Cum să găsești pe cineva

În epoca informațională, toată lumea părăsește o traseu digital. Și dacă persoana nu are unul, bine, să arătăm mai greu. Cu Google, Facebook, Tumblr, LinkedIn și nenumărate alte site-uri sociale, oricine căutați este obligat să aibă câteva informații personale online. Deși uneori înfiorător, este ușor să urmați acest traseu tot drumul înapoi la persoana pe care ați căutat-o.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea unei persoane online
  1. Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 1
1. Notați toate informațiile vitale despre care știți despre această persoană. Încercând să găsească pe cineva folosind numele lor, probabil va arunca prea mult o plasă. Faceți vânătoarea mai direcționată prin includerea informațiilor precum:
  • Numele complet și porecla
  • Vârsta și data nașterii
  • Școlile au participat la școală
  • Hobby-uri, Îi place și nu-i place, sporturi de echipă (mai ales la școli)
  • Locuri de lucru
  • Adrese vechi și numere de telefon
  • Prieteni, membrii familiei și vecinii
  • Imaginea intitulată Găsiți cineva Pasul 2
    2. Căutați variații pe numele persoanei și / sau porecla. De fiecare dată când găsiți o pagină sau un indiciu care sugerează alte părți ale profilului, scrieți-l în profil. De exemplu, ați putea găsi "Bea Harrington" menționate într-un ziar din Albany, NY și "Beatrice R. Harrington "într-o broșură din Dallas, TX. Notați ambele locații din profilul cu semne de întrebare. Dacă găsiți o altă indicație că persoana cu acel nume este într-una din acele locații, puneți o bifă lângă acea locație de fiecare dată.
  • Pentru a trage numai potriviri exacte, puneți ghilimele în jurul fiecărei versiuni a numelui lor. (Dacă nu sunteți sigur de ortografie, nu utilizați ghilimele.) Conectați-l în motoarele de căutare majore (Google, Yahoo, etc.) - Cele mai multe variante și motoare pe care le încercați, cu atât mai multe informații despre care probabil veți găsi.
  • Dacă bănuiți că persoana a mers într-o altă țară, mai ales în cazul în care se vorbește o altă limbă, încercați un motor de căutare străin. Multe motoare de căutare majore au versiuni diferite pentru diferite țări (Australia, China etc.). Încercați cele.
  • Când căutați o femeie care s-ar fi putut căsători și și-a schimbat numele, încercați să adăugați "Né" În caseta de căutare cu fiecare variație (Née este un cuvânt folosit pentru a indica faptul că persoana utilizează numele lor de fată).
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva pasul 3
    3. Variază căutările dvs. online prin includerea altor detalii despre persoana respectivă. După ce ați făcut o mișcare completă pe numele și porecla persoanei, faceți o secundă cu o ușoară modificare, cum ar fi orașul natal, vârsta, liceul, fostul loc de muncă etc. Repetați după cum este necesar.
  • Dacă știți despre un anumit site web, această persoană poate fi asociată, puteți căuta în cadrul site-ului pe Google cu ceva de genul"Site: Stanford.edu Beatrice Harrington" să se concentreze asupra acestor rezultate.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 4
    4. Utilizați un motor de căutare proiectat special pentru a găsi oameni. Acestea permit oricui să efectueze căutările oamenilor. Încercați zabasearch.com sau pipl.com, de exemplu. Utilizați filtre pentru a vă restrânge rezultatele atunci când este cazul.
  • Trekkers pierdut este un alt loc pentru a găsi oameni pierduți. Alegeți țara, modul de transport sau altă opțiune și lăsați detaliile din forumul respectiv. Va trebui să vă înregistrați pentru a plasa un anunț. Puteți căuta prin postările existente pentru a vedea cine vă poate căuta sau aceeași persoană pe care o căutați.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 5
    5. Căutați ultimul număr de telefon mobil cunoscut al persoanei. Deoarece celulele sunt mobile, iar numerele lor pot fi transferate la noi telefoane sau furnizori, numerele de celule ale oamenilor sunt mult mai puțin susceptibile de a le schimba numerele lor de origine. Deși urmărirea inversă a unui număr de telefon mobil costă, de obicei, bani, ați putea obține norocul prin pur și simplu căutarea numărului pe diferite motoare de căutare. Dacă persoana a enumerat sau a anunțat numărul de telefon oriunde pe Internet, este posibil să se întoarcă. Puneți întregul număr de telefon în ghilimele și experimentul cu cratime, perioade și paranteze pentru a separa numerele.
  • În SUA, un cod de zonă de trei cifre al unui telefon poate fi urmărit înapoi locația în care a fost emis un telefon mobil, care vă poate ajuta să identificați o altă zonă în care persoana a trăit sau a lucrat. Următoarele trei cifre ale numărului sunt zonele de schimb - cele mai multe zone de schimb acoperă un mic oraș sau o secțiune în interiorul unui oraș, spun o zonă de blocare de 10 x 10.Puteți contacta companiile de telefonie din acea zonă sau obțineți o agendă telefonică din zonă și faceți o hartă a zonei de schimb, pe baza schimburilor similare în cartea. Dacă aveți un număr de telefon și un cod poștal, puteți trece peste hărți și obțineți o zonă și mai mică pentru a căuta.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 6
    6. Căutați paginile albe online. Introduceți numele persoanei și alte detalii pe care le găsiți relevante. Cu toate acestea, dacă nu specificați locația, veți obține rezultate din întreaga țară, care este utilă dacă persoana sa mutat.
  • Uneori, căutarea după nume de familie va trage doar un membru al familiei pe care îl recunoști. Dacă paginile albe prezintă o listă de persoane asociate, ați putea găsi numele persoanei listate acolo. Acest lucru poate fi util în cazurile în care persoana pe care o căutați și-a schimbat numele de familie după căsătorie, de exemplu.
  • Căutați codul poștal al persoanei dacă este cunoscut. Dacă aveți un cod poștal de 9 cifre, acesta poate fi urmărit la blocul exact dintr-un oraș sau un oraș. Acum puteți căuta în directoare în acea zonă pentru această persoană.Dacă nu se află în acel director, Apel Directory Asistență pentru această zonă.De multe ori oamenii vor avea un număr nelistat, care, în timp ce nu în carte, este adesea în asistență de directoare.
  • Imagine intitulată Găsiți pe cineva Pasul 7
    7. Căutați site-uri de rețea socială. Unii oameni precizează că nu doresc ca profilurile lor publice să apară în rezultatele motorului de căutare, caz în care va trebui să mergeți direct la sursă. Încercați să căutați lucruri precum MySpace, Facebook, LinkedIn și Google Profils. Dacă este dat o opțiune, asigurați-vă că ați îngustat rezultatele rezultatelor prin specificarea unui oraș natal sau a unei școli etc. Pentru a căuta simultan toate site-urile majore de rețele sociale, utilizați un motor de căutare ca Wink.COM.
  • Imagine intitulată Găsiți pe cineva Pasul 8
    8. Luați în considerare mai multe căutări non-tradiționale. Uneori, Facebook și Google nu vă dau exact informațiile pe care le căutați. Dacă există...Scenariile speciale pe care această persoană le poate avea, vă puteți concentra asupra acestora în loc de informațiile generale pe care fiecare site le va justifica.
  • Majoritatea statelor au site-uri web de căutare în cazul în care tot ce trebuie să faceți este (după ce ați recunoscut termenii și acordurile, desigur) Introduceți numele unei persoane și toate run-urile lor apar într-o listă frumoasă. Dacă nimic altceva, este suculent și vă poate da locația lor (dacă sunt în stare).
  • Dacă a trecut o perioadă de timp de când ați văzut Ascunderea sau părul acestei persoane, luați în considerare căutarea SSDI - indicele de deces de securitate socială.
  • În timp ce nu există site-ul național, majoritatea statelor au înregistrări ale deținuților lor. O interogare rapidă pe Internet va întoarce ceea ce este site-ul statului dvs. (asigurați-vă că este .gov).
  • Centrul Național de înregistrări ale personalului este o listă destul de cuprinzătoare a înregistrărilor militare.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 9
    9. Postați un anunț. Dacă știți unde este localizată persoana, postați un anunț în buletinul local de buletin online (E.G. Craigslist). Explicați cine căutați și de ce. Lăsați o formă de informații de contact pe care nu vă deranjează să o spammed (ex. O adresă de e-mail pe care ați creat-o în mod special în acest scop).
  • Dacă doriți un anunț pe termen lung, Construiți un site simplu care utilizează numele lor ca cuvânt cheie. Dacă ei caută vreodată numele lor, site-ul dvs. s-ar putea întoarce.
  • Dacă nu cunoașteți locația persoanei, dar știți care au mers școlile, ceea ce este cariera lor sau ce hobby-uri / interese pe care le urmăresc, încercați să postați pe forumuri și liste de e-mail ("ListServs"). Păstrați confidențialitatea persoanei în minte - nu dezvăluiți informații incriminante pe care le știi despre ele.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 10
    10. Luați în considerare cu atenție postarea într-un forum pentru un prieten. Forumurile Findower sunt disponibile și sunt moderate de "Căutați îngerii" sau voluntari care utilizează unelte speciale de căutare. Cu toate acestea, este puțin probabil ca persoana pe care o cauți să aprecieze să aibă detaliile lor relevante distribuite străinilor online - în special tipul de persoană care a reușit să nu lase un traseu de hârtie până acum.
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea unei persoane prin mijloace alternative
    1. Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 11
    1. Intreaba in jur. Intrați în contact cu alți oameni care cunoșteau persoana specifică pe care o căutați (sau vă poate pune legătura cu cineva care face). Puneți-le întrebări despre momentul în care le-au văzut, au vorbit cu ei sau de orice informații personale, cum ar fi ultimele adrese de e-mail cunoscute sau numere de telefon.
    • Asigurați-vă că ați explicat de ce căutați această persoană. Ei nu vă pot spune nimic pentru a proteja confidențialitatea persoanei, dar probabil vor spune persoanei că le căutați și persoana ar putea dori să intre în legătură cu dvs. Lăsați numele și numărul de telefon în urmă în acest scop.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 12
    2. Examinați organizațiile pe care persoana le-ar fi alăturat sau a fost asociată cu. Ar putea fi un hobby, o biserică, non-profit sau o organizație profesională. Cereți o copie a directorului lor de membru, dacă este disponibil și verificați numele persoanei acolo.
  • Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru a găsi oameni care pot ști ceva. Dacă nu vă pot spune exact unde este persoana, ei vă pot fi capabili să vă apropiați de un pas.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 13
    3. Ia în considerare forjarea peste un aluat. Dacă sunteți foarte greu pentru a găsi această persoană, petrecerea unei schimbări pot obține informațiile pe care le căutați. Site-uri cum ar fi Intelius.com (care este de fapt folosit de zabasearch.com) au adesea fișiere mai cuprinzătoare, dar taxa pentru datele lor.Dacă sunteți dispus, ar putea să vă rezolve necazurile.
  • Dacă internetul nu sau nu îl va face, luați în considerare angajarea unui investigator privat. Dacă nu aveți noroc, sau nu aveți timp suficient pentru a urmări această persoană în jos, ar putea fi mai bine să plătiți un profesionist pentru a face acest lucru.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 14
    4. Faceți unele apeluri telefonice. Deși ar putea fi un pic ciudat, cel mai bun mod de a ajunge la persoana este prin al lor reţea. Orice știți despre ele, luați oamenii în acele cercuri la telefon. Fie că este un șef, o prietena veche sau un vecin, face apel. Se bate cu siguranță că conduce peste tot.
  • Asigurați-vă că sunteți prietenos și să apară sănătoși. Lumea este atât de plină de mass-media negative în zilele noastre că un străin care ne întreabă despre un prieten al nostru vine ca fiind foarte umbros. S-ar putea să obțineți câteva răspunsuri urâte, dar de asemenea, puteți lovi aur.
  • Imaginea intitulată Găsiți cineva pasul 15
    5. Vizitați tribunalul. Deși o căutare online ar trebui să justifice rezultate similare, uneori o călătorie bună pe jos la tribunalul local (sau orice instanță se află în vecinătatea persoanei) poate să-i prindă noi informații. Găsiți biroul de înregistrări publice și faceți bine cu grefierul. Cine știe? Poate că există ceva care ar putea să vă aducă pe drumul cel bun.
  • Avertisment corect, poate exista o taxă. Ar trebui să fie destul de nesemnificativ. Doar fiți bucuroși că nu vă dau și înregistrările publice, ca și bomboanele.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea unei persoane dispărute
    1. Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 16
    1. Suna la politie. Odată ce sunteți pe deplin încrezători, această persoană lipsește într-adevăr, alertează aplicarea legii locale. Din păcate, oamenii dispar în fiecare zi și există o rutină la acest eveniment.
    • Asigurați-vă că le oferiți tuturor informațiilor persoanei: vârsta, înălțimea, greutatea, culoarea părului, culoarea ochilor, culoarea pielii, caracteristicile distincte, ceea ce purtau când au dispărut etc. Dați-le o fotografie curentă și amprentele lor (dacă le aveți).
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 17
    2. Fișier o notificare online. NMAUPS (Sistemul național dispărut și neidentificat) este cel mai mare sistem din America pentru persoanele dispărute.Faceți o notificare online, astfel încât toată lumea, inclusiv aplicarea legii, va avea acces la informații. Veți putea să o actualizați în consecință și veți vedea dacă altcineva a postat informații suplimentare.
  • Există, de asemenea, Centrul Național pentru Copii dispăruți și exploatați, Alianța Națională privind boala mintală și îngrijirea sănătății naționale pentru consiliul fără adăpost - dacă persoana dvs. se potrivește în oricare dintre aceste categorii, luați în considerare depunerea unui lucru pe site-urile lor respective.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 18
    3. Căutați cu atenție profilurile lor sociale. Fie că este un copil, un adolescent sau un adult cu drepturi depline, căutați profilurile lor sociale (Facebook, Twitter, etc.) pentru indicii cu privire la ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Ei ar fi putut posta ceva care duce la ceva ce nu știa.
  • Uitați-vă și la profilurile prietenilor lor - informațiile pot fi acolo. Dacă sunteți atât de înclinat, vă recomandăm să contactați acești prieteni pentru a întreba dacă au auzit ceva. Uneori oamenii caută refugiu în ceilalți că nu trebuie să vadă față în față.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 19
    4. Postați fotografiile din jurul orașului. Sperăm că această persoană este încă în zonă - și dacă sunt, postarea imaginilor în jurul orașului este singura modalitate prin care veți putea să-l avertizați în vecinătatea voastră. Alții vor putea să țină ochii și să vă contacteze dacă văd ceva.
  • Includeți toate informațiile vitale (cum ar fi ceea ce ați dat poliției) și asigurați-vă că includeți mai multe numere de telefon de contact. Dați cel puțin primul dvs. nume și stresați că puteți fi numit zi sau noapte.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 20
    5. Căutați casa dvs., zona înconjurătoare și spitalele locale. În cazuri, este imposibil să stați acasă și sper că altcineva se va ocupa de tot. Odată ce ați epuizat toate colțurile și crannitățile casei dvs. (sau ale lor), extindeți-l în cartier, apoi în oraș și în cele din urmă contactați spitalele. Nu este cel mai fericit evenimente, dar este necesar.
  • Când contactați spitalele, asigurați-vă că ați descrie persoana pe care o căutați. Ei nu pot fi sub numele lor real. Aduceți o fotografie curentă pentru a face procesul să meargă mai repede.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva pasul 21
    6. Alertă prieteni, familie și vecini. Cu atât mai mulți oameni care pot fi în căutarea, cu atât mai bine. Nu numai că ar trebui să vă epuizați rețeaua socială, dar să evapați a lor. Indiferent dacă este Barista de la Starbucks pe care ei o văd în fiecare zi de luni până vineri dimineață sau în după-amiaza de traversare, spuneți-i să știe.
  • Dacă este posibil, contactați aceste persoane cu informațiile și o imagine. Cei care sunt cunoscuți pot avea nevoie de imagine pentru a jogpa memoria.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva Pasul 22
    7. Alertați media. Odată ce ați făcut toate gradele pentru zona dvs., alertați media. Cea mai bună modalitate de a ajunge la o cantitate mare de oameni este prin posturile locale de televiziune, ziare și alte publicații. Sperăm că cineva a văzut ceva undeva.
  • Amintiți-vă că toată lumea este de partea dvs. Nu este nevoie să fii jenat, rușinat sau vinovat de această situație. Faceți ceea ce puteți pentru a vă asigura că această persoană se întoarce acasă în siguranță.
  • sfaturi

    Mergeți la o persoană de încredere pentru ajutor dacă simțiți că este suficient de important să faceți alții implicați. De asemenea, feriți-vă de avantajele pro și contra de a face acest lucru singur.
  • Fi cinstit Dacă găsiți persoana. Dacă reușiți să urmăriți pe cineva în jos, nu vă prefaceți că tocmai ați fost în oraș. Fii în față cu privire la eforturile dvs. de căutare. Poate fi jenant, dar persoana ar putea fi flatată. Dacă le face inconfortabil, înțelegeți și nu le contactați din nou. Cel mai rău lucru va fi dacă vă reluați interacțiunile cu această persoană și mai târziu, ei descoperă că le-ați căutat ridicat și scăzut. Care pot fi foarte alarmante și deranjante, mai ales că ați ascuns ceva de la ei.
  • Schimbați-vă gândirea. Acest lucru nu mai poate fi persoana pe care o cunoașteți odată. Aspectul, preferințele, stilul de viață și obiceiurile s-ar fi putut schimba dramatic, chiar și într-un timp scurt. Toate informațiile pe care le aveți pot fi depășite. Nu excludeți noi informații deoarece "Nu s-ar fi mutat niciodată acolo" sau "El nu ar fi făcut niciodată asta." De asemenea, trebuie să acceptați posibilitatea ca persoana să fi murit sau să plece la închisoare.
  • Avertizări

    Dacă nu doriți să fiți găsit, atunci nu puneți informațiile dvs. personale online, cel mai adesea nu este nevoie să introduceți o adresă de domiciliu, deci nu.
  • Întotdeauna amintiți-vă că această persoană ar putea să nu vrea să vă vadă / să vă cunoască.
  • Nu minți oamenilor pentru a le face să vă dea informații. Nu numai că este neetic, dar persoana pe care o căutați poate afla ce faceți și deveniți suspectați de dvs., ducând la acțiuni juridice.
  • Făcând acest lucru cu intenția de a urmări pe cineva (care include chiar și-o urmăresc), vă poate obține o ordine de restricție și, în cele din urmă, arestat.
  • Acești pași pot fi, de asemenea, utilizați pentru cineva care să vă găsească.
  • Fiți pregătiți să plătiți pentru serviciile online care publică să vă ajute să găsiți pe cineva.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar