Cum să vă decorați casa în stil indian

Decorul indian este colorat, luminos și complicat și nu este surprinzător faptul că mulți oameni doresc să-și decoreze casele în acest stil particular. Indiferent dacă doriți să vă revizuiți întreaga casă sau o singură cameră, există o mulțime de modalități de a încorpora stilul indian în decorul dvs. De la utilizarea culorilor vibrante pentru a adăuga pături colorate Bandhani sau cumpărați bucăți de mobilier sculptate, puteți găsi ceva de adăugat la casa dvs. pe care o veți iubi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Implementarea elementelor generale de design
  1. Imagine intitulată Decorează-vă casa în stilul indian pas 1
1. Alege culori bogate, profunde pentru pereții, textile și decorațiuni. Evitați nuanțele luminoase și culorile pastelului. În schimb, alegeți culori cum ar fi roșu, turmeric, gălbenele, albastru, verde, ocru, jad, profund violet și alte nuanțe vibrante. În orice cameră dată, este bine să amestecați culorile contrastante, cum ar fi gălbenele și roșu, sau ați putea alege să rămâneți cu o culoare predominantă. Încercați să vă limitați la 3 culori predominante la cel mai mult.
  • Distrează-te de India negru și gri, spun rău și negativitate, care este cu siguranță ceva ce vrei să-ți aduci în casa ta.
  • Culorile înseamnă întotdeauna ceva în cultura indiană. De exemplu, verde este o culoare foarte festivă care comunică fericirea și pacea. Galben semnifică învățarea, competența și cunoștințele. Faceți unele cercetări pentru a afla ce înseamnă culorile dvs. preferate!
  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stil indian Pasul 2
    2. Optați pentru mobilier modelat și complicat. Căutați cotiere curbate pe scaune și canapele și căutați armoires și dulapuri care au sculpturi sau picturi de zeități pe ele. Munca de inlay este, de asemenea, foarte populară în decor indian, astfel încât să alegeți bucăți care au oglindă, fildeș, metal sau în piatră de lucru. Cu cât este mai ornată și detaliată o bucată de mobilier, cu atât mai bine.

    Bacsis: Pentru o cameră indiană tradițională, optați pentru bucăți grele din lemn masiv. Acest lucru va adăuga la ornatenița și opulența unei camere.

  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian pas 3
    3. Investiți în mai multe țesături indiene pentru a vă infuza camera cu o vibrație autentică. Alegeți perne, pături și aruncări care se imprimă blocarea blocului, cusăturile în stil Kantha, mătase, coloranți în stil bandhani, margele complicate, ciucuri, Batik și cusatura de aur. Multiple tipuri de țesături și texturi pentru perne, aruncări, tapiserii, fețe de masă și alergători vă vor face spațiul în mod clar în stil indian.
  • Kantha: Un stil de broderie care patchează împreună mai multe bucăți de țesături.
  • Bandhani: un stil de vopsire de haine cu modele complexe, mici.
  • Batik: un stil de vopsire de haine care utilizează desenul pe țesături cu ceară, apoi vopsirea hainelor și îndepărtarea ceară pentru a dezvălui modelul.
  • Bumbacul și mătase sunt cele mai comune țesături folosite pentru a face textile indiene.
  • Imagine intitulată Decoreaza-ti casa in stil indian pas 4
    4. Căutați modele tradiționale indiene și desene la decorarea. Indiferent dacă puneți tapet, luați o tapiserie pentru a vă închide de pe un perete sau pentru a lupta împotriva opțiunilor de țesături, rețineți că există modele specifice care sunt intrinsec indiene în natură. Alegeți modelele Paisley, Mandalas (modele de flori complicate, simetrice) sau imprimări concentrate naturale care au păsări, animale sau flori.
  • Tigrul este animalul național al Indiei, păunul este pasărea națională, iar Lotus este floarea națională.
  • Dacă vă luptați să găsiți inspirație pentru o cameră, vizitați un magazin de țesături și vedeți ce fel de culori și modele vă prinde ochiul. Când faceți cumpărături pentru noi decorațiuni, păstrați imaginile în minte.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unui aspect atrăgător
    1. Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian Pasul 5
    1. Face comunitatea concentrarea centrală a oricărei zone de locuit. Așezați mobilierul în zonele comune, astfel încât oamenii care stau în jos vor fi cu ușurință capabili să vorbească unul cu celălalt. Adăugați mai multe perne și pături în spațiul pentru a accentua confortul. De exemplu, pe un fotoliu, utilizați o pătură și 2 perne pentru a decora pe o canapea, 6 sau 7 perne ar funcționa bine. Chiar și în încăperi mici, încercați să aveți cel puțin două locuri diferite în care oamenii pot alege să stea, ca o canapea și un fotoliu sau un picior.

    Știați? În cultura indiană, este foarte comun ca generațiile multiple să trăiască împreună, astfel încât casele indiene sunt adesea spații mari și primitoare. Toată lumea împărtășește în general spații de locuit și bucătărie.

  • Imagine intitulată Decorează casa dvs. în stilul indian Pasul 6
    2. Aranjați mai multe spații de lounge informale de-a lungul casei dvs. Utilizați opțiuni alternative de ședere, cum ar fi picioarele, perne de podea, dewans (similar cu cele de zi cu zi) și canapele scăzute. Așezați covoarele de pluș pentru a crea căldură și pentru a separa vizual o zonă de ședere de la alta.
  • De exemplu, într-un dormitor, ați putea pune un Dewan la poalele patului dvs. - într-o Sunroom, Ați putea configura mai multe pachete de picioare și perne de podea pentru a crea un spațiu de hangout casual.
  • Imagine intitulată Decorează casa dvs. în stilul indian Pasul 7
    3. Alegeți bucăți opulente de mobilier pentru a crea centrul focal al camerei. Aranjați fiecare cameră, astfel încât spațiul să aibă cel puțin o bucată de mobilier mare pusă într-un loc de proeminență, ca un armoire mare de lemn, un cap complicat sau o masă greu sculptată. Odată ce ați avut acea piesă și ați decis unde să o puneți, aranjați restul mobilierului din jurul lui.
  • Celelalte bucăți de mobilier din cameră pot fi, de asemenea, mari și ochi-prins - vă ajută să aveți o bucată mare de mobilier în jurul căreia puteți aranja orice altceva, astfel încât fluxul camerei să se simtă mai natural.
  • Imagine intitulată Decorează-vă casa în stilul indian Pasul 8
    4. Evitați dezordinea pentru a crea spații calme, invitabile, vizual-atrăgătoare. Chiar dacă spațiile voastre de locuit ar trebui să fie pline de mobilier frumos și decorațiuni, totul ar trebui să aibă propriul spațiu. General dezordine de la lucruri cum ar fi cablurile, documentele, telecomenzi, vasa de scriere și articole similare ar trebui să fie îndepărtate și depozitate în sertare sau cutii decorative.
  • Când vă uitați la o cameră finită, întrebați-vă dacă fiecare element este atrăgător vizual. Dacă ceva nu este în afara locului, găsiți o modalitate de ao ascunde de la vedere.
  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stil indian pas 9
    5. Creați un aspect raționalizat în dormitorul dvs. pentru confort final. Încercați să utilizați mobilier de potrivire pentru dulapuri, mese, scaune, cadru pat și cap. Aranjați-vă mobilierul astfel încât să fie ușor să mergeți în jurul fiecărei părți a patului și astfel încât toate sertarele și dulapurile de dress sunt ușor accesibile. Adăugați o canapea sau o Dewan la sfârșitul patului dvs. pentru o zonă suplimentară de relaxare dacă aveți spațiu. Împodobiți patul și zonele de ședere cu mai multe perne și pături pentru a crea un spațiu confortabil și primitoare.
  • Dormitorul dvs. este un loc minunat pentru a valorifica utilizarea mai multor țesături și textile - încercați să utilizați un pat model cu perne de aur-tassel și un covor gros, adânc.
  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian Pasul 10
    6. Faceți-vă spațiul de luat masa elegant cu mobilier asemănător cu atenție. Deoarece sala de mese va fi cel mai probabil folosită adesea, încercați să păstrați mobila înființată astfel încât să fie ușor pentru familie și prieteni să navigheze în jurul mesei. În centrul camerei, puneți o masă mare, de lemn și apoi înconjurați-o cu 4 până la 6 scaune, în funcție de dimensiunea mesei. Dacă există spațiu, adăugați o masă de bufet sau un dulap China împotriva unui perete.
  • Deoarece sala de mese nu va avea cât mai multe bucăți de mobilier, cum ar putea, să valorifice pe spațiul de perete pentru a adăuga culoarea, textura și arta.
  • Metoda 3 din 3:
    Adăugând accente atractive
    1. Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian Pasul 11
    1. Utilizați un model luminos tapet pentru a crea un zid de accent superb. Pentru a schimba întregul aspect al unei camere, puneți un fundal luminos și vibrant pe un perete. Apoi, potriviți câteva dintre culorile din tapet la piesele colorate de accent pentru restul camerei.
    • De exemplu, dacă imaginea de fundal este o violet profundă, cu modele de bronz care rulează peste el, alegeți câteva perne pentru camera care se potrivește cu aceeași nuanță de violet. Pentru a crea un contrast frumos, alegeți o altă culoare, cum ar fi aur strălucitor, pentru a adăuga pops de culoare în întreaga cameră.
  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian Pasul 12
    2. Creeaza o Galerie Wall plin de imagini de familie și de artă indiană. Indiferent dacă aveți deja picturi frumoase, imagini și fotografii pentru a atârna sau trebuie să achiziționați unele elemente noi, planificarea unui perete de galerie este o modalitate excelentă de a vă prezenta decorul indian și de a adăuga o mulțime de personalitate într-o cameră. Umpleți întregul perete cu imagini încadrate sau creați o mică galerie în mijlocul unui perete pentru o abordare mai minimă.
  • Pentru a rămâne cu elemente de design indiene tradiționale, utilizați cadre de aur sau alamă ornate pentru a vă închide imaginile și lucrările de artă.
  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stil indian pas 13
    3. Atârnă un indian tapiserie Pentru a adăuga culoarea, textura și cultura într-o cameră. Dacă nu aveți o tapiserie, ați putea chiar să utilizați un Saree vechi la același efect. Faceți tapiseria punctul focal al camerei, plasându-l undeva, acesta poate fi văzut din toate zonele de ședere.

    Bacsis: Găsiți o tapiserie care are sens pentru dvs. Atârnă una care prezintă culorile dvs. preferate, cea mai bună divinitate, sau un design care vă surprinde imaginația. Având ceva ce vă place să vă uitați, vă va ajuta să vă faceți mai fericiți acasă.

  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian Pasul 14
    4. Afișați zeități de aramă în jurul casei dvs. pentru a plăti un omagiu culturii indiene. Brahma (Dumnezeu a creației), Vishnu (Preservatorul vieții), Shiva (distrugătorul), Ganesha (înțelepciune și noroc), Krishna (dragoste și bucurie divină), Kali (puterea supremă, infinit) și alții sunt icoane frumoase care va adăuga o mulțime de stil în casa dvs. Plasați-i pe mansteluri, rafturi și mese pentru a crea mici mici în întreaga casă.
  • Încercați să alegeți bucăți care vă vorbesc pentru a crea spații semnificative în casa dvs.
  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian pas 15
    5. Ușoară Lămpi de ulei Pentru a simboliza aducerea energiei pozitive la domiciliu. Adesea numit Diyas, acestea sunt lămpi de ulei obișnuite folosite în cultura indiană care simbolizează căldura, siguranța și energia pozitivă. Plasați-i în jurul casei dvs. și îi luminează dimineața pentru a inaugura în timpul zilei sau a le lumina seara pentru a ajuta la întuneric.
  • Fiți atenți la plasarea lămpilor și păstrați-le departe de țesături libere care ar putea să se prindă în flăcări. Dacă aveți animale de companie sau copii mici, păstrați lămpile de pe suprafețe în care s-ar putea să fie ușor lovite.
  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian Pasul 16
    6. Adauga o covor într-o cameră pentru a adăuga culoarea și căldura în spațiu. Dacă camera este deja decorată, căutați un covor care va completa restul camerei în culoarea și modelul. Dacă o să redecorați o cameră, ați putea găsi un covor pe care îl iubiți mai întâi și lăsați stilul său să inspire restul alegerilor dvs. de design. Culori profunde, cum ar fi Burgundia sau Green Forest, sunt alegeri frumoase și vă va oferi o oportunitate amplă de a juca cu culori mai luminoase cu pernele, aruncările și decorațiunile de perete.
  • Măsurați camera dvs. pentru a obține dimensiunile sale înainte de a începe cumpărăturile pentru un covor. Nu doriți să cumpărați o piesă numai pentru a afla că este prea mare sau prea mică pentru spațiul alocat.
  • Imagine intitulată Decorează-ți casa în stilul indian Pasul 17
    7. Folosi Tratamente de ferestre Pentru a adăuga mai multă culoare și textură într-o cameră. Alegeți tratamente de ferestre extrem de decorative pentru a adăuga adâncime și personalitate într-o cameră. Aceasta este o modalitate excelentă de a adăuga stil într-o cameră fără a lua o mulțime de spațiu dacă sunteți îngrijorat de o cameră care se uită prea aglomerată. Căutați perdele proiectate cu modele tradiționale indiene, cum ar fi un model Mandala sau Paisley.
  • Pentru a face ca camera să fie mai coerentă, potriviți culoarea câtorva perne sau alte obiecte decorative la o culoare care trece prin tratamentele ferestrei.
  • sfaturi

    Dacă un anumit element de stil sau design nu vă atrage, nu-l utilizați doar pentru că este în mod tradițional indian. Nu vă place să fiți în camera respectivă și nu veți găsi pace acasă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar