Cum să ușurați durerea degetului atunci când învățați să jucați chitara

Când învățați cum să jucați chitara, ați putea experimenta o durere plictisitoare în vârful degetelor, deoarece degetele tale formează calusuri, care sunt zone de piele groasă. Acestea sunt benefice pentru jucătorii de chitară, deoarece vă ajută să vă protejați degetele din corzi. Când degetele încep să devină dureri, puteți schimba obiceiurile de joc, vă puteți trata degetele cu medicamente sau ajustați părțile chitară pentru a face mai ușor. Dacă simțiți o durere de tăiere, opriți să jucați imediat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evitând durerea
  1. Imaginea intitulată ușurința durerii degetului atunci când învățați să jucați Guitar Pasul 1
1. Apăsați ușor pe șiruri când practicați. Pe măsură ce jucați, apăsați șirul în Fret și Strum chitara. Apoi, eliberați-vă ușor prinderea, dar încă țineți șiruri de caractere. Strumentați din nou chitara pentru a vedea dacă sună corect și păstrați-vă aderența cât mai liberă posibil pentru a evita presiunea inutilă asupra degetelor.
  • Dacă chitara nu face zgomot atunci când strum, strângeți ușor prinderea până când auziți sunetul.
Sfat de experți
Ron Bautista

Ron Bautista

Profesionale chitaristul și chitara Instructorron Bautista este un profesor profesionist chitarist și chitară la mai multe muzică din Santa Cruz, California și Los Gatos Școala de Muzică din Los Gatos, California. A jucat chitara de peste 30 de ani si a predat muzica de peste 15 ani. El învață jazz, rock, fuziune, blues, degete și albastru.
Ron Bautista
Ron Bautista
Profesional Chitaristul & Guitar Instructor

Fiți atenți la faptul că durerea este în degetele voastre sau în mâinile voastre. Când învățați mai întâi să jucați chitara, degetele dvs. ar putea fi dureroase, dar trebuie doar să lucrați prin ea. După câteva săptămâni, veți începe să dezvoltați calusuri și acea durere va dispărea. Cu toate acestea, dacă durerea este în mâinile voastre, este posibil să trebuiască să ajustați modul în care țineți chitara, în special formularul din mâna stângă.

  • Imagine intitulată Ușurința degetului în timpul învățării pentru a juca Guitar Pasul 2
    2. Jucați încet la început să observați semne de durere. Când practicați, luați-vă timpul și acordați atenție modului în care degetele vă simt. Dacă se simt dureri sau observați o durere când jucați, continuați să jucați încet melodiile și să evitați să jucați eventualele chorduri rapide sau scale. Dacă degetele se simt bine, puteți trece la bucăți mai provocatoare.
  • Evitați să încercați orice cântece complexe sau rapide atunci când formați în continuare calusuri pe degete.
  • Dacă vă simțiți dureri ascuțite când jucați, opriți imediat să vă examinați degetele pentru orice tăieturi din corzi.
  • Imaginea intitulată ușurați durerea degetului atunci când învățați să jucați Guitar Pasul 3
    3. Păstrați-vă unghiile tăiate pentru a evita zgârierea. Îndepărtați-vă unghiile în mod regulat atunci când învățați cum să jucați chitara, deoarece este ușor pentru unghiile dvs. să prindă șiruri și cipuri sau crack. Menținerea unor unghii scurte vă va ajuta, de asemenea, să formați mai repede calusuri, deoarece vă veți baza pe vârfurile degetelor, mai degrabă decât pe unghiile pentru a apăsa pe șiruri de caractere.
  • Când vă tăiați unghiile, aveți grijă să nu le tăiați prea scurt, deoarece acest lucru poate provoca unghii și infecții ingrown.
  • Imagine intitulată Ușurința degetului în timpul învățării pentru a juca chitara Pasul 4
    4. Asigurați-vă că mâinile dvs. sunt complet uscate după spălarea acestora sau aplicarea loției. Așteptați cel puțin 15-20 de minute după spălarea mâinilor, aplicați loțiune de mână sau luați un duș pentru a vă practica chitara. Dacă jucați cu mâinile umede, puteți distruge orice calusuri pe care le-ați format, ceea ce poate provoca mai multă durere datorită parcului atunci când pielea se rupe deschis.
  • Dacă casustele dvs. încep să coacă, încercați să evitați să vă luați sau să vă rugați pielea, deoarece acest lucru poate dezvălui pielea foarte moale și poate juca inconfortabil.
  • Metoda 2 din 3:
    Îngrijirea degetelor dureroase
    1. Imaginea intitulată ușurința durerii degetului atunci când învățați să jucați Guitar Pasul 5
    1. Aplicați un agent natural amorțit la degetele dvs. pentru a plictisi durerea. Înmuiați degetele într-un pahar de oțet de cidru de mere timp de 30 de secunde pentru a le amorți ușor înainte și după ce jucați. Asigurați-vă că vă uscați complet degetele înainte de a vă juca, deoarece pielea devine mai moale atunci când este umedă, care poate permite șirurilor să vă taie cu ușurință pielea.
    • Dacă nu aveți oțet de cidru de mere, vă puteți bloca vârful degetelor cu Witch Hazel sau o cremă de dinți. Pentru dureri și dureri consistente, luați ibuprofen sau acetaminofen înainte de a juca.

    Avertizare: Dacă utilizați un agent amorțit, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită degetelor atunci când jucați. Este posibil să nu vă puteți simți dacă le tăiați sau răzuiți, ceea ce poate fi și mai dureros odată ce amorțea se estompează.

  • Imaginea intitulată ușurează durerea degetului atunci când învățați să jucați Guitar Pasul 6
    2. Apăsați pe vârful degetelor atunci când nu jucați pentru a ajuta la formarea mai rapidă a apelurilor. Când încercați să formați calusuri, aplicați presiune degetelor în mod regulat pentru a îngroșa pielea. Utilizați unghiile sau marginea unui card de credit pentru a vă împinge la fiecare vârf de degete. Acest lucru emulează sentimentul de presare pe un șir de chitară, chiar și atunci când nu practici.
  • Amintiți-vă să nu apăsați prea tare pe degete, deoarece acest lucru poate provoca reduceri minore sau vânătăi.
  • Imagine intitulată Oaspeții de excepție a degetului atunci când învățați să jucați Guitar Pasul 7
    3. Întrerupeți sesiunile de practică în perioade scurte de timp dacă degetele tale rănesc. Se așteaptă să experimenteze un disconfort ușor în prima lună de a învăța chitara. Dacă vă confruntați cu o mulțime de dureri în primele 2 săptămâni, vă rupeți practica în sesiuni scurte, 5 minute pe tot parcursul zilei.
  • Chiar dacă degetele tale rănesc puțin, ar trebui să practici atâta timp cât poți pentru a ajuta la formarea calusurilor.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajustarea chitara
    1. Imaginea intitulată ușurează durerea degetului atunci când învățați să jucați Pasul de chitară 8
    1. Luați chitara la un magazin de muzică pentru a avea "acțiunea" ajustată pentru a face mai ușor. "Acțiunea" chitara este spațiul dintre fretboard și corzi. Dacă acțiunea este ridicată, trebuie să apăsați mai greu pe șirul pentru a juca acorduri, ceea ce poate provoca durere. Întrebați asociatul magazinului dacă îl puteți coborî pentru a pune mai puțină tulpină pe degete. În general, acțiunea ar trebui stabilită la /16 inch (0.16 cm) pe primul fret și /16 inch (0.48 cm) pe cel de-al 12-lea frept.
    • Dacă nu sunteți familiarizat cu chitarele, evitați ajustarea acțiunii pe cont propriu. Acest lucru poate deteriora grav chitara.
  • Imagine intitulată ușurați durerea degetului atunci când învățați să jucați Guitar Pasul 9
    2
    Treceți la șirurile de gheață de lumină Dacă vă confruntați cu durere consistentă. Când învățați mai întâi cum să jucați, începeți cu șiruri de ecartament mediu sau greu pentru a ajuta la construirea de apeluri. Cu toate acestea, dacă aveți o mulțime de durere în degete, încercați să folosiți șirurile de ecartament de lumină, care sunt mai subțiri și mai ușor de presat, pentru a atenua disconfortul și apoi lucrați treptat înapoi până la ecartament mediu și greu.

    Bacsis: Odată ce ați format calusuri pe degete, puteți trece la șirurile de ecartament mai ușor pentru a juca melodii mai rapide, mai complexe, fără a apăsa prea mult pe corzi.

  • Imaginea intitulată ușurința durerii degetului atunci când învățați să jucați Guitar Pasul 10
    3. Practică pe o chitară acustică, mai degrabă decât o chitară electrică pentru a construi toleranță. Chitarele acustice sunt mai greu de învățat, dar odată ce învățați chitara acustică, este ușor să treceți la o chitară electivă. Utilizați chitara acustică pentru a vă ajuta să formați calusurile și apoi treceți la o chitară electrică pentru a reda mai ușor melodii mai ușor.
  • În chitarele electrice, acțiunea este mai mică, deci este mai ușor să apăsați pe șiruri de caractere. Dacă aflați pe o chitară acustică, jucați o chitară electrică va părea ca o briză!
  • Avertizări

    Evitați alegerea, îndepărtarea, mușcarea sau depunerea calusurilor pe vârful degetelor odată ce formează. Acest lucru poate provoca infecții și durere atunci când jucați.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar