Cum se ajustează tensiunea pe o mașină de cusut

Având o tensiune adecvată pe mașina dvs. de cusut este crucială deoarece vă asigură căsatura va fi consecventă și arată aceeași pe ambele părți.Dar, la fel de importantă ca și tensiunea corectă, chiar și canalele bine versate evită apele de tensiune pe mașinile lor de cusut. Ajustarea tensiunii pe o mașină de cusut poate părea o sarcină descurajantă, totuși odată ce înțelegeți câteva concepte de bază, nu există nimic foarte misterios despre stabilirea și ajustarea tensiunilor de fir pe mașina de cusut, indiferent de marca sau modelul său.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea mașinii dvs
  1. Imaginea intitulată Reglați tensiunea pe o mașină de cusut Pasul 1
1. Găsiți ghidurile de fire. Ghidajele firelor sunt dispozitivele metalice care ajută la reglarea tensiunii. Ele sunt diferite bucle pe care le conduceți firul înainte de ao lărgi în ac. Ei păstrează firul să se încurce și să distribuie tensiunea în mod egal de la bobină la țesături.
  • 2. Găsiți discurile de tensiune și regulatorul. Discurile de tensiune și regulatorul de tensiune împreună sunt numite ansamblul de tensiune. Discurile de tensiune stoarce firul în timp ce trece între ele, în timp ce regulatorul de tensiune controlează cantitatea de presiune pe discuri. Regulatorul de tensiune este elementar: când este ajustat la un număr mai mare (în sensul acelor de ceasornic), discurile se apropie mai aproape, mărind presiunea. Se transformă într-un număr mai mic (în sens invers acelor de ceasornic), discurile se îndepărtează, scăzând presiunea.
  • Pe mașinile mai vechi există doar două discuri de tensiune, controlate de un șurub sau un buton. Pe modele mai noi există trei discuri controlate de un cadran sau tastatură pe partea frontală a mașinii.
  • Cu excepția cazului în care aveți o mașină mai nouă, care efectuează ajustări automate de tensiune superioară, folosind un fir mai gros, fără a reseta cadranul, va crește presiunea și va determina scăderea fluxului firului superior.
  • 3. Găsiți bobina. Placa de primăvară a bobinei persevează presiunea asupra firului, deoarece iese din carcasa bobinei. Puteți avea fie o picătură de încărcare în bobină (nu veți avea un caz de bobină) sau încărcarea inferioară cu un carcasă bobină într-un compartiment de sub ac. Cantitatea de presiune a bobinei este reglată de un șurub mic din spatele arcului.
  • Atât arcul, cât și șurubul sunt ușor de localizat atunci când aparatul are un caz separat de bobină. Când aparatul are o bobină cu picătură cu o cutie de bobină încorporată, localizarea șurubului de tensiune poate fi mai dificilă, dar un pic de căutare va dovedi că este acolo.
  • În ambele cazuri, pentru a crește rezistența, utilizați o șurubelniță mică pentru a roti șurubul în sensul acelor de ceasornic (la un număr mai mare) sau în sens invers acelor de ceasornic (la un număr mai mic). Rotiți șurubul în creșteri mici și niciodată mai mult de un trimestru între încercări.
  • Imaginea intitulată Reglați tensiunea pe o mașină de cusut Pasul 4
    4. Înțelege tensiunea. Tensiunea este ceea ce țineți cusăturile de jos și de sus în aceeași tensiune între ele. Cu alte cuvinte, este ceea ce vă ține cusăturile din față și din spate care arată la fel. Atât tensiunea superioară cât și cea inferioară trebuie să funcționeze împreună pentru a crea cusături consistente. Dacă cusăturile de sus și de jos nu sunt nici măcar, se poate datora tensiunii dvs. care nu este chiar în partea de sus sau de jos.
  • Cele mai multe mașini de cusut interne sunt din "LockStitch" varietate. Aceasta înseamnă un fir superior și un fir inferior "Lacăt" împreună. Când nu "blochează" împreună în mod corespunzător, ați putea avea o problemă cu tensiunea.
  • Partea 2 din 3:
    Asigurarea tensiunii este problema dvs
    1. Coaseți o cusătură de testare. Folosind o mică varchetă de țesături, executați câteva cusături în mijlocul pătratului. Observați suprafața superioară și inferioară a cusăturilor, folosind o lupă, dacă este necesar să fie.
    • Amintiți-vă că doriți ca cusăturile să arate chiar și pe ambele părți ale țesăturii. Dacă firul este atât de strâns încât provoca țesătura în jurul ei sau dacă cusătura este liberă și se îndepărtează, s-ar putea să aveți o problemă cu tensiunea.
    • Dacă cusăturile dvs. arata perfect, iar mașina dvs. de cusut este cusută minunat, nu atingeți butoanele de tensiune!
  • Imaginea intitulată Reglați tensiunea pe o mașină de cusut Pasul 6
    2. Identificați-vă problema. Ați cusut o cusătură de testare sau două și ați inspectat cusăturile.O cusătură perfectă va avea fire închise la jumătatea distanței dintre cele două straturi de pânză, fără bucle pe partea superioară sau inferioară a cusăturii și fără pâine în cârpă.
  • O modalitate ușoară de a gândi la balanța firului este remorcă de război. Aveți firul de sus și firul de bobină care trage pe fiecare parte. Dacă ambii trăgând în mod egal, cusătura va fi chiar și consecventă. Dacă o parte se trage prea mult, firul din cealaltă parte va fi vizibil.
  • Dacă firul bobinei arată pe partea superioară a cusăturii și firul de sus este drept, tensiunea superioară este prea strânsă. Dacă se afișează firul de sus pe partea inferioară a cusăturii și firul inferior este drept, tensiunea superioară este prea liberă.
  • 3. Inspectați mașina dvs. Există mai multe probleme care ar putea provoca probleme cu mașina de cusut care nu sunt tensiunea. Asigurați-vă că ați verificat aceste cauze posibile înainte de a regla butoanele de tensiune.
  • Mașină incorectă: este tot firul care trece prin ghidajele firului? Este firul de relaxare liber de la bobină sau este prins? Bobina este introdusă corect?
  • Mașină murdară: capetele firului pot fi introduse între discurile de tensiune, în jurul carcasei bobinei și sub gâtul palid. Acest lucru poate provoca o creștere a rezistenței și poate restricționa fluxul firului. Verificați toate aceste zone pentru a vă asigura că sunt clare.
  • Piese de mașină deteriorate: ace și bobine îndoite și suprafețe dure sau deteriorate pe ochii acului, ghidaje de fir, discuri de tensiune, pârghie de preluare, placă de gât, picior de presor, carcasă bobină sau în zona bobinei pot provoca toate problemele. Dați mașinii dvs. o inspecție generală și amintiți-vă că chiar și cele mai mici daune pot distorsiona tensiunea.
  • Imaginea intitulată Reglați tensiunea pe o mașină de cusut Pasul 8
    4. Acordați atenție acelor, firelor și țesăturilor. Diferitele dimensiuni ale firului de pe partea superioară și în bobină pot arunca setările de bază de tensiune. Un ac care este prea mare sau prea mic poate de asemenea dezechilibra cusăturile. Dacă primiți puckers pe o țesătură ușoară, încercând scurtarea lungimii cusăturii la 1.75mm. Toate aceste detalii mici pot face nevoie de Havoc pe proiectul dvs., astfel încât să vă asigurați că sunteți orientat spre detalii la configurarea mașinii dvs. pentru un proiect.
  • Filetul de poliester este un adevărat fir al întregului scop și este o alegere bună pentru majoritatea proiectelor de cusut. Lână, pe de altă parte, este foarte groasă și dacă ați fi folosit-o, va trebui să vă ajustați tensiunea.
  • Țesăturile comune grele includ pânze și burlap, în timp ce bumbacul și poliesterul sunt țesături comune cu o greutate standard. Dacă treceți între țesături grele și ceva de greutate mai ușoară, va trebui să vă ajustați tensiunea pentru a menține cusăturile chiar.
  • Acele vin în diferite dimensiuni în scopuri diferite. Există ace mai groase concepute pentru denim, care nu se vor rupe când sunt folosite și ace subțiri care nu vor afecta țesături subțiri, delicate. Când cumpărați ace, puteți consulta pe cineva din magazin pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună opțiune pentru țesătura dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Ajustarea tensiunii
    1. Imagine intitulată Reglați tensiunea pe o mașină de cusut Pasul 9
    1. Găsiți cadranul de reglare a tensiunii. Acesta va fi într-un loc diferit pe fiecare mașină, astfel încât, dacă nu sunteți sigur ce buton este, puteți verifica manualul mașinii de cusut. Dacă nu aveți un manual, este butonul cu numere pe el care nu modifică tipul sau cusăturile sau lungimea.
  • 2. Ajustați tensiunea superioară dacă este prea liberă. Pentru a mări tensiunea superioară dacă este prea slăbită, întoarceți butonul astfel încât numerele să crească. Încercați un număr de ½ la 1 mai mare, apoi testați cusăturile pe o bucată de țesătură de resturi. Continuați până când seamănă chiar și pe ambele părți și nu mai puteți vedea firul bobinei din partea dreaptă a țesăturii.
  • Dacă nu reușiți să o primiți complet, continuați să ajustați tensiunea bobinei.
  • 3. Ajustați tensiunea superioară dacă este prea strânsă. Pentru a scădea tensiunea superioară dacă este prea strânsă, întoarceți butonul astfel încât numerele să scadă. Încercați numărul ½ la 1 mai mic, apoi testați cusăturile pe o bucată de țesătură de resturi. Continuați până când seamănă chiar și pe ambele părți și nu mai puteți vedea firul acului pe partea greșită a țesăturii.
  • Dacă nu reușiți să o primiți complet, continuați să ajustați tensiunea bobinei.
  • 4. Reglați tensiunea bobinei. Trebuie să încercați întotdeauna să ajustați mai întâi tensiunea de sus pentru că nu trebuie să vă ajustați tensiunea bobinei decât dacă utilizați un fir mai greu sau mai ușor decât de obicei. Dacă ați făcut acest lucru și încă mai trebuie să ajustați firul inferior, localizați bobina în zona de încărcare superioară a bobinei (nu veți avea un caz de bobină) sau încărcarea inferioară cu un caz de bobină.
  • Cu o bobină de încărcare inferioară, o modalitate ușoară de a testa tensiunea este de a lua firul agățat de la carcasa dvs. de bobină în mână. Dacă nu se relaxează deloc, tensiunea dvs. este prea strânsă și trebuie să fie slăbită. Dacă firul ne despărțim fără efort, tensiunea dvs. este prea liberă și va trebui să o strângeți. Vrei să ții firul și să renunțe la doar câțiva centimetri. Când se întâmplă acest lucru, tensiunea dvs. este perfectă.
  • Utilizați o șurubelniță mică și rotiți șurubul de pe partea laterală a carcasei bobinei cu ¼ turn. Întoarceți-vă dreptul să măriți tensiunea și la stânga pentru ao micșora. Testați din nou tensiunea. Repetați până când firul scade doar câțiva centimetri.
  • În mod similar, cu o bobină de încărcare superioară, utilizați o șurubelniță și rotiți șurubul cu ¼ rândul său, testarea tensiunii între fiecare ajustare cu o cusătură de testare pe țesătura de resturi. Bine vechea dreaptă a lui Lefty Sleey se aplică și în această situație.
  • 5. Testați-vă tensiunea până când este corect. Păstrați patch-urile de testare de cusut până când tensiunea dvs. este corectă și aveți chiar cusături pe ambele părți. Odată ce sunteți mulțumit de tensiune, terminați setați-vă și începeți proiectul!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Este o idee bună să începeți un jurnal de tensiune pentru mașina de cusut. Păstrați un notepad cu numerele scrise pentru care tensiunile lucrează cu anumite țesături, fire și ace. Rețineți marca, tipul și dimensiunea. Acest lucru va face procesul de ajustare mult mai simplu în viitor.
  • Pe măsură ce începeți coaserea unei cusături, amintiți-vă să trageți cozile firului în partea din spate a mașinii și departe de zona acului sau "Păsări de cuibărit" pot aparea.Acesta este un alt eveniment comun și frustrant pentru operatorii de mașini noi.
  • Când testezi tensiunea cu o cusătură, alegeți diferite fire color pentru firul de sus și bobină. Asigurați-vă că firul contrastează cu țesătura. Acest lucru va face totul mult mai ușor de văzut și vă va face ajustările mai precise. Doar nu uitați să treceți la firul de culoare potrivită înainte de a vă pregăti să coaseți.
  • Amintiți-vă întotdeauna să încercați mai întâi tensiunea dvs. de vârf. În 90% din problemele de tensiune, este doar tensiunea de vârf care trebuie ajustată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar