Cum se percepe o baterie cu un panou solar

Încărcarea bateriilor cu un panou solar este o modalitate excelentă de a utiliza energie curată, regenerabilă. Cu toate acestea, înainte de a începe, va trebui să instalați un controler de încărcare, care reglează tensiunea de la panoul solar, deoarece este transferat la baterie. În caz contrar, în zilele însorite, panoul solar poate produce mai multă energie decât bateria dvs. poate mânui, ceea ce poate deteriora bateria. Din fericire, acesta este un proces ușor care vă va încărca bateriile în cel mai scurt timp!

Pași

Metoda 1 din 2:
Achiziționarea unui controler de taxă
  1. Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un pas de panou solar 1.jpeg
1. Bifați partea din spate a panoului dvs. pentru Wattage. În mod tipic, ar trebui să existe un autocolant pe spatele panoului solar care enumeră wați-urile pe care le va produce. De exemplu, ați putea vedea 300W listat pe partea din spate a panoului dvs., ceea ce înseamnă că matricea produce 300 de wați de energie.
  • Dacă nu aveți unul dintre aceștia sau ați construit propria sa matrice solare, Utilizați un multimetru Pentru a măsura ieșirea de putere a panoului dvs. solar când este în plin soare.
  • Panourile solare sunt concepute pentru a produce mai multă putere decât tensiunea pe care o evaluează. De exemplu, o energie solară proiectată pentru o ieșire de 12V ar putea produce de fapt 17V de putere. Asta pentru că vor produce doar tensiunea maximă în condiții ideale.
  • Dacă panoul solar produce mai multă putere decât bateria se poate descurca, bateria poate supraîncărca și poate fi deteriorată. Un controler de încărcare ajută la prevenirea acestuia.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un pas de panou solar 2.Jpeg
    2. Împărțiți evaluarea Solar Watt cu tensiunea bateriei. De obicei, puteți găsi tensiunea enumerată pe baterie în sine. Împărțiți acest număr în cutia care a fost listată pe partea din spate a panoului dvs. solar. Acest lucru vă va oferi amperi că controlorul dvs. de încărcare trebuie să poată gestiona pentru a încărca în siguranță bateria. Adesea, controlorii de încărcare vor fi evaluați în multipli de 30 de amperi, astfel încât atunci când obțineți numărul dvs., rotunjiți până la următorul rating.
  • De exemplu, dacă panoul dvs. solar este de 300W și doriți să încărcați o baterie de 12V, ați împărți 300 de 12 pentru a obține 25 de amperi. În acest caz, ați obține un controler de încărcare evaluat timp de 30 de amperi.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un panou solar Pasul 3.Jpeg
    3. Alegeți un controler de încărcare MPPT pentru o mai bună eficiență. Există 2 tipuri principale de controlere de încărcare: MPPT (Urmărirea maximă a punctului de putere) și PWM (modularea lățimii pulsului). Ambele vor regla tensiunea maximă pe care panoul solar îl poate trimite la baterie, dar un controler de încărcare MPPT poate fi de până la 30% mai eficient în stocarea și transferarea energiei decât modelele PWM. De asemenea, puteți utiliza controlorii de încărcare MPPT cu șiruri de panouri solare, dar nu controlere PWM.
  • Aceste opțiuni sunt mai scumpe decât modelele PWM, dar eficiența energetică crescută poate face rapid diferența de preț.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un panou solar Pasul 4.Jpeg
    4. Achiziționați un controler de taxare PWM pentru o opțiune prietenoasă cu bugetul. Dacă începeți doar să experimentați cu energie solară, un controler de încărcare PWM poate fi un punct bun de intrare. Acești controlori utilizează impulsuri de energie pentru a încărca bateria și monitorizează alimentarea în baterie pentru a se asigura că nu este supraîncărcată.

    Bacsis: Procesul de instalare a acestor controlere este același, deci dacă începeți cu un model PWM și decideți că doriți să faceți upgrade la un MPPT, acestea vor fi ușor de schimbat.

  • Metoda 2 din 2:
    Configurarea controlerului
    1. Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un pas de panou solar 5.Jpeg
    1. Montați controlerul de încărcare undeva pe bază de pământ și din elemente. Controlerele de încărcare nu sunt rezistente la intemperii, deci nu ar trebui să fie instalate în afara, chiar dacă panourile solare sunt montate permanent în poziție. În schimb, găsiți un loc în afara modului pentru a instala controlerul de încărcare, apoi rulați fire de pe panou la controler.
    • Este întotdeauna mai sigură pentru a monta echipamente electrice la un material neconductiv, ca un panou din PVC sau o bucată de lemn, mai degrabă decât să o instalați pe o suprafață metalică.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un pas de panou solar 6.Jpeg
    2. Conectați un fir pozitiv și negativ la baterie. Puteți fie să faceți acest lucru prin înfășurarea firelor goale în jurul postărilor bateriei, fixând firele la posturile cu cleme sau prin utilizarea firelor cu conectori de inel care se potrivesc peste posturi. Cu toate acestea, rețineți că este mai sigur dacă aveți o modalitate de a spune firele pozitive și negative în afară.
  • De exemplu, este posibil să doriți să utilizați un fir roșu ca sârmă fierbinte și unul negru pentru negativ sau ați putea folosi firul negru solid pentru un fir negativ și un fir negru cu cuvinte imprimate pe partea pozitivă.
  • Desigur, dacă bateria dvs. are deja fire conectate, nu va trebui să atașați mai întâi fire noi la baterie.
  • Avertizare: Pentru a preveni o creștere bruscă de la deteriorarea controlerului de încărcare, este mai bine să conectați acumulatorul înainte de panoul solar.

  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un panou solar Pasul 7.jpeg
    3. Glisați capetele firelor în porturile de intrare de pe controlerul de încărcare. Capetele firelor care se conectează în mod obișnuit la controlerul de încărcare nu vor fi echipate cu nici un fel de conector. În schimb, glisați capetele cablurilor pozitive și negative în porturile corespunzătoare, apoi utilizați o șurubelniță pentru a strânge șuruburile care fixează firele în poziție.
  • Aveți grijă să potriviți cablurile pozitive și negative cu porturile corespunzătoare sau puteți scurta bateria sau controlerul.
  • Dacă conectați o baterie de 12V, utilizați 10-gauge sau sârmă de 16 gauge.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un pas de panou solar 8.jpeg
    4. Utilizați conectorii MC4 pentru a conecta firele la controlerul de încărcare. Firele de ieșire ale panourilor solare sunt montate în mod obișnuit cu conectori MC4, care sunt fitinguri lungi cilindrice care au o parte de sex masculin și o femeie. Pentru a vă asigura că se conectează corect, potriviți firele care rulează de la conectorul de încărcare cu conectori MC4. Atașați capetele goale ale firelor de intrare la conectorul de încărcare în același mod în care ați atașat firele de ieșire-glisați-le în porturile de intrare și strângeți șuruburile cu o șurubelniță.
  • Puteți găsi aceste conectori oriunde sunt vândute consumabile electrice sau solare și ar trebui să vină cu instrucțiuni specifice despre modul de a le atașa la fire.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un panou solar Pasul 9.Jpeg
    5. Conectați firele de la controler la panoul solar. Odată ce ați atașat firele de intrare la conectorul de încărcare, trebuie să aveți 2 fire libere, fiecare terminând într-un conector MC4. Se potrivesc cu conectorii masculi și feminini cu cele opuse care vin departe de panoul solar și fixați conectorii MC4 în poziție. Ar trebui să auziți un "clic" când conectorii sunt așezați în siguranță.
  • Asigurați-vă că conectați conectorul mascul la un conector de sex feminin și viceversa.
  • Nu puteți fi niciodată prea atent când lucrați cu electricitate. Luați timp pentru a verifica dublu că cablurile pozitive și negative sunt potrivite corect!
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un panou solar Pasul 10.Jpeg
    6. Verificați ieșirea de pe conectorul de încărcare pentru a vă asigura că funcționează. Cele mai multe conectori de încărcare au un ecran digital care vă va arăta ieșirea care curge la baterie. Dacă citirile sunt 0, verificați dublu că totul este cuplat corect.
  • Unele conectori de încărcare vor comunica chiar cu o aplicație, astfel încât să puteți monitoriza tensiunea de pe telefonul smartphone sau tabletă!
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie cu un panou solar Pasul 11.jpeg
    7. Lăsați bateria de pe conector până când este încărcată. Durata de timp pe care o va lua pentru a încărca bateria dvs. va depinde de dimensiunea bateriei pe care o utilizați, cu puterea panoului solar și chiar și vremea în acea zi. Aici afișajul dvs. digital va veni la îndemână. Când observați căderea ieșirii, este posibil ca bateria să fie aproape de încărcată complet.
  • Deoarece conectorul de încărcare va opri fluxul de energie la baterie odată ce acesta este încărcat, este bine să lăsați-l pe încărcător până când aveți nevoie de ea!
  • sfaturi

    Avertizări

    Asigurați-vă că identificați corect și marcați firele pozitive și negative, astfel încât să le puteți spune separat și să le conectați corect.
  • Conectați bateria la controlerul de încărcare înainte de a conecta panourile solare la controlerul de încărcare.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Panou solar
    • Baterie
    • Controlor de încărcare
    • Sârmă de 5 ecartamente
    • 2 conectori MC4
    • Şurubelniţă
    • Multimetru
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar