Cum de castron

Bowling este atât un mod distractiv de a petrece timp cu prietenii și un sport concurențial serios. Indiferent dacă doriți să știți cum să fiți un bowler casual sau cum să avansezi abilitățile de bowling, ați ajuns la locul potrivit.

Pași

Partea 1 din 5:
Învățați elementele de bază ale bowlingului
  1. Imagine intitulată Bowl Pasul 1
1. Înțelegeți banda de bowling. Înainte de a începe să castron, trebuie să înțelegi funcția benzii de bowling. O banda de bowling este de 60 de picioare (18.3 m) lung de la linia de fault, linia cea mai apropiată de bowler, la știftul capului, pinul cel mai apropiat de bowler. Există jgheaburi de pe ambele părți ale benzii de bowling. Dacă o minge strălucește de pe banda, merge în jgheaburi și este în afara jocului.
  • Zona de apropiere este de 15 picioare (4.6 m) lung și se termină la linia de fault. Bowler-ul nu poate depăși linia de fault în timpul abordării sau lovitura lor nu va conta.
  • Dacă o minge intră în jgheaburi și apoi se scurgă și lovește știfturile, nu va conta.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 2
    2. Înțelegeți știfturile de bowling. Zece pini sunt aranjate la capătul benzii de bowling la începutul fiecărui cadru. Ele sunt aranjate într-o formare de triunghi, cu punctul triunghi orientat spre bowler. Există un pin în primul rând, care este știftul capului, doi pini în al doilea rând, trei în al treilea și patru în al patrulea.
  • Locațiile pinilor sunt numerele atribuite 1-10. Pinii din rândul din spate au numerele 7-10, pinii din rândul de deasupra rândului din spate sunt numerotate 4-6, știfturile din al doilea rând sunt numerotate 2-3, iar știftul capului este fix.
  • Toți pinii vor câștiga bowlerul un punct dacă sunt loviți. Numerele se bazează pe locație, nu pe valoare.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 3
    3. Aflați Lingo. Înainte de a vă putea numi un adevărat bowler, ar trebui să fiți conștienți de câțiva termeni diferiți de bowling. Cunoașterea acestor termeni va face, de asemenea, mult mai ușor să înțelegeți regulile. Aici sunt ei:
  • O grevă este atunci când bateți toate pinii cu mingea pe prima încercare.
  • O rezervă este când bateți toate pinii de pe a doua încercare.
  • O divizare este atunci când prima minge a unui cadru bate capul (pinul cel mai apropiat de tine), dar lasă două sau mai multe pini care nu sunt adiacente. Este greu să lovești o rezervă în această situație, mai ales dacă aveți o divizare de 7-10, care este cea mai dificilă împărțire pentru a lovi.
  • O curcan este trei greve la rând.
  • Dacă orice știfturi rămân după întoarcerea bowlerului, se numește un "rama deschisa."
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 4
    4. Înțelegeți cum un joc de lucrări de bowling. Un joc de bowling constă din 10 cadre. Fiecare cadru este egal cu o singură întoarcere pentru bowler. Obiectivul lui Bowler este de a bate cât mai mulți știți posibil într-un cadru, în mod ideal toate acestea.
  • Un bowler poate rula mingea de două ori în fiecare cadru, cu condiția ca acestea să nu atingă o grevă.
  • Un bowler devine o întoarcere suplimentară pe cel de-al zecelea cadru dacă bate jos toate pinii la prima întoarcere.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 5
    5. Aflați scorul. Dacă un bowler are un cadru deschis, atunci ei pur și simplu primesc credit pentru numărul de pini au bătut. Dacă un bowler a bătut 6 pini după două rotații, pur și simplu primesc două rotiri. Cu toate acestea, dacă un bowler lovește o rezervă sau o grevă, regulile devin puțin mai complicate.
  • Dacă un bowler lovește o rezervă, atunci ar trebui să pună o marcă de slash pe foaia de scor. După următoarea lor întoarcere, vor primi 10 puncte plus numărul de pini pe care l-au bătut cu acel rând. Deci, dacă bate în jos 3 pini după prima lor întoarcere, atunci vor primi 13 puncte înainte de a doua întoarcere. Dacă aceștia bate apoi 2 pini în al doilea rând, ei primesc un total de 15 puncte pentru acea rundă.
  • Dacă un bowler lovește o grevă, ar trebui să înregistreze un X pe scorul lor. Greva va câștiga Bowler zece puncte plus numărul de pini bătut în jos pe următorii două rotunde din runda următoare a jucătorului.
  • Cel mai mult Bowler poate înscrie într-un joc este de 300 de puncte. Aceasta reprezintă 12 greve la rând, sau 120 de pini care au fost loviți în 12 cadre. Un joc perfect are 12 greve și nu zece, pentru că dacă bowler-ul primește o grevă pe ultimul cadru, atunci pot lua încă două întoarceri. Dacă aceste două rotiri sunt, de asemenea, greve, vor avea 300 de puncte.
  • Dacă un jucător rulează o rezervă în ultimul cadru, atunci ei pot lua încă o întoarcere.
  • Partea 2 din 5:
    Pregătiți-vă la castron
    1. Imagine intitulată Bowl Pasul 6
    1. Găsiți o alee de bowling. Du-te online pentru a găsi o alee locală de bowling care se potrivește nevoilor dvs. Încercați să găsiți un loc care oferă lecții de bowling sau are ligi de bowling începător.
    • Dacă doriți să mergeți la bowling cu prietenii, găsiți un loc care este evaluat pentru a avea un mediu distractiv și poate, de asemenea, niște mâncare și gustări.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 7
    2. Du-te la ali de bowling pe care l-ai ales. Discutați cu bowles și personalul și vedeți dacă chiar vă puteți alătura unui joc. Alternativ, puteți merge la o alee cu un grup de prieteni. Dacă întrebați o mulțime dacă vă puteți alătura jocului, asigurați-vă că nu este prea competitivă. Puteți chiar să faceți prieteni noi la alee.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 8
    3. Obțineți niște pantofi de bowling. Dacă sunteți un începător, puteți închiria pantofi la alee. Dacă doriți să vă loviți jocul, puteți cumpăra o pereche de pantofi proprii. Pantofii de stradă nu vor funcționa pentru bowling, deoarece vă vor face să rămâneți la podea în loc să alunecați în mod natural sau vă vor face să vă alunecați prea mult și să vă răniți.
  • Dacă nu purtați pantofi de bowling, puteți deteriora și să lăsați semnele de scufundă pe podeaua alei. Închiriați o pereche de pantofi dacă doriți să aveți probleme înainte de a începe chiar bowling-ul.
  • Nu uitați să purtați șosete sau să aduceți șosete pe alee. Unele alei vinde șosete, dar vor fi scumpe.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 9
    4. Alegeți mingea potrivită. Înainte de a putea începe să castron, trebuie să găsești o minge care este greutatea potrivită pentru tine și care este dimensiunea potrivită pentru degetele tale. Bilele vor fi etichetate pe baza greutății lor, deci o minge cu "8" scrise pe ea va cântări 8 lire sterline. Iată cum să găsiți o minge de dimensiune și greutate potrivită:
  • Greutate. O minge de 14-16 lb ar lucra pentru majoritatea adulților cu mâini mai mari, iar o minge de 10-14 lb ar lucra pentru majoritatea adulților cu mâini mai mici. În general, este mai bine să aveți o minge puțin mai grea, deoarece vă va ajuta să câștigați un impuls. O regulă generală este că o minge ar trebui să cântărească 10% la fel de mult ca și corpul dvs., deci dacă cântărește 140 de lire sterline, ar trebui să castron cu o minge de 14 lb.
  • Dimensiunea gaurii degetului mare. Degetul mare trebuie să se potrivească perfect în gaura degetului mare. Ar trebui să fiți capabili să o scoateți din gaură fără să-l înfrângeți sau să rămâneți blocați, dar gaura nu ar trebui să fie atât de mare încât trebuie să vă strângeți degetul mare în gaura pentru a vă închide.
  • Dimensiunea găurilor degetului mijlociu. Odată ce ți-ai introdus degetul mare, ar trebui să-ți pui degetul mijlociu și de inel peste celelalte două găuri. Dacă spanul este corect, cele două degete ar trebui să se așeze cu ușurință și confortabil peste cele două găuri, astfel încât articulația mijlocie liniile în sus cu partea cea mai apropiată de gaură de degetul mare. Vă îndoiți cele două degete în găuri pentru a vă asigura că se potrivesc perfect în gaură ca degetul mare.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 10
    5. Găsiți banda de bowling. Odată ce v-ați înscris la alee și ați pus pantofii dvs., veți fi direcționați către o bandă de bowling. Dacă ajungeți să vă alegeți banda, alegeți o bandă care este departe de oameni cu voce tare sau zgomotoasă. Dar este alegerea ta: s-ar putea să fii mai bine dacă ești înconjurat de alți bowlers.
  • Partea 3 din 5:
    Pornirea bowlingului
    1. Imagine intitulată Bowl Pasul 11
    1. Țineți mingea corect. În primul rând, ridică-ți mingea și du-te la locul potrivit în fața benzii de bowling. Puneți degetul mijlociu și inelul în top 2 găuri și plasați degetul mare în gaura de jos.
    • Țineți mingea ușor spre partea dvs. cu mâna de bowling sub minge și cealaltă mână se odihnește pe partea de jos a mingelor pentru un suport suplimentar.
    • Păstrați degetul mare pe partea de sus a mingea la ora 10:00 dacă aveți dreptate. Utilizați poziția 2:00 dacă sunteți o leț.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 12
    2. Abordați linia de fault. Abordarea standard constă în picioare cu spatele drept, umerii dvs. sa axat pe țintă și genunchii ușor îndoiți. Brațul tău de bileți ar trebui să-l mână în jos de partea ta. Spatele dvs. ar trebui să fie înclinat ușor înainte.
  • Picioarele tale ar trebui să fie ușor în afară și pe tine "Slide picior" ar trebui să fie plasate ușor în fața celuilalt picior. Piciorul dvs. de diapozitive va fi opusul mâinii pe care îl utilizați în castron (un bowler cu mâna dreaptă va glisa cu piciorul stâng).
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 13
    3. Lucrați la direcționarea mingea. Banda de bowling ar trebui să aibă o serie de puncte de 7 picioare (2.1 m) în jos pe banda și săgețile negre de aproximativ cincisprezece metri în jos pe banda. Dacă sunteți un bowler de început, ar trebui să încercați să rotiți mingea în centrul acestor mărci. Odată ce vă dezvoltați abilitățile de bowling, puteți să vă îndreptați spre stânga sau la dreapta mărcilor când vă conectați mingea.
  • Chiar dacă intenționați mingea prin centrul mărcilor, este posibil să nu fiți capabili să atingeți pinii, deoarece mingea poate încetini sau se va întoarce spre jgheaburi. Doar observați în cazul în care mingea se rostogolește atunci când faceți și nu vă casaltă un cadru solid și ajustați-vă scopul în consecință.
  • Concentrați-vă pe vizând mărcile, nu la pinii.
  • Imagine intitulată Pasul 14
    4. Eliberați mingea. Menținerea unei abordări drepte, fără răsucire a corpului dvs., deoarece poziția dvs. de minge și mână ar trebui să fie ținută relativ aceeași - dedesubt și în spatele mingelor în timpul leagănului. Împingeți brațul cu bile înapoi înapoi și apoi înainte pentru a elibera mingea. Eliberați mingea când brațul dvs. sa mutat cât mai departe, deoarece poate merge.
  • Când este eliberat corect, degetul mare ar trebui să iasă mai întâi, urmată de degete.Acest lucru ar trebui să ajute la rotire pe minge, ceea ce ar trebui să ajute cârligul de bile și să transporte odată ce coboară pe banda.
  • Păstrați-vă ochii pe țintă pe care doriți ca eliberați mingea. Dacă vă uitați la picioarele dvs. sau la minge, veți pierde echilibrul și veți putea să vă îndreptați corect mingea.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 15
    5. Ștergeți-vă mâinile după ce ați terminat rândul. Asigurați-vă că mâinile dvs. sunt complet uscate înainte de a ridica mingea pentru a începe Bowl de fiecare dată. Utilizați o cârpă pentru a vă șterge mâinile sau, cel puțin să vă ștergeți mâinile pe pantaloni dacă nu aveți una. Dacă mâinile tale sunt încă transpirate, mingea poate să iasă din mâini.
  • De asemenea, puteți utiliza Rosin, care se găsește în majoritatea magazinelor pro bowling, pentru a vă face degetele și degetul mare ușor lipicios și mai puțin alunecos.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 16
    6. Păstrați scorul pe tot parcursul jocului. Cele mai multe alei de bowling vor avea un computer în apropierea zonei de ședere care vă permite să păstrați scorul. Dacă o alee nu are un computer, atunci vi se va da o foaie de scor pentru a înregistra scorurile. Oricum, procesul este același. Iată cum să păstrați scorul:
  • Zona din partea stângă sus a fiecărui cadru este înregistrarea primei minge, iar caseta din stânga este pentru a doua minge și dacă aveți o grevă.O grevă este marcată cu a "X" și o rezervă cu a "/".
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 17
    7. Finalizați aproape de linia de fault. Distanța dintre linia de livrare și ar trebui să fie de aproximativ 6 inci (15 cm) dacă doriți să aveți o eliberare optimă. Aceasta înseamnă că mingea este îndreptată o mică distanță față de linia de fault înainte de a face contact cu banda. Astfel, mingea devine în continuare pe banda și păstrează energia atunci când loviți știfturile. Finalizarea prea departe de linia de fault înseamnă că va trebui să vă apropiați de el când începeți în poziție.
  • Amintiți-vă că o grevă este de 10 plus următoarele două bile, în timp ce o rezervă este de 10 plus mingea următoare.Dacă loviți la prima minge din cadrul 10, veți obține încă două bile pentru a vă determina scorul final. 300 este cel mai mare scor pe care îl puteți obține.
  • Partea 4 din 5:
    Îmbunătățirea jocului dvs. de bowling
    1. Imagine intitulată Bowl Pasul 18
    1. Urmăriți bowlingul la televizor. Observați cu atenție profesioniștii și vedeți ce tehnici folosesc. De asemenea, puteți viziona clipuri video de experți bowlers online.
    • Încercați să imitați pozițiile bowler-ului în propria casă. Amintiți-vă că vă uitați la experți și că tehnica dvs. de bowling va fi mult mai simplă decât a lor.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 19
    2. Cere un sfat. Dacă doriți să vă îmbunătățiți cu adevărat jocul, căutați ajutor de la alte bowlers mai avansate și de la autocare.Acesta va ajuta întotdeauna să aveți un ochi critic care vă urmărește și veți obține o nouă perspectivă.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 20
    3. Alăturați-vă unei ligă de bowling. Aceasta este o modalitate excelentă de a păstra o practică obișnuită și de a face noi prieteni.
  • Partea 5 din 5:
    Bowling etichetă

    La fel ca orice alt joc, Bowling ar trebui să fie distractiv! În timpul navigării prin următoarele reguli de etichetă, rețineți că au fost stabilite pentru a ajuta jocul să funcționeze fără probleme.

    1. Imagine intitulată Bowl Pasul 21
    1. Citiți cu atenție și urmați toate regulile specifice postate pe alee.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 22
    2. În timp ce pe benzi, purtați numai pantofi de bowling.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 23
    3. Nu începeți bowling până când aparatul de fixare a pinului a terminat ciclul.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 24
    4. Permiteți bowler-ului într-o bandă adiacentă să redea mai întâi dacă vă apropiați de pista în același timp. În caz contrar, jucătorul care sosește mai întâi merge mai întâi.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 25
    5. Nu treceți sau mergeți dincolo de linia de fault, chiar și în joc casual. Bowling este un sport, astfel încât juca corect.
  • Dacă traversați linia de fault, de asemenea, riscați alunecarea și alte vătămări corporale.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 26
    6. Mingea ar trebui să fie înclinată pe banda. Evitați aruncarea sau aruncarea mingelor, deoarece poate deteriora banda.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 27
    7. Nu vă jucați jocul pe o altă bandă, ar trebui să aveți suficient spațiu pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 28
    8. Cereți întotdeauna permisiunea mai întâi atunci când utilizați mingea altcuiva.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 29
    9. Evitați distragerea altor jucători în timp ce îi bowling. Verificați limba și limitați să jurați cât de mult puteți.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 30
    10. Fi gata când este rândul tău la castron.
  • Imagine intitulată Bowl Pasul 31
    11. Încercați să păstrați scorul corect. Aproape toate aleile au acum un scor automatizat.
  • Reguli și strategii de notare

    Reguli de bowling

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Sfaturi pentru a înscrie în bowling

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pasul este o parte foarte importantă în bowling. Când începeți rândul tău, aveți mingea la talie în ambele mâini cu piciorul stâng pe marcatorul centrului. Dacă aveți dreptate, ieșiți cu piciorul drept și mutați și mingea spre exterior. Apoi, pasul următor, începeți să aruncați mingea înapoi. Apoi, al treilea pas, mingea este în spatele tău cu o mișcare swinging în curs. Apoi, pasul final, al patrulea, ar trebui să fie piciorul stâng, la aproximativ trei până la opt centimetri distanță de linia de fault, pe măsură ce vă rotiți rapid mingea în fața voastră în fața dvs. în tot felul în care vă îndreptați pinii.
  • Păstrați-vă ochii pe țintă pe măsură ce sunteți pe punctul de a merge la castron.
  • Urmărirea este importantă... De exemplu, dacă vă terminați leagănul cu mâna întoarsă ca și cum veți da o strângere de mână, va lega mingea.
  • îndoiți genunchii Când vă faceți abordarea. Acest lucru vă va ajuta să obțineți o minge dreaptă sau o mică curvă.
  • În mod ideal, doriți ca mingea să se conecteze în buzunar (1-3 pentru mâinile drepte) pentru a obține cele mai bune transporturi pentru grevă, iar mai departe este, de obicei, mai bine pentru piese de schimb, în ​​special pentru un singur PIN.
  • O minge care este forată pentru dvs. de către un driller experimentat profesionist vă va ajuta să nu vă tensionați încercând să țineți mingea, precum și să obțineți o eliberare curată - care este cheia pentru notarea consecventă.
  • Pentru a vă face să mergeți la stânga, întoarceți-vă mâna puțin spre stânga, la fel cu mâna dreaptă dacă doriți să mergeți bine.
  • Avertizări

    Continuați leagănul după eliberarea mingea pentru a ajuta la prevenirea rănirii.
  • Nu vă mișcați pe umăr prea departe înapoi sau poate fi rănit.
  • Nu vă pierdeți aderența pe minge sau poate merge zborul.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Minge de bowling
    • Pantofi de bowling
    • Prosop
    • Pulbere pentru copii (pentru alunecare)
    • Rosin (pentru aderență)
    • Frecare alcool (pentru a lua ulei de pe mingea ta)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar