Cum sa faci o haina de baza buna clasa de vopsea de vopsea

Când vă pulverizați mașina dvs., aplicați mai întâi un grund, apoi o haină de bază și apoi o haină clară, dar poate fi dificil să obțineți aceste straturi să arate chiar și pentru că vopseaua are tendința de a alerga. Din fericire, cu unele răbdare și instrumentele potrivite, puteți obține acel finisaj lucios perfect și puteți salva mii de dolari pe o lucrare profesională de vopsea. Va trebui să dedicați câteva zile procesului și să vă asigurați că urmați instrucțiunile de siguranță.

Pași

Partea 1 din 3:
Colectarea materialelor și pregătirea vehiculului
  1. Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Vopsea de vopsea Pasul 1
1. Cumpărați suficientă grund, strat de bază și strat clar pentru a acoperi vehiculul. Pentru o mașină mică până la mijloc, veți avea nevoie de 1 galon (3.8 l) de grund, 3 galoane (11 L) de strat de bază și 2 până la 3 galoane (7.6 până la 11.4 l) de haina clară. Pentru vehicule mai mari, dublați aceste sume.
  • Dacă doriți să potriviți culoarea originală a mașinii, verificați plăcuța de conformitate a mașinii Găsiți codul de culoare. Puteți da acest lucru unui magazin de vopsea auto și ei vor putea să se potrivească cu culoarea pentru dvs.
  • Este întotdeauna mai bine să aveți puțin vopsea suplimentară, mai degrabă decât prea puțin. Amintiți-vă că puteți Salvați excesul de vopsea pentru touch-up-uri.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună clapetă Vopsea de vopsea Pasul 2
    2. Asamblați echipamentul dvs. de protecție înainte de a începe să lucrați. Veți avea nevoie de un aparat respirator, ochelari de protecție, mănuși de unică folosință și haine pe care nu le deranjează să se murdărească. Verificați instrucțiunile producătorului de pe grund, strat de bază și strat clar pentru orice alte stipulări de siguranță.
  • Dacă nu dețineți un aparat respirator, este posibil să puteți închiria unul din magazinul dvs. de hardware local.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 3
    3. Lucrați într-o locație care este de 70-80 ° F (21-27 ° C) pentru cele mai bune rezultate. În funcție de vreme, ați putea lucra cu siguranță în afară - asigurați-vă că verificați dacă prognoza meteo va fi clară pentru câteva zile. Dacă locuiți într-o zonă cu umiditate ridicată, va dura mai mult pentru fiecare strat de vopsea să se usuce, deci luați în considerare spațiul controlat la climă, dacă vă puteți asigura că lucrați undeva care are o ventilație bună.
  • Lucrul în temperatura corectă va ajuta vopseaua să se usuce corect.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 4
    4
    Spală mașina cu săpun și apă și să-l uscați cu un prosop fără scame. Apucați o găleată mare și umpleți-o cu apă caldă și câteva squirturi de detergent de vase. Apoi utilizați un burete mare și spălați-vă mașina, începând din partea de sus și lucrați spre partea de jos. Odată ce întreaga mașină a fost spălată, utilizați un prosop fără scame pentru ao usca cu atenție.
  • Mașina trebuie să fie complet liberă de ceară, ulei și murdărie, iar săpunul de mâncare este suficient de blând pentru a curăța totul fără a lăsa un reziduu cu săpun.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 5
    5. Nisip orice spoturi de rugină sau zgârieturi cu șmirghel de 180-320-garnit. Dacă aveți un șlefuit, încărcați șmirghelul în ea și lucrați la șlefuirea oricăror zone care au rugină sau care sunt zgâriate. Veți fi șlefuiți întregul corp al mașinii mai târziu, dar acest pre-pas va ajuta la pregătirea acestor zone pentru a primi grundul, baza și straturile clare.
  • Colțurile de nisip și crăpăturile mici, pentru a se asigura că sunt pe deplin pregătite. Mașina de șlefuire nu va fi pe punctul de a manevra astfel de spații mici.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clădire Vopsea de vopsea Pasul 6
    6
    Nisip umed Întreaga mașină utilizând șmirghel umed de 1000-1500. Veți avea nevoie de șmirghel umed specific și o sticlă de pulverizare umplută cu apă. Spray o secțiune a mașinii și începeți șlefuirea într-o mișcare din spate și înapoi (nu într-un cerc). Continuați acest proces până când întreaga mașină este netedă, reumplerea sticlei de apă după cum este necesar. Dacă lucrarea de vopsea înlocuiește sau fixați este într-adevăr neagră, nisip până când ajungeți până la cadrele metalice goale. Dacă lucrarea de vopsea nu a fost rea să începeți, doar nisipul până când obțineți o suprafață uniformă, fără atingere.
  • Șlefuirea umedă face o suprafață foarte netedă, așa cum se aplică suprafeței grosiere care provine din șlefuirea obișnuită.
  • Nu puteți obține mașina peste umedă, așa că nu vă faceți griji cât de multă apă pe care o pulverizați.
  • Utilizați blocuri de șlefuit din cauciuc dacă nu aveți un șlefuit.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 7
    7. Clătiți mașina și uscați-o din nou cu un prosop fără scame. Fiți atenți la corpul mașinii în timp ce clătiți-o a doua oară. Dacă există vreo domeniu care trebuie să fie șlefuiți din nou, luați timp acum pentru a face acest lucru. Odată ce mașina a fost clătită, uscați-o bine cu prosopul.
  • Clătirea mașinii din nou asigură că toate fulgii mici de vopsea și șmirghel au dispărut.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună clapetă Vopsea de vopsea Pasul 8
    8. Bandă de pe ferestre, lumini și anvelope cu bandă de mascare și plastic. Așezați banda în jurul cusăturii fiecărei zone pe care nu doriți să o pictați. Apoi acoperiți acele zone cu folie de plastic și aplicați un al doilea strat de bandă de mascare pentru a menține capacul în poziție. Utilizați un cuțit de chit pentru a apăsa banda în jos în crăpături și crevări.
  • Dacă nu aveți film sau foi de plastic, utilizați 2-3 straturi de ziar vechi.
  • Check out unele tutoriale online pentru sfaturi suplimentare și exemple de atingere a mașinii.
  • Dacă lucrați într-o zonă cu alte instrumente sau mobilier, este posibil să doriți, de asemenea, să răspândiți niște folii de plastic peste ele pentru a le menține curate.
  • Partea 2 din 3:
    Primirea mașinii și aplicarea stratului de bază
    1. Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 9
    1. Aplicați 2 straturi de grund înainte de a aplica straturile de bază și clare. Verificați instrucțiunile producătorului primerului Înainte de a începe să începeți șansele de pornire, va trebui să amestecați grundul cu un diluant mai întâi. Odată ce amestecul dvs. este gata să meargă, încărcați-l în pistolul de pulverizare. Țineți pistolul de aproximativ 6 cm (15 cm) din corpul mașinii și pulverizați într-o mișcare din spate și înapoi până când întregul corp al mașinii este acoperit. Așteptați aproximativ 20 de minute între fiecare strat.
    • Utilizați o bucată veche de lemn sau de fier vechi pentru a practica pulverizarea primerului înainte de a începe pe mașina dvs. Aceasta vă va ajuta să obțineți simțul mașinii.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 10
    2. Sand autovehiculul cu șmirghel umed de 2000 după ce grundul se usucă. Primerul va lăsa un strat ușor neuniform și sub formă de pulbere pe mașină, astfel încât să vă folosiți sticla de pulverizare și șmirghelul umed pentru a trece ușor pe întregul vehicul. Doar nisip suficient, astfel încât suprafața este complet netedă.
  • Ștergeți mașina cu șlefuită, cu o cârpă umedă după ce ați terminat și lăsați-o să se usuce complet înainte de a se deplasa la stratul de bază.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună clapetă Vopsea de vopsea Pasul 11
    3. Spray pe primul strat al stratului de bază și lăsați-l să se usuce timp de 20 de minute. Verificați instrucțiunile stratului de bază pentru a vedea dacă trebuie, de asemenea, să fie amestecate cu diluanți. Încărcați lichidul în arma de pulverizare curățată. Țineți pulverizatorul de la 6 până la 10 cm (15 până la 25 cm) departe de mașină și folosiți netede, chiar și lovituri, mergând de la stânga la dreapta, mai degrabă decât în ​​sus și în jos sau în cercuri.
  • Ar trebui să vă ducă aproximativ 10 minute pentru a aplica prima strat de bază dacă pictați un vehicul mic-la mijloc.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună clapetă Vopsea de vopsea Pasul 12
    4. Aplicați un al doilea strat al stratului de bază după ce prima sa uscat. Utilizați aceeași tehnică ca înainte, în mișcare lentă, chiar și accidente. Acesta este un moment minunat pentru a verifica vehiculul și pentru a vă asigura că lucrurile arată chiar. Odată ce a fost aplicată a doua haină, curățați-vă pistolul de pulverizare pentru ao pregăti pentru haina clară.
  • Dacă puteți vedea în continuare metalul cadrului prin grund și strat de bază, este posibil să doriți să adăugați un al treilea strat de bază.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 13
    5. Lăsați stratul de bază să se usuce complet înainte de a trece la stratul limpede. De obicei, va dura aproximativ 30 de minute pentru ca stratul de bază să se usuce, dar în funcție de temperatură și umiditate, s-ar putea să se apropie de 60 de minute. Veți ști că este uscat când este neted față de atingere și degetele nu trag pe ea când atingeți-o.
  • Dacă observați orice reziduu sau zone bumpy, nisipați zona din nou și reaplicați stratul de bază până când este chiar.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicarea stratului clar și finalizarea lucrării
    1. Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Vopsea de vopsea Pasul 14
    1. Pulverizați primul strat al stratului limpede uniform peste bază. Umpleți pistolul de pulverizare cu stratul clar, urmând specificațiile producătorului de vopsea. Începeți în partea de sus a vehiculului și spray de la stânga la dreapta pe măsură ce vă faceți drumul până la partea de jos a mașinii. Utilizați chiar și lovituri lungi. Așteptați 10 minute după această primă haină înainte de a aplica al doilea.
    • Haina clară ar trebui să fie ușor de văzut așa cum merge în mașină, deci luați-vă timpul pentru a vă asigura că întregul corp este acoperit uniform.
    • Veți ști că haina clară este uscată când este netedă pentru atingere, mai degrabă decât lipicioasă.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Pain Work Pasul 15
    2. Aplicați al doilea strat clar pentru a crea un finisaj frumos, lucios. Odată ce primul strat clar a fost uscat, repetați procesul pentru a aplica al doilea (și final!) palton. Amintiți-vă să folosiți bine, chiar și lovituri și pentru a acoperi complet întregul corp al mașinii.
  • Dacă doriți, sau dacă ați aplicat haine deosebit de subțiri, puteți face un al treilea strat, deși două sunt de obicei suficiente.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Paint Job Pasul 16
    3. Scoateți banda de mascare și plastic înainte ca vopseaua să se usuce. Imediat după ce aplicați ultima haină clară, îndepărtați cu atenție banda de mascare și foliile de plastic sau ziarul. Faceți acest lucru încet și încercați să păstrați plasticul să atingeți sau să blocați în stratul clar.
  • Dacă există reziduuri lipicioase din bandă, ignorați-o acum. Poți să te întorci mai târziu și să-l freci folosind ceva de genul goo plecat.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 17
    4. Fixați orice greșeli sau zone neuniforme prin șlefuirea și respingerea zonei. Aveți grijă atunci când faceți acest lucru, deoarece ați eliminat deja banda și fișa de protecție. Șansele sunt, dacă trebuie să rezolvați ceva, va fi doar o mică secțiune pe care o puteți pulveriza cu atenție din nou.
  • Amintiți-vă că puteți utiliza întotdeauna acest proces de șlefuire și pulverizare pentru a repara zgârieturi mici în viitor, mai ales dacă aveți vopsea rămase.
  • Imagine intitulată Faceți o haină de bază bună Clear Coat Vopsea Lucru Pasul 18
    5
    Piele de bivol stratul dvs. clar pentru un finisaj lucios. Asigurați-vă că stratul clar este complet uscat înainte de a vă bufni. Puteți închiria un tampon din magazinul dvs. local de hardware dacă nu dețineți unul. Utilizați o setare scăzută și cumpărați cu atenție, dar rapid - dacă părăsiți tamponul pe un anumit loc pentru prea mult timp, ar putea arde sau purta vopseaua pe care tocmai ați aplicat-o.
  • Nu trebuie să vă bucurați mașina dacă nu doriți, dar cu siguranță o face să arate Shinier!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă lucrați într-o zonă mai caldă sau mai umedă, lăsați-vă mașina să stea mai mult între fiecare strat de grund, bază și straturi clare.
  • Dacă observați ieșiți în timp ce vă pulverizați pictura, nu vă faceți griji! Doar folosiți șmirghelul pentru a nisip în aceste zone și le-a replicat.
  • Avertizări

    Se amestecă vopseaua și solventul într-o zonă bine ventilată, departe de toate sursele de flăcări.
  • Asigurați-vă că urmați cerințele producătorului de vopsea în ceea ce privește siguranța și echipamentul de protecție.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Șmirghel de înaltă gresie
    • Șaibă umedă
    • Sander sau blocuri de șlefuit
    • Sticla cu pulverizator
    • Apă
    • Prosoape fără scame (e)
    • Găleată
    • Detergent de vase
    • Burete mare
    • Tampon
    • Grund
    • Strat de baza
    • Înveliș transparent
    • Pistol de pulverizare
    • Mănuși de unică folosintă
    • Respirator
    • Ochelari de securitate
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar