Cum de a construi un sukkah

Un Sukkah este o colibă ​​simplă utilizată în timpul sărbătorilor evreiești de Sukkot. Este o locuință simbolică care comemorează timpul pe care israeliții au petrecut în pustie după ce au fost eliberați de sclavie în Egipt. Cu câteva materiale simple și puțin timp, vă puteți construi propriul Sukkah să îl folosească în timpul acestei sărbători.

Pași

Partea 1 din 2:
Proiectarea lui Sukkah
  1. Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 1
1. Începeți clădirea la momentul potrivit. Majoritatea experților sugerează că ar trebui să începeți să vă construiți Sukkah chiar la sfârșitul lui Yom Kippur. Dacă nu puteți începe să construiți la sfârșitul zilei, începeți la începutul dimineții următoare. În mod ideal, structura ar trebui să fie terminată în ziua după ce Yom Kippur, dar nu terminați până când structura este construită în siguranță.
  • Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 2
    2. Alegeți un loc în aer liber. Construirea Sukkah-ului dvs. lângă casa dvs. este ideală pentru comoditate. O condiție importantă, totuși, nu trebuie să blocheze partea de sus a Sukkah-ului de pe cerul deschis. Aceasta înseamnă că nici lemn de copaci, acoperișuri etc. ar trebui să stea peste el.
  • Sukkahul trebuie să fie expus la cer deschis, deoarece trebuie să fie capabil să ofere o nuanță funcțională pentru a reprezenta o protecție la colibe similare le-a dat evreilor în pustie. Shade funcțională înseamnă că acoperișul lui Sukkah va bloca cea mai mare lumină soarelui, dar lăsați unele să strălucească pentru a face o persoană conștientă de umbra.
  • Dacă nu aveți o curte, puteți construi un Sukkah pe un balcon (atâta timp cât nu este acoperit de un alt balcon).
  • Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 3
    3. Planificați-vă Sukkah. Un sukkah ar trebui să aibă un minim de cel puțin două pereți plus o parte dintr-un al treilea perete (cel puțin 3.2 inci lățime). Cu toate acestea, este de preferat ca Sukkah să aibă patru pereți complet. Nu trebuie să existe o ușă reală, dar trebuie să fie cel puțin o ușă, astfel încât să puteți intra în structură. Sukkahul dvs. trebuie să aibă și un acoperiș. Structura ar trebui să fie de cel puțin 32 de centimetri înălțime, dar nu mai înaltă decât 30 de picioare (aproximativ 10 metri sau 20 de cantități).
  • Aceste specificații de dimensiune sunt determinate de legea evreiască tradițională pentru a se asigura că Sukkah este suficient de mare pentru a servi funcțiile de bază ale unei locuințe: mâncarea și dormirea.
  • Puteți face un Sukkah care este mai mare decât cel minim dacă doriți să aveți spațiu pentru mai mulți oameni în el sau spațiu pentru alte activități.
  • Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 4
    4. Aduna materiale. Puteți utiliza orice materiale pentru a construi pereții Sukkah, dar trebuie să utilizați materiale speciale bazate pe plante (Sechacah) pentru a construi acoperișul. Ajută la adunarea tuturor materialelor dvs. înainte de a începe să vă construiți Sukkah. Cu toate acestea, trebuie să-l construiți în ordinea corectă. Materialul de acoperiș nu trebuie așezat până când ați terminat pereții.
  • Partea 2 din 2:
    Clădire și folosindu-l pe Sukkah
    1. Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 5
    1. Construiți pereții. Rețineți că zidurile Sukkah ar trebui să fie de cel puțin 32 de centimetri înălțime și mai mari de 22.4 inci în lungime și lățime. Un spațiu de podea de cel puțin 27 de inci (70cm x 70 cm sau șapte tefachim de șapte tefachim) este recomandat, pentru a oferi suficient spațiu pentru o persoană să se așeze. Pot exista lacune în materialul care alcătuiesc pereții lui Sukkah. Cu toate acestea, aceste lacune nu ar trebui să fie mai mari decât 9.6 inci. Puteți face pereții Sukkah din orice material care este suficient de potrivit să nu fie suflat în vânt în vânt. De exemplu, ați putea:
    • Stretch Canvas, Foi sau plastic în jurul stâlpilor din metal.
    • Construi pereți simpli de scânduri de lemn
    • STACK CINDER BLOCKS
    • Utilizați un zid existent al casei dvs. ca o porțiune a Sukkah și construiți alte pereți din materiale pentru ao completa.
  • Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 6
    2. Construiți acoperirea acoperișului. A fi Kosher, acoperișul unui Sukkah trebuie să fie făcut din Sechacah sau materialul de plante brute care nu sunt folosite pentru alt scop, deoarece Cartea lui Deuteronom (16:14) Specifică. Puteți pune benzi lungi de material peste pereții Sukkah-ului, apoi construiți straturi de Sechach până când acoperișul este suficient de gros pentru a bloca cea mai mare lumina soarelui, dar lăsați ceva să strălucească. Nu legați sau nu suportați acoperișul cu orice materiale non-Sechach, în special metalul. Materiale posibile pentru construirea acoperișului pot include:
  • Bambus
  • Evergreen ramuri
  • Stuf
  • Coceni de porumb
  • Paie
  • Covoare speciale Schechach (acestea trebuie proiectate și intenționate special pentru servirea ca acoperișul unui SUCKKAH)
  • Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 7
    3. Îmbogățiți-vă Sukkah. Puteți adăuga iluminare (cum ar fi o lampă portabilă și un cablu de prelungire), scaune și / sau o masă, postere sau fructe proaspete pentru a vă decora Sukkah. Acest lucru face ca locuința să fie mai festivă și mai personală. Cu toate acestea, Chabad personalizat încurajează actul de construire și de a folosi Sukkah în amintirea de a fi considerată o frumusețe reală.
  • Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 8
    4. Reconstruiți-vă Sukkah în fiecare an. Puteți reutiliza baza Sukkah dvs. în fiecare an. Cu toate acestea, trebuie să înlocuiți materialele Sechac ale acoperișului. Depozitați structura în siguranță pentru ao proteja de vânt și apă.
  • Imagine intitulată Construiți un Sukkah Pasul 9
    5. Utilizați Sukkah. Odată ce Sukkah este construit, ar trebui să-l utilizați timp de șapte zile, potrivit Leviticului 23:42. Această perioadă servește ca o amintire a timpului pe care evreii au petrecut în pustie. Funcția de bază a unui Sukkah este de a oferi umbra și camera de dormit și de a mânca.
  • Potrivit tradiției, ar trebui să mănânci cel puțin mesele dvs. (dacă nu toate gustările) în Sukkah în timpul Sukkot.
  • Puteți dormi în Sukkah dacă vreți, dar nu aveți, dacă nu este inconfortabil (prea cald, prea rece, umed, etc.) sau incomod.
  • Sukkah este o locuință simbolică, astfel încât să o puteți folosi și pentru alte activități pe care le-ați face în mod normal în casa dvs., cum ar fi lucrul, vorbind cu prietenii și familia, citind o carte etc.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar