Cum de vopsea personalizată a unui tablou de bord al mașinii

Pictura tabloului de bord al mașinii este o mare opțiune de personalizare DIY dacă interiorul pare a fi decolorat, în sus, sau doar plictisitor simplu. Primele de pulverizare automobile, vopsele și lacuri funcționează bine atât pe părțile plastice rigide, cât și pe cele flexibile ale unui tablou de bord, atâta timp cât vă luați timpul cu munca prepară și utilizați tehnicile potrivite de pulverizare. Rezultatele finale nu vor replica cu precizie o finisare din fabrică, dar ei pot arăta cu siguranță suficient pentru dvs. să vă arătați de pe tabloul de bord al mașinii cu mândrie.

Pași

Partea 1 din 4:
Îndepărtarea părții
  1. Imagine intitulată Paint personalizat Un tablou de bord de mașină Pasul 1
1. Îndepărtați părțile tabloului de bord, dacă doriți, să pictați, să vă protejați sau să le înlocuiți. Dacă veți vopsi bucățile de tăiere mai mici, ca cele din jurul ventilatoarelor stereo și de aer, este de obicei mai ușor dacă le eliminați din mașină. Sau, dacă nu doriți să le pictați, cel mai simplu mod de a le proteja este de obicei să le scoateți. Acest lucru este, de asemenea, un moment bun pentru a înlocui piesele de declanșare deteriorate sau uzate, care, de asemenea, vă cere să eliminați mai întâi părțile vechi.
  • Scoaterea pieselor de bord detașabile pentru a picta separat reducerea separată - dar cu siguranță nu elimină-turnarea și mascarea va trebui să faceți înainte de a picta tabloul de bord.
  • Imagine intitulată Paint personalizat O tablo de bord de mașină Pasul 2
    2. Deconectați bateria mașinii înainte de a scoate orice piese de bord. Puneți ochelari de siguranță ca o precauție și asigurați-vă că contactul mașinii este oprit. Dacă există capace de plastic care acoperă terminalele negative (-) și pozitive (+), ridicați capacul terminalului negativ. Slăbiți piulița care fixează cablul la terminal cu o cheie, apoi deplasați cablul bine clar al bateriei și orice metal - puneți capătul cablului pe un prosop curat, dacă este necesar.
  • S-ar putea să fiți tentați să renunțați la acest pas, dar merită bine efortul minim. Există o mulțime de cabluri în spatele părților tabloului de bord pe care intenționați să le eliminați.
  • Imagine intitulată Paint personalizat Un tablou de bord de mașină Pasul 3
    3. Verificați manualul proprietarului pentru instrucțiuni specifice privind scoaterea pieselor. Piesele dvs. de bord ale mașinii dvs. vor ieși cu ușurință cu nimic mai mult decât o șurubelniță și un set de instrumente de îndepărtare automată. Dar cu siguranță nu doriți să rupeți niciunul dintre părțile pe care intenționați să le pictați, deci luați timp pentru a vă consulta manualul de utilizare. Ar trebui să găsiți o secțiune dedicată eliminării corectă a pieselor.
  • Dacă nu aveți manualul proprietarului, verificați site-ul web al automobilelor pentru o versiune online.
  • Imagine intitulată Paint personalizat Un tablou de bord de mașină Pasul 4
    4. Utilizați unelte de îndepărtare a tălpilor sau o șurubelniță pentru a ieși orice piese de bord snap-in. Multe dintre părțile detașabile ale tabloului de bord se fixează pur și simplu în loc. Dacă introduceți vârful unei șurubelnițe cu capul plat în cusătura de la marginea unei părți și aplicați forța minimă a pârghiei, ar trebui să pop dreapta. Acestea fiind spuse, sunteți mai puțin probabil să provocați daune dacă cumpărați un set de instrumente de eliminare automată online sau la un magazin de piese auto - sunt făcute în mod specific pentru această sarcină.
  • Spre deosebire de o șurubelniță, uneltele de îndepărtare a tălpilor au sfaturi ușor curbate și furcuite ca o rangă. Pur și simplu introduceți vârful curb al sculei sub marginea unui panou și utilizați o acțiune de pârghie pentru ao face gratuit.
  • Dacă o parte nu apare cu forță minimă, verificați din nou manualul proprietarului pentru a vă asigura că eliminați partea dreaptă - poate avea un șurub ascuns care îl ține în poziție!
  • Imagine intitulată Paint personalizat Un tablou de bord de mașină Pasul 5
    5. Utilizați o șurubelniță pentru a deconecta orice piese de cabină de cablare sau înșurubată. Unele părți de bord sunt ținute în poziție cu șuruburi, astfel încât să îndepărtați șuruburile prin rotirea lor în sens invers acelor de ceasornic cu o șurubelniță. Trageți piesele libere și asigurați-vă că salvați șuruburile pentru reinstalare mai târziu. Utilizați șurubelnița pentru a deconecta, de asemenea, orice cablare atașată la părțile pe care le eliminați. Fie slăbiți (și salvați) șuruburile care țin cablajul cablajului în spatele unei părți sau apăsați în fila care eliberează hamul.
  • Ca memento, asigurați-vă că consultați manualul proprietarului dvs. pentru cele mai bune rezultate.
  • Partea 2 din 4:
    Tabloul de bord
    1. Imagine intitulată Paint personalizat O tablo de bord de mașină Pasul 6
    1. Spălați ceea ce intenționați să pictați cu apă și un pic de săpun. Deschideți ușor o cârpă curată, folosind apă caldă, cu un pic de săpun de săpun amestecat în. Ștergeți toate componentele tabloului de bord - fie eliminate sau încă în loc - și lăsați-le să se usuce la aer.
    • Dacă ați achiziționat părțile tabloului de înlocuire pe care doriți să le pictați înainte de instalare, curățați-le în același mod.
    • Scopul aici este de a elimina toate murdăria și resturile de suprafață.
  • Imagine intitulată Paint personalizat O tablo de bord de mașină Pasul 7
    2. Ștergeți zonele spălate cu alcool izopropilic. Odată ce toate componentele pe care le-ați spălat cu săpun și apă s-au uscat ușor, umeziți ușor o cârpă de microfibră cu alcool izopropilic și ștergeți-le din nou. Ștergerea cu alcool izopropilic scapă de reziduuri uleioase, cum ar fi cele lăsate în urmă prin amprente digitale.
  • Alcoolul izopropilic (alcoolul de frecare) este disponibil pe scară largă la farmacii, magazine de bacanie și la magazinele generale de vânzare cu amănuntul.
  • Lucrarea dvs. de vopsea va arăta mai bine și va fi mai durabilă dacă completați ambele părți ale procesului de curățare - apa săpun și alcool izopropilic.
  • Imagine intitulată Paint personalizat Un tablou de bord de mașină Pasul 8
    3. Mipeți părțile tabloului de bord cu apă și nisipați-le cu hârtie de 1500 griți. Utilizați o sticlă mică de pulverizare pentru a mânca ușor zona pe care o șlefuiți. Nisip într-o mișcare circulară și folosește presiune foarte ușoară, apăsați doar suficient pentru a păstra șmirghelul de alunecare din loc. Odată ce totul este uscat, ștergeți toate praful de șlefuire cu una sau mai multe cârpe de fixare.
  • Șmirghel de 1500 de gresie este o garnitură ultra-fină. Scopul de aici este doar pentru a face foarte ușor suprafața pentru a ajuta vopseaua să adere mai bine.
  • Asigurați-vă că utilizați cârpa de fixare! Ștergeți toate praful de șlefuire înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Paint personalizat O tablo de bord de mașină Pasul 9
    4. Acoperiți articole cum ar fi orificiile și butoanele cu banda pictorului pentru a le proteja. Măsoară complet oricare dintre părțile mai mici pe care nu doriți să le pictați utilizând mai multe benzi de bandă. Apăsați ferm banda în jos pentru a asigura o adeziune completă și linii curate. De asemenea, pentru a separa 2 părți ale tabloului de bord - unul pe care doriți să-l pictați, unul pe care nu-l rulați pe bandă împotriva și în cusătura dintre cele două părți, neteziți banda în jos ferm.
  • Asigurați-vă că banda pictorului aplicat are o adeziune completă și fără riduri. În caz contrar, vopseaua de pulverizare poate sângera sub bandă.
  • Imagine intitulată Paint personalizat Un tablou de bord de mașină Pasul 10
    5. Utilizați bandă, plastic și hârtie pentru a proteja parbrizul, scaunele, volanul etc. De exemplu, puneți o pungă de plastic peste volan și coloana de direcție, apoi executați o bandă de bandă de pictor pe tot parcursul bazei coloanei de direcție. Băi de hârtie pentru hârtie sau hârtie de măcelărie pentru a masca parbrizul și bandă în jos hârtie sau plastic pentru a proteja scaunele din față, podelele și așa mai departe.
  • O regulă bună de degetul mare este de a acoperi totul în mașină pe care nu doriți să pictați și asta este la cel puțin 3 ft (91 cm) din tabloul de bord. Vopseaua de pulverizare poate ajunge departe de locul în care intenționați să mergeți, deci fiți agresivi când vine vorba de a atinge și acoperia interiorul mașinii. Un pic mai mult de lucru acum poate salva o mulțime de hassle mai târziu!
  • Partea 3 din 4:
    Grund
    1. Imagine intitulată Paint personalizat Un tablou de bord de mașină Pasul 11
    1. Cumpărați cutii de pulverizare de grund auto de înaltă calitate, strat de culoare și finisaj lac. Magazin pentru primerul dvs. de pulverizare, vopsea color și lac de la un comerciant cu vopsea auto bine considerat. Lucrați cu un asociat de vânzări informați pentru a obține cele mai bune produse pentru mașina dvs. și starea acesteia. Alegeți una sau mai multe straturi de culoare care se potrivesc cu culoarea inițială a tabloului de bord sau încercați ceva complet nou - procesul de vopsire este același.
    • Este posibil să aveți nevoie de 2 tipuri de grund, dar ei lucrează în același mod. Obțineți un "grund de umplere" dacă componentele dvs. rigide de bord din plastic sunt zgâriate - acesta va ajuta la ascunderea zgârieturilor. Alegeți un "grund de promovare a aderenței" pentru orice componente de plastic flexibile - zona dvs. principală de bord poate avea un finisaj de vinil ușor suplimentar, de exemplu. Promotorul de aderare poate fi, de asemenea, utilizat pe plastic rigid, dar nu va acoperi zgârieturi foarte bine.
    • Nu utilizați grundul de umplere pe piese de plastic flexibile - se va sparge, se desparte și se va desprinde.
  • Imagine intitulată Paint personalizat O tablo de bord de mașină Pasul 12
    2. Lucrați într-o zonă ventilată și puneți-o pe protecția adecvată a respirației și ochilor. Vopselele de pulverizare automată creează o mulțime de fumuri neplăcute și potențial periculoase, astfel încât să funcționeze întotdeauna într-o zonă bine ventilată. În plus, asigurați-vă că ați pus pe o mască de vapori sau o mască respiratorie - nu doar o mască de praf și ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii. Pentru a vă curăța mai ușor, purtați mâneci lungi și mănuși de unică folosință.
  • Puteți picta în aer liber dacă nu este prea umed sau umed și temperatura este între aproximativ 65-85 ° F (18-29 ° C). Evitați lumina directă a soarelui în timpul pictării.
  • Dacă lucrați în garajul dvs., păstrați ușa principală și orice ușă exterioară și ferestre deschise. Configurați unul sau mai mulți fani de cutie pentru a evacua aerul și fumul din garaj.
  • Imagine intitulată Vopsea personalizată O tablo de bord de mașină Pasul 13
    3. Aplicați o lumină, chiar strat de grund utilizând izbucniri scurte, netede și constante. Scuturați Canul de cel puțin 1 minut, apoi țineți-l aproximativ 6-8 în (15-20 cm) de la suprafața pe care doriți să o pictați. Spray în aproximativ 1 a doua izbucnire, mișcați continuu poate într-o mișcare constantă în spate în timp ce pulverizarea. Păstrați lumina stratului și chiar peste toate suprafețele pe care le pictați.
  • Păstrați-vă în mișcare ori de câte ori vă pulverizați. Ținând în continuare o zonă, va crea plutchy și patch-uri curbate de vopsea.
  • Dacă nu sunteți sigur de tehnica dvs. de pulverizare, practicați bucăți de carton, lemn sau-ideal-plastic sau vinil.
  • Procesul este același dacă utilizați un grund de umplere sau un promotor de aderare.
  • Imagine intitulată Paint personalizat O tablo de bord de mașină Pasul 14
    4. Așteptați minutele 5-plus, adăugați o altă stradă și repetați 1-2 de mai multe ori dacă doriți. Dacă grundul încă pare atât de umed, sau dacă este o zi umedă, dați-o cel puțin 15 minute înainte de a continua. Spray pe cel de-al doilea strat de grund în același mod ca și primul, și așteptați alte 5-plus minute înainte de a adăuga un al treilea strat. Utilizați întotdeauna cel puțin 2 straturi de grund, dar optați pentru 3 sau 4 straturi totale, dacă este posibil. Aplicând mai multe straturi subțiri, chiar promovează o mai bună aderență și durabilitate.
  • Agitați CAN timp de cel puțin 1 minut înainte de a adăuga fiecare haină ulterioară.
  • Utilizați același timp de așteptare de 5 plus minute pe tot parcursul procesului de amorsare, vopsire și lansare a tabloului de bord.
  • Asigurați-vă că stratul final de grund este complet uscat înainte de a trece la adăugarea de straturi de culori. Așteptați 5 minute la minimum, dar de preferință mai mult ca 15-60 de minute sau mai mult.
  • Partea 4 din 4:
    Paint și lac
    1. Imagine intitulată Paint personalizat O bord de bord de mașină Pasul 15
    1. Aplicați un strat subțire, chiar color, folosind aceeași tehnică de pulverizare ca și înainte. Agitați canalul timp de cel puțin 1 minut și țineți-l 6-8 în (15-20 cm) de la suprafață. Ca cu grundul, spray-ul în exploziile rapide în timp ce utilizați o mișcare constantă înapoi și înapoi. Faceți acest prim strat suficient de subțire încât puteți vedea în continuare culoarea primerului sub ea.
  • Imagine intitulată Paint personalizat O tablo de bord de mașină Pasul 16
    2. Adăugați 3-8 straturi totale de acoperire a culorilor, așteptând cel puțin 5 minute între haine. Așteptați până când primul strat se usucă înainte de a adăuga a doua strat, utilizând încă o dată același proces de pulverizare. Apoi continuați să repetați această procedură până când veți adăuga cel puțin 3 straturi de culori, dar, de preferință, mai mult ca 5-8. Veți diminua declarațiile după aproximativ 8 straturi, dar adăugarea mai multor straturi îmbunătățește, în general, aspectul și durabilitatea postului de vopsea.
  • Fiți răbdători în timp ce așteptați vopseaua să se usuce între straturi. Și nu atingeți vopseaua pentru ao verifica!
  • Imagine intitulată Paint personalizat O tablo de bord de mașină Pasul 17
    3. Pulverizați pe 3-4 straturi de lac cu o luciu sau finisaj mat. În timp ce vă puteți sări din punct de vedere tehnic adăugând straturi de lacuri, făcând astfel foarte mult durabilitatea lucrării dvs. de vopsea și este foarte recomandată. Utilizați aceeași tehnică de pulverizare și timp de așteptare ca și în cazul primerului și a straturilor de culori. Utilizați un lac de luciu dacă doriți ca tabloul de bord să aibă un strălucire sau un lac mat dacă preferați un finisaj mai puțin strălucitor.
  • Utilizați un spray de lac care este destinat interioarelor auto.
  • Imagine intitulată Paint personalizat Un tablou de bord de mașină Pasul 18
    4. Așteptați 4 ore înainte de a scoate banda și reinstalați orice piese de tăiere. La minimul gol, dați stratul final de lac 4 ore pentru a se usca. Dacă îl puteți lăsa peste noapte sau o perioadă completă de 24 de ore, cu atât mai bine. Îndepărtați cu atenție banda pictorului și îndepărtați orice hârtie de plastic și hârtie de artizanat. Reinstalați orice piesă de tăiere sau panouri pe care le-ați îndepărtat prin afișarea acestora în poziție. Apoi faceți o clipă pentru a vă admira munca!
  • Pentru a menține durabilitatea lucrării dvs. de vopsea, curățați trilasul de bord ocazional cu nimic altceva decât o cârpă umezită cu apă caldă și o cantitate mică de săpun.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Şurubelniţă
    • Instrumente de eliminare automată
    • Detergent de vase
    • Spirt
    • Curățați cârpele
    • Șmirghel de 1500 grit
    • Sticla cu pulverizator
    • Cârpă de microfibră
    • Cârpă de cârpă
    • Banda pictorului
    • Folie de plastic
    • Craft hârtie
    • Primer auto, strat de culoare și lac

    sfaturi

    Ca o alternativă la pictura, uitați-vă în kituri de bord adeziv, care sunt destinate personalizate pentru anumite mărci, modele și ani de mașini.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar