Cum să faceți un proiect a +

Afectarea unui proiect școlar nu este la fel de greu cum sună. Trebuie doar să faceți o mică planificare, să cercetați subiectul dvs., să faceți o muncă grea în ea și să o trageți împreună. Desigur, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că urmați toate cerințele profesorului dvs. și faceți proiectul final așa cum este lustruit cât mai mult posibil. Nu puteți garanta un grad pe un proiect, dar cu planificare și un pic de efort, puteți să vă prezentați cu siguranță cea mai bună lucrare.

Pași

Partea 1 din 5:
Făcând o cronologie
  1. Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 1
1. Începeți cu ceea ce asigură profesorul. Profesorul dvs. ar trebui să stabilească elementele de bază ale a ceea ce trebuie să faceți pentru a crea proiectul. Uită-te la descrierea și dați-vă exact câte lucruri va trebui să-l completați.
  • De exemplu, poate că proiectul dvs. alocat este "Alegeți o anumită țară pentru a face o prezentare. Va trebui să reprezentați vizual acest proiect. Trebuie să furnizați informații despre geografie, poporul, cultura (inclusiv alimentele), limba și guvernul, cel puțin. Ca parte a proiectului, furnizați o alimentație pentru clasa care reprezintă țara."
  • Pentru acest proiect, va trebui să vă concentrați asupra acestor componente: 1) Alegeți o țară. 2) Cercetarea țării. 3) Folosiți o reprezentare vizuală. 4) Furnizați textul în scopuri informaționale. 5) gătiți sau cumpărați alimente.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 2
    2. Începeți cât mai curând posibil. Dacă vă procrasti, veți încheia proiectul în grabă și nu veți putea să faceți cea mai bună lucrare. Probabil că veți avea nevoie de mai mult timp decât credeți că ați pus proiectul împreună.
  • În esență, nu există nici o modalitate de a face un proiect A + în ultimul moment. Dacă vă întâmpinați să obțineți un grad bun pe un proiect pe care l-ați procrastinat, considerați că este noroc.
  • Uită-te la cât timp ai. Pentru a vă face o cronologie, uitați-vă la momentul în care proiectul este datorat. Trebuie să știți exact cât timp trebuie să vă împărțiți timpul corect.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 3
    3. Planificați-vă timpul. Pe o foaie de hârtie sau calendar, etichetați în fiecare săptămână că trebuie să faceți proiectul. Apoi, gândiți-vă cât timp va trebui să faceți fiecare parte.
  • De exemplu, prima săptămână ar putea fi "Efectuarea cercetării timpurii și a decide asupra unui proiect" și "Colectarea materialelor." Săptămâna viitoare ar putea fi "A face cercetări pentru proiect," urmată de "Scrierea textului pentru proiect." A patra săptămână ar putea fi "Punerea împreună a aspectului vizual," În timp ce săptămâna finală ar putea fi "Înfășurarea proiectului și lucrul la alimente."
  • Partea 2 din 5:
    Alegerea unui proiect
    1. Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 4
    1. Alegeți un proiect. Indiferent de ce vă atribuie profesorul dvs., probabil că va trebui să decideți despre o parte a proiectului. Adică, va trebui să restrângeți proiectul mai general la ceva mai specific. De exemplu, în proiectul de exemplu, trebuie să decideți ce țară doriți să raportați.
    • Dacă nu sunteți sigur dacă ați ales ceva potrivit, nu ezitați să vă întrebați profesorul. Ea vă va spune dacă sunteți pe drumul cel bun.
    • Un alt avantaj pentru a începe devreme este că, dacă prima dvs. idee nu este corect, aveți timp să încercați altul.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 5
    2. Faceți câteva cercetări preliminare. Dacă nu puteți decide ce vreți să faceți, încercați să faceți unele pre-cercetare. Practic, alegeți un site bun sau o carte pe tema generală. De exemplu, un site bun pentru informații despre țări este CIA World Factook.
  • Cele mai bune site-uri sunt site-uri web sau site-uri educaționale. Căutați ".edu" extensie sau ".Gov" extensie.
  • Dacă nu sunteți sigur de unde să vă uitați, discutați cu bibliotecarul școlar. Ea va putea să vă ghideze cercetarea și să vă ofere câteva surse excelente de utilizat.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 6
    3. Ia ceva timp să crească. Trebuie să vă gândiți la direcția în care doriți ca proiectul dvs. să meargă. Brainstorming-ul este o modalitate excelentă de a dezvolta idei. Brainstorming-ul este, în esență, luând doar un timp liniștit pentru a lăsa sucurile dvs. creative să curgă.
  • Încercați să scrieți orb sau gratuit. Practic, începeți să scrieți cu privire la proiectul dvs. în minte. Încercați să nu vă judecați în timp ce scrieți - lăsați ideile să curgă. După ce ați terminat, evidențiați orice idei care merită în curs de dezvoltare.
  • Puteți prefera o hartă a minții dacă sunteți o persoană mai vizuală. Începeți cu o bucată mare de hârtie. Scrieți cuvinte sau idei care vin în minte. Pe măsură ce scrieți mai mult, puteți începe să le conectați cu linii pentru a arăta cum se potrivesc aceste idei împreună.
  • Încercați să vă imaginați întrebările folosind un grafic. Puteți face propria dvs. prin împărțirea unei bucăți de hârtie în patru părți. Etichetați aceste părți după cum urmează: "Vreau să știu", "Cred că poate", "deja știu", și "Nu știu." Acest lucru vă va ajuta să vă colectați ideile.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 7
    4. Alegeți-vă mass-media. Înainte de a vă continua, ar trebui să decideți, în termeni de bază, cum vă veți prezenta informațiile dvs. Dacă ați fost atribuit un anumit mediu, cum ar fi un poster sau o lucrare, urmați întotdeauna cerințele profesorului.
  • Dacă profesorul tău vă oferă domnie liberă, folosiți-vă imaginația. Puteți face orice de la utilizarea lut la o placă de postere tri-fold la o carte pop-up. Trebuie să decideți acum, astfel încât să vă puteți gândi la materiale și puteți să vă gândiți înainte de modul în care veți prezenta fiecare informație.
  • Nu mergeți doar pentru "cea mai ușoară" opțiune. Dacă proiectul dvs. este unul creativ, o parte din gradul dvs. se poate baza pe cât de creativ veți obține cu prezentarea dvs. de informații. Cea mai simplă, cea mai ușoară cale poate fi, de asemenea, cea mai rapidă cale spre un alt grad decât cel care râde a+.
  • Luați în considerare punctele forte atunci când faceți această alegere. Dacă nu sunteți foarte artistic, dar sunteți foarte organizat, o prezentare PowerPoint ar putea fi o opțiune mai bună decât o portret trasată manual. Dacă sunteți mai creativ, ați putea face fotografii pentru a ilustra ideile dvs.
  • Partea 3 din 5:
    Făcând un plan
    1. Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 8
    1. Faceți o hartă a proiectului dvs. Vrei o idee de bază despre modul în care doriți ca proiectul dvs. să meargă. Schițează o idee despre ceea ce doriți ca proiectul dvs. să arate, precum și unde doriți ca textele dvs. principale să meargă. Această schiță vă va oferi, de asemenea, o idee despre ceea ce aveți nevoie pentru a cerceta.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 9
    2. Decideți ce materiale veți avea nevoie. Creați o listă a ceea ce veți avea nevoie pentru proiectul dvs. De exemplu, este posibil să aveți nevoie de argilă, placă de postere sau markeri. Uită-te în jurul casei dvs. mai întâi pentru a vedea dacă aveți unele dintre ceea ce aveți nevoie, apoi faceți o listă cu ceea ce aveți nevoie pentru a cumpăra sau împrumuta.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 10
    3. Creați un spațiu sau cutie de proiect. Pentru un proiect mare, este mai bine să aveți un spațiu în care totul merge. În acest fel, nu veți petrece timp să căutați articole de fiecare dată când vă așezați să lucrați la el. În plus, veți ști exact ce trebuie să lucrați.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 11
    4. Trageți împreună materialele. Puneți materialele pe care le-ați găsit în jurul casei în spațiul selectat. Go Cumpărați ce altceva aveți nevoie. Dacă aveți nevoie, cereți-i părinților să vă ducă la magazin.
  • Faceți o listă, astfel încât să nu uitați nimic. Nu doriți să pierdeți timpul prețios pentru a face oa doua călătorie în magazin.
  • Partea 4 din 5:
    Efectuarea cercetării
    1. Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 12
    1. Alegeți tipurile potrivite de surse. Proiectele diferite necesită diferite tipuri de surse. De exemplu, dacă scrieți despre viața unei persoane, veți avea nevoie de tot ce este de la litere pe care persoana le-a scris biografiilor persoanei. Pentru un proiect dintr-o anumită țară, ați putea utiliza enciclopedii și site-uri bine stabilite, inclusiv site-ul guvernamental al țării.
    • Este tentant să folosiți primul lucru pe care îl găsiți într-o căutare Google, dar acest lucru nu vă va aduce acest grad +. Utilizați surse credibile, autoritare pentru proiectul dvs.
    • Pentru site-uri web, poate fi greu să decideți dacă ceva este credibil. În general, stick cu surse guvernamentale, cercetări evaluate de colegi și puncte de știri majore, cum ar fi New York Times sau BBC.
    • Dacă nu sunteți sigur dacă o sursă este credibilă, întrebați-vă profesorul sau bibliotecarul dvs.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 13
    2. Găsiți-vă sursele. Desigur, unul dintre cele mai bune locuri pentru a găsi surse este biblioteca locală sau școlară. În plus față de faptul că aveți multe dintre resursele de care aveți nevoie, bibliotecarul dvs. vă poate îndruma la tipurile de resurse adecvate pentru proiectul dvs. Veți putea găsi cu siguranță cărți. De asemenea, este posibil să găsiți resurse și articole primare printr-o bază de date de articol.
  • Utilizați catalogul pentru a găsi cărți. Biblioteca dvs. va avea cel mai probabil un catalog online. Puteți utiliza un cuvânt cheie pentru a găsi cărți despre subiectul dvs.
  • Pentru a utiliza o bază de date de articole, alegeți bazele de date relevante pentru subiectul dvs. De exemplu, dacă doriți să găsiți articole de ziar, îl limitați într-o bază de date a ziarului. Dacă doriți să găsiți articole despre biografii, este posibil să doriți o bază de date istorică.
  • Imaginea intitulată Faceți un proiect A + Pasul 14
    3. Alegeți cele mai relevante materiale. Trebuie să decideți mai întâi câte surse de care aveți nevoie. Profesorul dvs. ar trebui să vă dea o idee despre cât de mulți trebuie să utilizați. Dacă nu, va trebui să decideți. Puteți utiliza un cuplu pentru un proiect de școală medie, în timp ce pentru un proiect colegiu, este posibil să aveți nevoie de până la 20 de ani sau mai mult.
  • Odată ce ați decis cât de mulți aveți nevoie, uitați-vă la resursele dvs. pentru a decide care oferă cele mai bune informații pentru proiectul dvs. Veți putea să respingeți unele la bibliotecă, dar probabil că va trebui să luați o casă de selecție pentru a le privi mai adânc în profunzime.
  • Imaginea intitulată Faceți un proiect A + Pasul 15
    4. Scrieți note pe măsură ce mergeți. Asigurați-vă că dedicați un notebook, liant sau un dosar la proiect. Pe măsură ce citiți despre proiectul dvs., puneți note despre asta. JOT jos idei importante. Dacă scrieți cuvânt-cuvânt-cuvânt, asigurați-vă că indicați că prin punerea ghilimelor în jurul acestuia.
  • Puteți împărți notele cum vă place - Cu toate acestea, ar trebui să aveți o organizație. Poate doriți să organizați subiectul pe măsură ce mergeți sau poate doriți să păstrați toate notele din fiecare sursă într-o singură zonă și reorganizați subiectul mai târziu. Depinde de tine.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 16
    5. Citează-ți sursele. Asigurați-vă că puneți informațiile de citare în timp ce luați note. Trebuie să fie clar unde ați găsit fiecare informație, deoarece nu doriți să furați ideile altcuiva, care este înșelătoare.
  • Pentru un articol, veți avea nevoie de lucruri precum numele complet al autorului și titlul jurnalului și al articolului. De asemenea, veți avea nevoie de informațiile despre volum și să emită, precum și numere de pagini, atât gama de numere de pagină a articolului din jurnal și numărul paginii pe care ați găsit-vă informațiile despre. În cele din urmă, veți avea nevoie de identificatorul digital online (DOI), un număr unic pe care îl puteți găsi de obicei pe articol sau în catalog.
  • Pentru o carte, aveți în general nevoie de numele complet al autorului sau numele complet al editorului, plus titlul cărții. De asemenea, veți avea nevoie de informații de publicare, cum ar fi locul unde a fost publicat, numele editorului și ediția cărții. Notați informațiile despre numărul paginii, cum ar fi locul în care ați găsit acea piesă de informații și o gamă de pagini dacă este un eseu în cadrul unei antologii. Dacă este un eseu, veți dori să furnizați numele autorului și titlul de eseu.
  • Partea 5 din 5:
    Punerea împreună a proiectului
    1. Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 17
    1. Organizați-vă notele după subiect. Dacă nu ați făcut-o deja, faceți timp pentru a vă organiza notele după subiect. Asigurați-vă că nu pierdeți informațiile de citare pentru fiecare informație.
    • De exemplu, pentru proiectul nostru de exemplu, ați putea organiza notele dvs "oameni," "cultură," și "bucătărie" Pentru țara dvs. aleasă.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 18
    2. Puneți-vă textul. Decideți cât de mult aveți nevoie de text pentru fiecare secțiune. Scrieți textul dvs., utilizând notele dvs. pentru a furniza informațiile. Asigurați-vă că ați pus scrisul în propriile cuvinte, dacă nu faceți o citare directă cu ghilimele în jurul acestuia și citiți autorul. Trebuie să vă citați unde ați găsit fiecare informație, oricum, deoarece trebuie să acordați credit în cazul în care creditul este datorat.
  • Utilizați laboratorul de scris online al lui Purdue pentru a afla cum să citeze informații. Profesorul tău ar trebui să-ți spună ce orientare stil vrea să folosești.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 19
    3. Corectați textul dvs. Citiți prin textul dvs. pentru a vă asigura că prindeți greșeli. Vrei proiectul tău să strălucească, iar greșelile fac să arate rău.
  • Imprimați textul dvs. Este mai ușor să prindeți greșeli în imprimare.
  • Încercați să citiți cu voce tare. Vă forțează să încetinească, ceea ce vă ajută să prindeți greșeli.
  • Cereți altcuiva să se uite peste ea. Este mai ușor pentru cineva cu ochi proaspeți pentru a prinde greșeli.
  • Nu uitați să utilizați SpellCheck pe computerul dvs. Nu prinde totul, dar vă va ajuta să prindeți niște greșeli.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 20
    4. Pune împreună aspectul vizual. Acum este momentul să vă dați mâinile murdare. Din moment ce aveți deja un plan de ceea ce doriți ca proiectul dvs. să arate, tot ce trebuie să faceți este să îl executați. Dacă nu sunteți în special Artsy, puteți utiliza un computer care să vă ajute să vă creați grafica și scrisorile.
  • Pentru un proiect, cum ar fi un PowerPoint, veți face totul pe computer. Este încă o idee bună să aveți un plan în loc, astfel încât să vă aflați cum vor fi organizați diapozitivele și ce ar trebui să pară fiecare diapozitiv.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 21
    5. Adăugați textul. Apoi, trebuie să adăugați textul în proiectul dvs. vizual. Puteți imprima textul dvs. sau scrieți-l manual, în funcție de modul în care doriți să vă modelați proiectul. Asigurați-vă că vă organizați corect textul - adică asigurați-vă că puneți idei împreună.
  • Imaginea intitulată Faceți un proiect A + Pasul 22
    6. Ghid de vizualizator. Asigurați-vă că proiectul dvs. ghidează privitorul prin idei. Secțiunile de etichetare în mod clar, astfel încât profesorul dvs. știe exact unde să găsească fiecare informație. De asemenea, lăsați un spațiu alb sau spațiu negativ, astfel încât placa să nu fie atât de aglomerată și ocupată încât este greu să distingi un subiect de la altul.
  • Imagine intitulată Faceți un proiect A + Pasul 23
    7. Trageți împreună atingerile de finisare. Odată ce credeți că ați terminat, reveniți la proiectul dvs. pentru a vă asigura că ați inclus tot ce a cerut profesorul dvs. Dacă nu ați făcut-o, trebuie să găsiți o modalitate de ao adăuga. Nu uitați lista dvs. de referințe, pe care le puteți învăța, de asemenea, cum să faceți la laboratorul de scris online al lui Purdue.
  • Asigurați-vă că ați participat la toate detaliile cu atenție. Chiar și lucrurile, cum ar fi linii drepte și locuri de muncă cu tăiere atentă pentru imagini, arată că ați pus cea mai bună lucrare în proiectul dvs. Este posibil să nu vă aterizeze A + a viselor dvs., dar această atenție la detalii va arăta că ați dat-o cea mai bună încercare.
  • sfaturi

    Merge în plus. Nu faceți doar suficiente pentru a obține mai multe informații decât cererea dvs. cere să vă asigurați că ați proiectul.
  • Asigurați-vă că munca dvs. este îngrijită, atractivă și colorată.
  • Mai ales în listele de liceu, sunt necesare liste de citare bine formatate. Aflați cum să formatați citările în stilul specific pentru proiect, cum ar fi modul de indent și ce punctuație să utilizați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar