Cum se fixează zgârieturile de jantă aliaj

Zgârieturile sau zgârieturile pot face ca jantele din aliaj să pară plictisitoare. Dar atâta timp cât daunele de jantă aliaj sunt ușoare, puteți repara de obicei singur. Petreceți timpul de curățare a anvelopelor înainte de a repara daunele astfel încât orice reparații pe care le faceți sunt cât mai permanente posibil. Apoi, nisip, umpleți și vopsiți jantele din aliaj pentru a-și restabili starea și pentru a le păstra bine.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea jantei
  1. Imagine intitulată Zgârieturi de jantă din aliaj Fix Pasul 1
1. Inspectați-vă jantă pentru daune. Pentru a face reparațiile dvs. mai mult, veți dori să curățați bine janta înainte de a începe. Verificați janta pentru orice zgârieturi, dents sau alte dnei pe care trebuie să le reparați mai târziu.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 2
    2. Utilizați un dispozitiv de curățare ușoară și o prosop pentru a scăpa de murdăria excesivă. Pulverizați o cârpă curată cu cleaner cu roți. Utilizați-l pentru a curăța janta și îndepărtați murdăria și murdăria.
  • Dacă anvelopele mașinii dvs. sunt deosebit de murdare, este posibil să fie nevoie curățați-le în întregime Înainte de a repara daunele.
  • Imagine intitulată Fix Zgârieturi aliaj de jantă Pasul 3
    3. Curățați janta cu vopsea mai subțire. Vopseaua de vopsea va ajuta la scăparea oricărui praf sau resturi reziduale rămase pe jantă. Îndepărtați un prosop în vopsea diluant și acoperiți jantă ușor în vopsea mai subțire. Aplicați presiune pe măsură ce frecați zona până când murdăria vine.
  • Purtați mănuși și un aparat respirator în timp ce manipulați mai multă precauție a vopselei ca o precauție de siguranță.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Pasul 4
    4. Uscați jantei cu o cârpă fără scame. Înainte de a începe să fixați daunele de jantă, asigurați-vă că roata dvs. este uscată, astfel încât reparațiile dvs. vor rămâne. Utilizați o cârpă curată, fără scame, după ce ați curățat roțile sau, dacă aveți timp, lăsați jantul cu aer.
  • Partea 2 din 3:
    Șlefuirea și umplerea daunelor
    1. Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 5
    1. Acoperiți anvelopa cu bandă de mascare. Aplicați banda de mascare în anvelopa în spatele jantei și 1-2 inci (2.5-5.1 cm) înconjurând-o pe măsură ce nisipați zgârieturile și aplicați vopsea pentru a vă acoperi reparațiile, acest lucru va păstra ceva de la obținerea anvelopelor.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 6
    2. Salt zgârieturile cu șmirghel de 240 de gresie. Frecați zgârieturi și zgârieturi mici cu șmirghelul pentru a netezi orice margini aspre. Țineți șmirghelul peste zona deteriorată, frecați-o înainte și înapoi peste suprafață. Continuați să șlefuiți leziunile jantei până când zgârieturile sau zgârieturile se simt netede în loc de dur.
  • Ștergeți orice praf de pe șmirghel cu o cârpă uscată.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 7
    3. Completați zgârieturile sau zgârieturile cu chit la fața locului din metal. Ridicați o cantitate mică de chit de la fața locului cu un cuțit de chit. Aplicați chit-ul la fața locului la zona deteriorată, cu presiune, răspândindu-l cu cuțitul de puttul. Acest lucru va ajuta la umplerea puțurilor în orice fel de zgârieturi sau dents cât mai mult posibil. Utilizați degetele pentru a modela chiturile și pentru a-l ușura deteriorarea pentru a preveni zonele ridicate de pe jantă.
  • Încercați să păstrați chiturile la fața locului în zona deteriorată, deoarece aplicarea acesteia în zonele plate, ne-deteriorate, pot crea umflături inestetice.
  • Sfat de experți
    Chad Zani

    Chad Zani

    Detaliile automate Expertchad Zani este directorul de franciză la garajul detaliilor, o companie de detaliere a automobilelor cu locații în jurul U.S. și Suedia. Ciad are sediul în zona Los Angeles, California și își folosește pasiunea pentru detaliile automate pentru a învăța pe alții cum să facă acest lucru, deoarece crește compania la nivel național.
    Chad Zani
    Chad Zani
    Expert de detaliere automată

    Alternativ, încercați să utilizați poloneză metalică pentru a fixa zgârieturile superficiale.

  • Imagine intitulată Fix Zgârieturile Rim Pasul 8
    4. Lăsați chiturile să se usuce timp de până la 2 ore. Cât timp va dura puttul până la uscare depinde de brand, precum și de dimensiunea daunelor pe care le reparați. Totuși, ar trebui să dureze între 30 de minute la 2 ore. Citiți cu atenție instrucțiunile lui Putty pentru a determina cât timp va trebui să lăsați să se usuce.
  • Imagine intitulată Fix Zgârieturi aliaj de jantă Pasul 9
    5. Nisip în jos cu șmirghel de 400 de gresie pentru un finisaj mai fin. Odată ce chit-ul este complet uscat, utilizați șmirghel de 400 grit pentru a netezi toate zonele crescute rămase cauzate de chiturile la fața locului. Țineți șmirghelul peste zonele pe care le-ați umplut cu chit și frecați-l înapoi și înapoi peste suprafață până când zonele ridicate arată la nivelul jantei.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicarea primerului și a vopselei
    1. Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 10
    1. Puneți ochelari de protecție, un aparat respirator și mănuși înainte de amortizare sau pictură. Vopseaua de pulverizare și grundul pot provoca iritarea pielii, a ochiului și a plămânului. Dacă începeți să vă simțiți greață sau ușor, lăsați zona imediat și contactați Controlul otrăvitorului Pentru instrucțiuni suplimentare.
    • Vopsea într-o zonă bine ventilată pentru a evita în continuare iritarea.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Pasul 11
    2. Masca roata cu banda si hartie kraft. Înfășurați anvelopa și orice zone ale jantei, nu veți picta cu hârtie kraft și asigurați-o cu bandă de mascare pentru a face stick-ul. Vopseaua de pulverizare metalică poate fi greu de îndepărtat, astfel încât protejarea cât mai mare a roții este posibilă va împiedica colorarea accidentală.
  • Doar zonele deteriorate ar trebui să rămână neacoperite, deoarece nu trebuie să pictați întreaga jantă.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Pasul 12
    3. Spray un primer de aliaj de metal peste zona deteriorată. Un primer va ajuta vopseaua să arate mai natural și să-l lase să rămână mai bine la RIM. Stați la 6-8 inci (15-20 cm) departe de jantă și pulverizați zona deteriorată în mișcări de curățare. Un singur strat de grund este suficient pentru a ajuta vopseaua de pulverizare stick uniform.
  • Imagine intitulată Zgârieturile de jantă din aliaj Pasul 13
    4. Lăsați grundul să se usuce timp de 30 de minute până la o oră. Verificați instrucțiunile primerului pentru a vedea cât timp va trebui să lăsați să se usuce înainte de a pulveriza vopseaua. În general, timpul ar trebui să intervaloare de la 30 de minute la o oră. Nu pulverizați vopsea până când stratul de grund este complet uscat.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 14
    5. Aplicați un strat de bază de vopsea de pulverizare metalică în zona deteriorată. Alegeți o culoare de vopsea de pulverizare care se potrivește îndeaproape cu janta din aliaj, care ar trebui să fie de argint. Țineți vopseaua de pulverizare cu 10-12 inci (25-30 cm) departe de suprafața jantei și vopsea zona cu o mișcare de măturat.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 15
    6. Lăsați vopseaua de pulverizare să se usuce timp de 30-60 de minute. Așteptarea a 30 de minute până la o oră vă va ajuta haina să arate netedă. Evitați să atingeți vopseaua de pulverizare, deoarece se usucă pentru a preveni amestecarea.
  • Pentru perioadele exacte de uscare, consultați instrucțiunile vopselei.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 16
    7. Aplicați 2-3 straturi suplimentare de vopsea de pulverizare. După ce stratul dvs. a terminat uscarea, aplicați straturi suplimentare până când ajungeți la culoarea dorită. În majoritatea cazurilor, va trebui să aplicați cel puțin 2-3 straturi pentru o reparație naturală. Fie ca fiecare strat să se usuce timp de 30-60 de minute înainte de a aplica altul.
  • Nu atingeți vopseaua dintre straturi.
  • Imagine intitulată Zgârieile de jantă din aliaj Fix Pasul 17
    8. Aplicați un lac de pulverizare pentru a sigila lucrarea de vopsea. Lacul de vopsea vă vor menține vopseaua de pulverizare de la a scufunda sau deghitate. Pulverizați lacul într-o ceață ușoară, similară cum ați aplicat vopseaua de pulverizare, apoi lăsați-o să se usuce. Cât timp l-ai lăsat să se usuce depinde de lac, dar în general variază de la 8-24 ore.
    Sfat de experți
    Chad Zani

    Chad Zani

    Detaliile automate Expertchad Zani este directorul de franciză la garajul detaliilor, o companie de detaliere a automobilelor cu locații în jurul U.S. și Suedia. Ciad are sediul în zona Los Angeles, California și își folosește pasiunea pentru detaliile automate pentru a învăța pe alții cum să facă acest lucru, deoarece crește compania la nivel național.
    Chad Zani
    Chad Zani
    Expert de detaliere automată

    Încă se luptă să acopere zgâria? Dacă există o zgârietură adâncă pe roată, luați în considerare vederea unui expert de reparații RIM. Ei vor deplasa profesional unul sau două milimetri de pe roată.

  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cumpărați un kit de reparare al aliajului dacă nu aveți niciunul dintre materialele de care aveți nevoie la domiciliu. Kiturile de reparații vin, de obicei, cu toate materialele de care aveți nevoie, cum ar fi vopsea de argint, șmirghel și grund.
  • Testați mai întâi vopseaua de pulverizare pe carton pentru a vă asigura că este culoarea potrivită pentru jantele din aliaj.
  • După ce vă reparați zgârieturile de jantă aliaj, este posibil ca reparațiile să nu pară perfecte. Repararea RIM aliaj este destinată să masucă zgârieturi și să facă roata în condiții de siguranță pentru a fi folosită, nu neapărat restaurată exact cum a privit înainte.
  • Avertizări

    Lucrați pe jantele din aliaj într-o zonă bine ventilată pentru a evita iritarea respiratorie de la curățătorii și vopsele pe care le utilizați.
  • Dacă nu aveți experiență profesională care fixează mașinile, este posibil să fiți în măsură să remediați zgârieturile sau zgârieturile minore. Pentru deteriorări excesive, luați-vă mașina la un magazin de corpuri.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ușor de curățat sau solvent
    • Diluant
    • Spălătorie fără scame
    • Sârmă de șmirghel 240
    • Șmirghel de 400 grit
    • Banda camuflanta
    • Grund
    • Lac
    • Putty spot armat metalic
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar