Puteți converti plasticul în îngrășământ? Faptul vs. Fictiune

Deșeurile de plastic pot fi extrem de dăunătoare pentru mediu. Nu ar fi frumos dacă ați putea converti acel plastic în îngrășăminte pentru plantele din grădina dvs? Din păcate, nu puteți descoperi cu adevărat marea majoritate a materialelor plastice la domiciliu. Cu toate acestea, dacă aveți plastic care este formulat pentru a fi compostabil la domiciliu, îl puteți adăuga la compostul dvs. și îl puteți folosi ca îngrășământ pentru grădina dvs. Aici, am compilat răspunsuri la unele dintre cele mai presante întrebări despre convertirea acestui produs deșeu nociv în nutriție pentru plantele dvs.

Pași

Întrebarea 1 din 11:
Poate fi folosit plastic ca îngrășământ?
  1. Imagine intitulată Conversia plasticului în Fertilizator Pasul 1
1. Da, dar depinde de tipul de plastic. Plastică compostabilă, care sunt efectiv făcute din plante, pot fi transformate în îngrășământ. Alte plastic biodegradabil se descompune, dar micro-margele de plastic rămân care nu sunt sigure pentru utilizare în îngrășăminte.
  • Pentru materiale plastice pe bază de petrol, procesul este mai dificil. Deși un sistem experimental de tratament a fost inventat în 2017 pentru a fi utilizat la stațiile de epurare a apelor reziduale, nu există o modalitate eficientă de a converti plasticul pe bază de petrol în îngrășământ la domiciliu.
Întrebarea 2 din 11:
Ce tipuri de plastic pot converti la îngrășământ la domiciliu?
  1. Imagine intitulată Conversia Plastic în Fertilizator Pasul 2
1. Materialele plastice etichetate ca "acasă compostabil" pot fi transformate în îngrășământ. Uită-te direct pe plastic pentru o ștampilă sau un autocolant care vă va spune cum poate fi reciclat materialul. Dacă plasticul este compostabil, acesta va spune așa.
  • Alte materiale plastice biodegradabile s-ar putea descompune parțial în compost, dar particulele micro-plastice ar fi în continuare în compostul dvs., făcându-l nesigur să se utilizeze ca îngrășământ.
  • Nu există standarde specifice Un plastic trebuie să se întâlnească pentru a fi sigur pentru compost într-un mediu de origine - atât de esențial, luați producătorul de plastic la cuvântul lor. Standardele care guvernează compostabilitatea plasticului biodegradabil se aplică compostării comerciale sau industriale.
Întrebarea 3 din 11:
Pot pune orice plastic biodegradabil în compost?
  1. Imagine intitulată Conversia plasticului în Fertilizator Pasul 3
1. Nu, numai plasticul etichetat în mod specific ca "acasă compostabil." Există multe soiuri diferite de plastic biodegradabil, iar unele sunt sigure pentru compostul acasă, în timp ce altele nu sunt. Dacă eticheta afirmă că este sigur pentru compost industrial, nu o puneți în grămada dvs. de compost la domiciliu.
  • Dacă eticheta spune pur și simplu că este compostabilă, presupune că acest lucru se referă la compostarea industrială. Facilitățile industriale de compost folosesc temperaturi mai ridicate și compost în condiții diferite decât cele prezente în binul dvs. de compost la domiciliu.
Întrebarea 4 din 11:
Cum pot crea un bin compost?
  1. Imagine intitulată Conversia Plastic în Fertilizator Pasul 4
1. Cumpărați un bin online sau la un magazin hardware sau faceți-vă propriul dvs. Există o mulțime de bobine de compost comercial disponibile, precum și "Seturi de start" pe care le puteți utiliza pentru a obține compost procesul merge. Starter-urile comerciale nu sunt cu adevărat necesare, atâta timp cât aveți un amestec bun de componente aproximativ egale, materialul verde și maro pe care îl pulverizați cu apă pentru a menține umezeală. Dacă sunteți mai mult de tip DIY, puteți utiliza orice coș de plastic sau puteți construi un recipient cu lemn în afara.
  • Materialul verde este în mod obișnuit umed și include tăieturi de grădină și resturi, butași de legume și resturi de bucătărie (cu excepția cărnii, lapte sau cantități mari de produse de coacere).
  • Materialul brun este uscat și include frunze uscate, crengi, fân și hârtie mărunțită.
Întrebarea 5 din 11:
Cum obțin plasticul pregătit pentru compost?
  1. Imagine intitulată Conversia Plastic în Fertilizator Pasul 5
1. Spargeți plasticul în bucăți mici pentru a mări suprafața. Chiar și plasticul compostabil este mai greu să se descompună decât materialele mai moi, așa că doriți să-i dați un început. Rupeți-l, apoi îngropați piesele adânci în mijlocul grămezii compost, astfel încât întreaga suprafață este înconjurată de material organic.
  • Dacă adăugați o cantitate bună de plastic la compostul dvs., ați putea dori să adăugați mai multe materiale maro și verzi pentru ao echilibra. Nu există nici o formulă specifică, deci doar ochiul. Err pe partea de prudență și de a merge mai departe și adăugați mai multe materiale organice dacă există vreo îndoială.
Întrebarea 6 din 11:
Ce trebuie să fac pentru a-mi menține compostul?
  1. Imagine intitulată Conversia plasticului în Fertilizator Pasul 6
1. Păstrați grămada umedă și transformați-o cu o rake sau o lopată la fiecare 2 săptămâni. Apucați o mână de material din grămada dvs. și strângeți-o - Dacă nu se scurge nici o apă, trebuie să fie udată. Dacă grămada dvs. este mai profundă, lipiți furtunul în jos în mijloc, așa că udăm grămada, nu doar de sus. Rotiți grămada în interior și în exterior, astfel încât materialul de pe marginile grămezii să se termine în mijloc.
  • Dacă adăugați material la grămadă, verificați echilibrul. Dacă există mai mult material brun, grămada dvs. va fi uscător și va dura mai mult pentru compost. Puteți adăuga material verde pentru ao echilibra înapoi.
  • Îndepărtați totul în grămada compost - nu doar plasticul dvs. - înainte de ao elibera acolo pentru a accelera procesul.
Întrebarea 7 din 11:
Cum pot face propriul îngrășământ?
  1. Imagine intitulată Conversia plasticului în Fertilizator Pasul 7
1. Configurați un bin compost la domiciliu și utilizați compostul ca îngrășământ. Backyard Composting este de obicei cea mai ușoară soluție, dar puteți cumpăra și un bin special online sau la magazinul dvs. de hardware local pentru compostarea în interior. Amintiți-vă să umeziți în mod regulat și să transformați gramada compost astfel încât să nu miroasă rău sau să atragă dăunători.
  • Dacă nu doriți să compuneți acasă, aflați dacă orașul sau orașul în care locuiți are un program de compostare. Dacă da, puteți colecta bucătărie și resturi de grădină și le puteți duce la facilitatea de compostare locală.
Întrebarea 8 din 11:
Când va fi compostul meu gata de utilizare?
  1. Imagine intitulată Conversia din plastic în Fertilizator Pasul 8
1. Compostarea casual necesită cel puțin un an pentru ca materialul să se descompună. Dacă păstrați un bin compost sau o grămadă la domiciliu și adăugați la acesta periodic (un proces cunoscut ca "încet" sau "casual" compostarea), durează un timp pentru ca totul să se descompună în mod corespunzător.
  • Dacă utilizați tehnici de compost fierbinte, compostul dvs. ar putea fi gata în 2-3 luni. Cu toate acestea, această tehnică de compostare vă cere să transformați și să umeziți gramada frecventă și să mențineți temperaturi specifice - un nivel de întreținere pe care majoritatea oamenilor nu au timp sau energie pentru a gestiona acasă.
  • Plasticul compostabil acasă durează în mod obișnuit aproximativ 6 luni pentru a descompune complet, deci este mai bine să așteptați atât de mult, chiar dacă sunteți compostarea fierbinte.
Întrebarea 9 din 11:
Ce alte materiale pot fi folosite ca îngrășământ?
  1. Imagine intitulată Conversia plasticului în Fertilizator Pasul 9
1. Utilizați resturi de alimente, gunoi de grajd sau cafea folosite ca îngrășăminte. Unele materiale, cum ar fi terenurile de cafea folosite, pot fi stropite direct pe solul din jurul plantelor. Resturile de alimente sunt cel mai bine amestecate în compost, apoi răspândite peste sol pentru a oferi alimente bogate în nutrienți pentru grădina dvs. Compostul vă ajută, de asemenea, solul dvs. să rețină umiditatea, astfel încât plantele dvs. vor obține o mulțime de apă, chiar dacă este fierbinte și uscată.
  • Din moment ce trebuie să știți ce nutrienți se lipsește solul înainte de a vă fertiliza, Teste de sol sunt o necesitate! Apoi, alegeți ingredientele organice care conțin substanțele nutritive ale plantelor dvs.
  • De exemplu, dacă încercați să creșteți plantele care necesită soluri acide, cum ar fi roșiile sau afinele, puteți presăra cafenelele utilizate direct peste suprafață pentru a vă face solul mai acid.
Întrebarea 10 din 11:
Ce enzimă se descompune din plastic?
  1. Imagine intitulată Conversia plasticului în Fertilizator Pasul 10
1. O enzimă numită "Petase" poate descompune plasticul în mai puțin de o zi. Enzima, descoperită în 2019, descompune plasticul la o rată mult mai rapidă decât alte enzime utilizate în acest proces. Compania responsabilă de prognoza planurilor de a colabora cu producătorii majori de plastic de deșeuri, inclusiv Nestlé și PepsiCo.
  • Procesul se descompune din plastic în blocurile sale chimice primare, care pot fi utilizate pentru a face alte produse și pentru a produce energie.
  • Există o altă super-enzimă care descompune plasticul în mod similar cu petase, dar funcționează la temperatura camerei (petase necesită căldură). Dezvoltatorii speră să conecteze enzimele împreună pentru a produce enzime mai puternice capabile să recicleze complet plastic.
Întrebarea 11 din 11:
Este posibil să întoarceți din plastic înapoi în ulei?
  1. Imagine intitulată Conversia plasticului în Fertilizator Pasul 11
1. Da, plasticul pe bază de petrol poate fi transformat înapoi în combustibil lichid. Inginerii chimici de la Universitatea Purdue au dezvoltat o tehnică de procesare hidrotermală care utilizează apă la temperaturi și presiuni extrem de ridicate pentru a descompune plasticul și pentru ao transforma în ulei. În timp ce această tehnică nu a putut fi folosită acasă, are potențiale utilizări comerciale.
  • Uleiul produs prin procesarea hidrotermală este de fapt un amestec de compuși de hidrocarburi diferite. Cu toate acestea, acesta poate fi transformat în gaz și alți combustibili cu prelucrare ulterioară.
  • Rezultatele preliminare arată că procesul de conversie utilizează mai puțină energie și produce mai puține emisii decât se topesc sau reciclarea mecanică a plasticului.

sfaturi

Avertizări

Nu puneți din plastic în compostul dvs. dacă nu este etichetat în mod specific ca fiind compostabil la domiciliu. Deși plasticul se va descompune în bucăți micro-plastice care ar putea fi invizibile cu ochiul liber, acele piese rămân plastice - nu sunt biodegrade mai departe. Dacă se răspândește pe sol în îngrășământ, vor contamina solul și apa.
  • Nu puneți niciodată plastic biodegradabil cu materiale plastice pe bază de petrol pentru reciclare. Acesta va contamina celelalte materiale plastice și va perturba procesul de reciclare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar