Cum să aplicați haina clară

Clapetă clară este o vopsea transparentă care trece peste haina de bază și o protejează de la deteriorarea și razele UV. De asemenea, dă un finisaj lucios care adâncește calitatea culorii de bază și vă permite să cumpărați cu ușurință zgârieturi mici. Înainte de a vopsi, asigurați-vă că alegeți echipamente de calitate și masca de pe corpul mașinii înainte de șlefuirea oricărei straturi clare deteriorate anterioare. Pulverizați mașina cu straturi subțiri, umede de vopsea clară și lăsați-i să se usuce între straturi. Pentru a vă menține noua haină clară, căutați proaspătă, asigurați-vă că ați spălat ușor și ceară în mod regulat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pulverizarea corpului mașinii
  1. Imagine intitulată Aplicați clapa clară Pasul 6
1. Țineți pistolul de pulverizare cu 6 până la 8 inci (15 până la 20 cm) departe de suprafață. Dacă treceți peste o secțiune în care suprafața mașinii este înclinată, înclinați arma, de asemenea, pentru a fi paralelă cu suprafața. Acest lucru ar trebui să vă dea cele mai ușoare și mai chiar straturi de vopsea posibile.
  • Imagine intitulată Aplicați pasul clare 7
    2. Face constant, chiar trece că se suprapun reciproc cu 50%. Acoperirea jumătate din trecerea precedentă de fiecare dată vă va ajuta să obțineți o aplicație uniformă și să împiedicați efectul "Tiger Striping". Asigurați-vă că ați pulverizat pe vopsea în linii drepte, chiar și pe suprafața mașinii.
  • Imagine intitulată Aplicați pasul clare 8
    3. Aplicați un strat de vopsea în mașină. Pulverizați o vopsea ușoară de vopsea peste tot corpul mașinii. Păstrați vopseaua subțire și umedă pentru a obține o aplicație uniformă și păstrați timpul de uscare scurt.
  • Dacă vopseaua este prea groasă, puteți intra în probleme precum filmul sau un efect întunecat.
  • Imagine intitulată Aplicați stratul clare 9
    4. Lăsați vopseaua să se usuce timp de cel puțin 10 minute. Cu straturi subțiri individuale de vopsea, timpul de uscare este destul de scurt între aplicații. Așteptarea unui completă 10 minute între straturile vor ajuta vopselele să se așeze și să se stabilească sau "bliț", înainte de a fi acoperit de un alt strat.
  • Imagine intitulată Aplicați stratul clare Pasul 10
    5. Aplicați un al doilea strat de vopsea pe întreaga mașină. După uscarea primului strat, adăugați un al doilea strat de vopsea. Acest strat poate fi un pic mai gros, deoarece va avea mai mult timp să se usuce complet. Asigurați-vă că aplicați vopseaua încet și cu atenție pentru a evita orice picurare și imperfecțiuni.
  • Imaginea intitulată Aplicați stratul clare 11
    6. Așteptați 1 oră pentru straturile să se usuce complet. Nu atingeți haina clară în timp ce îl așteptați să se usuce. Lăsați-o să stea neperturbată pentru a lăsa vopseaua să se vindece și să se stabilească corect. Acest lucru vă va ajuta să asigurați durabilitatea și calitatea clasei clare.
  • Metoda 2 din 3:
    Menținând haina clară
    1. Imagine intitulată Aplicați stratul limpede Pasul 12
    1
    Spălați mâna mașinii la fiecare 1-4 săptămâni. Utilizați un mitt de spălare de calitate, 2 găleți de apă de spălare și clătire, săpun de spălare a mașinilor și prosoape de microfibră pentru a spăla mașina în mod regulat. Aveți grijă deosebită să fiți blânzi peste haina clară și să eliminați orice acumulare de murdărie care ar putea provoca zgârieturi. Cel mai bine este să vă spălați mașina mai repede decât mai târziu pentru a elimina orice praf și murdărie care ar putea deteriora haina clară.
  • Imaginea intitulată Aplicați stratul clare 13
    2. Așteptați cu 30-45 de zile înainte de ceară, muchind sau trecerea printr-o mașină de spălat. După aplicarea stratului clar, este important să așteptați și să lăsați vopseaua înainte de a aplica prea multă presiune. Pentru clima mai calde, așteaptă 30 de zile ar trebui să fie suficientă. Cu toate acestea, pentru mașinile din climatul mai rece, ar trebui să așteptați 45 de zile, deoarece temperaturile scăzute pot încetini procesul de întărire.
  • Imagine intitulată Aplicați pasul clare 14
    3. Adresați-vă angajaților de spălare auto să aibă grijă de haina dvs. clară. Clădirea clară poate fi ușor zgâriată în timpul unei călătorii printr-o spălare mai mare a mașinilor. Dacă spălarea mașinii include o frecare manuală, asigurați-vă că participanții folosesc prosoape curate și moi pe stratul limpede.
  • În mod obișnuit, spălările mașinilor moderne sunt mai blânde și nu vă vor zgâria haina clară.
  • Imagine intitulată Aplicați stratul clare Pasul 15
    4
    Ceară haina clară cu atenție la fiecare 2-3 luni. Spălarea excesivă și frecarea pot deteriora haina limpede, deci asigurați-vă că utilizați o formulă non-abrazivă și poloneză cu atenție. Ceara ajută în mod regulat să protejeze lucrarea de vopsea și să îmbunătățească vizual calitatea vopselei.
  • În general, ceara de mașini durează doar aproximativ 2-3 luni, dar în funcție de vreme și de starea vopselei mașinii, de data aceasta poate varia.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea materialelor de pictura
    1. Imagine intitulată Aplicați stratul limpede 1
    1. Alegeți un solvent și activator pentru condițiile meteorologice curente. Gândiți-vă la dimensiunea și zona de reparare, precum și temperatura și umiditatea actuală atunci când faceți alegerea dvs. Unele produse sunt formulate pentru temperaturi mai ridicate și umiditate suplimentară, deci asigurați-vă că verificați etichetele produsului. Rețineți că ar trebui, de asemenea, să încercați să pictați în condiții optime.
  • Imagine intitulată Aplicați pasul clare 2
    2. Încercați să pictați într-o zi caldă. În general, nu este o idee bună să vă pictați mașina dacă sunteți la temperaturi mai mari de 90 ° F (32 ° C) sau sub 55 ° F (13 ° C). De asemenea, ar trebui să evitați pictura în lumina directă a soarelui prin pictura la umbra, dimineața devreme sau în timpul nopții.
  • Imaginea intitulată Aplicați stratul clar 3
    3. Utilizați echipamentul de vopsire de calitate. Pentru acest proiect, instrumentele de calitate superioară vor merita probabil costul suplimentar. Puteți cumpăra sau închiria un pistol, compresor, respirator și separator de aer / ulei împreună cu un furtun de aer.
  • Clapetă clară este aplicată cel mai bine cu o armă de pulverizare, deoarece acționează ca un solvent. Dacă încercați să o aplicați cu presiune, mai degrabă decât să o plutească cu un instrument de aerosoli, acesta poate scoate stratul de bază sub el.
  • De asemenea, ați putea folosi haina clară într-o cutie de pulverizare, dar o armă vă va oferi un finisaj mai neted, mai profesionist.
  • Imaginea intitulată Aplicați pasul 4
    4
    Nisip umed Dezactivat toate haina clară anterioară dacă este deteriorată. Căutați orice peeling, delaminare sau degustare în stratul vechi clar. Dacă găsiți daune, utilizați șmirghel 400-600 și un șlefuitor orbital la nisip umed de pe toate hainele vechi clare. Este important să începeți cu un strat de bază pentru noul uretan pentru a se lega corect.
  • La nisip umed, pulverizați șmirghelul în jos cu apă. Acest lucru va împiedica șmirghelul să creeze zgârieturi adânci în suprafața mașinii.
  • Ștergeți suprafața cu o cârpă de fixare după șlefuirea pentru a curăța orice praf.
  • Imagine intitulată Aplicați pasul clare 5
    5. Practicați pulverizarea pe o bucată de resturi netede. Înainte de a vă pulveriza mașina, testați-vă materialele și practicați tehnica de pulverizare pe o suprafață metalică netedă. Urmați toți pașii de la început până la sfârșit, notă de orice probleme sau imperfecțiuni pe care trebuie să le ajustați pentru proiectul final.
  • Dacă utilizați o cutie de strat de pulverizare, asigurați-vă că o agitați bine înainte de a pulveriza.
  • sfaturi

    După aplicarea unei straturi de bază, aplicați întotdeauna haina clară în 24 de ore. Verificați ora minimă de uscare de pe stratul de bază pentru mai multe informații.

    Avertizări

    Utilizați întotdeauna echipament de protecție atunci când pictați, cum ar fi mănuși de cauciuc, un aparat de respirație chimică și ochelari de protecție.
  • Asigurați-vă că ați vopsit într-o zonă bine ventilată pentru a evita inhalarea fumului de vopsea periculos.
  • Vopseaua de automobile este extrem de periculoasă, deci asigurați-vă că o păstrați departe de copii.
  • Citiți întotdeauna instrucțiunile și avertismentele de pe etichetele produsului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar