Cum să curățați o pată de pe smalț

Filtru de fontă din fontă este preferată de unii pentru ca proprietățile sale de gătit cu fontă, dar nu leagă fier în mâncare în timpul gătitului. Enamel-glazurate de baie din fontă sunt, de asemenea, un element prețuit în unele case. În timp ce smalțul este relativ ușor de curățat, alimentele pot arde în bucătăria dvs. De asemenea, suprafața de smalț poate fi zgâriată determinând fonta expusă la rugină. Folosiți produsele de uz casnic sau curățarea ușoară abrazivă pentru a scăpa de petele fără a provoca deteriorarea ulterioară prin zgârierea suprafeței cu un dispozitiv de curățare abrazivă sau de spălare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind produse naturale
  1. Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 1
1. Fierbeți apă în bucătăria dvs. de smalț. Când curățați o pată din interiorul vasului de smalț sau tigaie, puteți accelera procesul prin fierberea apei în tigaie. Aveți nevoie doar de suficientă apă pentru a acoperi suprafața acoperită cu pata și permite evaporarea atunci când fierbeți.
  • Această metodă funcționează bine pe petele alimentare, dar nu este deosebit de eficientă pe rugină.
  • Această metodă elimină necesitatea unei înmuiere peste noapte.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 2
    2. Adăugați soda de coacere la apa clocotită. Odată ce apa vine la fierbere, adăugați două linguri de bicarbonat de sodiu. Folosind o lingură de lemn, amestecați bine soda de copt în apă până când este dispersată uniform.
  • Simmer amestecul pentru câteva minute. Reduceți căldura la o setare mai mică și lăsați amestecul de sodiu de copt să se fierbe în bucătărie timp de câteva minute. După ce a simțit câteva minute, opriți căldura.
  • Soda de copt este ușor abrazivă, dar numai suficient pentru a ajuta la îndepărtarea patei. Este sigur să utilizați în bucătăria dvs. de smalț.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 3
    3. Răciți dulciurile cu o lingură de lemn. Răzuiți suprafața bucătăriei dvs. cu o lingură de lemn pentru a elimina petele. Ei ar trebui să vină cu ușurință cu puțin efort.
  • Este important să folosiți o lingură de lemn. Lingurile metalice pot zgâria suprafața smalțului și pot provoca pete de rugină în care fonta este expusă în fisuri.
  • O lingură de lemn cu o margine plată va face mai ușoară răzuire.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 4
    4. Sare de sare și suc de lămâie în pete. Utilizați cât mai multă sare de masă, după cum este necesar pentru a acoperi pata în smalț. Tăiați o jumătate de lămâie și strângeți sucul peste sare pentru ao înmuia în pete.
  • Continuați să strângeți sucul de lămâie până când ați acoperit toată sarea și ați făcut o pastă peste pată.
  • Curățați zona patei. Utilizați un burete sau o cârpă pentru a curăța amestecul de sare și suc de lămâie în zona patei. Urmăriți pentru a vedea dacă pata pare să vină.
  • Sfat de experți
    Raymond Chiu

    Raymond Chiu

    Curățarea casei ProfessionalRemond Chiu este directorul operațiunilor pentru Maidsailori.COM, un serviciu de curățenie rezidențială și comercial, cu sediul în New York City, care oferă servicii de curățenie la domiciliu și de birou la prețuri accesibile. Are un burlaj în administrarea și managementul afacerilor de la Colegiul Baruch.
    Raymond Chiu
    Raymond Chiu
    Curățenie Curățenie profesională

    De asemenea, puteți curăța smalțul cu o pastă din bicicletă. Coacerea sifonului este excelentă pentru că este suficient de abrazivă pentru a îndepărta semnele dure din smalț, dar nu atât de mult încât să deterioreze materialul. Adăugați suficientă apă caldă la sifonul de copt, astfel încât să formeze o pastă groasă. Apoi, utilizați o perie moale, pentru a aplica amestecul pe zonă și pentru a curăța petele.

  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smailul emailului Pasul 5
    5. Clătiți suprafața cu apă caldă. Odată ce pata începe să ridice, clătiți zona cu apă caldă. Ștergeți orice reziduu rămas folosind o cârpă curată, apoi uscați suprafața cu un prosop curat și uscat.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 6
    6. Lăsați amestecul să stea pentru pete dure. Dacă pata persistă, adăugați mai multă sare și lămâie pentru a crea o pastă pe partea de sus a patei. Lăsați-o să stea o oră. Strângeți mai multe suc de lămâie peste pastă și curățați pata cu un burete sau o cârpă până când este îndepărtată.
  • Clătiți întreaga zonă cu apă caldă și ștergeți-o cu o cârpă curată.
  • Dacă curățați o email de porțelan acoperit cu baie de fontă și nu poate obține petele, puteți avea cada reglazată de un profesionist.
  • Sfat de experți
    Raymond Chiu

    Raymond Chiu

    Curățarea casei ProfessionalRemond Chiu este directorul operațiunilor pentru Maidsailori.COM, un serviciu de curățenie rezidențială și comercial, cu sediul în New York City, care oferă servicii de curățenie la domiciliu și de birou la prețuri accesibile. Are un burlaj în administrarea și managementul afacerilor de la Colegiul Baruch.
    Raymond Chiu
    Raymond Chiu
    Curățenie Curățenie profesională

    Încercați o etaj magic pentru a elimina petele foarte dure. Umeziți radiatorul cu apă și stoarce orice exces, apoi frecați ușor pata. Aveți grijă să nu vă frecați prea tare, totuși, deoarece radiatorul poate zgâria smalțul.

    Metoda 2 din 3:
    Folosind o curățare comercială ușoară abrazivă
    1. Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 7
    1. Alegeți produsul. Produsele sunt disponibile în pulbere și forme lichide. Ambele conțin particule abrazive, dar versiunea lichidă se diluează deja unele dintre materialele abrazive, făcându-l o opțiune Gentler. Pentru petele dure, produsul de pulbere va da o frecare mai profundă și va fi mai eficientă.
    • Căutați curățenie care sunt etichetați ca fiind în siguranță pentru utilizarea pe smalț.
    • Evitați pulberile de spălare cum ar fi Ajax și produse cu conținut ridicat acid cum ar fi oțet.
    • Asigurați-vă că curățarea pe care o alegeți pentru o cadă este 100% solubilă în apă, astfel încât să nu se acumuleze în cadă și să provoace o suprafață alunecoasă.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smamel Ware Pasul 8
    2. Curățați pata cu cleanser și clătiți. Ștergeți suprafața petei cu o cârpă umedă. Pour Cleanser peste pată. Curățați ușor cu o cârpă umedă adăugând presiune în timp ce mergeți dacă pata este greu de îndepărtat. Odată ce pata este îndepărtată, clătiți tot curățarea de la suprafață folosind apă caldă.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 9
    3. Lăsați curățarea să stea pe pete dure. Dacă adăugați pur și simplu curățarea și curățarea nu scoateți pata, lăsați curățarea să stea înainte de a curăța pata departe. Adăugați curățarea pe o suprafață umedă, răspândiți-o peste pată cu o cârpă umedă, apoi lăsați-o să stea pe suprafață timp de 1-10 minute, în funcție de intensitatea patei.
  • Produsul se va usca în timpul acestui proces, dar este încă ușor îndepărtat cu o cârpă umedă.
  • Dacă părăsiți produsul pentru mai mult de un minut, încercați-l într-o zonă mică, inconspicuoasă înainte de a utiliza această tehnică pe o suprafață mare.
  • Clătiți cu atenție curățarea de la suprafață odată ce ați terminat.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijirea smalțului
    1. Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 10
    1. Păstrați smalțul curat. Curățați smalțul înainte și după fiecare utilizare pentru a evita construirea și nevoia de răzuire și curățare abrazivă. După baie, este mai bine să clătiți cada și să o uscați cu un prosop curat.
    • Acoperiți-vă buclele cu ulei, spray de gătit sau unt înainte de gătit pentru a evita lipirea.
    • Răsturnați reziduurile din bucătăria dvs. imediat după ce ați folosit-o pentru a menține reziduul de la cawing pe smalț.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 11
    2. Protejați-vă smalțul de la jetoane și zgârieturi. Nu utilizați bureți abrazivi cum ar fi vată de oțel sau obiecte metalice, cum ar fi lingura și furcile cu smalțul dvs. Dacă depuneți mâncăruri de smalț, separați elementele cu bare de bare de cauciuc sau un alt strat moale pentru a evita frecare.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 12
    3. Reglați treptat căldura. La încălzirea smalțului, cald și răciți treptat. Nu începeți cu căldură mare. Începeți cu căldura la o temperatură scăzută și creșteți-o treptat la căldura dorită. Permiteți să vă răcească încet. Lăsați-o să stea pe vârful aragazului sau pe un nituit de răcire înainte de a alerga apă rece peste ea.
  • Schimbarea treptată a temperaturii ajută la evitarea deformării.
  • Imagine intitulată Curățați o pată de pe smalț Pasul 13
    4. Utilizați cookware-ul de smalț numai pe topurile convenționale de gătit. Acestea includ topurile de gaz, electrice, inducție și ceramică. Nu utilizați ciorapi de smalț în microunde sau pe flăcări deschise cum ar fi grătare și focuri de tabără.
  • sfaturi

    Metoda de mai sus poate fi adaptată pentru Curățarea cuptoarelor olandeze din smalț, de asemenea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar