Cum să curățați sub unghiile acrilice

Unghiile acrilice arată frumos, dar murdăria, mâncarea și bacteriile se pot ascunde sub unghii. Curățarea sub unghiile acrilice necesită o atingere blândă, astfel încât cuiul acrilic să nu se despartă de cuiul natural. Fiți conștienți, totuși, că majoritatea decolorării pe unghiile acrilice sunt cauzate de ciuperci, nu de murdărie. Aceasta înseamnă că va trebui să scoateți unghia și să vă tratați degetul înainte de a putea aplica unul nou. Prevenirea este mai ușoară decât tratamentul. Practicați obiceiurile de igienă zilnică pentru a reduce riscul de ciuperci sau alte infecții.

Pași

Metoda 1 din 4:
Îndepărtarea murdăriei de la unghii
  1. Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 1
1. Spălați-vă mâinile cu săpun antibacterian și apă caldă. Faceți acest lucru ori de câte ori mergeți la baie, mâncați sau gătiți, atingeți animalele sau mângâiați obiecte murdare. Nu vă spălați mâinile decât dacă au nevoie de ea, totuși. Prea multă spălare poate slăbi adezivul de unghii.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 2
    2. Uscați-vă unghiile cu un prosop ori de câte ori se udă. Apa poate provoca ciuperci și bacterii să se construiască sub unghii. Poate provoca, de asemenea, cuiul acrilic să se separe de cuiul natural, care poate încuraja infecțiile.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 3
    3. Curățați sub unghii folosind o perie de unghii cu păr moale. Îndepărtați peria de unghii într-o ceașcă de apă caldă și cu săpun. Atingeți orice apă în exces. Deplasați peria înainte și înapoi sub unghie pentru a îndepărta murdăria. Fii blând, totuși, ca să nu slăbiți adezivul.
  • Nu apăsați greu față de partea inferioară a unghiului. În schimb, purtați peria înainte și înapoi.
  • O periuță de dinți moale poate, de asemenea, să funcționeze.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 4
    4. Răzuiți murdăria cu un împingător cu cuticul. Frecați murdăria pe un prosop de hârtie înainte de a curăța următorul unghie. Doar zone curate pe care le puteți atinge. Încercați să evitați aplicarea presiunii la unghii, deoarece acest lucru poate provoca separarea unghiei.
  • Nu lipiți cuticul de împingere între cui și piele.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 5
    5. Înmuiați-vă unghia în alcool de frecare înainte de a înlocui un cui căzut.Acest lucru va împiedica să se îmbogățească ciuperca sau bacteriile. Se toarnă niște alcool de frecare într-o ceașcă și înmuiați unghia timp de 15 secunde. Uscați cuiul natural înainte de a lipi unghiul acrilic înapoi.
  • Ar trebui să faceți acest lucru, chiar dacă unghiul este încă parțial atașat.
  • Drepturile întunecate, decolorarea galbenă sau o crustă zdrobită pe unghiile naturale sunt toate semnele unei infecții fungice. Aruncați unghiul acrilic și tratați ciuperca.
  • Metoda 2 din 4:
    Eliminarea ciupercii pe unghii
    1. Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 6
    1. Scoateți cuiul de pe deget. Tratamentele fungice nu funcționează dacă unghiile acrilice sunt încă atașate. Va trebui să tratați ciuperca înainte de a aplica unghiile noi. Aruncați cuiul infectat de îndată ce îl eliminați.
    • Pentru a îndepărta unghiile acrilice, vă înmuiați degetele într-o ceașcă de apă caldă timp de până la zece minute. Acest lucru va înmuia unghiile acrilice, astfel încât să le puteți îndepărta cu ușurință.
    • Alternativ, puteți să vă înmuiați bile de bumbac în acetonă. Împingeți-le pe unghiile dvs. folosind folie de aluminiu și lăsați-le timp de douăzeci de minute. Acest lucru ar trebui să elimine cuiul acrilic.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 7
    2. Îndepărtați orice adeziv rămas cu un burete umed. Adezivul rămas poate conține ciuperca. Înmuiați buretele în apă caldă și curățați ușor în jurul cuiului pentru a îndepărta orice adeziv rămas. Lustruiți vârful unghiei cu o perie de unghii dacă adezivul este încăpățânat.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 8
    3. Înmuiați degetele în oțet. Puteți folosi oțet alb sau oțet de cidru de mere. Păstrați degetele afectate în oțet timp de cel puțin 30 de minute pe zi timp de până la o săptămână.
  • Nu vă dungeți întreaga mână în oțet, deoarece acest lucru ar putea provoca uscarea pielii.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 9
    4. Încercați o gură de gură. În loc de oțet, vă puteți înmuia degetele în apă de gură timp de până la 30 de minute pe zi. Alcoolul ar trebui să ajute la uciderea ciupercilor. Dacă degetele încep să se stingă, însă, scoateți-le din apă de gură.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 10
    5. Aplicați un amestec de ulei de arbore de ceai și ulei de măsline la unghii. Se amestecă părți egale ale fiecărui ulei și se aplică fiecărui cui afectat cu un tampon de bumbac. Faceți acest lucru de două ori pe zi până când infecția a dispărut.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 11
    6. Vizitați un medic. Dacă tratamentele naturale nu clarifică ciuperca după o săptămână, consultați-vă medicul. Este posibil să aveți nevoie de o cremă sau o pastilă de prescripție pentru a ucide ciuperca. De asemenea, trebuie să vizitați medicul dumneavoastră dacă observați orice:
  • Roșeață în jurul cuiului
  • Umflătură
  • Durere
  • Mâncărime sub sau în jurul cuiului
  • Piele spartă în jurul cuiului
  • Nails natural rupt
  • Metoda 3 din 4:
    Albirea unghiilor
    1. Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 12
    1. Utilizați pastă de dinți albirea pentru o fixare rapidă. După îndepărtarea oricăror lacuri de unghii, acoperiți unghiile cu un strat de pastă de dinți de albire înainte de a aplica unghiile acrilice. Utilizați o perie de unghii și curățați pasta de dinți peste unghiile dvs., asigurându-vă că este deloc sub ei. Clătiți unghiile cu apă după ce ați terminat curățarea.
    • Dacă vă curățați cuiele cu pasta de dinți de albire și doriți să fie mai albi, puteți fie să repetați procesul din nou, fie lăsați un strat de pastă de dinți albă să stea pe unghiile timp de 5-10 minute.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 13
    2. Combinați soda de copt cu suc de lămâie pentru a crea o pastă de albire. Strângeți cel puțin jumătate din sucul de lamaie într-un castron sau un recipient. Se amestecă soda de copt în sucul de lămâie încet până când formați o pastă - cât de mult de coacere va trebui să formați o pastă va depinde de cantitatea de suc de lămâie utilizat. Utilizați o perie de unghii pentru a curăța pasta în unghiile goale și clătiți-o după ce ați aplicat-o uniform. Repetați procesul pentru unghiile mai alb, dacă este necesar.
  • Sucul de lamaie poate fi dureros pe răni deschise, deci dacă aveți niște tăieturi sau zgârieturi pe degete, s-ar putea să nu fie cea mai bună metodă.
  • De asemenea, puteți utiliza separat aceste două ingrediente. Înmuierea degetelor într-un castron de suc de lămâie, vă va ajuta să albiți unghiile, așa cum va crea o pastă prin amestecarea de sodiu de copt cu apă. Folosind împreună aceste două ingrediente, creează un alb mai puternic.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 14
    3. Înmuiați degetele în oțet alb și apă pentru sfaturi de unghii albi. Se amestecă o ceașcă mică de apă cu 1 lingură de oțet alb într-un castron sau un recipient mic. Lăsați-vă unghiile nepolitice să se înmoaie în amestec timp de 5 minute, clătiți-vă mâinile cu apă curată după cele 5 minute sunt în sus.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 15
    4. Se amestecă 1 parte peroxid de hidrogen cu 3 părți apă pentru un cui de înmuiere. Combinați peroxidul de hidrogen cu apa într-un castron sau recipient mic, amestecându-le împreună. Lăsați unghiile goale să se înmoaie în soluție timp de 10-15 minute înainte de a le clăti.
  • De asemenea, puteți combina 2.5 linguri (37 ml) de sodă de coacere cu 1 lingură de peroxid de hidrogen, creând o pastă pe care o curățiți în unghiile dvs.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 16
    5. Se dizolvă comprimatele de dentare pentru un alb unic. În timp ce este posibil să nu aveți comprimate dentare în jurul casei, sunt minunate pentru albiere de albire. Găsiți un pachet de comprimate denture din magazinul dvs. local de droguri sau de la magazinul big-box și urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a dizolva comprimatele în apă. Înmuiați unghiile necompletate în amestec timp de aproximativ 5 minute.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 17
    6. Cumpărați un produs de albire a unghiilor pentru o alternativă la remedii la domiciliu. Puteți găsi produse de albire special pentru unghii la multe saloane de unghii, magazine de droguri și magazine cu box-box. Alegeți un scrub de albire, cremă sau creion, în funcție de nevoile dvs.
  • Aceste produse variază în preț de la $ 5- $ 15 și pot fi, de asemenea, achiziționate online.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 18
    7. Aplicați un strat de bază la unghiile dvs. pentru îngrijirea preventivă. Cea mai bună modalitate de albă a unghiilor dvs. este de a le împiedica în galben în primul rând. Achiziționați un strat de bază de unghii de la un salon de unghii, magazin de droguri sau magazin big-box. Aplicați stratul de bază la unghiile înainte de a aplica lustruirea unghiilor dorite, asigurându-vă că stratul de bază se usucă complet.
  • Majoritatea straturilor de bază sunt de $ 5- $ 10 și pot fi achiziționate online, de asemenea.
  • Metoda 4 din 4:
    Păstrarea cuielor curate
    1. Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 19
    1. Purtați mănuși în timp ce curățați sau scăldați. Acest lucru va împiedica să se obțină murdăria sub unghiile dvs. De asemenea, vă poate păstra mâinile uscate, astfel încât ciuperca să nu crească sub unghii. Latex sau mănuși de cauciuc funcționează cel mai bine.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 20
    2. Vizitați salonul de unghii pentru a atinge unghiile la fiecare 2 până la 3 săptămâni. Gapurile care apar între cuiul acrilic și natural pot provoca infecții. Salonul dvs. poate preveni acest lucru prin umplerea golurilor sau prin reatașarea unghiilor libere.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 21
    3. Înlocuiți unghiile după 3 luni. Unghiile acrilice pot atrage mai mult murdărie și murdărie cu atât le purtați. Pentru a preveni infecțiile fungice și unghiile murdare, scapă de cuie după 3 luni.
  • Lăsați-vă unghiile naturale să se odihnească timp de o lună înainte de a aplica noi unghii acrilice pentru ei. Acest lucru le va menține curat și preveni deteriorarea care poate provoca infecții.
  • Imagine intitulată curată sub unghiile acrilice Pasul 22
    4. Asigurați-vă că salonul dvs. de unghii își sterilizează echipamentul după fiecare utilizare. Sterilizarea ucide orice germeni, bacterii sau ciuperci care pot fi pe unelte. Întrebați-vă tehnicianul de unghii dacă puteți vedea cum își sterilizează instrumentele înainte de a le lăsa să se ocupe de unghiile
  • Asigurați-vă că elimină un fișier de unghii de brand direct din ambalaj. Fișierele de unghii nu pot fi dezinfectate ca alte instrumente pot fi.
  • Nu mergeți la nici un salon care nu își sterilizează instrumentele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar