Cum să curățați țiglă ceramică

Există o serie de modalități de a obține țiglă ceramică curată.Să se angajeze în întreținerea regulată pentru a preveni colectarea murdăriei și a pietrei pe țiglă ceramică.Mătură (sau vid) și mop țiglă ceramică cel puțin o dată pe săptămână.Dacă țiglă este colorată, trebuie să identificați substanța sau agentul specific al patei, apoi să alegeți un remediu adecvat.Dacă vă confruntați cu o pată deosebit de încăpățânată pe țiglă ceramică, luați în considerare curățarea cu abur sau o soluție de acid muriatic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Menținându-ți plăcile
  1. Imagine intitulată țiglă ceramică curată Pasul 1
1. Mătură țigla ceramică în mod regulat.Utilizați o mătură și praf pentru a mătură podeaua cel puțin o dată pe săptămână.Acest lucru va elimina praful, murdăria și alt murdar din plăci.Alternativ, ați putea în vazut plăcile ceramice pentru a îndepărta praful, murdăria și prăjimile.
  • 2. MOP pe etaj săptămânal.După ce a măturat podeaua, o ștergeți cel puțin o dată pe săptămână.Nu este nevoie să utilizați săpun (deși nu este rănit).Acest lucru vă va păstra plăcile ceramice caută strălucitor și nou.
  • Odată ce ați șters podeaua, strângeți imediat mopul și uscați podeaua cu ea pentru a preveni orice murdărie nouă de la soluționarea în zonele umede și pentru a vă proteja de alunecare.
  • Dacă utilizați săpun, utilizați un detergent non-toxic. Începeți cu câteva picături de detergent, astfel încât să nu devină supra-concentrate. Prea multă detergent poate lăsa reziduuri sau film de săpun pe gresie.
  • Continuați întreținerea regulată pe podelele dvs. fără a utiliza substanțe chimice puternice. De-a lungul timpului, substanțele chimice pot degrada calitatea plăcilor dvs.
  • Imagine intitulată țiglă ceramică curată Pasul 3
    3. Utilizați un zgomot.Dacă încercați să protejați țiglele ceramice situate direct în interiorul foaierului, puneți o pasăre în afara ușii reședinței.În plus, puneți un covor sau un alt covor chiar în interiorul casei.Încurajați membrii familiei și vizitatorii să-și ștergă picioarele pe ambele covoare și să-și îndepărteze pantofii atunci când intră în casă.
  • Utilizarea de doformă este deosebit de importantă în timpul anotimpurilor ploioase și de zăpadă.
  • 4. Curățați imediat după ce au loc.Dacă o vărsare se întâmplă pe podeaua dvs. de țiglă ceramică, curățați-o cât mai curând posibil.Cu cât este mai mult o pată pe țiglă ceramică, cu atât va fi mai greu.Utilizați mopuri pe scurgeri mari și cârpe absorbante pe scurgeri mai mici.
  • 5. Curățați-vă groutul.Groutul este zona scufundată care se învecinează cu fiecare țiglă ceramică.De-a lungul timpului, acesta poate fi decolorat și grosolan.Pentru a păstra curat, amestecați soda de copt și apă în cantități egale.Acoperiți groutul cu pasta.Permiteți-i să stea câteva ore (sau chiar peste noapte).Curățați măturul viguros cu o periuță veche de dinți sau o perie rigidă.Ștergeți pastă de pastă cu un burete înmuiat în apă caldă.
  • Dacă aveți o cantitate mare de groută pentru a curăța, cumpărați o perie de groază din secțiunea de furnizare de curățare a magazinului dvs. local.
  • Pentru un impuls suplimentar de curățare a puterii, umpleți o sticlă de pulverizare cu oțet și pulverizați pasta după ce îl aplicați.
  • Frecvența cu care vă curățați grotul este de până la dvs.Curățați-vă mortarul cât de des doriți, sau când începe să demonstreze decolorarea.Podelele care sunt folosite mai mult vor necesita o curățare mai frecventă.Dacă aveți copii, animale de companie și / sau plimbați-vă despre casa dvs. cu pantofi, va trebui să vă curățați gura mai des.
  • Imagine intitulată țiglă ceramică curată Pasul 6
    6. Utilizați cele mai puțin abrazive înseamnă posibilă curățată.Când curățați plăcile ceramice, începeți întotdeauna cu apă.Testați orice soluție comercială de curățare pe o porțiune mică și în afara viziunii a plăcilor ceramice înainte de ao aplica într-o zonă mai mare sau mai vizibilă a plăcilor dvs.Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că soluția nu decoloră sau nu vă deteriorează altfel țiglă.Evitați utilizarea de curățători abrazivi sau a cremelor care conțin ingrediente gritty cum ar fi silicat.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Utilizați înălbitorul, peroxidul de hidrogen sau frecarea alcoolului asupra petelor de sânge.Petele de sânge pot fi îndepărtate prin scufundarea unei mașini sau burete într-o soluție cu raportul 1:49 înălbitor la apă.De exemplu, să încocați un amestec de 2 lingurițe (9.9 ml) Bleach și /2 US Quart (0.47 l) de apă.Alternativ, umeziți o cârpă sau un burete cu peroxid de hidrogen.Dabul pete ușor până când este plecat.
    • Folosirea alcoolului de frecare va dezinfecta, de asemenea, petele dvs.
  • 2. Eliminați creșterea organică folosind Bleach.Pentru a scăpa țigla ceramică de mucegai sau mucegai, amestecați o soluție de raport 1:49 Bleach în apă.De exemplu, utilizați 2 lingurițe (9.9 ml) de înălbitor și /2 US Quart (0.47 l)) de apă.
  • 3. Îndepărtați cafeaua, ceaiul sau petele de suc cu curățătorii chimici.Spălați țigla ceramică cu săpun și apă caldă.Îndepărtați decolorarea rămasă cu o soluție de 2 lingurițe (9.9 ml) de înălbitor și 1 litru american (0.95 L) de apă, sau cu peroxid de hidrogen.
  • 4. Utilizați gheață pe pete de gumă, gumă sau ceară.Plasați niște cuburi de gheață într-o pungă de plastic revigorabilă.Așezați sacul peste marrcarea petelor lipicioase țiglă ceramică.După cinci până la zece minute, verificați consistența patei.Ar trebui să fie înghețată.Răzuiți cât mai mult posibil și ștergeți restul cu vopsea mai subțire.
  • 5. Utilizați soda clubului pe petele de grăsime.Dacă încercați să îndepărtați o pată de ulei sau unsoare, umeziți o cârpă de mâncare cu club de sodiu.Frecați pata folosind o mișcare ușoară circulară.
  • Dacă nu aveți Soda Club, puteți folosi pur și simplu un dispozitiv de curățare neabraziv.
  • 6. Utilizați Bleach pe cerneală.Cernelurile de cerneală sau colorant necesită tratament cu înălbitor.Înmuiați o cârpă curată cu înălbitor.Pune cârpa peste pată.Verificați-l la fiecare 60 de secunde până când pata dispare.
  • Nu lăsați o cârpă umezită de înălbire pe țiglă ceramică prea lungă.Alcalii din Bleach poate provoca săruri solubile în apă să se colecteze pe țiglă.
  • 7. Scapa de pete de unghii cu unghii de remover.Punctele mici de lac de unghii pot fi îndepărtate cu aplicatorul atașat la capacul sticlei dvs. de remover.Dacă pata refuză să vină de pe țiglă ceramică, amestecați o soluție cu proporții 1:99 Bleach în apă.DAB O LOCUTHSTH în amestec.Utilizați Schucloth pentru a curăța polishul de unghii.Alternativ, scufundați o cârpă în peroxid de hidrogen și curățați unghiul.
  • Dacă utilizați Bleach, un amestec de 2 lingurițe (9.9 ml) Bleach și 1 litru US (0.95 l) de apă este de obicei adecvată.
  • 8. Utilizați îndepărtarea vopselelor împotriva petelor de vopsea.Înainte de a încerca să ridicați o pată de vopsea din țiglă ceramică, moptați sau ștergeți țigla și lăsați-o să se usuce.Aplicați removerul de vopsea comercial conform instrucțiunilor producătorului.De obicei, acest lucru înseamnă aplicarea unui strat de îndepărtare a vopselei cu o pensulă, așa cum ați picta.După aproximativ 30 de minute, vopseaua ar trebui să fie gata să se șterge cu un prosop de hârtie umed.
  • Deschideți ferestrele zonei în care lucrați pentru a reduce inhalarea fumurilor toxice de vopsea de vopsea Dansați.
  • 9. Îndepărtați iodul cu amoniac.Amestecați câteva linguri de amoniac cu o cantitate egală de apă.Umeziți o cârpă cu soluția.Curățați pata de iod din plăcile dvs. ceramice apăsând și curățarea într-o metodă din spate.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind metode de îndepărtare a petelor grele
    1. Mop podeaua cu oțet.Amestec /2 Cupa (120 ml) oțet de culoare albă sau o oțet de curățare specializată cu 1 galon (3.8 l) de apă caldă.Umpleți găleata de mop cu această soluție și moptați podeaua cu ea.
    • Dacă nu aveți oțet, puteți înlocui alcoolul de frecare.
  • 2. Scour pata.Dacă moppingul nu a curățat corespunzător țiilele ceramice, amestecați apă caldă cu o cantitate egală de pulbere de spălare.Pulberea de spălare este un agent de curățare conceput pentru a vă ajuta să curățați suprafețele dure ca țiile ceramice.Smear amestecul pe pată cu ajutorul unei mașini de foc.Lăsați amestecul să stea pe pete timp de cinci până la 10 minute.Scoateți Schimbul și utilizați o perie moale pentru a curăța țigla.În cele din urmă, clătiți zona cu o cârpă umedă.
  • Repetați procesul dacă pata rămâne după o sesiune de spălare.
  • Imagine intitulată țiglă ceramică curată Pasul 18
    3. Utilizați curățarea cu aburi.Dacă țigla ceramică pe care doriți să o curățați este pe podea, ați putea folosi un dispozitiv de curățare cu aburi pentru a elimina petele serioase.Un cleaner cu aburi funcționează la fel ca un aspirator.Umpleți pur și simplu rezervorul de apă și porniți aparatul.Rulați curățarea cu abur peste porțiunea de țiglă ceramică pe care doriți să o curățați.
  • Puteți închiria curățitorii cu aburi de la multe magazine de reparații hardware sau de acasă.
  • 4. Utilizați acidul muriatic diluat.Acidul muriatic este un acid mineral coroziv.Se amestecă acidul muriatic într-o soluție cu un acid parțial și cu cinci părți apă.De exemplu, s-ar putea să amestecați 1 lingură (15 ml) de acid cu 5 linguri (74 ml) de apă.Aplicați soluția la țiglă ceramică pe care doriți să o curățați.Curățați zona viguros cu o perie moale și o periuță de dinți veche.Umeziți un prosop de hârtie și îl folosiți pentru a șterge zona după spălare.
  • Uscați zona cu un prosop de hârtie uscat sau o mașină de foc.
  • Când utilizați acid muriatic, purtați o mască de față și mănuși de cauciuc gros.Aveți grijă să nu obțineți pe piele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă țiglă ceramică și-a pierdut luciul original, atunci puteți lua în considerare Pictură Aceeași nuanță pentru a aduce înapoi aspectul original.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar