Cum de a vopsi vinilul

Dacă doriți să reînvieți un scaun vechi obosit, scaunul de bar sau interiorul unei mașini, Vinylul de moarte este un proiect direct DIY. Vinilul este vopsit cu vopsea de pulverizare, astfel încât lucrarea este mai mult ca mobilierul de pictură decât tesatura de moarte. Este nevoie de timp și de îngrijire, dar moartea tapițeriei voastre vinil sau interior este ceva ce puteți face cu ușurință acasă.

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea echipamentului
  1. Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 1
1. Alegeți o vopsea de pulverizare care se lipeste de plastic și include grund. Vinilul este un tip de plastic, deci aveți nevoie de un brand de vopsea care se lipeste de vinil pentru a evita chips-urile și fisurile. De asemenea, trebuie să verificați dacă vopseaua are grund în el, astfel încât să nu aveți nevoie să pulverizați grundul pe separat.
  • Există, de asemenea, mărci de vopsea de pulverizare concepute special pentru țesături cum ar fi vinilul. Acest lucru va lăsa tapițeria dvs. de vinil mai flexibilă, dar este și mai scumpă. Aceasta este o opțiune plăcută dacă vă puteți permite, dar o marcă de plastic-aderare va funcționa bine.
  • Imagine intitulată Vinyl Vinyl Pasul 2
    2. Obțineți un spray de preparare de vinil pentru interiorul mașinii. Acest produs este proiectat special pentru vinil într-o mașină. Se aplică înainte ca vopseaua însăși să înmoaie vinilul și să o păstreze curată. Puteți să-l cumpărați la un magazin de hardware sau la un magazin de detaliere a mașinii.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 3
    3. Ridicați o mască respiratorie. Pentru orice proiect de pictura prin pulverizare, purtarea unui aparat respirator este cel mai bun mod de a fi sigur că nu veți respira în vopsea. Nu sunt prea scumpe și puteți obține unul la un magazin de hardware.
  • Partea 2 din 4:
    Configurarea zonei de lucru
    1. Imagine intitulată vopsea Vinyl Pasul 4
    1. Alegeți un loc cu o ventilație bună. Chiar dacă purtați un aparat respirator, nu doriți să vă umpleți casa cu vopsea fum, găsiți un loc bine ventilat. În afara este cel mai bun, dar garajul funcționează, de asemenea.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 5
    2. Acoperiți podeaua spațiului de lucru. Vopseaua de pulverizare devine peste tot, mai ales dacă nu aveți prea multă experiență cu ea. Acoperă cel puțin 5 picioare (1.5 m) Pe fiecare parte a proiectului dvs. pentru a tăia mizeria.
  • Ziarul sau pungile de gunoi vor funcționa, dar o cârpă de cădere este cea mai eficientă instrument pentru acoperirea suprafeței dvs. de lucru.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 6
    3. Masca părțile pe care nu doriți să le vopsiți cu banda de pictor sau plastic. Dacă doriți să lăsați o parte din suprafață culoarea originală, îl puteți acoperi cu banda pictorului sau puteți împacheta o pungă de plastic în jurul zonei.
  • Dacă nu aveți bandă de pictor, banda de mascare va funcționa într-un vârf.
  • Pentru a preveni obținerea de vopsea pe picioarele unui scaun de vinil, înfășurați-le într-o pungă de plastic și bandă în jurul scaunului scaunului. Acest lucru este mult mai rapid decât împachetarea fiecărui picior în bandă.
  • De asemenea, puteți utiliza banda pentru a crea dungi. Puneți fâșiile în mod egal, benzi paralele de bandă pe suprafață, astfel încât atunci când pictați, veți lăsa dungi în culoarea originală.
  • Dacă muriți interiorul vinilului mașinii dvs., va trebui să aveți grijă să acoperiți totul în jurul scaunului. Înfășurați aceste zone strâns în plastic și trimiteți-l în jos.
  • Partea 3 din 4:
    Curățarea vinilului
    1. Imagine intitulată vopsea Vinyl Pasul 7
    1. Spray-l cu un remover de grăsime. Înainte de a putea vopsi vinilul, trebuie să scapi de murdărie sau pete. Orice dispozitiv de curățare a pulverizatorului de tăiere trebuie să fie suficient de puternic pentru a curăța vinilul.
    • De asemenea, puteți obține săpun special conceput pentru a curăța vinilul. Aceasta este o opțiune mai bună pentru o slujbă deosebit de mare sau dacă aveți în minte multiple proiecte de vinyl-moarte.
  • Imagine intitulată Vinyl Vinyl Pasul 8
    2. Curățați interiorul mașinii cu un pad de scufundă. Aceste tampoane sunt perfecte pentru curățarea formelor neregulate pe interiorul vanilului. Suprafața abrazivă poate ajunge direct în crăpături și cusături.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 9
    3. Ștergeți-o cu o cârpă umedă. Asigurați-vă că ați obținut tot curățitorul sau săpunul. Cârpa ar trebui să fie umedă, nu umedă, deci nu trebuie să așteptați ca vinilul să se usuce.
  • Partea 4 din 4:
    Moare tapițeria voastră vinil
    1. Imagine intitulată Vinyl Vinyl Pasul 10
    1. Citiți instrucțiunile de pe dispozitivul de pulverizare. Nu toate vopselele de pulverizare sunt create egale. Instrucțiunile vă vor spune cât de departe să stați de la obiect, cât timp să vă agitați, cât timp să lăsați vopseaua setată și așa mai departe. Acest lucru durează doar câteva minute și poate salva o mulțime de hassle.
  • Imagine intitulată vopsea Vinyl Pasul 11
    2. Testați-vă vopseaua de pulverizare pe niște placaj. Fiecare brand de vopsea de pulverizare funcționează puțin diferit. Cel mai bine este să-l încercați înainte de timp, astfel încât știi cât de puternic și larg este fluxul.
  • Dacă nu aveți placaj, utilizați hârtie sau altceva pe care îl puteți elimina.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 12
    3. Aplicați spray-ul de preparare a vinilului în interiorul dvs. de vinil. În mașină, acoperiți zona cu un strat subțire de spray de preparare de vinil, apoi ștergeți-o cu o cârpă umedă.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 13
    4. Agitați puterea de pulverizare. Acest pas este ușor de uitat, dar este crucial. Agitare se asigură că vopseaua iese în mod egal. Din nou, instrucțiunile de pe CAN vă vor spune cât timp să o agitați.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 14
    5. Mătură vopseaua de pulverizare peste suprafață pentru a obține un strat subțire. Fiecare strat de vopsea trebuie să fie subțire, astfel încât vopseaua nu va sparge. Pentru a obține un strat subțire, mătură peste obiect, porniți pe o parte, trecând peste obiect și terminând dealul cealaltă. Du-te înapoi și înapoi ca asta pe întreaga suprafață.
  • Veți obține o haină mai uniformă dacă cultivați vopseaua atât pe orizontală, cât și pe verticală.
  • Verificați instrucțiunile pentru a vedea cât de departe stați înapoi în timp ce vă pictați, dar probabil va fi de aproximativ 6 până la 8 inci (15 până la 20 cm).
  • De asemenea, puteți încerca să pulverizați aerul deasupra suprafeței și lăsați vopseaua să cadă pe suprafață, mai degrabă decât să pulverizeze suprafața în sine. Această metodă poate fi dezordonată și poate necesita mai mult spațiu, dar este foarte eficient pentru a preveni punerea în comun.
  • Pentru interiorul vinilului din mașină, este posibil să nu puteți să pulverizați pe ambele părți ale zonei fără a fi vopsea peste mașina dvs. Puteți obține creativ prin deschiderea ușilor și prin pulverizarea din diferite unghiuri, dar cel mai important lucru este să vă asigurați că zonele care nu pictează sunt bine acoperite cu plastic.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 15
    6. Așteptați până când întregul strat de bază este uscat la atingere. Timpul de uscare depinde de vopsea și de grosimea stratului. În mod ideal, uscarea va dura doar 5 până la 10 minute. Dacă nu, verificați din nou 10 minute mai târziu.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 16
    7. Adăugați mai multe straturi până când suprafața pare uniform pictată. Repetați procesul de pictură și uscare până când vopseaua arată chiar pe întreaga suprafață. Probabil că veți avea nevoie de cel puțin trei straturi și poate mai mult.
  • Uneori vopseaua va arăta chiar și atunci când este umedă, dar inconsecvențele apar atunci când este uscat. Este posibil să aveți nevoie să adăugați mai multe straturi mai târziu.
  • Imagine intitulată Dye Vinyl Pasul 17
    8. Așteptați cu 24 de ore înainte de a sta pe ea. Chiar și după ce vopseaua arată uscată, este nevoie de timp pentru a vindeca (adică întăriți complet).Instrucțiunile de pe PO pot vă vor spune cât timp să lasați vopseaua, dar de obicei durează aproximativ 24 de ore înainte de a vă putea așeza vinil vopsit fără a distruge locul de muncă.
  • sfaturi

    Mai ales dacă veți face proiecte de genul ăsta, ați putea dori să investiți într-un mâner de vopsea de pulverizare. Atașarea acestui dispozitiv la un spray poate face mai ușor controlul.
  • Dacă aveți unul, puneți-vă mobilierul de vinil pe o suprafață rotativă, cum ar fi un susan leneș. Proiectul dvs. va fi mai ușor dacă puteți roti elementul, mai degrabă decât să-l luați sau să vă plimbați în jurul acestuia.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar