Cum să fixați o haină clară pe o mașină

Îți iubești încă mașina mai veche, dar începe să-și privească vârsta. Strălucirea lucioasă a lucrațiului de vopsea ar putea fi marcată de bule și blistere ale finisajului clar. Aceasta este cunoscută sub numele de delaminare, iar cea mai bună fixă ​​pentru cazurile larg răspândite este o slujbă de repaus. Sau, dacă aveți o experiență cu pictura auto, puteți utiliza unelte profesionale ca un pistol de aer comprimat Aplicați haina clară nouă. Cu toate acestea, în cazul în care peeling-ul este limitat în domeniu, de exemplu, pete pe capota sau în apropierea reparațiilor la fața locului cu un spray de aerosoli poate fi amanageabil DIY Project.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înlocuind numai stratul clar de peeling
  1. Imaginea intitulată Fix o haină de peeling clară pe o mașină pas 1
1. Curățați zona deteriorată cu 1000 de șmirghel. Frecați șmirghelul în cercuri, apăsând ferm. Nisip puțin dincolo de daunele originale, chiar dacă înseamnă îndepărtarea unei cantități mici de haina clară care este încă în stare decentă.
  • Dacă vopseaua pigmentată sub stratul limpede este încă în formă bună, nu se curăță atât de mult încât eliminați și el.
  • Dacă stratul clar este deja plecat, săriți acest șlefuit inițial și mergeți direct la șlefuirea și curățarea umedă.
  • Imaginea intitulată Fix o haină clară pe o mașină Pasul 2
    2. Umed nisip tranziția dintre zona dvs. de lucru și stratul limpede rămas. Utilizați șmirghelul de gresie 2000, care se înmoaie în apă timp de o oră. Smootând liniile de tranziție dintre zona de reparații și stratul limpede înconjurător. Păstrați șmirghelul umed prin scufundarea în apă după cum este necesar.
  • Îndreptați-vă sau pătrați zona de lucru când puteți, deoarece acest lucru va face mai ușor să aliniați zona mai târziu.
  • Imaginea intitulată Fix un strat clar de peeling pe o mașină 3
    3. Curățați zona de curățare clară cu alcool și cu mașini de curățat cu solvent. Utilizați un dispozitiv de curățare pe bază de alcool, cum ar fi curățenia de sticlă, pentru a curăța zona pe care tocmai ați șlefuit. Urmăriți acest lucru cu un dispozitiv de curățare a vopselei pe bază de solvenți, care va veni fie cu setul de reparații clare alese sau să fie găsit alături de spray-urile clare.
  • Imaginea intitulată Fix o coadă clară pe o mașină Pasul 4
    4. Scufundă zona curățată cu o gresie fină, țesături de scufundare. Aceste tampoane sunt similare cu cele pe care le-ați putea folosi pe vasele murdare și pe tigăi în bucătărie și sunt disponibile la comercianții cu amănuntul de la Automotive. Nu utilizați vată de oțel sau șmirghel. Vrei doar să dai vopsea pigmentată o textură ușor dură.
  • Curățați zona după aceea cu cleanul pe bază de solvenți.
  • Treceți la acest pas dacă vopseaua este deja scufundă de la șlefuirea dvs. anterioară.
  • Imagine intitulată Fix o coadă clară pe o mașină Pasul 5
    5. Bandă de pe zona de lucru cu bandă de mascare ușor de eliminat. Lipiți banda la pantaloni și coaja o dată sau de două ori pentru ao face mai puțin lipicioasă. Creați o zonă tăiată în jurul stratului clar eliminat, care este puțin mai mare decât zona deteriorată efectivă. Utilizați folii de plastic și mai multă bandă pentru a extinde exteriorul zonei de protecție, astfel încât spray-ul dvs. limpede acoperit numai pe mașină unde este destinat.
  • Imaginea intitulată Fix o coadă de peeling clară pe o mașină Pasul 6
    6. Pulverizați aerosolul poate fi limpede strat pe suprafață. Agitați puterea conform etichetei sale. De asemenea, consultați eticheta pentru distanța și mișcarea optimă de pulverizare. Continuați să vă mișcați când vă pulverizați astfel încât să creați un strat uniform. Fie ca acest prim strat să se usuce timp de cel puțin 5 minute sau pentru moment recomandat.
  • S-ar putea să fiți instruiți să treceți peste fiecare strat uscat cu șmirghel foarte fin (E.G., 1500 sau 2000 grit, posibil înmuiate cu apă). Urmați instrucțiunile de pe pulverizarea și ștergeți praful și resturile cu o cârpă de fixare.
  • Imagine intitulată Fix o coadă clară pe o mașină Pasul 7
    7. Aplicați un al doilea strat de strat clar în același mod. Două straturi sunt de obicei suficiente, dar urmați instrucțiunile din cutie. Fie ca fiecare strat să se usuce timp de cel puțin 5 minute înainte de a aplica următoarea.
  • Scoateți banda și folii de plastic după ultima acoperire a stratului.
  • Așteptați câteva ore sau peste noapte, înainte de a termina repararea.
  • Imagine intitulată Fix un strat clar de peeling pe o mașină Pasul 8
    8. Amestecați în zona reparată cu finisajul mașinii înconjurătoare. Du-te ușor peste zona reparată cu șmirghel de gresie 2000. Apoi, utilizați un compus de lustruire și a tampon motorizat Pentru a amesteca tranzițiile și a face ca munca dvs. de reparații să dispară cât mai mult posibil.
  • Buff zona cu mâna dacă aveți nevoie sau doriți, dar așteptați să aveți un braț rănit a doua zi!
  • Metoda 2 din 3:
    Înlocuirea stratului de culoare și stratul limpede
    1. Imaginea intitulată Fix o peeling clară clară pe o mașină Pasul 9
    1. Găsiți codul de culori din fabrică al mașinii dvs. În cazul în care stratul clar curățat a provocat stratul de culoare expus să se estompeze, să zgârie sau să coajă, veți dori să abordați și problema pigmentului. Căutați mașina pentru o etichetă cu un cod de vopsea - de exemplu, M1724A pentru un negru din 1993 Ford Bronco - pentru pigmentul aplicat din fabrică. Începeți prin deschiderea ușii laterale a șoferului și căutați mai jos zăvorul, apoi continuați dacă este necesar pentru a fi necesare pete de plasare cum ar fi sub capota sau în trunchi.
    • Dacă nu găsiți codul de vopsea, puteți căuta cu mașina dvs., model și an online sau la un comerciant cu amănuntul de piese auto. Sau, puteți încerca să potriviți culoarea introducând o probă - de exemplu, ușa care acoperă capacul de gaz - la un magazin care transportă vopsele auto.
  • Imaginea intitulată Fix un strat clar de peeling pe o mașină Pasul 10
    2. Investiți într-un kit touch-up all-in-one. Pentru cea mai convenabilă soluție DIY, alegeți un kit al touch-up all-in-one, care oferă totul de la șnururi și cârpe de tăiere la diferitele pigment și spray-uri clare pe care le veți folosi. Utilizați codul de vopsea pentru a comanda un kit care este colorat personalizat pentru a se potrivi cu lucrarea de vopsea din fabrică a vehiculului dvs.
  • Dacă cumpărați componentele individuale, veți avea nevoie de primer, pigment și spray-uri clare de acoperire a gritelor variate (adesea variind între 200 și 2000 grit) - curățători pe bază de alcool și solvenți și cârpe pentru îndepărtarea prafului și resturilor. Pot fi necesare alte elemente în funcție de instrucțiunile pentru produsele de vopsea pe care le alegeți.
  • Imaginea intitulată Fix o coadă clară pe o mașină Pasul 11
    3. Nisip zona decojită până la metalul goale sau la materialul de bază. Utilizați șmirghelul de gresie mai greu (E.G., 200 grit) care vine cu kitul dvs. Ștergeți fulgi și praf cu o cârpă de fixare, apoi curățați zona cu cleanerul (ele) furnizat.
  • Când ați terminat șlefuirea și curățarea, bandă de pe zona pregătită așa cum este recomandată în kit. Sau, utilizați folii de plastic și bandă de mascare cu aderență redusă (lipiți-o și coaja de la pantalonii dvs. o dată sau de două ori mai întâi).
  • Imaginea intitulată Fix un strat clar de peeling pe o mașină Pasul 12
    4. Aplicați aproximativ 3 straturi de primer de automobile. Urmați instrucțiunile precise de pe kit sau pot. 3 straturi sunt comune, dar este posibil să fiți sfătuiți să utilizați mai puține sau mai multe straturi. Permiteți grundului să se usuce între straturi. Apoi, utilizați un șmirghel fine (1500, de exemplu) pentru a scuza ușor suprafața. Ștergeți-l cu cârpa de fixare înainte de a adăuga următoarea haină.
  • Imaginea intitulată Fix o coadă clară pe o mașină Pasul 13
    5. Aplicați numărul instruit de straturi de pigment. Încă o dată, 3 este numărul tipic de straturi. Între fiecare strat, păstrați cu șmirghel fine (odată ce vopseaua a fost uscată) și ștergeți praful cu o cârpă de fixare.
  • Utilizați o mișcare de pulverizare netedă și constantă pentru a obține chiar și straturi de vopsea. Urmați instrucțiunile produsului privind distanța și tehnica de pulverizare.
  • Asigurați-vă că vă pulverizați într-o zonă bine ventilată.
  • Imaginea intitulată Fix o peeling clară clară pe o mașină Pasul 14
    6. Finalizați lucrarea de vopsea cu mai multe runde de strat limpede. Probabil că veți fi instruiți să aplicați 2 sau 3 straturi de haină clară. Între corp, va trebui, de asemenea, să utilizați șmirghel foarte fin, eventual de șlefuire umedă, cu hârtie de 1500 sau 2000 grit. Înmuiați hârtia în apă și dați-o după cum este necesar când șlefuirea umedă.
  • Permiteți ca aplicarea finală clară să se usuce peste noapte înainte de a continua.
  • Imaginea intitulată Fix o peeling clară clară pe o mașină pas 15
    7
    Buff zona reparată să o amestecați. Treceți ușor pe zona cu șmirghel de gresie 2000, apoi utilizați compusul de lustruire și un tampon motorizat. Puteți să vă bucurați de mână, dar tranziția dintre haina veche și nouă va fi mai evidentă.
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind în siguranță și realist
    1. Imagine intitulată Fix un strat clar de peeling pe o mașină cu pas 16
    1. Configurați un sistem de ventilație cu aer proaspăt pentru zona dvs. de lucru. Nu ignorați pericolele particulelor de praf încărcate chimic, create prin repararea unui strat limpede de automobile. Asigurați-vă că există o mulțime de aer proaspăt care circulă prin spațiul de lucru. Repararea stratului limpede în aer liber nu este ideală datorită numeroaselor variabile cum ar fi soarele, precipitațiile și praful și resturile suflate, dar va face un garaj cu ușile deschise și ferestrele. Adăugarea ventilatoarelor de evacuare și de circulație este chiar mai bună.
  • Imagine intitulată Fix o peeling clară clară pe o mașină cu pas 17
    2. Purtați protecția împotriva respirației în orice moment. Indiferent cât de bine este ventilat zona dvs. de lucru, trebuie să vă protejați plămânii din praf și substanțe chimice. Săriți masca chirurgicală subțire și investiți într-o carte de carbune activată.
  • Purtați protecția ochilor care va păstra și praful și fumul. Aceasta înseamnă ochelari de protecție, nu ochelari.
  • Imaginea intitulată Fix o coadă clară pe o mașină cu pas 18
    3. Urmați instrucțiunile furnizate cu produsul de reparații alese. Există multe tipuri diferite de spray-uri de reparare a straturilor de automobile clare și fiecare va avea propriile direcții particulare în ceea ce privește pregătirea suprafeței, tehnica de pulverizare, timpul de uscare, numărul de straturi și așa mai departe. Citiți aceste instrucțiuni înainte de a începe șlefuirea sau pulverizarea.
  • Imaginea intitulată Fix un strat clar de peeling pe o mașină pasul 19
    4. Aveți mașina dvs. să se repete profesional pentru cele mai bune rezultate. Produsele DIY de pe piață pot face o treabă plăcută de a înlocui spoturile de bobbling și peeling clare. Cu toate acestea, o inspecție strânsă va dezvălui întotdeauna diferențe între postul original de vopsea și zonele reparate. Dacă nu doriți ca să existe nici o dovadă de reparații, va trebui să vă luați mașina pentru un loc de muncă profesionist.
  • Profesorii vor îndepărta totul la metalul gol sau din fibră de sticlă și vor repara întreaga zonă. Ei pot fi capabili să repare o singură secțiune, cum ar fi capota, sau poate fi necesar să se repare întreaga mașină. Acest lucru poate costa câteva mii u.S. Dolari.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar