Cum să evitați să fiți urmărit pe social media

Indiferent dacă sunteți precaut de un stalker obsesiv, sau pur și simplu nu doriți ca un creep să vă deranjeze, nu este dificil să ne desființați să vă distrați în timp ce se bucură încă de aspectul social al site-urilor de rețea. Faceți modificări la setările dvs. de confidențialitate pe platforme. Aveți grijă să dezactivați urmărirea locației și să etichetați în fotografii. Nu interacționați cu stalkerul dvs. și obțineți autoritățile implicate dacă este necesar.

Pași

Metoda 1 din 4:
Protejarea informațiilor dvs
  1. Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe mass-media socială Pasul 1
1. Asigurați-vă profilurile private. Fiecare site media socială vă permite să decideți ce informații sunt împărtășite cu webul și ceea ce este privat sau partajat cu contactele. Profitați de această caracteristică și vă protejați cu ușurință de un stalker. Setați setările pentru a partaja numai informații și pentru a interacționa cu prietenii sau contactele.Fiți vigilenți pe toate platformele dvs. de social media și să vă ajustați setările de confidențialitate.
  • Dacă aveți conturi pe Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr, Instagram și YouTube, de exemplu, asigurați-vă că verificați setările de confidențialitate pe fiecare și maximizați-le pe bord. Feriți-vă că unele site-uri, cum ar fi VSCO și Pinterest, au setările de confidențialitate mică.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe mass-media socială Pasul 2
    2. Dezactivați geotagging-ul. Geotagging arată automat locația dvs. de pe telefonul smartphone. Acest lucru poate fi periculos deoarece un stalker poate ști unde vă aflați și, mai important, dacă sunteți la domiciliu sau departe. Accesați setările aplicației de pe telefon și dezactivați caracteristicile de geotagging sau locație.
  • Dezactivați toate serviciile de localizare și geotagging pentru social media.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe media socială Pasul 3
    3. Utilizați un nume de utilizator diferit pentru fiecare site social media pe care îl aveți. Dacă numele dvs. de utilizator pe Facebook este "PuppiesAndcookies", Oricine poate conecta asta într-un motor de căutare și găsiți celelalte profiluri în acest nume de utilizator. Dacă aveți mai multe conturi media sociale, utilizați un nume de utilizator diferit pentru fiecare. Acest lucru vă va ajuta să vă protejați confidențialitatea și să faceți lucrurile mai dificile pentru un stalker.
  • Nu păstrați același nume de utilizator și adăugați doar cratime sau modificați câteva litere. Un Cyberstalker calificat va ști cum să vă găsească contul dacă numele a avut doar schimbări minime.
  • Au și o altă adresă de e-mail.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe mass-media socială Pasul 4
    4. Ascundeți contactele. Dacă aveți o listă de prieteni în contul dvs. social media, ascundeți-l. Un stalker poate încerca să ajungă la un prieten al tău, pentru a se apropia de tine. Prietenii dvs. sau lista de contacte pot fi gestionați prin setările dvs. de confidențialitate.
  • Lăsați prietenii dvs. să afle despre stalker și să nu răspundă la mesaje ciudate sau la cereri de contact.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit în Media Social Pasul 5
    5. Utilizați caracteristicile de securitate. Păstrați computerul fără amenințări sau încălcări în securitate prin instalarea software-ului de siguranță și a unui firewall. Dacă utilizați un cont de la un alt computer, deconectați-vă înainte de a pleca. Dacă vă temeți că stalkerul poate încerca să intre în contul dvs., creați o parolă sigură.
  • Asigurați-vă că nimeni nu poate utiliza sau găsi informațiile dvs., din exterior sau din interior.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit în Media Social Pasul 6
    6. Ștergeți conturile vechi. Dacă aveți conturi vechi care sunt în prezent inactive, le ștergeți. Acest lucru este deosebit de important dacă site-urile au informații personale sau fotografii ale dvs. Gândiți-vă la orice conturi pe care le-ați deschis când ați fost mai tineri și ați abandonat. Este posibil să trebuiască să schimbați parola dacă ați uitat-o. Conectați-vă, apoi ștergeți în întregime contul.
  • De exemplu, dacă aveți un cont vechi Myspace pe care nu l-ați folosit de-a lungul anilor, luați-l în jos. S-ar putea să aibă fotografii sau informații pe care nu doriți să le împărtășiți cu un stalker.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit în Social Media Pasul 7
    7
    Eliminați-vă de la motoarele de căutare. Luarea informațiilor dvs. personale este o modalitate de a vă proteja identitatea pe Internet dincolo de mediile sociale.În timp ce motoarele de căutare vor elimina rar conținutul în numele dvs., puteți lua niște pași pentru a minimiza ceea ce apare când numele dvs., dacă este căutat. Faceți o căutare pe cont propriu și să vă ocupați de fiecare rezultat individual.
  • De exemplu, dacă rezultatul dvs. de căutare vine cu panouri Pinterest, dezvăluiți știfturile dvs. și modificați confidențialitatea contului.
  • Dacă vă temeți de siguranța dvs. și doriți să luați fiecare măsură posibilă să rămâneți în siguranță, Eliminați identitatea pe Internet.
  • Metoda 2 din 4:
    Protejarea interacțiunilor
    1. Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit în Media Social Pasul 8
    1. Nu acceptați noi prieteni sau urmăriți cererile. STALKERS pot crea un cont fals care îi împiedică pe altcineva în speranța de a vă apropia de dvs. Dacă primiți un nou prieten sau urmați cererea, nu o acceptați. Ștergeți-l sau nu faceți clic pe acesta. Nu le trimiteți și spuneți: "Cine este acesta?"Sau:" Te cunosc?"Deoarece acest lucru poate deschide linii de comunicare cu cineva care ar putea fi stalkerul tău.
    • Lăsați-i pe prietenii tăi să știe despre stalkerul tău și să se ajungă la ei să ajungă la tine.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe mass-media socială Pasul 9
    2. Cereți-i să se oprească. Dacă știți persoana care vă urmărește, cereți-i să se oprească. Solicitați o dată în scris pentru ca ei să-și oprească comportamentul, atunci nu interacționați sau nu le vorbi din nou. Salvați orice corespondență în formularele digitale și de copiere hard.
  • De exemplu, spuneți: "Nu-mi plac mesajele și comentariile pe care le trimiteți. Vă cer să vă opriți. Mulțumesc."
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe mass-media socială Pasul 10
    3. Evitați să interacționați. Nu interacționați în nici un fel cu stalkerul tău. Indiferent dacă le cunoașteți în viața de zi cu zi sau știți doar despre activitatea lor pe internet, stați departe. Ei ar putea încerca să escaladeze situația sau să spună lucruri pe care le cunosc vă vor supăra sau vă intrigă pentru a vă face să răspundeți sau să scrieți înapoi. Nu luați momeala.
  • Cu toate acestea, păstrați o înregistrare scrisă a oricărui lucru pe care v-au trimis-o, inclusiv texte, mesaje, imagini, amenințări etc.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe pasul social media 11
    4. Blocați conturile suspecte. Dacă știți că există un stalker care vizualizează conturile dvs. și sunteți conștienți de contul (contul dvs.) al stalkerului, blocați-le! Caracteristica blocului de pe fiecare site este diferită, astfel încât este posibil să nu puteți ascunde totul, dar poate face ceva pentru a le opri.
  • Facebook, Twitter, Tumblr, YouTube, Instagram toate au opțiuni pentru a bloca complet o persoană sau un profil.
  • Dacă creează conturi noi, blocați și acelea.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe pasul social media 12
    5. Opriți mesageria. Unele conturi sociale media au o caracteristică de mesagerie, iar străinii pot folosi acest lucru pentru a vă contacta. Puteți dezactiva aplicațiile de mesagerie și puteți bloca persoanele care nu vă conectați. Aceasta înseamnă că, chiar dacă acestea creează profiluri alternative, acestea nu vă pot contacta.
  • De exemplu, Facebook are o caracteristică în care oamenii care nu sunt prieteni nu vă pot trimite să vă transmiteți sau să vă trimiteți o cerere de prietenie.
  • Metoda 3 din 4:
    Protejarea fotografiilor
    1. Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe Media Social Pasul 13
    1. Evitați etichetarea fotografiilor. Nu etichetați alții și nu permiteți altora să vă eticheteze. După ce vă conectați la profilul altcuiva prin etichetare, se deschid găurile mari de confidențialitate. O persoană poate vedea alte imagini ale dvs. sau ale familiei și prietenilor dvs. și vor vedea și comentariile pe care le-ați lăsat (și comentariile au plecat despre tine). Setările de confidențialitate ale fotografiilor ar putea afecta siguranța dvs.
    • Asigurați-vă că fotografiile dvs. nu sunt geotagged.
    • Porniți o caracteristică pe unele site-uri de social media pentru a aproba etichetele înainte de a apărea în profilul dvs. În acest fel, nu puteți aproba și nu vor apărea.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit în pasul social media 14
    2. Privatizează albumele foto online. Efectuați toate albumele foto online Private, de asemenea, in mod deosebit Dacă încorporați imagini din aceste albume pe profilurile dvs. de social media. De exemplu, dacă utilizați o platformă de partajare a norului sau a fotografiilor, faceți toate albumele dvs. private sau partajate numai de dvs.
  • De exemplu, dacă utilizați fotografii din contul dvs. Google din contul dvs. Blogger, verificați setările pentru a vă asigura că conținutul pe care îl doriți este privat.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe mass-media socială Pasul 15
    3. Încărcați imagini mici. Chiar dacă profilurile dvs. sunt private, oamenii pot găsi versiunea originală a imaginii dvs. de profil sau a Avatarului (cea mare rezoluție) și descărcați-o. Încărcați imagini în rezoluție redusă. În acest fel, ei nu pot să micșoreze pe tine sau pe caracteristicile tale.
  • Dacă imaginea dvs. de profil este publică, luați în considerare utilizarea unei imagini care nu este aproape de dvs. S-ar putea să doriți să postați o imagine a ceva care nu sunteți, ca o expresie sau o zicală sau orice altceva care nu va alimenta obsesia unui creep.
  • Metoda 4 din 4:
    Obtinerea ajutorului in afara
    1. Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe mass-media socială Pasul 16
    1. Raportați activitate amenințătoare. Dacă vă simțiți amenințat și vă temeți de siguranța dvs., ajungeți la cineva în autoritate pentru ajutor, ca ofițer de poliție. S-ar putea să fiți în măsură să obțineți o ordine de protecție sau să urmăriți o comandă, deoarece Cyberstalking este ilegal.
    • Când mergeți la poliție, strângeți toate dovezile și prezentați-o. Stati de ce te simti ameninþi si ce vrei sa faci.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit pe pasul social media 17
    2. Jurnal și raportați adresa IP a lui Stalker. Puteți urmări și raportați adresa IP a stalkerului. Unele site-uri media sociale bazate pe blog, cum ar fi Tumblr și WordPress, permit instalarea unui logger IP în contul dvs. Găsiți un instrument care poate fi instalat pe pagina dvs. Social Media, cum ar fi StatCounter, și instalați-l în contul dvs. Acest lucru poate fi utilizat în diferite moduri - puteți urmări pur și simplu adresele IP care vizitează blogul dvs., blocați adresa IP (ES) a stalkerului sau căutați adresa IP de pe un site cum ar fi WHOIS.
  • De asemenea, puteți contacta furnizorul de servicii Internet (ISP) sau propriul dvs. ISP și solicitați mesaje sau contactați să fie blocate.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi urmărit în mass-media socială Pasul 18
    3. Deschide un bilet de sprijin. Dacă știți că sunteți urmărit de cineva și cunoașteți numele (numele) contului (lor) și blocarea acestora și / sau ascunderea conturilor dvs. nu face truc, încercați să găsiți un mod de a contacta administratorii site-ului sau "Ghișeu de ajutor". Deschideți un bilet de suport și afișați toate informațiile de care aveți nevoie în biletul de asistență - va trebui să introduceți o adresă de e-mail, dovada hărțuirii (acesta este locul în care un logger IP poate veni la îndemână) și orice altceva este necesar.
  • Un exemplu de ce să spun ar putea fi, "Acest utilizator a folosit Tumblr pentru a viziona contul meu și a trimite mesaje amenințătoare. Am încercat să ascund versiunea web a blogului meu, dar cred că folosesc aplicația pentru a ajunge în jurul valorii de asta. De asemenea, am blocat contul lor și am instalat un logger IP pe blogul meu, dar mă pot contacta în continuare. Faceți ceva despre acest cont."
  • Rețineți că nu se vor uita toate biletele de sprijin. În special dacă personalul site-ului este cunoscut ca să nu fie foarte prietenos sau util pentru utilizatorii săi, este posibil să nu vă ajutați prea mult.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar