă de castane Pasul 10
    5. Amestecați amendamentele în sol cu ​​o lopată, o rake sau un hoe. Utilizați utilajul dvs. pentru a distruge temeinicolul peste zona pe care doriți să o uscați. Așa cum faceți, materialele dvs. de modificare vor deveni încorporate în solul umed. Pentru cele mai bune rezultate, vizitați să lucrați la o adâncime de cel puțin 8-9 cm (20-23 cm) și asigurați-vă că nu există buzunare dense sau clustere rămase în urmă.
  • Odată ce ați modificat solul umed, orice apă rămasă în zona superioară trebuie să se scurgă mai repede decât de obicei. Va avea probabil mai puține probleme cu retenția de umiditate timp de câteva săptămâni sau luni după aceea.
  • Metoda 3 din 3:
    Site-uri de construcție a vitezei cu var
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Purple Flower Bush Pasul 9Bullet1
    1. Ridicați unul sau mai multe saci de var quarime sau hidratate. Există mai multe soiuri de var agricol, fiecare cu propriul său machiaj chimic unic și aplicație practică. În scopul de a usca solul saturat, cel mai bun pariu va fi de a folosi quicklime sau var hidratat. Ambele produse sunt disponibile la cele mai importante magazine de grădinărit și centre de îmbunătățire la domiciliu.
    • Suplimentul cunoscut sub numele de "QuickLime" este de fapt oxid de calciu, în timp ce var hidratat este mai precis cunoscut sub numele de hidroxid de calciu. Ambele produse servesc aceleași funcții, dar Quicklime este, în general, viteza celor două produse.
    • Evitați utilizarea varului agricol standard. Acest tip de var este pur și simplu calcarizat calcar, deci nu va fi mai eficient decât amendamentele de uscare, cum ar fi pietrișul sau nisipul.
  • Imagine intitulată Cumpărați mănuși de grădinărit Pasul 2
    2. Trageți niște mănuși de grădinărit înainte de a ajunge la locul de muncă. Alegeți o pereche de mănuși care sunt făcute dintr-un material gros, durabil, multi-strat și sunt libere de găuri sau uzură excesivă. Atât varul quicklime cât și hidratat pot provoca arsuri chimice severe dacă vin în contact cu pielea goală..
  • În timp ce sunteți la el, este o idee bună să vă alăturați unei mască de față pentru a evita inhalarea prafului iritant.
  • Hainele de lucru cu mâneci lungi sunt, de asemenea, foarte recomandate. Aveți grijă să nu atingeți varul cu o parte neprotejată a corpului, mai ales dacă pielea este umedă sau umedă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o bucată de cartofi de flori violet Pasul 9
    3. Răspândiți un minim de 2 inci (5.1 cm) de var pe suprafața solului. Puteți utiliza o lopată pentru a distribui varul sau pentru a aplica exact unde aveți nevoie de ea manual. Dacă aveți de-a face cu o zonă largă, deschisă, cum ar fi un șantier de construcție curățat, acesta poate ajuta la utilizarea unui împrăștiat împrăștiat sau a unui camion vrac pneumatic. Acoperiți fiecare zonă pe care doriți să o uscați complet.
  • Încercați să vă asigurați că varul este o grosime uniformă asupra întregului dvs. site de lucru.
  • Dacă este necesar, puteți să vă strângeți pe var pete în pete cu apă în picioare sau în mod deosebit de noroi.
  • Imagine intitulată Accrue Timp de vacanță Pasul 5
    4. Lăsați varul să stea timp de 1-2 ore înainte de a continua. În acest timp, varul va începe să se evaporeze excesul de apă de suprafață. Acest lucru îi conferă un avantaj major față de metodele mai lente de uscare, cum ar fi aerarea și modificarea..
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o bucată de cartofi de flori violet Pasul 3
    5. Utilizați o lopată, o rake sau un hoț pentru a lucra la var în sol. Tăiați, întoarceți-vă și săturați-vă în murdăria umedă pentru ao sparge și a încorpora particulele de var încă așezate pe partea de sus. Încercați să amestecați var la o adâncime de cel puțin 6 inci (15 cm). Cu cât puteți obține mai adânc, cu atât mai repede și mai bine vă va usca solul.
  • Poate fi necesar să lucrați la var de adâncime de 10-12 inci (25-30 cm) sub suprafața murdăriei, dacă locul dvs. de lucru este complet saturat.
  • Ar trebui să puteți spune o diferență semnificativă în nivelul de umiditate al solului dvs. în aproximativ o oră de tratament.
  • Avertizare: Rețineți că adăugarea de var la solul dvs. va crește nivelul pH-ului, făcându-l mai alcalin. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra condițiilor de creștere, dacă intenționați să utilizați locul de muncă pentru ridicarea plantelor sau a culturilor comestibile.

  • Imagine intitulată Construiți o mică grădină Pasul 5
    6. Compactă solul dacă veți construi pe ea. Treceți peste întreaga suprafață cu o rolă de gazon sau o manipulator de mână, apăsând în jos murdăria tratată până când se simte ferm. În plus față de a face site-ul dvs. de lucru mai stabil, compactarea va contribui, de asemenea, la menținerea lime îngropată în poziție. Din acest motiv, solul ar trebui să rămână relativ uscat, chiar și după precipitații grele.
  • Plimbarea înainte și înapoi pe patch-urile mici de murdărie va avea, de asemenea, același efect fără a fi nevoie să utilizați orice echipament suplimentar.
  • Compactarea expanselor mari poate solicita să utilizați un dispozitiv de rulare industrială, cum ar fi un picior de oaie sau o rolă cu roți plate.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Metodele descrise aici fac posibilă uscarea murdăriei umede la rate mai rapide decât cele normale, dar nu există nici o garanție că vor fi bune pentru compoziția structurală sau chimică a solului la locul de muncă, în special dacă intenționați să utilizați pentru cultivare.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Aerând solul în gazonul sau grădina

    • Lopată
    • Instrumentul de aerare manuală (aerator de pas, furculiță de grădinărit, rake spiked, pantofi de aerare etc.)
    • Mașină de aerare rotativă (opțional)

    Adăugarea amendamentelor de uscare a solului în creștere

    • Lopată
    • Pietrele de mazare fine
    • Materialul de amendament organic (solul, compostul, humusul etc.)
    • Nisip (opțional-pentru sol non-lut)
    • Rake sau hoe (opțional)

    Site-uri de construcție a vitezei cu var

    • Quicklime sau var hidratat
    • Lopată
    • Manusi de gradinarit
    • Mască
    • Cilindru de gazon sau manipulator de mână
    • Rake sau hoe (opțional)
    • Roller industrial sau compactor (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar