Cum să fixați degetele colorate cu nicotină

Fumatul cauzează o gamă largă de efecte negative asupra sănătății, dar are și unele efecte fizice evidente, cum ar fi petele de nicotină galben pe unghiile și degetele. Petele galbene pe degete și unghii pot părea că sunt permanente, dar există câteva remedii pentru a le îndepărta sau a diminua decolorarea cauzată de fumat.

Pași

Partea 1 din 3:
Îndepărtarea petelor de nicotină de la degete
  1. Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 01
1. Exfoliați pielea. Umeziți-ți pielea prin înmuierea degetelor în apă timp de câteva minute, dar nu suficient de lungă pentru piele pentru a prune. Utilizați un fișier de unghii, piatră de piatră, perie de corp, scrub de sare, sau scrub de zahăr pentru a îndepărta unele dintre petele de nicotină de pe degete. Utilizați o presiune blândă pentru a freca garnitura pe zona îngălbenită a degetelor, până când pata se estompează.
  • Nu frecați degetul pentru mai mult de câteva secunde, deoarece poate provoca iritarea.
  • Șmirghelul dintr-o cutie de potrivire va funcționa, de asemenea.
  • Opriți frecarea zonei dacă devine roșu sau iritat
  • Imagine intitulată Fix Degetele colorate cu nicotină Pasul 02
    2. Aplicați o soluție de înălbire. O soluție diluată de înălbire și apă poate ajuta, de asemenea, să scape de petele de nicotină galben pe degete. Se amestecă 1 înălbitor de păr cu 4 părți apă pentru această soluție într-un recipient din sticlă. Apoi, dați o perie de unghii în soluție și aplicați-o în zona îngălbenită a degetelor. Lăsați-l pe degete timp de câteva minute și apoi clătiți-l.
  • Dacă acest lucru nu este suficient pentru a scăpa de pete, atunci vă puteți înmuia degetele în soluție timp de cinci minute de cinci ori pe zi.
  • După ce clătiți mâinile, aplicați o cremă de mână sau hidratant pentru a contracara efectele de uscare ale înălbirii.
  • Poate doriți să purtați o mască atunci când faceți această metodă.
  • Nu încercați această metodă atunci când aveți o rană deschisă sau imediat după utilizarea unei alte metode de îndepărtare a petelor.
  • Nu utilizați această metodă dacă sunteți sensibil la înălbitor. Dacă utilizați această metodă și irită pielea, apoi clătiți slăbirea pielii imediat.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 03
    3. Curățați degetele cu pastă de dinți.Pasta de dinți poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea petelor de nicotină din degete. Luați orice marcă standard de pastă de dinți și strângeți un dab de ea pe zona galbenă a unuia dintre degetele dvs. Apoi, utilizați o periuță de dinți pentru a curăța pasta de dinți în pielea galbenă pentru câteva minute și clătiți zona cu apă caldă când ați terminat.
  • Încercați să utilizați o pastă de dinți de albire pentru pete de nicotină foarte dure.
  • Imagine intitulată Fix Degetele colorate cu nicotină Pasul 04
    4. Aplicați sucul de lamaie. Sucul de lamaie este un agent de albire natural eficient, care poate ajuta la îndepărtarea petelor din degete. Utilizați un cuțit pentru a tăia o lămâie proaspătă în jumătate, apoi luați jumătate din lămâie și țineți-o împotriva zonei galbene a degetelor. Frecați zonele colorate cu jumătatea de lamaie până când este acoperită în suc de lămâie.
  • Lăsați acoperirea de lamaie pe degete timp de 5-10 minute și apoi clătiți-o cu apă caldă.
  • Puteți repeta acest proces de până la cinci ori pe zi.
  • Rețineți că această metodă se va stinge dacă aveți mici reduceri pe vârful degetelor.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 05
    5. Frecați vârful degetelor cu un cartof. Această metodă este mai blând decât unele dintre celelalte metode, astfel încât aceasta poate fi o opțiune bună dacă aveți o piele sensibilă. Peel un cartof și apoi îl folosiți pentru a freca zona colorată a degetelor pentru câteva minute. Clătiți sucul de cartofi după câteva minute au trecut.
  • Puteți repeta acest proces de până la 10 ori pe zi.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 06
    6. Dizolvă o aspirină în apă. Luați un singur comprimat de aspirină și dizolvați-l într-un standard de 8 oz. Cupa de apă caldă. Îndepărtați degetele colorate în apă după ce sa răcit puțin. Înmuiați degetele în apă timp de câteva minute. Spălați-vă mâinile cu săpun și apă când ați terminat înmuiați vârful degetelor.
  • De asemenea, puteți adăuga câteva picături de apă într-un singur comprimat de aspirină pentru a forma o pastă și pentru a folosi pasta pentru a curăța unghiile. Utilizați o perie de unghii pentru a aplica pasta în zonele galbene ale pielii și lăsați-o să stea timp de 15 minute. Apoi, clătiți pasta și spălați-vă bine mâinile după aceea.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea petelor de nicotină de la unghii
    1. Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 07
    1. Îndepărtați unghiile în peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen are unele proprietăți de albire care pot elimina petele de nicotină din unghiile. Se toarnă 3-4 linguri (15 ml pe lingură) de 3% peroxid de hidrogen în jumătate de ceașcă (118.5 ml) de apă și se amestecă bine.Apoi, dați unghiile în soluție și înmuiați-le timp de aproximativ 15 minute. Utilizați o periuță de dinți pentru a curăța petele rămase de pe unghii și apoi clătiți cuie cu apă.
    • Puteți utiliza peroxidul de hidrogen pentru a vă curăța unghiile o dată pe săptămână timp de până la trei luni.
    • Rețineți că această metodă se va stinge dacă aveți mici reduceri ale degetelor.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 08
    2. Aplicați oțetul de cidru de mere. Oțetul derivat din cidru de mere conține acizi acetic și malic care pot scădea decolorarea în cuie. Se toarnă o jumătate de ceașcă (118.5 ml) de apă călduță într-un vas cu o jumătate de ceașcă de oțet de cidru de mere. Înmuiați unghiile afectate în soluție timp de aproximativ douăzeci de minute. Apoi, clătiți-vă unghiile și utilizați un prosop pentru a le usca.
  • Puteți repeta acest proces de trei ori pe zi pentru până la o lună.
  • Înmuierea unghiilor în oțetul de cidru de mere se va stinge dacă aveți o rană deschisă.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 09
    3. Înmuiați unghiile în apă de gură. O apă de gură pe bază de alcool poate ajuta, de asemenea, să scape de petele de pe unghiile dvs. Se toarnă niște apă de gură într-o ceașcă de plastic curată. Asigurați-vă că există suficient pentru ca dvs. să vă înmuiați degetele în apă de gură. Înmuiați unghiile în apă de gură timp de 30 de minute.
  • Puteți repeta acest proces o dată pe zi timp de o săptămână.
  • Această metodă funcționează cel mai bine cu Listerine sau o apă de gură similară pe bază de alcool.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 10
    4. Frecați unghiile cu coaja de portocale. Peelurile portocalii sunt de asemenea ridicate în vitamina C și pot ajuta la scăparea petelor galbene pe unghiile dvs. Peel o portocală și frecați porțiunea interioară a coastelor de-a lungul unghiilor galbeni timp de 5 până la 10 minute pe sesiune.
  • Faceți acest lucru de două până la trei ori pe zi timp de câteva săptămâni.
  • De asemenea, puteți adăuga două linguri (30 ml) de pulbere de coajă portocalie uscată în apă pentru a crea o pastă. Utilizați o perie de unghii pentru a acoperi pasta de pe unghiile afectate. Lăsați pasta să stea timp de 10 minute și apoi să se clătească cu apă termică. Faceți metoda de pastă de două ori pe zi timp de câteva săptămâni.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea petelor de nicotină
    1. Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 11
    1. Purtați mănuși când fumați. Dacă fumul nu face contact cu vârful degetelor, atunci nu va putea să vă pată pielea. Încercați să purtați mănuși atunci când fumați pentru a împiedica fumul să ajungă la îndemâna degetelor.
    • Unele mănuși de iarnă obișnuite vor ajuta la reducerea expunerii la fum, dar unele pot continua să se scurgă. Încercați să purtați niște mănuși de vinil sau din piele pentru a vă proteja degetele și mai mult.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 12
    2. Aplicați o loțiune groasă la mâini și la vârful degetelor înainte de fumat. Aplicarea unui strat de loțiune poate, de asemenea, să vă ajute să creați o barieră între degete și fum. Netezi pe un strat gros de loțiune de mână sau de jeleu de petrol înainte de a aprinde o țigară.
  • Aplicarea lotionului după ce fumați nu este o idee proastă. Loțiunea poate ajuta la reducerea mirosului fumului de țigară, de asemenea.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 13
    3. Spălați-vă mâinile imediat după fumați. O bună igienă este importantă atunci când sunteți fumător. Mirosul de țigări poate sta pe mâini de mult timp dacă nu vă spălați mâinile și că, de asemenea, dă nicotinei o șansă de a vă pata degetele.
  • Încercați să intrați în obiceiul de a spăla mâinile cu săpun și apă caldă imediat după terminarea fumatului.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 14
    4. Renunță la fumat. Atâta timp cât fumați, veți avea un risc ridicat de a vă expune degetele și unghiile la mai multe pete de nicotină. Ați putea intra în grupuri de sprijin comunitar pentru a vă ajuta renunță la fumat. De asemenea, puteți solicita medicului dumneavoastră despre înlocuirea non-colorantă, cum ar fi plasturele de nicotină, e-țigaretele sau adresați-vă medicului dumneavoastră despre alte ajutoare de renunțare care nu vor pata.
  • Poate doriți să evitați să mestecați tutunul sau orice altceva care ar putea părea o altă parte a corpului în schimb - ca și dinții tăi.
  • Imagine intitulată Fixarea degetelor colorate cu nicotină Pasul 15
    5. Fum cu un dispozitiv de intervenție. Puteți fuma cu un dispozitiv metalic între elementul de fumat și mâna sau gura ca o cârpă sau o țeavă de metal. Acest lucru nu va aduce beneficii sănătății dvs. generale, dar va reduce cantitatea de nicotină care vă atinge degetele.
  • În metoda narghilea, țineți coca metalică în timp ce respirați de la un capăt, în timp ce capătul din spate este cuplat până la un recipient mai mare de tutun care este încălzit.
  • Alte țevi metalice pur și simplu plasați țigara la un capăt al țevii în timp ce țineți tubul metalic și inspirați de la capătul liber.
  • Fumul în volum este mult mai mare, cu narghilea decât o țigară tipică. Fumul este răcit deoarece trece printr-un sistem de apă înainte de a trece prin țeavă utilizatorul inhalează.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ai putea încerca renunțarea la fumat Pentru a evita sau a reduce această problemă pentru a începe cu.
  • Consultați un medic sau dermatolog pentru condiții mai grave ale pielii.
  • Dacă vă uitați la filtrul țigaretei, veți vedea că găuri foarte mici vor fi înfășurate filtrul. Dacă țineți țigara în timp ce luați o tragere, va decolora degetul. Modalitatea simplă de ao opri pentru a ține pur și simplu țigară cu buzele în loc de degete În timp ce luați o tragere.
  • Avertizări

    Evitați aceste remedii dacă aveți răni deschise.
  • Solicitați asistență medicală dacă oricare dintre aceste metode provoacă iritație semnificativă a pielii, durere, disconfort sau pentru a vă face o stare mai rău în oricum.
  • Dacă aveți o afecțiune a pielii, cum ar fi eczema sau psoriazis, consultați un medic înainte de a încerca oricare dintre aceste remedii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar