Cum de a scăpa de un pui

Puii se pot păstra, de obicei, curat, luând băi regulate de praf și practicând îngrijirea naturală. Cu toate acestea, dacă puiul dvs. este bolnav, rănit sau o pasăre de spectacol, atunci este posibil să aveți nevoie să vă scăldați singuri. Pentru a vă scălda pasărea, urmați un simplu proces cu 3 pași. Acum puiul cu săpun, clătiți-le cu apă curată și uscați-vă bine pasărea cu un prosop sau uscător de suflare. Dacă nu ați auzit niciodată că spălați un pui, nu vă faceți griji, nu este greu și puiul tău va ieși curat!

Pași

Partea 1 din 4:
Crearea unei zone de scăldat
  1. Imagine intitulată scade un pas de pui 1
1. Baieți puiul dvs. numai atunci când este necesar. Majoritatea puiilor se pot păstra în mod rezonabil curat, luând băi regulate de praf și îngrijirea lor pe cont propriu. Cu toate acestea, în cazul în care pasărea dvs. a coborât pe droppings sau a fost pulverizată de un skunk, atunci este necesară o baie. Alte motive pentru scăldat includ curățarea sau evaluarea unei răni pe pasăre.
  • Dacă pasărea ta este bolnavă, atunci este posibil ca ei să se oprească să se îngrijească. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci va trebui să le scăldați. De asemenea, luați puiul la veterinar cât mai curând posibil.
  • Imagine intitulată scade un pas de pui 2
    2. Alegeți o locație de stație de spălare. Acest lucru trebuie să fie într-o zonă care este temperatura medie a camerei, nu prea rece sau dramatică. Este, de asemenea, cel mai bine dacă pardoseala este țiglă, beton sau o altă substanță care este rezistentă la apă. Veți avea nevoie de o suprafață plană destul de mare pentru a lucra. Ați putea folosi o masă robustă sau chiar să stați pe podea lângă cutia.
  • O baie de miure ar fi un loc ideal în casă sau în un raft de spălare în aer liber.
  • Imagine intitulată scade un pas de pui 3
    3. Configurați stația de spălare. Așezați câteva prosoape vechi, pe podea. Acestea ar trebui să acopere întreaga zonă de spălare. Apoi, aduceți peste 2 borne mari sau căzi și le-ați așezat în mijlocul prosoapelor. Coșurile pot fi metale sau plastice, asigurați-vă că sunteți confortabil să le clătiți după aceea.
  • Nu utilizați aceleași recipiente sau prosoape pentru orice alt scop de curățare. În caz contrar, reziduul chimic lăsat în urmă pe ele ar putea deteriora pene de pui.
  • Dacă recipientele sunt murdare înainte de utilizare, clătiți-le pentru a evita transferarea acestei murdărie la pui.
  • Așezați un alt prosop departe de coș. Veți folosi acest prosop uscat ca o stație de uscare pentru găinile dvs.
  • Imagine intitulată scade un pas de pui 4
    4. Puneți 5-6 picături de săpun de mâncare în 1 din coșuri. Alegeți un săpun de mâncare, care este blând pe piele, cum ar fi Dawn sau Softsoap. Apoi, plasați picăturile de săpun în cadă înainte de adăugarea apei. Când adăugați apa din săpun, veți crea spumă și bule pentru a vă ajuta să vă curățați puiul.
  • Puteți adăuga întotdeauna mai mult sau mai puțin săpun în funcție de cât de bubbly doriți să fie ca apa să fie.
  • Nu face ca apa să fie prea săpună, deoarece poate fi dificil să vă clătiți puiul după aceea.
  • DAWN Detergent de farfurie este săpunul preferat pentru utilizarea de către majoritatea reabilitătorilor și îngrijitorilor din viața sălbatică.
  • Celălalt bin fără săpun va fi folosit pentru clătirea păsărilor.
  • Imagine intitulată baie de pui 5
    5. Umpleți ambele coșuri cu apă caldă. Umpleți recipientele cu apă din chiuvetă. Turnați-le în fiecare recipient până când nivelurile de apă sunt la câțiva centimetri de pe partea de sus. De asemenea, puteți utiliza un furtun pentru a umple coșurile, testați doar temperatura apei pentru a vă asigura că nu este prea rece.
  • Testați apa cu mâna înainte de a pune un pui în el. Ar trebui să vă puteți supune mâna și să simțiți o ușoară căldură, fără senzație de ardere.
  • Partea 2 din 4:
    Spălarea puiului dvs
    1. Imagine intitulată scade un pas de pui 6
    1. Să-ți recuperezi puiul și să le ții ferm. Ieșiți la stiloul de pui și prindeți pasărea pe care intenționați să o scălcați. Țineți ferm păsările, astfel încât aripile sale să fie apăsate împotriva trunchiului său. Păstrați-vă pasărea în această poziție până când le plasați în baie.
  • Imagine intitulată baie de pui 7
    2. Coborâți păsările în apa de săpun. Cu o mână pe fiecare parte a păsării, ținându-și aripile în poziție, puneți-vă pasărea încet în cada de apă cu săpun. Unele păsări se vor arunca în jurul acestei etape, în timp ce alții s-ar putea relaxa pur și simplu în apă. Dacă pasărea dvs. începe să claseze, să-și recâștige controlul asupra aripii sale și să continue.
  • Vorbind cu pasărea dvs. într-o voce moale pe tot parcursul băii, puteți ajuta, de asemenea, să o păstrați calm.
  • Întregul corp al păsăriei până la cap ar trebui să fie scufundat în apă.
  • Imagine intitulată scade un pas de pui 8
    3. Împărțiți-vă pasărea în săpun. Țineți o mână pe aripile păsărilor tale. Utilizați cealaltă mână pentru a clăti pasărea cu o ceașcă mică. Îndepărtați paharul în apa de săpun și dați-l peste pene de păsări. De asemenea, puteți folosi mâinile pentru a freca apă cu săpun pe pasăre.
  • Dacă pasărea dvs. a cruțat murdăria sau excrementele pe ele, atunci este posibil să fie nevoie să vă lăsați să se înmoaie timp de câteva minute înainte de a începe procesul de strângere.
  • Acesta este și momentul în care puteți utiliza o perie mică de unghii pentru a trece peste unghiile păsărilor pentru a îndepărta murdăria. Aceasta este o etapă deosebit de importantă pentru o suferință de păsări de infecție cu bumble.
  • Utilizați mișcări mici și controlate, astfel încât puiul dvs. rămâne calm în timpul băii sale.
  • Imagine intitulată se blochează un pas de pui 9
    4. Adăugați sare în coșul de săpun și înmuiați-vă pasărea ca tratament acarian. Dacă sunteți preocupat de faptul că puiul dvs. are acarieni (insecte mici) pe piele, atunci o baie de sare poate diminua orice iritare a pielii și poate chiar să omoare acarienii. Se toarnă câteva linguri de sare în baie. Scoateți pasărea în apă timp de 5 minute, menținându-și capul deasupra apei. Apoi, continuați baia ca de obicei.
  • De asemenea, puteți adăuga mai mult sau mai puțină sare în funcție de ceea ce pare să funcționeze cel mai bine pentru găinile dvs.
  • Asigurați-vă că păstrați apa departe de capul și ochii de pui pentru a evita iritarea.
  • Imagine intitulată scade un pas de pui 10
    5. Transferați puiul la cada curată cu apă. După ce v-ați acoperit pe deplin păsările în spațiile spumante, apoi mutați-l la a doua cadă de apă. Repetați procesul de a vă ține ferm pasărea pe măsură ce îl coborâți în apă. Apoi, utilizați o ceașcă proaspătă pentru a clăti complet pasărea. Continuați până când nu puteți vedea nici un spumă de săpun rămânând pe pene de păsări.
  • Partea 3 din 4:
    Uscarea puiului
    1. Imagine intitulată se blochează un pas de pui 11
    1. Înfășurați-vă pasărea într-un prosop curat, mare. Mutați pasărea direct de la binul final de înmuiere la prosopul uscat de pe podea. Apoi, plasați un alt prosop curat în jurul puiului. Apăsați ușor prosopul împotriva puiului dvs. și mutați-l foarte ușor. Acest lucru va ajuta prosopul să absoarbă orice umiditate așezată pe pene ale păsărilor tale.
    • Deoarece puii nu sunt în măsură să-și regleze pe deplin temperaturile corpului, dacă eliberați puiul umed în stiloul, probabil vor ajunge la rece.
    • Păstrați mișcările dvs. blând pentru a evita deteriorarea penelor păsărilor.
  • Imagine intitulată se blochează un pas de pui 12
    2. Utilizați un uscător de suflare pe cea mai mică setare pentru a vă usca păsările. Un prosop este un instrument excelent de uscare, dar nu va ajunge adânc în pene. Scoateți prosopul în jurul pasării și leagănați-le pe piept sau pe terenul acoperit cu prosopul. Puneți uscătorul de suflare pe cea mai mică setare și o urmărește spre pasăre. Continuați să mergeți până când puiul dvs. este uscat.
  • Păstrați capătul deschis al uscătorului de păr de cel puțin 6 inci (15 cm) departe de pasăre pentru a evita deteriorarea penelor cu prea mult flux de aer.
  • Nu vă uscați vreodată puiul pe un cadru ridicat, deoarece ați putea risca să-și ardă penele.
  • Au cineva să vă ajute să țineți păsările, deoarece zgomotul uscătorului de păr poate să-l sperie.
  • Imagine intitulată scade un pas de pui 13
    3. Eliberați puiul înapoi în stilou. De îndată ce penele păsărilor dvs. se simt uscate la atingere, le puteți pune înapoi în stiloul lor. Dacă este posibil, curățați stiloul în prealabil pentru a vă menține păsările care stau curate pentru un pic mai mult timp.
  • Partea 4 din 4:
    Pregătiți-vă puiul pentru spectacol
    1. Începeți să spălați câteva zile înainte de spectacol. Atunci când pregătește păsările pentru a arăta că este mai bine să le spălați cu 2-3 zile înainte de a judeca, permițându-le să-și recâștige strălucirea uleiurilor naturale. Picioarele și zonele de aerisire pot fi atinse ușor în ziua judecării.
    • Păsările albe fiind pregătite pentru spectacol pot primi oa doua clătire care conține o cantitate foarte mică de albiner optic, cum ar fi "BLUO", care luminează colorarea lor.
    • Gestionați-vă foarte atent pasărea, deoarece pene sparte pot avea un impact asupra succesului păsării.
  • 2. Păstrați-le curat până la spectacol. După spălarea amplasării păsării într-un stilou curat cu așternut proaspăt, înlocuit ori de câte ori este murdar, până la spectacol să mențină curățenia.
  • 3. Aveți grijă de alte pregătiri pre-prezentate. De exemplu, unghiile și sporii de păsări de spectacol ar trebui să fie îngrijite cu ușurință și depuse până la începutul sângelui umplut rapid, zona mai ușoară, înălțată în partea inferioară a toenailului.Acest lucru se poate face cu Clippers de unghii Rabbit, un fișier de unghii grosier și secretare pentru Spurs.
  • Pentru a adăuga vibrații și a strălucește fața, pieptene, veghe, picioare și picioare, o acoperire ușoară a uleiului de măsline poate fi aplicată cu o cârpă în dimineața zilei de judecată. Evitați adăugarea de ulei în exces, deoarece acest lucru va atrage praf și face ca aceste zone să apară la azimi și murdare. Numai un ulei suficient trebuie aplicat astfel încât să aducă doar vibrația naturală a zonelor.
  • Pentru alte pregătiri de show, verificați Cum să arătați găini.
  • 4. Faceți o ștergere în ultimul minut înainte de spectacol. Chiar înainte de a plasa pasărea în cușcă la spectacol, ștergeți-l ușor pe tot în direcția penei cu o cârpă de mătase, e.G. o eșarfă de mătase. Acest lucru vă ajută să aliniați și să netezi pene și să adăugați o strălucire suplimentară la păsări.
  • Cea mai sănătoasă, mai fericită și mai încrezătoare Pasărea dvs. apare, cu atât este mai probabil ca judecătorul să-l favorizeze. Asigurați-vă că sănătatea, dieta și confortul păsărilor dvs. în jurul oamenilor sunt menținute pe parcursul pregătirii spectacolului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Purtați îmbrăcăminte pe care nu vă deranjează să vă umezi în timp ce vă îmbăiați găinile. Pe măsură ce puii voștri se clasează, ei vă vor înmuiau hainele.
  • Cel mai bine este să vă spălați pasărea într-o zi caldă însorită, dacă acesta este cazul, ele pot fi uscate ușor cu un prosop și apoi plasați într-o cușcă deschisă cu acces la soare și umbra să se usuce în mod natural. Trebuie să vă asigurați totuși că pasărea este complet uscată, inclusiv pene de jos, înainte de noapte, deoarece va deveni răcită peste noapte dacă este încă umedă.
  • O periuță de dinți veche funcționează adesea bine pentru a curăța picioarele și picioarele de pui.
  • Lichidul de spălare a lânilor poate fi utilizat în locul săpunului de mâncare. Este mult mai blând pe pene și pielea păsărilor.
  • Atunci când vă expuneți la spectacolele de păsări, este foarte recomandat să achiziționați sau să împrumutați o copie a standardelor dvs. de expoziție a zonei, a țării sau a statului. Acest lucru vă va permite să înțelegeți pe deplin cerințele exacte ale rasei și culorii dvs. pentru spectacol și va detalia, de asemenea, toate deformările și defectele care trebuie evitate.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că toate reziduurile de săpun sunt spălate atunci când clătiți pentru a evita iritarea pielii. Pentru a permite acest lucru, uneori poate fi necesară oa doua clătire.
  • Rămâi cu puiul dvs. în orice moment în timp ce se află în apă și se asigură că capul lor rămâne deasupra liniei de apă. Dacă capul se umezește, atunci ar putea obține o infecție a urechii.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un pui murdar
    • 2 cadă sau recipiente de spălare
    • Săpun lichid de săpun
    • Apa calda
    • Perie de unghii sau periuță de dinți vechi
    • 2-3 pahare de clătire din plastic
    • Prosoape de baie veche
    • Uscător de păr
    • Optical Whitener
    • Cuștiți cu cuști și așternut
    • Pilă de unghii
    • Secateons
    • Clippers de unghii de iepure
    • Pânză de mătase
    • Ulei de măsline și cârpă
    • Furaje suplimentare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar